Periferice picioare boli vasculare privind competența ilive de sănătate

Boala vasculară periferică este clasificată de obicei ca ateroscleroza medici simptom (dezvoltarea de depozite de grasime care se îngustează picioare ale arterelor periferice). Cum să recunoască boala și ce să facă în cazul în care acesta este deja diagnosticat?Periferice picioare boli vasculare privind competența ilive de sănătate

Descrierea bolii vasculare periferice

La menționarea termenului „vasele periferice“ cei mai mulți oameni cred că de inimă. Dar, restricția poate afecta alte zone ale corpului, în special - pentru anumite tipuri de durere la nivelul picioarelor. Acest lucru poate fi semne de avertizare importante probleme circulatorii potențial grave.

Atunci când există dureri în picioare în timpul exercițiului și picioarele nu mai durere imediat după vacanță, este probabil ca a blocat vasele de sânge ale picioarelor. Medicii numesc această stare a membrelor inferioare boli vasculare periferice.

Durere în picioare în același timp, nu vă simțiți bine, destul de severe pentru a interfera cu o persoană la locul de muncă, pentru a merge pe teren pentru tenis, sau chiar traversa strada. Simptomele bolii vasculare periferice este, de asemenea, cunoscut sub numele de extremitati ateroscleroza. In aceasta boala, placi fibrotice in vasele de sange se pot reduce arterele mari și medii ale corpului, impiedicand fluxul de sange.

Deoarece aceste plăci arterei pierd elasticitatea lor, lor suprafață interioară netedă, având fisuri și rugozitate, este mult mai probabil să crească riscul de „capturare“ de cheaguri de sânge, care se agață de pereții arterelor. Se întâmplă în mod diferit pentru fiecare persoană a sistemului arterial: unele Ateroscleroza infunda canalele care furnizează sânge mușchiul inimii și creierului, printre alte placi se acumuleaza in principal in vasele de sange care duc la nivelul membrelor - de obicei picioare.

Cauze si factori de risc pentru boli vasculare periferice

Un anumit grad de îngustarea în detrimentul aterosclerozei periferice apare la 12 la suta din persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 până la 70 și până la 20 la suta - din cei care sunt peste 75, și doar o parte dintre aceste persoane confrunta cu unele simptome ale aterosclerozei in boala precoce. Restul trece primele simptome.

Stenoză, sau îngustarea arterei care furnizează sânge la picioare de obicei, navele mici încearcă să compenseze pentru fluxul de sange in jurul unui tromb in artera. Această strategie nu va reuși în cele din urmă, deoarece aceste canale de sânge secundare nu sunt pur și simplu suficient de lățime de bandă mare artera.

deficit de sânge poate merge nedetectate pana cand boala intr-un stadiu incipient și nu este necesar să se miște mult. Dar, dacă este necesar, să se miște mai repede și mai intens, sistemul circulator nu poate furniza suficient oxigen, și devine prea evident.

Arterele sunt extrem lipsește oxigenul, care este mușchii de combustibil țipă literalmente în durere. O astfel de disconfort poate fi percepută de om ca senzație de amorțeală sau oboseală. Pe plan extern, aceasta se numește claudicație intermitentă (un termen derivat din claudicare, acest verb latin „halt“). În acest caz, fumatul este un factor de risc ridicat.Simptomele bolii vasculare periferice

Simptomul clasic al bolii arteriale periferice sunt crampe la nivelul picioarelor în timpul mersului - claudicația intermitentă. Durerea poate fi amplificat atunci când o persoană merge mai repede sau în sus. Durerea dispare de obicei atunci când un bărbat sau o femeie să aibă o perioadă de odihnă. Motivul pentru aceasta este ischemie în mușchii de lucru, un fel de „nogistenokardiya“. angină pectorală sau dureri în piept, este de obicei cauzata de insuficienta aprovizionare cu sange a muschiului inimii, picioare anginoase - prin analogie.

Leg durere și claudicație este cel mai adesea cauzate de supraîncărcare în timpul exercițiilor sportive, dar pot fi cauzate de alți factori. Printre ei - expunerea la rece medicamente, sau anumite, cum ar fi unele beta-blocante, care contractă vasele de sânge și reduce fluxul sanguin periferic.

Poziția blocat arterelor determină simptomele de deteriorare a fluxului sanguin la nivelul picioarelor. În cazul în care obstructia este relativ mică în ramurile arteriale ale picioarelor, dureri în partea inferioară a piciorului poate fi rezultatul. blocarea mai severă a fluxului sanguin poate duce la dureri de șold și blocarea sângelui suprainghinal (vasele sanguine ale cavității abdominale) poate cauza dureri in fese, si impotenta.

îngustarea severa a arterelor

Atunci când arterele sunt blocate sau îngustată mult, la toate - durere la nivelul picioarelor poate fi simtit chiar si in repaus. Sau picioare poate arata normal, dar degetele pot fi palid, își pierd culoarea lor, sau să cumpere o tentă albăstruie (mai ales atunci când picioarele sunt în aer). Acestea vor fi rece la atingere. Impulsurile în picioare pot fi slabe sau absente cu totul.

In cele mai severe cazuri, foame de oxigen a țesutului poate muri. Partea de jos a picioarelor, gleznelor pot fi acoperite cu ulcere trofice, și în cele mai avansate cazuri, cangrena poate duce la amputarea degetelor sau degetele de la picioare. Cu toate acestea, astfel de complicații grave ale bolii arteriale periferice sunt rare.

Tratamentul bolilor vasculare periferice

În funcție de starea generală de sănătate a pacientului și gradul de ateroscleroza periferica, tratamentul bolilor vasculare periferice include grija de picioarele tale, după un program zilnic de mers pe jos. Disponibil blocarea fluxului sanguin trebuie să fie eliminate sau reduse conservativ sau aplicate zona șunturi blocate în jurul arterelor. Fumatul ar trebui să fie oprit imediat. Aceasta agravează problemele asociate cu fluxul sanguin.

Pentoxifilina (Trental) poate fi folosit ca un tratament, acest medicament face sânge mai puțin vâscos, curge mai ușor prin vasele de sange mai mici. Acest tratament ajuta la multi pacienti.

Experții nu sunt de acord cu privire la beneficiile de aspirina doze mici. Susținătorii acestei metode spun că utilizarea de aspirina poate incetini progresia ingustarea arteriala si, eventual, reduce nevoia de o intervenție chirurgicală, chiar dacă aspirina nu scutește durerea.

Alți medici spun că boala vasculară periferică umană, care iau in mod regulat aspirina poate fi o problema de coagulare a sângelui.

În funcție de localizarea și gradul de boli vasculare periferice, chirurgia poate include grefă de bypass arterial cu sânge, plastic endovasculare (penetrarea unui vas sanguin) operații chirurgicale (angioplastie sau aterectomie).

Ce întrebări să întrebați medicul dumneavoastră despre boala vasculară periferică

Ce se poate face cu crampe la picior sau intinderea ligamentelor? Ce fel de tratament recomandați în acest caz?

În cazul în care tratamentul implică analgezice, medicamente au efecte secundare?

Dacă luați medicamente cu aspirina, daca combini aspirina cu alte tratamente?

În plus față de mersul pe jos, există exerciții specifice pentru picioare?

Ai recomanda o intervenție chirurgicală? Care sunt efectele secundare, riscurile lor, dacă este posibil să se aplice o metodă diferită de tratament?

Cum pentru a ajuta la picioarele tale?

Atunci când există o cantitate insuficientă de sânge nu ajunge la picioarele, ele devin sensibile la un prejudiciu sau infectie, care poate persista si se dezvolta in ulcere. Prin urmare, persoanele cu ateroscleroza, boli vasculare periferice ar trebui să se spele picioarele în fiecare zi, și se aplică imediat o loțiune hidratantă sau ulei pentru copii.

O metodă foarte bună de prevenire - pentru a pune role de bumbac sau lână de oaie între degetele de la picioare, în cazul în care degetele foarte indoita. Și de mai sus pentru a purta pantofi în care vei merge. Acesta ar trebui să poarte, de asemenea, cizme confortabile, respirabil sau pantofi care protejează picioarele, evitați pantofi din imitație de piele sau alte materiale sintetice.

Picioare păstra cald în sezonul rece, este de asemenea important. șosete de lînă, precum și o combinație de lână și bumbac. De asemenea, bun pentru a menține picioarele sănătoase.

Pacienții cu boli vasculare periferice nu ar trebui să poarte jartiere, ciorapi si sosete din materiale elastice, deoarece acestea pot interfera cu fluxul sanguin.