Pet Shop consumabile pentru toate animalele

Pet Shop consumabile pentru toate animalele
Într-un efort de a comunica cu natura, multe plante la acvarii la domiciliu. Dar nu întotdeauna locuitorii lor sunt pești. Uneori, ele sunt adăpostite broaște acvatice, tritonii, broaște țestoase mici.Din păcate, în țara noastră, puteți achiziționa de fapt, câteva specii. Se zgârie broasca - ksenopusy (laevis Xenpous), pitic și Pipa gimenohirusy (Hymenochirus boettgeri); râioase condiționat aici pot fi, de asemenea, legate (Bombina).

Prin „camera“ Frog nepretențios. specimene mijlocii se potrivi nici la 3 - 5 - borcan litri, dar pentru comoditatea de observare este cel mai bine de a utiliza un rezervor de 20 litri, 50 - 60litrovy - este un lux.

Constructii si echipamente pentru broaștele acvariu, în principiu, la fel ca și pentru pește, dar, desigur, are particularitățile sale proprii. În primul rând atinge solul, selectarea plantelor și a sistemelor de purificare a apei, precum și broaște săpat în mod activ în pământ, cum ar fi un ceea ce - ceva de ascuns, și mult mai mult decât peștii, poluează apa.

Primer poate servi ca piatră de râu sau, mult mai bine, criblură granit (4 - 6 milimetri). Un astfel de sol - un substrat bun pentru organismele bentonice care afectează echilibrul biologic din acvariu si, cel mai important, nu este foarte potrivit pentru săpat și ingestie accidentală cu alimente. În nici un caz nu se poate utiliza nisip, în special mici, acesta este cel mai bun caz o constantă a turbidității, în cel mai rău - la daune de apă, ca să nu mai vorbim de consecințele nedorite ale înghițirii un nisip broasca.

Pipa Pipa Atunci când plantele selectarea trebuie să ia în considerare obiceiul de broaște efectua subminează orice subiect. La plante scurt, de dorit suficient de mari, cu tulpini puternice și frunze, cu un puternic sistem de rădăcină (Cryptocorynes, Echinodorus, mare nymphaeales și colab.). Tulpina în partea de jos trebuie să impună pietre mari.

De altfel, nici pământul, nici plantele se broaște la nimic și cu filtrare bună și schimbările frecvente de apă pot trăi foarte bine fără ele.

În ceea ce privește sistemul de purificare a apei, cu condiția este foarte de dorit, în special în acvarii specii staționare. Și este mai bine dacă filtrul este mai puternic decât este prevăzut pentru un volum dat. Aplica filtre mecanice puternice nu ar trebui să fie, din moment ce aproape toate broaștele menționate - locuitorii de apă în picioare și debitul de apă nu este iubire. Dacă este necesar, puteți utiliza încălzitoare și termostate.

Trebuie amintit faptul că echipamentul, mai ales sticla, este necesar să se consolideze în mod credibil ca o broască încercând să se strecoare în orice fantă.

Hymenochirus boettgeri K calitatea apei de broască sunt mai puțin sensibile decât peștii. Este mai bine să folosească apa supernatant, dar nimic groaznic se va întâmpla în cazul în care este de - apa de la robinet. Desigur, ar trebui să fie evitate temperaturi extreme. Aerarea, în ciuda respirația pulmonară de broaște, este de dorit, dar dacă nu, nu contează prea. În practică, în mod paradoxal, mai rău calitatea apei (desigur, în anumite limite), se simt mai bine broasca. De exemplu, gimenohirusy, cel mai capricioase de broaște menționate, în timp ce stătea într-un borcan litru, în „mizerie“ de pielea lor și excremente - Bine, l-au pus într-un ideal, dintr-un punct de vedere uman, condițiile - se așteaptă de morbiditate și mortalitate.

Câteva cuvinte despre hrănire. Toate broaște - animale de pradă, și apă nu este o excepție. cantitatea de extracție depinde de mărimea fălcilor și volumul stomacului. Hrana animalelor de companie dumneavoastră, puteți lipitori, koretra, viermi, mormoloci, și așa mai departe. N.

O atenție deosebită va fi acordată viermi: în experiența mea, aceasta este una dintre cele mai bune furaje de amfibieni. Tubifex dar nu aș recomanda pe lângă faptul că viermele trăiește în apele uzate și se acumulează substanțe nocive, este de asemenea foarte gras care declanseaza boli hepatice.Mănâncă broaște și bucăți felii de carne și pește, pe care le iau de jos.

Am auzit de multe ori întrebarea: este posibil să se păstreze broaștele cu peștii? În cele mai multe cazuri - nr. Pipa și mai ales ksenopusy mânca cineva care este mai mică decât valoarea lor. Gimenohirus conviețuiește perfect cu fleac de pește, dar este foarte periculos cartier de pești răpitori mai mari.

Situația Bombina orientalis bombina este oarecum diferită. Ca locuitorii din suprafața apei, amenință direct locuitorii din acvariu nu este, cu toate acestea, broasca sălbatice neimblanzita când speriat produce o secrețiile pielii toxice si un mic rezervor poate peretravit pește. râioase bellied-foc crescute în captivitate, în acest sens, sunt în siguranță. Wild ca o broască înainte de a ateriza într-un acvariu comun trebuie să dețină una - două luni, într-un recipient separat, care era obișnuită cu proprietarul.

Toți cei care oferă broaște de apă, trebuie să ne amintim că rezervorul trebuie să fie închis de sticlă sau plasă. În caz contrar, ei pot sări pe podea să se usuce, și jumperii sunt foarte inteligent.

Pentru broaște se potrivesc terarii simple, Terrarium terarii cu un dop de plută și un tavan fals, si sporturi de apa - aquaterrarium, dar întotdeauna bine închis. Inclus cu terariu poate fi comandat termostat și temporizator pentru menținerea nivelurilor optime de temperatură și iluminare.

Pentru broaște nu necesită terariu mare, dar caracteristicile habitatului lor necesită o curățare frecventă a cușcă și hrănire a insectelor vii. În funcție de habitatul natural al speciei, pentru terariile de broască sunt potrivite cu cea mai mare parte a terenului, aquaterrarium (neapărat închisă!) Și terariile de tip mixt. Este sigur de a oferi plante și ramuri pentru broaște de copac, și un terariu ar trebui să fie verticală. Alte tipuri de terarii de lucru prea verticale și cubi. Și, desigur, orice amfibieni au nevoie de adăpost. Rolul său se poate efectua bucata fix de scoarță de copac, o jumătate de nucă de cocos sau vase de flori scoici, plante cu frunze mari, ramură a unui copac, cu un gol în ea. Multe magazine pentru animale de companie vinde, de asemenea, adăpost special pentru reptile.

Ca grund in terariu utilizate cu nucă de cocos uscat, foaie sol, mușchi, turbă sau argilă expandată, amestecate în proporții diferite. În aquaterrarium pe partea de jos este mai bine să nu pentru a pune nisip și pietricele mici, altfel broasca voința, săpând în pământ, apa tulbure. Plantele, atat artificiale si reale, trebuie să fie fixat cu atenție. Pentru înregistrarea cuștii pot fi utilizate fire Driftwood, care de asemenea trebuie să fie robust și stabil și neafectat de umiditate și nu putrezesc și rășini secreta (de exemplu, plută). De iluminat ar trebui să fie regulată, dar asigurați-vă că pentru a face umbră și adăpost, în special pentru speciile nocturne. iradiat cu lumină ultravioletă numai tipurile de zi, în orice caz, nu exagerezi: pielea de broaște este foarte delicat și pot muri. Este suficient să fie o lampă cu ultraviolete Repti-Glo 2.0 sau Repti-Soare. Lumina ultravioletă este deosebit de important pentru animalele tinere, pentru a preveni rahitismul și lipsa de vitamina D. Cele mai multe dintre speciile suficient capacul ochiurilor de plasă de ventilație sau de tavanul cuștii.

Tu ar trebui să monitorizeze cu atenție temperatura din terariu. Diferite specii prefera interval diferit de temperatură, dar în cazul în care temperatura este prea scăzută nu poate aduce prejudicii serioase broasca, care este prea mare poate provoca boala și moartea animalului.

Hrănirea. Feed broaștele trăiesc insecte. Pentru speciile terestre sunt greieri adecvate de mărime corespunzătoare, care nu depășește mărimea unui cap de amfibian. Este adesea dificil de a obține tineri greieri, astfel încât să puteți hrăni broaște, mealworms, și speciile care trăiesc în condiții de umiditate - lipitori și râme, precum Drosophila. Pentru molia poate fi plasat într-un plan special de alimentare colivie, umplut cu apă. Noi nu ar trebui să arunce alimente în iaz, deoarece din această apă este perisabil. broaște mari pot fi hrănite bucăți de carne sau pește, dar va trebui să-și petreacă un efort pentru a le obișnuiască cu acest tip de produse alimentare. Broaștele, acvatice sau marine larve de chironomide furajeri creveți, uneori, de asemenea, hrănite cu pește viu, de exemplu, guppy. În timpul verii, puteți prinde niște broaște pentru greieri sau lăcuste. Orice produse alimentare ar trebui să îmbogățească! Mai ales vitamine si calciu sunt importante pentru broaște tinere, care poate crește bolnav sau obține rahitism bolnavi. Dacă pământul broasca, hrana insectelor stropită pulbere de vitamine și calciu, chiar înainte de servire. Nu ar trebui să fie stropite cu un amestec de vitamine greieri „pentru viitor“, așa cum infunda porii și insectele stropite, care le determină după un anumit timp mor. Pentru sporturi de apă, puteți folosi sos de ulei de vitamine, care ar trebui să fie nu mai mult de aplicat 1 dată pe lună. Puteți procura amestec special de alimentare cu vitamine pentru insecte și hrana pentru animale să le înainte de hrănire amfibieni. Cu toate acestea, această metodă nu are sens decât dacă vă păstrați un grup mare de animale.

De multe ori în terariu pune plante vii cu frunze mari, groase, pe care broasca stau cu plăcere. Frunze de plante de tip mixt în colivie poate fi poziționată pe suprafața rezervorului, astfel încât insectele hrănesc, de exemplu, greieri, ar putea obține cu ușurință din apă.