Pierderea dintilor primare la copii, atunci când, cum și de ce

Pierderea dintilor primare la copii, atunci când, cum și de ce

Pentru mulți copii și părinții lor pentru a schimba dintii copilului la permanenta este o ocazie fericită. Pat pentru dinte simt precipitat demonstrând adulți. Și părinții spun o altă etapă vitală a copilului lor. În același timp, uneori există situații care provoacă probleme cu părinții. Mulți dintre ei sunt interesați, atunci când copiii încep să cadă dinții de lapte? De ce dinții cad înainte sau după expirarea termenului limită? Unii părinți se confruntă cu faptul că copilul dinții de copii abandonează nu este în întregime corectă. Luați în considerare răspunsurile la toate întrebările posibile.Ce vârstă cad dinții de lapte la copii?

Experții subliniază faptul că momentul pierderii dinților de foioase, precum și calendarul de erupția dinților permanenți, sunt unice pentru fiecare copil. Întregul proces de înlocuire a dinților se extinde peste șase la opt ani. De obicei, vârsta medie atunci când copiii încep să scadă dinții de lapte, medicii numesc vârsta de șase sau șapte ani. Potrivit statisticilor, băieți, acest proces începe, de obicei, mai târziu decât la fete.

În primul rând copilul cade incisivi centrali de jos, urmată de - incisivii centrali superiori.

Apoi, la vârsta de șapte sau opt ani, copiii încep să scadă incisivii laterali inferior și incisivii laterali superiori.

Varsta 8-10 ani de un copil - perioada de pierdere a molarilor superioare mici (primii molari) și molari mici, mai mici (primii molari).

În 9-11 ani, copiii cad de obicei caninii superiori, pentru ei și caninii inferiori.

În perioada cuprinsă între 11 și 13 ani a unui copil se încadrează molarilor inferior mari (molari), a doua și molarii mari superioare (molari) a doua.

Cu toate acestea, această ordine de schimbare a dintilor de lapte la permanente nu este obligatorie. Unii copii ultimii dinți cad.

Unii părinți aflați câți ani cad dinții de lapte la copii, începe să intrați în panică în cazul în care copilul dumneavoastră este de 6-7 ani, a căzut încă dinte. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că momentul schimbării dinților depinde de mai mulți factori, inclusiv starea generală a copilului corpului, predispoziție genetică, și chiar regiunea de reședință. Mai mult decât atât, multe boli pot provoca o întârziere în schimbarea dinților.

Mult mai rău, în cazul în care dintii de lapte incep sa cada la o varsta mai devreme. În acest caz, aveți nevoie pentru a arăta copilul la dentist.

Cum și de ce copiii abandonează dinți pentru copii?

Toată lumea știe că o persoană are 32 de dinți - 16 inferioară și superioară 16. Dar dintii primari la copii doar 20. De obicei, un copil dinte cade atunci când începe să erupă permanentă. natura înțeleaptă a asigurat că procesul de schimbare a dintilor a fost, practic, nedureros pentru copil.Luați în considerare modul în care și de ce cad dinții de lapte la copii. Procesul de schimbare a dintilor de lapte pentru permanenta începe cu o creștere treptată „resorbție“ rădăcini de dinți de foioase. După ce a pierdut un dinte radacina, ea începe să se slăbească și să cadă, fără a provoca disconfort de mult pentru copil. Un scaun începe să erupă și să crească dinte permanent.

Înlocuirea dinților este foarte importantă pentru dezvoltarea ulterioară a copilului. dinte permanent este semnificativ mai puternic și hardier dinte copil. Este mult mai greu smalțului-l mai dens. Astfel, corpul copiilor se adaptează la dieta de adult.

Mulți dintre copii la momentul clatinandu dentare de multe ori singur încearcă să-l agită și chiar voma. Părinții trebuie să le explice ce să facă, în orice caz imposibil. Astfel, puteți pune în infecție cavitatea bucală, care de multe ori duce la boli ale gingiilor si alte probleme grave. De asemenea, nu atingeți rana cu degetele, după un dinte căzut.

Principalele probleme întâlnite la schimbarea dintilor la copii

Pierderea dintilor primare la copii, atunci când, cum și de ce
De obicei, copilul dinții de copii abandonează fără probleme. Cu toate acestea, uneori, copilul și părinții săi se confruntă cu unele situații neașteptate în proces.

Cea mai frecventă problemă de monitorizare a părinților este că dinții permanenți sunt urcare strâmbă. În ciuda faptului că laptele a fost buna, frumos. Care este motivul? După erupția dinților primari dintre ele este, de obicei, fără goluri, crevase. Acest lucru este normal. Dar apoi maxilarul copilului crește, și, treptat, la schimbarea dinților, există decalaje între dinți pentru copii. Acest lucru este oferit de natură, datorită faptului că dinții permanenți sunt mai mari decât lactate. Dacă aceste lacune nu sunt formate necesare, dintii permanenti pur si simplu nu se potrivesc în maxilarului, și, ca urmare, dinții permanenți copilului cresc curbe.

Un alt motiv pentru germinarea curbelor dinților permanenți într-un copil este prezența diferitelor sale obiceiuri proaste, cum ar fi suptul degetului mare, obrajii, buzele, limba, obiecte străine. dintii stricati sunt adesea un simptom al formării malocluziei a copilului. Prin urmare, în cazul în care la șase ani copilul nu are spații între dinți pentru copii, este mai bine să-l arate pedodontist-ortodonotu.

Uneori, la momentul ambilor copii dinții de lapte cad, se plâng de mâncărime și durere la nivelul gingiilor și dinților în creștere. În astfel de cazuri, trebuie să arate copilul la medic. Dacă este necesar, medicul poate prescrie vitamine și oligoelemente sau întări smalțul dinților prin intermediul unor lacuri speciale, geluri.

Părinții trebuie să știe unele dintre regulile de conduită în timpul perioadei de pierdere a dintilor la copii.

Dacă rana este sângerarea după un dinte a căzut, copilul trebuie lăsat să muște o bucată de bandaj steril timp de 10 minute. În cazul în care sângerarea nu a putut fi oprit timp de 20 de minute, este necesar pentru a vedea un medic.

Dupa ce copilul a pierdut un dinte, timp de 1,5-2 ore, el trebuie să se abțină de la a mânca. În această zi, nu este necesar pentru a da un alimente fierbinti, condimentate si sarate.

De obicei, dintii de lapte de copii abandonează pe cont propriu și nu trebuie să-i ajute în acest sens. Dar există unele situații în care aveți nevoie de ajutor de un medic dentist:

  • dinte de lapte a dus la dezvoltarea inflamației orale;
  • erupție dinte de lapte previne dinte permanent adecvat;
  • copilul dinte pierde mobilitatea sunt copilul în cauză.

La apariția oricăror probleme cu schimbarea dinților cel mai bine este de a arăta copilul la dentist.