Parțiale simptome pierderi de memorie, cauze, tratament

tipuri de amnezie

Există mai multe tipuri de afecțiuni, în funcție de factori externi:

 • din perioada pierdere (retardirovannaya, retroantegradnaya, anterograd, retrograd);
 • pentru dezvoltare (progresează, regresiv, staționare).

Principalele cauze pierderea parțială a memoriei

O cauză comună este o stare sau condiție a Fuga unei persoane, după o schimbare de peisaj. De exemplu, o astfel de formă se produce atunci când vă mutați la o altă reședință. Mai mult decât atât, memoria poate estompa evenimentele de la câteva minute până la mai mulți ani.Al doilea motiv apare amnezie sau disociate sub șoc puternic și traume. O persoană „șters“ unele momente ale biografiei, care provoacă amintiri negative. De multe ori, acest lucru poate fi pierderea celor dragi. Ca regulă generală, pentru a restabili ordinea de evenimente organizate sesiuni de hipnoza.

De asemenea, pierderi de memorie parțială este o consecință a amnezie post-hipnotic. După expunerea la creier prin hipnoza o persoană complet nu poate aminti nimic din ce sa întâmplat cu el în acel moment.

probleme de memorie se întâmplă destul de des, iar acestea nu sunt întotdeauna asociate cu orice boală gravă sau de vârstă. Desigur, populația în vârstă este în pericol, ca de-a lungul anilor, dificil să-și amintească numere, nume și alte informații de bază.

În caz de încălcare a funcției cerebrale sunt păstrate fragmente parțiale ale memoriei, provoacă amnezie organică poate fi:

 • sindromul Wernicke-Kazakov;
 • Boala Alzheimer;
 • malnutriție;
 • convulsii;
 • leziuni la cap și tulburări în arterele gâtului;
 • deficit de Tiamina;
 • encefalita herpes, etc.

Și pierderea memoriei are loc după medicamente non-conformitate cu doza și combinație unele cu altele. Dacă motivul pentru care a fost liniștitor, hipnotice, barbiturice, sau anestezie generală, ar trebui să încetați să luați-le, după care statul își va reveni treptat.Simptomele comune de amnezie

Desigur, simptomele depind de forma, gravitatea și natura încălcării. În plus față de aspectul de pierdere a cunoștinței pot apărea dureri de cap, de apel și tinitus. tulburări ale acuității vizuale, a scăzut de coordonare în spațiu, iritabilitate, amețeli și alte simptome.

pentru a analiza simptomele existente, efectuează o serie de studii pentru a identifica amnezie partiala. Acest lucru nu va determina doar diagnosticul, dar, de asemenea, pentru a înțelege cauzele de încălcări. Principalele proceduri de diagnosticare sunt:

 • electroencefalogramă;
 • tomografie computerizata;
 • Angiografia cu raze X sau vaselor cerebrale.

Sfaturi eficiente pentru a îmbunătăți memoria

 1. Pentru a evita simptomele neplăcute, este important să se monitorizeze sănătatea lor și să ia măsuri preventive. Este foarte important pentru a controla greutatea, ca obezitatea este un efect direct asupra funcției cerebrale și starea memoriei. Prin urmare, se recomandă să se facă o bună nutriție și metode de utilizare economizatoare reducerea greutății corporale.
 2. amnezie tranzitorie poate apărea oriunde și în orice moment. Pentru a reîmprospăta memoria pentru o perioadă scurtă de timp, puteți încerca să ia câteva respirații adânci. Aceste acțiuni au ca rezultat relaxarea ordine gândit corpul și creierul îmbogățit cu oxigen, având ca rezultat „stocat“ informațiile dorite.
 3. Sub o sarcină grea în timpul zilei, se recomandă, în scris, este de aproximativ un plan de acțiune care nu va uita să plătească facturile sau participa la orice eveniment. În plus, aceste înregistrări mai bine depuse în cap pentru o lungă perioadă de timp. Pentru aceleași note finale în notebook-uri pentru a ajuta elevii și studenții să-și amintească răspunsul la această întrebare. Vizualizați pagina de curs, iar materialul este mai ușor de reținut.
 4. Tinerii părinți pentru a ajuta: incepe sa se dezvolte de memorie deja copii mici, într-un mod ludic, astfel încât să nu facă în tratamentul viitor. Ca urmare, copilul va face lucruri pe care le iubesc și, în același timp, pentru a îmbunătăți funcția creierului. Prin recompensarea preocupări se numără ridicarea puzzle-uri, jocul-savant, găsirea de obiecte în cameră, selectarea rime, desen tablou asociativ, etc.

Cum de a ajuta persoana?

În cazul în care o pierdere parțială a simptomelor de memorie interfera activități active, necesită un tratament eficient. Desigur, de pre-amnezie ar trebui să identifice agentul cauzal. Ca tratament Specialiștii prescrie antioxidanți, vitamina B, glicină, memantina cortexin și alte medicamente pentru a imbunatati functionarea creierului si de memorie. În unele cazuri, o reabilitare neuropsihologice, care vă permite să restaurați funcții importante.

Pentru tratament a devenit mai eficient, este necesar să conducă un stil de viață sănătos, să aloce rațional de lucru timp și de odihnă, somn, mai des în aer curat, exerciții, mânca variat. Astfel de măsuri vor ameliora simptomele neplăcute și pentru a reduce riscul de efecte adverse după tratament.