Picurare radiator de răcire - ce să facă

Orice motor de mașină în timpul funcționării alocă o mare cantitate de căldură, și în cazul în care nu există un sistem de răcire să funcționeze în mod corespunzător ar fi fost imposibil. Disiparea căldurii este principalele unități ale motorului este scăzută, astfel încât orice motor echipat cu sistem de răcire forțată - au fost stabilite chiar și pe primele mașini. În prezent, sistemul cel mai comun este lichidul al cărui element de primar este un radiator.

Picurare radiator de răcire - ce să facăÎn astfel de sisteme există o circulație continuă a fluidului, care preia căldura generată în motor și trimite mediul său. Pentru a face acest proces mai eficient de răcire a radiatorului este instalat, având o suprafață suficient de mare de contact cu aerul. Sistemul în sine poate fi umplut antigel, antigel sau apă simplă - în funcție de dorințele automobilist. Trebuie reamintit faptul că atunci când se utilizează o operațiune de vehicul de apă devine imposibilă la temperaturi sub zero grade.

Probleme cu radiatorul - le cere să imediat

Cele mai frecvente probleme ale sistemului de răcire, proprietarii de automobile întâlnite sunt două:

  • debit constant de lichid de răcire și un radiator;
  • zakoksovka radiator, ceea ce conduce la dificultăți în circulația lichidului în întregul sistem de răcire.

Faptul că sistemul de răcire nu funcționează corect, puteți judeca prin supraîncălzirea constantă a motorului, chiar și după o operație destul de scurtă durată a vehiculului. Este plină de apariția unei probleme suficient de grave cu unitatea de putere și nevoia de a le reparații costisitoare.

Picurare radiator de răcire - ce să facă

Cea mai frecventă cauză a distruge integritatea corpului absorbant de căldură este o acțiune mecanică puternică. Pereții relativ subțiri ale radiatorului se pot deteriora atunci când lucrările de întreținere sau de contactul cu obiecte străine în timpul conducerii. Destul de des există o scurgere în conductele care ies din radiator. Oricare ar fi cauza sau a fost cauzată de o scurgere, este necesar să se îndepărteze imediat, pentru că pentru a menține masina cu un radiator defect de răcire este pur și simplu periculos.

Periculoase decât scurgerea constantă a lichidului de răcire

Printre cele mai frecvente riscuri legate de scurgere constantă a lichidului de răcire din radiator poate fi atribuită în principal supraîncălzirea motorului cauzată de defectarea sistemului de răcire eficient a îndepărta căldura generată în motor. Este de remarcat știind că supraîncălzirea capului cilindrului conduce la o schimbare rapidă în configurația sa și încălcarea integrității sigiliului. În plus, în cazul în care semnalele senzorului de temperatură sunt ignorate, iar autovehiculul continuă să fie operat, motorul poate doar gem - se transformă întotdeauna într-o reparație foarte scump.

Picurare radiator de răcire - ce să facă

Fluxul de la radiator poate duce la consecințe neplăcute nu numai pentru mașină, dar și uman. Acest lucru se datorează faptului că în timpul funcționării unității de putere, o presiune suficient de ridicată în sistemul de răcire, iar temperatura fluidului care circulă în ea nu poate fi numită scăzută. În cazul în care conducătorul auto deschide capota, încercând să dau seama de ce motorul este supraîncălzit, o mică fisură în radiator, sub influența lichid fierbinte și de înaltă presiune se poate ridica brusc, declanșând un fel de gheizer de apă clocotită. După contactul cu pielea, aceasta va duce la arsuri termice foarte grave, care necesită intervenție medicală.Cum de a elimina rapid scurgeri de răcire radiator auto

Având în vedere că funcționarea vehiculului cu chiuveta curent nu este posibil, este necesar de urgență pentru a elimina problema. De obicei, mici fisuri în corpul radiatorului care pot fi detectate numai atunci când motorul este pornit poate fi eliminat prin independent și destul de ușor, folosind materiale de etanșare corespunzătoare.

Picurare radiator de răcire - ce să facă

Înainte de a începe lucrările de reparații, asigurați-vă că se execută mai reci, nu conexiuni. În cazul în care o scurgere este detectat vizual, iar dimensiunile sale este mic, cel mai bun mijloc de rezolvare a problemei ar fi să se folosească un material de etanșare specială. Este capabil de înaltă calitate etansa mici fisuri, se caracterizează prin eficiență ridicată și utilizarea de auto-confort. Acest lucru este util mai ales în compoziția drumului, pentru că atunci când radiatorul de răcire prin picurare, iar în apropiere nu există nici un serviciu specializat sau a unei așezări, progrese suplimentare pot fi posibile.

În cazul în care prejudiciul este gravă

Problema este cum de a elimina scurgerea de radiatorul de răcire, în cazul în care fisura este mare, nu este atât de ușor de rezolvat. În special, în cazul în care o scurgere cauzate de coroziune ea. Singura opțiune în acest caz, reparatia va fi lipit și pentru care necesitatea de ao demonta. Ar trebui să ne dăm seama că lipirea radiatorului necesită o anumită cantitate de experiență, iar în cazul în care cunoștințele în acest domeniu nu este, nici măcar nu începe să efectueze propriile lor - acest lucru poate duce la necesitatea de a înlocui unul nou.

Picurare radiator de răcire - ce să facă

Algoritmul de răcire radiator demontare este practic aceeași pentru toate vehiculele.

  1. Sistemul de răcire se unește tot lichidul. În cazul în care executarea de lucrări a fost precedată de motorul, așteptați cel puțin o oră, care este necesar la răcirea motorului. Procesul de golire a lichidului poate avea loc în două moduri - prin găurile de scurgere prevăzute constructiv sau prin furtunul radiatorului inferior, în absența lor. Colectarea container de antigel trebuie să fie pregătite în avans.
  2. După eliberarea sa din lichid, deconectați toate conexiunile / furtunuri. Apoi vine rândul electric - conductori sunt deconectate de la senzori și ventilator. În funcție de modelul specific de masina, acesta poate fi îndepărtat ca un ventilator cu sau fără el.

După toate manipulările efectuate, puțină atenție trebuie să fie acordată procesului de curățare exterioară. Curățați schimbătorul de căldură va face activitatea întregului sistem de răcire este mai eficient, care va avea în mod inevitabil un impact pozitiv asupra funcționării unității de putere.

Reparații - Este întotdeauna posibil

Dacă picătura radiatorului de răcire, dar nu fisurii este mare, este posibil să se elimine dimensiunea lor proprii. Dar nu atunci când aceasta se află la intersecția dintre radiator și țeava de plastic - un astfel de eșec este considerat irecuperabil. Ca o măsură temporară, de exemplu, pe drum, sau dacă nu vă puteți cumpăra imediat unul nou, este acceptabil să se utilizeze un adeziv epoxidic sau material de etanșare.

În prezența unuia sau a mai multor mici fisuri prin care antigelul din „picătură cu picătură“, cele mai bune și rezultate rapide pentru a ajuta la realizarea unui material de etanșare specială, care se adaugă la sistemul de răcire. Compozitia sa include ingrediente speciale care strâng mici fisuri, etanșare complet radiator. După adăugarea de funcționare a vehiculului de etanșare poate continua, deoarece materialul de etanșare necesită relativ puțin timp pentru începerea activității lor, și fluxul se oprește.

Picurare radiator de răcire - ce să facă

Mulți automobiliști nu știu ce să facă atunci când radiatorul de răcire curge ca urmare a coroziunii. În acest caz, nu va ajuta nici un material de etanșare, și radiatorul poate fi reparat numai prin lipire. Această procedură este complicată, și se realizează numai atunci când există o experiență suficientă și echipamente adecvate. Este la fel de dificil de a restabili operabilitatea radiatorului atunci când acesta este gravă deteriorare mecanică, de exemplu, după un accident. În unele cazuri, poate fi necesară utilizarea de sudură și argon.

Efectuarea de reparații la radiator singur, și cu atât mai mult, pentru prima dată, ar trebui să fie pregătit să se asigure că activitatea desfășurată va trebui să refaceți. Vizual, este imposibil să se determine dacă toate fisurile sigilate pentru a elimina un radiator - devine evident numai după instalarea și pornirea motorului. Dacă după o jumătate de oră de lucru pe fluxul de ralanti auto au fost invizibile, atunci rezultatul este atins. În cazul în care scurgerea continuă, lucrarea va trebui să înceapă peste tot din nou.