Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

Perne pentru copii de o anumită vârstă sunt absolut necesare. Dacă grudnichki poate dormi pe o suprafață plană, copiii mai mari de un an mai este nevoie de sprijinul a coloanei vertebrale în regiunea cervicală. Desigur, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să înceapă să utilizeze o pernă pentru copii înainte, dar fiziologic copilul „creste“ la utilizarea de lenjerie de pat, aproximativ un an și jumătate de ani, cu toate că dezvoltarea fiecărei persoane în parte, iar perna copilului ar putea fi necesare și utilizate în anumite boli, iar ulterior perioadă.În cazul în care copilul este de un an și jumătate, dar el nu vrea să doarmă pe o pernă, el se află lângă o pernă se mișcă sau decoleaza - nu împinge, arata mai bine pentru un alt exemplar pentru el un astfel de comportament - un semnal clar că acest model nu-l potrivi.

Cum de a alege copilul perna: Recomandări

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură
Rețineți că, chiar și o atent selectate, luând în considerare toate sfaturile de la profesioniști perna să nu fie adecvată pentru copilul dumneavoastră, pentru că toate caracteristicile corpului și confort preferințele în considerare este aproape imposibil. În plus, alegerea este complicată de faptul că copilul nu este încă în măsură să explice ceea ce îi place, și ce - nu este, și de ce. Așa că prea mulți bani să-și petreacă este greu merită - probabil o pernă la o dată va trebui să se schimbe. Cu toate acestea, atunci când aleg sigur să urmeze recomandările experților:

 1. Forma perna pentru un copil - un dreptunghi. Perna nu ar trebui să fie mare în dimensiune și înălțime, rigiditate - medie.
 2. Pe perna decoratiuni inacceptabile în formă de convexe, butoane strase, margele - astfel de elemente decorative pot decora dormitorul, dar nu trebuie să fie utilizat pentru copilul doarme.
 3. In timpul somnului, umerii copilului trebuie să se întindă pe o saltea și capul - pe pernă. De obicei, este cel mai convenabil de a folosi perna în lungime de la 30 la 40 cm, o lățime a patului sunt selectate lățime (40 până la 60 cm). De la inaltimea lungimea umerilor copilului de perna depinde, într-un an corespunde la aproximativ 4 cm în trei ani. - 6 cm Ca un copil creste perna ar trebui să fie înlocuit la un nivel ridicat.
 4. Duritate - un indicator foarte important. Care perna este mai bine pentru copil - mai greu sau mai moale? Pe de o parte, moliciune pentru confort, dar, pe de altă parte, să fie conștienți de faptul că vase moale, nu va fi în măsură să furnizeze sprijinul necesar pentru a coloanei vertebrale și să conducă la o slăbire a coloanei cervicale. În vis, copilul va instinctiv sa se intinda muschii gatului, si se trezesc dimineata cu dureri în gât și cap. Pot exista consecințe asupra sănătății și mai grave, în formă de amețeli, tulburări ale aparatului vestibular de lucru.
 5. Materiale de umplutura perne pentru copii trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
  • Au suficientă elasticitate;
  • Nu provoacă reacții alergice;
  • bună permeabilitate la aer;
  • Este ușor de a absorbi apa și așa este ușor să se evapore;
  • Nu conțin componente dăunătoare sau substanțe care emit în compușii periculoși în aer.

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

Materiale de umplutura perne pentru un copil

În funcție de materialul care este utilizat în fabricarea de pungi, costul variază. De multe ori modele de materiale diferite pot fi la fel, așa că nu ar trebui să fie ghidată de prețul și calitatea materialului de umplutură. Trebuie avut în vedere faptul că umpluturi naturale din grup au transmitanța bun, copilul nu va transpira dedesubt. Cu toate acestea, complexul are nevoie de îngrijire, iar acestea pot provoca reacții alergice.

Sprite produse sintetic din fibre naturale sau sintetice, hipoalergenic, lung servi-le ușor de întreținut - este posibil pentru a curăța în mașina de spălat. Cu toate acestea, există dezavantaj semnificativ - transmisie redusă a aerului, ceea ce duce la transpirație, și, probabil, centuri de protecție.

Materiale naturale umpluturi pentru perne pentru copii

păsări Pooh - una dintre cele mai populare materiale pentru umplutura saltele, pături și perne. Este apreciat pentru extraordinara moliciunea, delicată și origine naturală. Dar ceea ce este bun pentru adulți, nu sunt întotdeauna potrivite pentru un copil. perne prea moi de jos, nu se poate sprijini copilul coloanei vertebrale fragil, care rezultă în gât obosit, există o posibilitate de deformare a vertebrelor. In plus fata de perna cu un praf acarianul viața plină de pene, care provoacă alergii severe. Umplutura pentru copil de la puful pasăre nu este cea mai adecvată, poate fi foarte cald, mai ales în timpul verii. Rețineți, de asemenea că spălări frecvente puf nu pot sta.Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

Fibrele de lână naturale sunt foarte elastice, ele nu sunt fierbinte pentru a dormi, materialul de umplutură poate permite aerului și a umezelii. Cu toate acestea, materialul de umplutură din lână are un dezavantaj semnificativ - crearea unui mediu favorabil pentru viața unui acarianul de praf. Acest lucru înseamnă că bebelușul este în pericol alergie. În plus, aceste perne sunt lungi - lână de umplere cade rapid în bulgări.

perne ortopedice Pediatrică din lână va fi bun pentru a menține forma, este ușor să se evapore de umiditate decât să nu tolereze transpirație excesivă și erupții cutanate scutec. Lână de oaie - mai moale, dar cămilă va fi înțepat, că este puțin probabil să contribuie la somn liniștit al omului mic. Dacă totuși decideți să cumpărați o pernă de lână, opriți alegerea pe materialul de umplutură combinată dintr-un amestec de lână și fibre sintetice. El va face produsul mai durabil și mai ușor de întreținut.

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

Hulls, hrișcă carene, sau - unul dintre pernelor de top pentru copii. El este un bun conductor de aer, ușor de a absorbi, și dă umiditate nu este un alergen, dobândește forma anatomică a capului și gâtului fără dificultate, „adaptat“ la caracteristicile individuale. origine naturală Coji - garantul durabilității sale, fără fum și mirosuri nocive nu vor.

Înălțimea acestei perna este ușor să se adapteze la cerere, puteți face mai densă și rigidă sau mai moale, pur și simplu prin adăugarea sau porțiune pavată de umplutură (o astfel de posibilitate oferi aproape toți producătorii). Un alt pleavă plus - particule la scară mică efectuate masaj blândă a scalpului si gatului, din care este îmbunătățită circulația sângelui. Dezavantajele unor astfel de materiale de umplutură pentru perne pentru copii sunt prea: cantaresc foarte mult, și se simt neobișnuit de greu. În plus, atunci când se deplasează, ei foșnesc care poate fi enervant. Dacă pad este murdar, spălați doar capacul, și materialul de umplutură în sine aere.

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

proprietăți latex ortopedica sunt foarte ridicate, este elastic, elastic, nu un mediu nutritiv pentru căpușe și, în consecință, nu poate provoca alergii. schimbul de aer în latex este destul de activ, este ușor de a absorbi umezeala și îi conferă în mod liber. Acesta este cel mai bun de umplere pentru perne pentru copii, minus un singur său - preț destul de mare.

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

Materiale artificiale umpluturi pentru perne pentru copii

fibre sintetice

Materiale realizate din fibre sintetice - Thinsulate (puf de lebada), hollofayber, strutofayber, poliester umplutură și alte - este adesea folosit pentru a umple perne pentru copii. Ele împărtășesc argumente pro și contra. Avantajele includ hipoalergenic, usor de intretinut (lavabil mașină) și preț accesibil.

Principalul dezavantaj - higroscopicitatea săraci și capacitatea de a acumula electricitate statică. Rigiditatea acestor materiale diferă unul de altul. Thinsulate - softest, în acest sens, este similar cu pene de păsări, deci nu este foarte potrivit pentru copii. Hollofayber are rigiditate mare, prin urmare, este considerat cel mai adecvat. Este de asemenea posibil pentru a regla gradul de rigiditate al pernei pad.

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

spumă sintetică

Acest grup include materiale având o spumă bază de poliuretan. Acest lucru este destul de uimitor spumă poliuretanică, sau spumă, precum și variantele moderne modificate cu efect de memorie (memoriform). Dintre avantajele poate fi observat elasticitate buna, hipoalergenic, viață lungă, rigiditate mare. Depresiunilor materiale sintetice comune: ele nu absorb si da umezeala se poate acumula căldură, care cauzează supraîncălzirea poate elibera în atmosferă de substanțe nocive.

PUF - o opțiune de buget, durata de viață a lui mici. Memoriform - un material scump, care va dura mult timp. Pentru că face perne ortopedice pentru copii, deoarece are capacitatea de a lua forma corpului și să-l amintesc, realizând suport complet pe tot parcursul nopții. Principalele dezavantaje ale „spuma de memorie“ - posibilitatea de supraîncălzire din cauza termoreglare săraci și partea „secret“: este imposibil să știe ce componente sunt incluse în spumă, și, prin urmare, pentru a evalua gradul de respectarea mediului. Acesta este să se bazeze pe calitatea certificatelor furnizate de către vânzător.

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură

Cum de a alege o perna pentru copil: sfaturi de la profesioniști

Pentru a face alegerea potrivită, urmați recomandările experților:

Perne pentru copii sfaturi cu privire la alegerea, tipuri de materiale de umplutură
Nu numai cumpăra o pernă - încă trebuie să fie folosit cu înțelepciune. Amintiți-vă că un copil nu trebuie să urce pe pernă prea mare - ar trebui să fie doar capul cu gâtul. Încercările de a aluneca mâna sub pernă sau „diapozitiv“ cu ea înseamnă probabil că copilul inconfortabil să doarmă pe ea, iar tu trebuie să cumpere un alt.

Notă: Fiecare produs are propria viață, care a proiectat utilizarea acestuia. Chiar dacă perna arata „ca nou“, acesta trebuie să fie înlocuit - acest lucru este în interesul sănătății și siguranța copilului dumneavoastră.