Perioada erupție și pierderea dinților primari la copii

Perioada erupție și pierderea dinților primari la copii

Dragi cititori, azi vreau să vorbesc cu tine despre dinți pentru copii. Toți părinții așteaptă cu nerăbdare apariția primului dinte la copilul său. La urma urmei, ei vă permit să intre în dieta de alimente solide din alimente pentru copii mai solide. Și după câțiva ani când vine vorba de timp pentru ei să se schimbe la permanente. In general, despre primii dinti sunt destul de sensibile despre acest subiect. Cineva care încep să erupă foarte timpuriu si complet nedureroasa, iar alții - dimpotrivă. În acest articol veți învăța termenii dinților temporari erupție, ceea ce le înlocuiască cu indigene și mai mult.Condiții de erupția dinților primari la copii

Copilul trebuie să fie de trei ani de dinți primari erupă în valoare de 20 de bucăți - 10 pe fiecare falcă. Dacă vom împărți fiecare falcă pe cele două părți (stânga și dreapta), vom obține următoarea formulă dentară: 2 incisivilor, 2 și 1 canin molar.

Există anumite perioade de erupție. Ei pot vedea în tabelul de mai jos.

Perioada erupție și pierderea dinților primari la copii

Nu uitați că fiecare copil este diferit. Primii dinți pot începe să erupă, și mult mai devreme, și un pic mai târziu decât timpul de medicament. Unii copii pot prezenta un alt ordin al aspectului lor.

Structura primei dinți este diferită de structura rădăcină. Ei au smalț mai subtire. De aceea, lapte mai sensibile la aparitia cariilor dentare. Asigurați-vă că pentru a verifica starea cavității orale în copilul lor. Cum de a determina prezența cariilor dentare lapte? De exemplu, poate fi pete diferite pe emailului (sau de culoare galben închis), care nu sunt eliminate periuta de dinti. Pentru a reduce un copil la un dentist pediatru, deoarece dezvoltarea cariilor dentare lapte poate afecta foarte mult starea molarilor. Medicul va examina, și de a efectua indicațiile de tratament adecvate.

Principalele caracteristici dentitie

 • gume pentru copii începe să ia o nuanță roșiatică și umflată. După reducerile din dinte - gingiile devine de culoare normală;
 • Hipersalivație. Saliva flux continuu și într-un număr mare;
 • Copilul este în mod constant încearcă să bage ceva în gură pentru a mesteca. Deci, el încearcă să scarpine gingiile. Pentru a face acest lucru, cumpara intr-o farmacie jucării speciale, apariția dinților;
 • lipsa poftei de mancare. Deoarece procesul este dentitie destul de dureros, încercați să-l hrănească la un aliment lichid și, treptat;
 • Kid devine capricios, iritabil, și pot dormi prost. Dă-i niște medicamente de durere. De exemplu, paracetamol sirop sau Nurofen. Acest lucru va elimina durerea și copilul va dormi bine;
 • Tulburări ale tractului digestiv. Diaree, constipație și așa mai departe. Nu-ți face griji, de îndată ce par a dintilor - aceste simptome vor dispărea;
 • Tuse ușoară și un nas care curge cu refulare clar din nas. Când toate nazofaringelui erupă este de asemenea supus iritație ușoară și a proceselor inflamatorii;
 • Reacții alergice și manifestări diateza. Toate acestea se datorează unui declin temporar în imunitate.

În timpul erupției dinților primar să fie un pic mai tolerant si arata grija lor pentru copil. Nu ar trebui să fie nervos și supărat, el nu mănâncă sau în mod constant obraznic și plângând. Stai cu ochii pe copilul dumneavoastră, și să încerce să elimine dezvoltarea unor boli grave, similare cu erupția dinților.Ce trebuie să știți despre erupția dinților primari

Când sa născut copilul, el a pus deja bazele pentru toți dinții, atât permanente și temporare. Timp de 6 luni, în hrănirea toate mineralele necesare se acumulează în corpul copilului pentru dezvoltarea corectă a maxilarului. Jumătate dintre copii este la această vârstă erupe primul dinte.

Important: Dintii trebuie să fie tăiate simetric și în perechi - o parte în alta, cu centrala centrala. Dacă această condiție este încălcată, este necesar să se apeleze la ortodont, deoarece acest lucru poate duce la anomalia în viitor.

Perioada erupție și pierderea dinților primari la copii

Cum de a ajuta copilul dentiție?

Dentiție - proces este destul de dureros. gume pentru copii umfla și rănit, ceea ce duce la plâns constant, până la refuzul de alimente. Ce să fac? Pentru a ajuta copilul lor poate folosi câteva sfaturi.

 1. Dă-va ceva rece copil și greu. De exemplu, fructe sau legume. Astăzi, în farmacii pot cumpăra inele speciale din cauciuc cu apă în interior. Ele sunt răcite în frigider și să dea un copil ca o jucărie (nu uitați să sterilizeze mai întâi);
 2. Masează gingiile. masaj atentă inflamate în focare cavitatea bucală ameliorează semnificativ durerea și liniștitor copilul. ponadavlivat suficient Delicat cu gingiile cu degetul (îmbunătățește, de asemenea, furnizarea de sange si oxigen);
 3. Frecarea degetul de la colțurile gurii la nas poate scuti de asemenea durere.

Dacă aceste metode nu ajuta la atenuarea starea copilului dumneavoastră, puteți utiliza o varietate de geluri analgezice și unguente. Astăzi, în farmacie pot fi găsite pentru fiecare gust și buget. Acțiunea lor principală - un anestezic local cu un efect de răcire. Ele sunt absolut inofensive, deoarece realizate special pentru cei mai tineri pacienți.

O altă problemă care se pot confrunta cu părinții în timpul erupția dinților - o temperatură ridicată. Dacă temperatura corpului creste peste 38 de grade, cu siguranta ai nevoie pentru a da medicamente antipiretice (nu mai mult de 5 zile).

La ce vârstă a căzut dinții de lapte

Părinții au o dată trecut prin procesul de erupție a dinților primari, după vine momentul să le înlocuiască cu constante. Lactate devin vrac, cad și molar apare în locul lor. În cazul în care copilul este obtinerea in mod constant cantitatea potrivită de substanțe nutritive și minerale, procesul de înlocuire a acestora este rapida si fara durere. Timp de cinci ani, în spațiul dentar este extins în mod semnificativ, obținându-se astfel maxilarului la noile modificări. În cazul în care copilul dumneavoastră are o distanță între dinți rămâne neschimbată, atunci asigurați-vă că pentru a merge la clinica dentara. Această cifră ajută la deformarea dentiției.

Cand vine timpul sa erupa, rădăcinile dinților temporari se dizolvă. Apoi dintele începe să devină liber și cade la sfârșitul anului. Deja în cei 14 ani de dinți copilului - rădăcină.

La ce vârstă încep să cadă dinții? Există o anumită schemă de timp și de înlocuire dinte.

Dinții de lapte, în medie, începe să scadă cât mai devreme de 5-6 ani, iar acest proces durează până la 14-15 ani. Înlocuirea mai activă a dinților permanenți la conturi de 8-11 ani. Dar toți copiii care acest lucru este diferit, cineva mai târziu, cineva mai devreme. O medie de 4 până la 8 ani de dinți primare încep să cadă afară este norma.

Doborâți dinte copil. Ce să fac?

Mulți părinți nu știu ce să facă atunci când un dinte este inconstant. Stomatologi sunt sfătuiți să nu facă nimic - el va cădea. Dar, majoritatea mamelor sunt sfătuiți să ajute în continuare copilul să scape de decalarea dintelui. De exemplu, puteți submina rapid dintele în sine, astfel încât acesta a scăzut mai repede.

Asigurați-vă că să o facă cu mâinile curate. Este imposibil de a forța pentru a scoate un dinte - acest lucru poate duce la un prejudiciu sau infectie a gingiilor răni. Daca dintele este deja puternic agitat, puteți încerca să-l eliminați cu degetele și tampoane sterile. destul de bun dinte prinde și de a roti sensul acelor de ceasornic, în același timp, trăgând din gaura.

Dupa ce dintele a căzut, rana poate fi un pic de sânge. Atașați un tampon de bumbac pe suprafața plăgii, și cere copilul să prindă bine gura. După 10 minute, rana se oprește sângerarea. Acasă nu ar trebui, după pierderea dintelui timp de o oră sau două pentru a lua apă și hrană.

Învățați copilul regulile de igienă orală, de la o vârstă fragedă. Pentru a cumpăra de construcții dinți de lapte pasta de dinti fara fluor. igienă corectă și la timp va menține dinții sănătoși, chiar și un copil mic. Dacă aveți îndoieli cu privire la validitatea de creștere a dentiției, asigurați-vă că pentru a contacta medicul dentist copilului.

Am foarte mult speranța că vom fi cu tine pentru o lungă perioadă de timp pentru a comunica pe blog-ul va fi mai multe articole interesante. Deci, ei nu vor pierde, abona la știri pe blog.

Rămâi sănătos! Din moment ce ai fost Taisia ​​Filippova.