Pierderea dintilor primare la copii și de a schimba constanta

Pierderea dintilor primare la copii și înlocuirea lor cu permanentă are loc, de obicei, la vârsta de șase - șapte ani, dar uneori poate duce la abateri minore de la acești termeni legați de caracteristicile individuale ale organismului.Un pic de anatomie

Pentru a înțelege modul în care schimbările se întâmplă pe dinți, ai nevoie de un pic pentru a înțelege structura și caracteristicile dentiției.

În ciuda faptului că dinții de lapte erup în mod normal, după un copil împlinit timp de șase luni, acestea sunt formate în primele etape ale sarcinii. Acesta este un proces destul de lung și complicat, care se încheie în al treilea trimestru de sarcină, și imediat ce copilul se naște, el începe să se formeze rudimente de dinți permanenți.

Aceasta se datorează faptului că a fi foarte atenți la sănătatea dinților cu frunze căzătoare, carii dentare infectie, deoarece laptele poate deteriora rudiment unei constante.

Set de dinți pentru copii este diferit de regulat. La adulți, de obicei 32 de dinți, dar lapte -numai doar douăzeci. Ca o regulă, pierderea dinților de foioase se produce atunci când deja erupă permanente. De multe ori, părinții sunt îngrijorați că procesul de erupție și pierdere este dureros pentru copil, dar în cele mai multe cazuri, temerile lor sunt nefondate, această posibilitate este practic exclusă. Faptul că în timpul pregătirii sistemului dentar la schimbarea dinților, începe treptat să se dizolve rădăcinile dinte de lapte, motiv pentru care dintii se slăbească și să cadă, iar în locul lor cresc permanent. Cel mai adesea, procesul începe cu incisivii inferiori. Este important ca medicul a urmat schimbarea dinților, astfel încât să nu întreb - cum să trateze boala parodontală.

Dintii devin liber și cad treptat, întregul proces durează de la șase la opt ani. Dacă luăm în medie, apoi primul dinte copil cade în șapte ani, iar la vârsta de paisprezece ani copilul deja nu rămâne dinții temporari.

Cum se întâmplă?

Perioada schimbarea dinților, precum și calendarul erupției lor, toți copiii individuale. Dar consistența și creștere și care se încadrează -primerno aceeași. La început, copilul va creste molari permanenti - dinții au fost lipsesc din lapte inclus, pentru că ei pur și simplu nu au suficient spațiu în dinții copiilor. Dar, de îndată ce copilul devine mai in varsta, locul este eliberat și apar șasea dinți.

Apoi vine timpul de schimbare a dintilor de lapte, se execută în același mod ca și erupția dinților. În primul rând, începe să se miște și să cadă incisivilor inferiori, în spatele lor - partea de sus, apoi vine momentul premolari - cu privire la vârsta de zece picături prima pereche, la doisprezece ani - al doilea. Și nu în ultimul dintii de lapte se încadrează în vârsta de treisprezece ani - este colți. Dar asta nu e tot. La paisprezece ani, un copil trebuie să primească molar permanent al doilea, iar după optsprezece cresc dinți înțelepciune - al treilea molar. Cu toate acestea, ele nu cresc tot poporul, iar absența lor nu este considerată o boală.

Când aveți nevoie de îngrijire medicală

În cazul în care schimbarea dinților copilului este însoțită de o varietate de senzații dureroase, senzație de mâncărime, guma severă sau copil de raportare se plânge de sensibilitate crescută a smalțului, este necesar să se consulte un medic stomatolog.

În plus, părinții nu trebuie să uităm că, în timpul schimbării dinților, copiii au nevoie de nutriție adecvată organismului în cantitatea corespunzătoare a obține toate vitaminele și mineralele necesare pentru formarea și creșterea dinților.

În cazul în care un copil a căzut dinte. rana poate sangera timp de cinci - zece minute. Este simplu de a face un bumbac sau tifon steril și doar da copilului să-l muște. În cazurile în care sângerarea continuă pentru prea mult timp, este necesar să se arate pediatrul copilului copilului, care a prescris de testare pentru coagularea sângelui.

Uneori, dintii de lapte pentru a preveni erupa permanentă, și atunci ar trebui să-l eliminați cu ajutorul unui medic dentist, fără să mai aștepte până când se rostogoli.

Scoateți dinți este, de asemenea, necesară în dezvoltarea oricărui proces inflamator, looseness si durere de dinte de lapte, si alte sentimente incomode care creează dintii copilului, nu vor să cadă pe cont propriu.Într-un cuvânt, în toate cazurile în care schimbarea dinților de lapte este însoțită de orice probleme sau disconfort, nu așteptați. Mult mai înțelept să solicite imediat asistență medicală.

Schimbarea dintilor de lapte pentru permanent - așa cum se întâmplă

Schimbarea dintilor primare la copii, la momentul - un proces care poate dura de la șapte la nouă ani. Și nu începe cu pierderea dintilor de lapte ca de multe ori ia în considerare părinții, dar odată cu apariția premolari - acești dinți nu sunt lapte, ele apar la copii între patru și șase ani și să crească o dată permanentă.

Apariția premolarilor datorită faptului că copilul este în creștere, și odată cu ea creșterea și schimbării dentiției. Primul maxilarului a fost localizat la numai douăzeci de dinți de lapte, atunci era un loc pentru premolari, înălțimea nasului a interdentare copil spatii creste, iar aceasta este una dintre principalele semne care va scoate lapte în curând dinții încep să cadă, ca și pentru dinți obișnuite, mai mari, apare deja suficient spațiu.

Loose și cad primii dinți începe în cinci la șapte ani. În primul rând incisivi, molari, și apoi ultimii dinți cad.

Ce să caute

Dinți variaza destul de activ în perioada de la șapte la unsprezece ani. Părinții trebuie să știe că smalțul dinților permanenți sunt fragile, și, prin urmare, un risc ridicat de cariilor dentare. Nu ar trebui să insiste numai că copilul curățat în mod necesar, în dimineața și seara dinți, dar, de asemenea, pentru a verifica modul în care o face. Un număr foarte mare de copii încearcă să efectueze procedura cât mai repede posibil, și igiena orală necorespunzătoare contribuie la faptul că a apărut numai dintii afectati de carii.

În timpul perioadei de dentiției este necesară pentru a monitoriza și de nutriție pentru copii. Dieta lui ar trebui să conțină cantități adecvate de toate mineralele esențiale și vitamine, după caz ​​și în consultare cu medicul pediatru, vă pot oferi vitamine și tablete.

În plus, cel puțin o dată la fiecare șase luni ar trebui să meargă la un medic dentist specialist care va evalua starea gurii, da sfaturi cu privire la igiena, vă va spune cum să prevină diverse complicații și dezvoltarea bolii de mestecat si cariilor dentare.

Uneori, atunci când există o schimbare a dintilor de lapte pentru copii permanenți, se încearcă adesea să se agită dinții, și chiar propria lor pentru a le smulge. Foarte adesea ei încearcă să atingă rana sau tăierea permanentă dinte, explicați-le ce să facă acest lucru nu-l merită, pentru că este foarte ușor de pus în infecție cavitatea bucală, care cauzează inflamații ale gingiilor. Daca dintele balansării, este necesar să se aștepte până când acesta nu va cadea pe cont propriu, în cazul în care dintele dă un anumit disconfort sau durere, ar trebui să consulte un medic dentist, care va elimina instrumente sterile complet lipsit de durere.

În cazul în care dinții cresc strâmb

Uneori aproape dinții de lapte zguduitoare începe să crească constant, ceea ce nu este suficient spațiu și ei, fie să crească strâmb, sau de a începe să iasă din dentiția. În acest caz, trebuie să luați copilul pentru o consultare cu un ortodont pentru a ajuta la corectarea problemei.

De asemenea, merită atenția asupra faptului că copiii sub vârsta de cinci până la șase ani au existat decalaje între dinți. Acest lucru sugerează că, pentru dintele permanent, care sunt produse lactate mai largi, au suficient spațiu. Dar dacă astfel de „ferestre mici“ nu apare, cel mai bine este de a vedea un specialist.

Schimbarea dinților de lapte pentru permanente apare la toți copiii, și atât de mulți părinți nu acordă suficientă atenție la starea dinților temporari, și totuși, în cazul în care copilul își pierde prematur dinții de lapte, aceasta poate cauza probleme atunci când o constantă. În special, ca urmare a reducerii decalajelor interdentare cresc dintii stricati, mai mici decât este necesar sau în afara dentiției.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că procesul de inlocuire a dintilor de lapte la permanente, de obicei, nu mai devreme de cinci ani și nu mai târziu de șapte începe. Daca dintii wobbly se plânge de patru copii, ar trebui să consulte un medic stomatolog, motivul pentru care acest fenomen poate fi carii. Consultarea dentist pediatru este, de asemenea, necesară în cazul în care cei opt ani ai copilului nu a început să cadă dinții de lapte.

Cât de mult dinții de lapte cad

dintii de lapte sunt stabilite chiar si in uter, dar ele incep sa erupa in jurul lunii a șaptea din viața copilului. Treptat, gura plină de dinți, dar după cum știm, acești dinți nu sunt permanente, iar noii părinți sunt adesea interesați de întrebarea: cât de mulți dinți pentru copii cad?

Schimbarea treptată a dinților începe să se întâmple în vârstă de aproximativ patru ani, copilul va avea o mare dinți molari, care stomatologi sunt adesea numite „molarilor de șase ani,“ și apoi, la vârsta de conducere preșcolar începe să crească dinții din față, care inlocuiesc incisivi de lapte, și, treptat, de-a lungul are loc cavitatea bucala înlocuirea vechi cu noul dinte.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că dinții de lapte - „oaspeți“ temporare în gura copilului, îngrijirea atentă a nevoilor lor. Este calitatea dintilor de lapte într-o mare măsură, determină constanta de calitate. În cazul în care copilul este prea devreme pentru a pierde unul dintre dinții, adică, riscul ca pozarea rădăcină nu se va întâmpla, sau va fi modificat forma dinte sau a cariilor dentare infectate inițial.

Copilul crește, și unitatea începe pregătirea pentru maxilofacială schimbarea dinților. Părinții atentă poate fi remarcat faptul că, înainte de dinții de lapte începe să scadă, diferența dintre ele crește. Acest fenomen se datorează faptului că dinții „adult“ mai mari, și pentru o creștere corespunzătoare a acestora necesită mai mult spațiu. În cazul în care, cu toate acestea, decalajele nu crește, există un risc mare ca dinți noi cresc strâmb.

Cât de mult dinții de lapte cad - un record foarte personal. Medicii stomatologi spun doar standardele cele mai aproximative, dar totul depinde de caracteristicile personale ale copilului și structura acestuia a sistemului maxilofaciale. Dar, de regulă, dinții încep să cadă cu vârste cuprinse între cinci la șapte ani. Dacă există o întârziere, este necesar să se consulte un medic stomatolog.

Procesul de înlocuire a dinților este destul de simplu, dar foarte interesant. În primul rând rădăcină de lapte este ușor redusă în mărime, și apoi complet resorbit. Dinte este slăbit, iar rădăcina este deja în creștere dedesubt. Uneori, dinții cad ei înșiși, uneori copiii se slabesc si le trage.