picioare simptomele bolii vasculare si tratament

Boli vasculare ale picioarelor si simptome

picioare simptomele bolii vasculare si tratament
Mulți oameni suferă de boli vasculare picioare. Situația se înrăutățește în special după vârsta de peste 50 de ani. Cel mai trist lucru în toate acestea este faptul că aceste boli sunt adesea cauza de handicap, și duce la moarte, iar acest lucru a fost cauza unei secțiuni separate în medicină. Care sunt vasele de la picioare ale bolii, simptomele lor si tratament - toate acestea, puteți învăța de la acest articol.Picioarele bolnave, slăbite aduce o persoana de o mulțime de durere și disconfort. Este într-adevăr este intolerabil, mai ales atunci când boala prinde cu oameni de departe de la vârsta de pensionare. Punctul este navele -krovoobraschenie simplu este afectata. Din acest motiv, vasele de sânge constricția, sau chiar mai rău - înfundate, ceea ce duce la multe complicații - dureri sălbatice, dificultăți în mișcare. Și dacă nu cangrenă și amputație!

Tipuri de boli vasculare

Fiecare boală vasculară picior simptomele lor și tratamentul lor.

Foarte des, oamenii se ateroscleroza bolnavi. Simptomele bolii se manifestă prin durere în mușchi de vițel în timpul mișcării. Omul din aceasta cauza poate chiar moale. Cu toate acestea, există o astfel de boală ca obstrucția acută a arterelor. Precondiții pot deveni inflamate, deformarea peretelui arterial sau circulația sângelui insuficient în extremități.

„Buchet“ de boli și simptome ale bolii ocluzive vasculare completează membrelor. Aceasta boala neplacuta este caracterizata prin convulsii, picioare rapide oboseală, durere teribilă și insuportabilă, provocând șchiopături. Toate acestea rezultă din îngustarea vaselor de sânge, și vine chiar înainte de blocarea lor. Țesuturile care nu primesc suficient sânge, în cele din urmă omertveyut.

Mulți oameni, chiar și tineri, de multe ori sufera de varice. Aceasta boala ofera pacientilor o mulțime de probleme în formă de extensie venos (care nu este foarte frumos se pare), crampe nocturne, senzație de greutate al piciorului. Și toate din cauza faptului că tocmai venele mărite și întinse. Toate acestea pot fi complicate de sângerare sau tromboflebită acută.

Tromboza venoasă acută la nivelul picioarelor suplimentate venă tratamentului bolii este efectuată de preferință permanent.

picioare simptomele bolii vasculare si tratament
Aceasta formează un trombus din cauza unei leziuni peretelui venos, proces inflamator sau tulburări circulatorii. Simptome picioare -otek, care apare și afișează hipertermiei locale, durere, cianoza rapid (apare în situații extreme și foarte dificile, care conduce spasmul arterial).

Și asta nu e toata lista.

ameliorarea bolii

Desigur, în unele cazuri, medicatia este necesar. Dar situația va ajuta la atenuarea unor reguli simple:
 • încercați să efectueze în mod regulat exerciții speciale, ceea ce ar permite sângelui cu privire la dreptul de a hărțui fluxul de la extremitățile inferioare;
 • necesar din când în când să se încălzească aching picioarelor, învelirea lor într-un bandaj elastic;
 • bine ajutor comprese vodca. Acesta va servi ca un remediu împotriva inflamațiilor și a infecțiilor;
 • bea cât mai mult posibil, folosind combinatii din plante.

Dacă dintr-o dată ai „luat“ o boală virală, care dă complicații pe picioare - dolechites întotdeauna în mod corespunzător și nu neglijați sfatul medicilor! De asemenea, nu uitați să verificați cu regularitate navele lor de experți relevante, astfel încât să nu facă orice alte probleme.

Medicina moderna a identificat mai multe tipuri de boli picioare. Aceste boli articulare, boli neurologice, specii musculare și vasculare și așa mai departe. Toate aceste probleme destul de comune, dar sa oprit cu privire la bolile vasculare picioare. Conform ultimelor date, în lume există mulți oameni care suferă de această boală. Și, de regulă, se prinde cu ei probleme de îndată ce au împlinit 50 de ani.

Cel mai periculos în această boală este că, după ce pacienții care suferă de deformare rămân cu handicap sau mor inainte de timpul lor. Boala vasculară a picioarelor au început să profite. Practic, populația de lucru, astfel incat medicii au studiat în mod activ această boală, cauzele și simptomele acesteia.

Tipuri picioare boli vasculare

ateroscleroza

picioare simptomele bolii vasculare si tratament

Acest tip de boala implica blocarea vaselor de sânge ale picioarelor. Vinovații sunt colesterol placi care se acumuleaza in vasele de sange, iar apoi depuse pe pereții lor. Ca urmare, fluxul sanguin este perturbat și există un blocaj complet al vaselor de sânge la nivelul picioarelor. Acest tip este cel mai frecvent la barbati, dar femeile sunt, de asemenea, la risc.

Cauzele aterosclerozei:

 • dieta săracă, supraalimentarea, consumul de alimente grase si condimentate, datorită formei de colesterol în sânge;
 • diabet;
 • fumat, deoarece nicotina are un impact negativ asupra circulației și starea navelor;
 • ereditate;
 • vârstă;
 • excesul de greutate, deoarece crește sarcina pe întregul corp uman și vasele sale de sânge.
 • amorțeală pentru picioare;
 • ritmul cardiac rupt;
 • având probleme cardiace;
 • amețeli, pierderi de memorie și așa mai departe.


Se tratează acest tip de boală în mai multe moduri. De obicei, pacienții sunt prescrise medicamente care reduc coagularea sângelui - anticoagulant. Acesta poate fi tratat cu terapie fizică, în cazul în care accentul principal este pe vasele. Este important să se observe alimentația corectă.

picioare simptomele bolii vasculare si tratament

Dacă deveniți navele bolnavi sunt pe picioarele lor, putem spune cu siguranță - o flebita. Sub această boală implică inflamația vaselor de sânge, atunci funcția lor este perturbat. În paralel, există fluxul de sânge și de circulație proastă.

Principala cauză a acestei boli este în venele varicoase, după deformarea pereților lor. Dar există cazuri în care se dezvoltă flebita după traumatisme sau orice infecții.

 • deformate Viena, a crescut în dimensiune. La atingere, devine dens și greu;
 • piele în inflamație devine roșie, iar acea parte temperatura crește;
 • picior se poate umfla, există un sentiment de disconfort;
 • creșterea temperaturii corporale;
 • amorțeală parțială.

Pentru tratamentul acestui tip de boli, este important să se ia medicamente anticoagulante, care sunt capabile de a reduce coagularea sângelui. La pacienții paralele prescrise medicamente anti-inflamatorii, sub formă de soluții injectabile sau tablete. Principalul lucru - a fost inițial pentru a identifica cauza flebită.

tromboflebită

picioare simptomele bolii vasculare si tratament

Aceasta boala este de asemenea procese inflamatorii vene, dar în paralel crește vâscozitatea sângelui. Ca rezultat, în lumenul vaselor este redusă, iar sângele se îngroașă, din cauza care circulația sângelui este perturbată. cheaguri formate sunt foarte periculoase pentru viața umană. Aceste porțiuni sigilate pot exploda ulterior și de a intra în plămâni, inima și alte organe.

 • diverse boli infecțioase ale întregului corp;
 • prejudiciu picior;
 • modificat compoziția sângelui, de exemplu, din cauza medicației prelungite;
 • crește coagularea sângelui din cauza anumitor tipuri de boli.

Phlebeurysm

picioare simptomele bolii vasculare si tratament

Am auzit de multe ori un astfel de lucru ca vene varicoase. Aceasta boala apare ca urmare a funcționării necorespunzătoare a valvelor venoase. Ca urmare, vasele de sânge din stagnante, venele se dilata si devin deformate. Și dacă ignorați aceste simptome, apoi începe doar pentru a sparge vasele de sange.

 • medicamente hormonale care afectează coagularea sângelui;
 • excesul de greutate, care crește sarcina pe picioare;
 • stilul de viață sedentar;
 • sarcini grele pe picioarele lor plimbări lungi;
 • patologiile valvelor venoase;
 • la deficit de anumite substanțe din organism, vasele de sange devin mai subtiri, și care a redus venele de tonus.
 • umflarea picioarelor;
 • durere;
 • serile de picioare încep să buzz;
 • venele puternic vizibile de pe picioare;
 • dezvoltarea de eczeme;
 • apariția de ulcere venoase (în chiar ultimele etape).

Tratamentul acestui tip de vasele de boală ale picioarelor trebuie să fie complexe și individuale. Venele Paramount au nevoie de sprijin, pentru care pacienții trebuie să primească un articol de îmbrăcăminte de compresie. unguente, creme speciale utilizate și alte instrumente care diminuează umflarea picioarelor, tensiune și durere. masaj Important picior, exerciții speciale, care îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, prescris flebotoniki - medicamente, întărirea pereților vaselor.

Cum de a identifica picioarele de boală vasculară?

picioare simptomele bolii vasculare si tratament

Diagnosticul corect este posibilă prin ecografie, ecografie Doppler sau radiografie. Este important să se consulte un medic phlebologist, care va dezvălui cauza.

Dar este mai bine pentru a încerca să prevină vasele de boală ale picioarelor, pe care trebuie să mănânce dreapta, muta mai mult, să ia un duș de contrast și de multe ori trec examenele de către medici.

Aflați mai multe informații despre ceea ce este infectiile sexuale pot polovye-infekcii.ru pe site-ul. Aici sunt boli detaliate diferite, simptomele lor, semne și tratament de bază. Păstrați sănătatea necesită atât pentru femei cât și bărbați.

Cum de a trata ateroscleroza a extremităților inferioare

Dacă a existat o boală și ocluzie a vaselor de sânge ale picioarelor, lipsa de prevenire și tratament în timp util poate provoca complicații grave, care necesită o intervenție chirurgicală. Ateroscleroza a extremităților inferioare - este principalul factor cauzal pentru astfel de condiții periculoase, cum ar fi ulcere trofice și cangrenă. În al doilea caz poate necesita amputarea piciorului, în primul - pe termen lung la nivel local și medicamente.

Adesea boala aterosclerotica la orice varsta pot crea condiții astfel încât persoana a primit un handicap. Este mai bine pentru a preveni boli grave și necesitatea intervenției chirurgicale: primele semne și simptome ar trebui să fie un motiv de a merge la medic. În cazul în care timp pentru a începe să luați medicația și să urmeze recomandările medicului preventiv, aceasta nu are nevoie de amputare, și va fi posibil pentru a vindeca ateroscleroza arterelor inferioare extremităților cu medicamente.

alimentarea cu sânge la nivelul picioarelor

Din aorta abdominală se îndepărteze artera iliacă comună, care sunt furnizează aproape complet puterea de a extremităților inferioare. Fiecare dintre actiuni comune pe artera iliacă internă și externă: acesta din urmă devine principala coapse trunchi arterial si toata talpa piciorului. Dacă ocluzia are loc la nivelul aortei abdominale, simptomele determina nivelul leziunii medic (pentru a fi semne de tulburări funcționale ale extremităților inferioare și organele pelvine). În cazul în care apar complicații pe o singură parte, ocluzia vaselor mari originat sub bifurcația arterelor iliace comune. Ulcerațiile și gangrena în picioare și a picioarelor indica tromboza vasculara a arterelor femurale sau tibiale.

Factori cauzali pentru ocluzie

In cele mai multe cazuri (90%) din motivele pentru blocarea bolii principale sau vasculare periferice trebuie căutată o leziune aterosclerotică. Acesta ateromul plăci și de a crea lumenul obliterarea, perturba fluxul sanguin normal. Ateroscleroza a extremităților inferioare - este principalul factor care cauzeaza boala acuta sau cronica cu picioare de ischemie. În plus, pot exista următoarele motive:

 • inflamații specifice sau nespecifice (endarteriit aortoarteriit);
 • combinație arterita cu leziuni aterosclerotice;
 • leziune (ocluzie traumatice);
 • tromboză și trombembolism (ocluzie posttrombotic);
 • compresia externă a picioarelor;
 • malformații congenitale ale principalelor vase.

Boala aterosclerotică este capabil de a lovi toate tipurile de nave, dar mai susceptibile de a suferi ramuri majore ale aortei, arterelor coronare, vasele cerebrale si picioare trunchi arterial. Principalele motive care contribuie la aterogeneză și progresia problemelor la nivelul membrelor inferioare:

 • experiență îndelungată de fumat;
 • consumul de cantități mari de carne grase și colesterol;
 • obezitate;
 • hipertensiune;
 • diabet;
 • lipsa de exercițiu.

De mare importanță este o predispoziție genetică, dacă o familie are rude cu accident vascular cerebral, infarct miocardic sau leziuni ale aortei, este necesară diagnosticarea la timp a bolii arterelor mari și vene.

Este mai bine pentru a preveni handicap și necesitatea intervenției chirurgicale decât du-te prin toate etapele de a suferi de ulcere la picior înainte de complicații ireversibile.

clasificare

Ocluzia vaselor de picioare poate fi acută sau cronică. În funcție de gradul sau stadiul de leziuni medicul va alege tactica de tratament.