Pierderea dinților primari în ordine copii, în special

Pierderea dinților primari în ordine copii, în special

La schimbarea dinti pentru copii - există un mare eveniment în viața omului mic. Aproape toate mamele le spun copiilor lor, pentru că primii dinți „Baby“ se va schimba la „adult“ și momentul în care încep să cadă dinții de lapte, copiii sunt deja conștienți de ceea ce se întâmplă și nu intrați în panică.Cât de mult schimbare dinți de lapte

Schimbarea dintilor de lapte pentru permanente vine vorba de la varsta de patru la unsprezece ani. Este demn de menționat faptul că aceste date sunt aproximative, derivate din numărul mediu total de copii. Perioada cea mai activă a pierderii dinților de lapte - de la 8 la 11 ani.

Pierderea dinților primari în ordine copii, în special

Schimbarea dintilor primare la copii are loc în diferite moduri. În cazul în care dintii de lapte cad, rădăcinile lor sunt absorbite, dând drumul indigenă. Unii copii pierderea dintilor de foioase aduce mulțime de neplăceri datorită faptului că molarii deja ies din ouă și lapte se agață mai bine gumă. Uneori molari erup se pot separa rând, este situat in spatele dintilor de lapte. Această erupție este greșit și dacă după trei luni, ambele serii sunt la locul lor - este o ocazie de a se referi la dentist.
Pierderea ulterioară a danturii de lapte la copii este considerat un bun intonație protivokarioznye, care este, mai târziu dinții primare se înlocuiesc cu rădăcină, cu atât mai puțin probabilitatea de a cariilor dentare teribil.

Care sunt dinții de copii cadDinții de lapte la copii se încadrează într-o anumită ordine. Pierderea începe în general cu incisivii centrali. Acestea sunt urmate de incisivilor laterali. După ce merge colti. In spatele lor - premolari, apoi - primii molari, și molarilor a doua toamna anului trecut.

Care sunt dinții copilului la schimbare permanentă?

Procesul de schimbare a dintilor de lapte la permanente este împărțit în trei etape:

  • Primul pas - dentiție prima la a șasea din ambele părți, incisivi centrali alternative;
  • a doua etapă - atunci când erupția dinților un pic inhibat, oferind unele organism răgaz;
  • a treia etapă - sunt formate și taie dinții laterali (molari și premolari).

Dintele copil lapte se clatină

În cazul în care un copil dinte a început să se clatine, este necesar să se aștepte un pic mai mult și poate cădea destul de ușor pe cont propriu. În cazul în care dintele doshatalsya la punctul în care el a fost „agățat de un fir“, dar nu vrea să părăsească guma nativ, el a avut nevoie de ajutor să părăsească copilul gura, ea scoate ușor sau să dea copilul mic lui musca, apoi Chill guma, din care a fost separat dinte . În cazul în care copilul dinte copilului este inconstant, și de sub ea eclozat deja un radical, este absolut necesar să se consulte un specialist.

dinte de lapte a căzut, ce să fac?

Pierderea dinților primari în ordine copii, în special
Destul de des, după pierderea unui dinte copil este sângerarea gingiilor. Pentru a opri sângele aveți nevoie pentru a face un mic teanc de bandaj sau tifon steril, pune-l pe rană și asigurați-vă că copilul este un pic de sale. Sângele se oprește, de obicei, în termen de 5-10 minute. În cazul în care stația de sânge în acest timp nu sa întâmplat - este mai bine să se consulte un medic pentru a evita consecințele neplăcute.
După oprirea sangerarii, copilul nu poate mânca sau bea timp de două ore. La fiecare două ore pe parcursul zilei trebuie efectuate mouthrinse saramură (2 linguri pe cana de apa la temperatura camerei, de + 2-3 picături de iod pentru dezinfecție).

Cum de a scoate un dinte copil?

Una dintre cele mai populare moduri de a ajuta copilul dumneavoastră în ceea ce privește pentru a obține painlessly scăpa de decalarea dintelui este utilizarea unui fir solid. Deci, cum de a trage dintele copil? Firul ar trebui să fie înfășurat în jurul clătina dinte pentru copii și o mișcare bruscă a mâinii pentru a trage pe sine, dar nu și în lateral. Puteți da copilul să mănânce ceva solid și atunci când el musca, din nou, un mar sau un morcov, un dinte poate cădea el însuși.

Uneori, îndepărtarea dinților de lapte la copii în casă este dificilă sau imposibilă. În acest caz, ajutorul va veni cu bucurie stomatologi.