Pecingine roz - simptome și tratament

zosterian roz (zona zoster Gibert, rosea) - o boală de piele. cauzele sale de astăzi nu sunt bine înțelese. Se crede că apariția provoacă virusul pitiriazis care intră în organism, este activat prin slăbirea sistemului imunitar. Acesta este motivul pentru care zoster roz apare de obicei în primăvara și toamna, după ce a suferit răceli sau hipotermie.Pink Pecingine este contagioasă, boala se transmite prin obiecte de zi cu zi și obiecte personale ale pacientului, precum și prin contact direct cu el. Prin urmare, în cazul în care persoana a apărut în familie sau o echipă, rosea pacient, acesta va trebui să aloce prosop privat, feluri de mâncare și alte obiecte de uz personal. Din fericire, nu toată lumea în contact cu pacientul predispuse la boala. Puteți deveni infectate numai în cazul în care apărarea imună a organismului este redus în mod semnificativ.

Simptomele de licheni roz

Cel mai adesea Gibert zoster apare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani. Manifestările de licheni roz pot fi foarte diferite. De obicei, primele simptome sunt stare de rău, slăbiciune, febră, ganglionilor limfatici, ocazional, umflate.

Apoi, pe piele apar formarea simetrice de roz sau roz-galben, oarecum proeminente deasupra suprafeței pielii. Localizarea preferențială a leziunilor - spate, piept, umeri, șolduri, trunchi, solduri. In 50% din cazuri, înainte de apariția unui număr mare de pete pe piele se formează, așa-numita „placa părinte“ - un loc mare la 4 cm în diametru, cu o culoare roz deschis, și acoperit cu solzi.

pete emergente au un diametru de 1-2 cm pe fiecare pete laterale pot fi observate peeling pe perimetrul există o corolă luminos-roz. Răspândirea pe pete ale corpului apar în decurs de 2-3 săptămâni, iar apoi încep să se estompeze. In locul lor pot fi pete albe sau roz pal, care vor dispărea în cele din urmă fără urmă. Această placă apare de obicei pe pielea sânului, și apoi a început să se răspândească la gât, erupții cutanate, umeri, abdomen, coapse. Facial zosterian roz apare doar ocazional. Unii pacienți pot fi preocupați de mâncărime la nivelul pielii.

Pecingine roz - simptome și tratament


Formele atipice izolate lichen roz la care apar erupții ca un balon, un punct sau erupții cutanate de scurgere. În aceste cazuri, numărul de leziuni pe corp poate fi mic, dar mărimea fiecărui punct poate fi de până la 8 cm în diametru. Formularul Pitiriazis Atipice poate avea un curs cronic.

Tratamentul lichenul roz

În cele mai multe cazuri, lichenul roz dispare complet fără tratament. Dar este mai bine să nu părăsească boala neobservat posibil aderarea bolilor infecțioase și inflamatorii ale pielii (streptoderma, stafilodermiya) sau eczema. De aceea, tratamentul este de obicei îndreptate la prevenirea acestor complicații.

Recomandări bolnav roz licheni

  1. În timpul bolii sale ar trebui să evite a lua o baie, este mai bine să folosiți doar un duș și spălare folosiți detergenți ușoare, care nu deshidrata pielea.
  2. Ar trebui să fie limitată, și chiar mai bine la toate excluse, rămâne în lumina directă a soarelui.
  3. Este necesar să se refuze de la purtarea de haine sintetice, în special lenjerie de corp și de îmbrăcăminte din materiale care conțin lână naturală.
  4. Nu putem permite efecte asupra transpirația pielii pe termen lung.
  5. In timpul bolii, se recomandă să urmeze un anumit regim alimentar, eliminarea bruscă, afumat, marinat, alcool și cafea. Sunt excluse, de asemenea, alimente alergene, cum ar fi miere, ouă, pește, fructe citrice si sucuri, ciocolata, nuci.
  6. Pentru exterior, puteți utiliza numai unguente și căi de atac, care sunt recomandate de către un dermatolog. Foarte eficient pentru tratamentul de remedii licheni populare roz, dar înainte de a le aplica, de asemenea, trebuie să consulte un medic.

Rashes pot fi unse cu ulei vegetal, de exemplu, cătină albă, piersici, Dog trandafir, ulei de ciulin. De asemenea, are un efect curativ bun și ajută la ameliorarea mâncărime pete de lubrifiere hlorofilliptom, unguent „Romazulan“ și natural de mere oțet de cidru de 7-10 ori pe zi. De la remedii populare sunt foarte eficiente în tratamentul tinctură roz lichen și suc de rostopasca, și unguent, realizate din flori de gălbenele uscate.

Când exprimat puternic medicul pruritul poate prescrie antihistaminice (Claritin, Suprastinum, zirtek) pentru administrare orală, unguente care conțin corticosteroizi pentru uz extern. La momentul aderării, infecția pielii sunt numite de antibiotice cu spectru larg.

Pentru a consolida sistemul imunitar poate lua complexe cu multivitamine (komplivit, alfabet, Vitrum, Biomax) si imunostimulant naturale (echinacea, Lemongrass). Nu uita despre tratamentele restaurative, cum ar fi întărire, expunerea la aer curat și exerciții fizice regulate.

Nu spălați pielea afectată prin privarea roz, apa fierbinte impregnare, pete de grăsime unguente și amestecuri care conțin sulf, alcool, gudron de cărbune, deoarece acest lucru ar duce la iritații și prurit crescut.

La care medicul cere

Când petele de pe piele ar trebui să consulte un dermatolog. După tratamentul bolii ar trebui să se consulte cu un imunolog și pentru a afla starea sistemului imunitar.