pisici Dermatită (infecțioase, parazitare, alergice, traumatică, medicale)

pisici Dermatită (infecțioase, parazitare, alergice, traumatică, medicale)
Dermatita (Dermatita) - inflamație a straturilor superficiale și profunde ale pielii.

Dermatita la pisici este foarte rar o boala distincta, de cele mai multe ori experții veterinari trebuie să se confrunte cu faptul că dermatita este un simptom al bolii alte pisici.În funcție de simptomele de dermatita de a distinge între:

 • dermatita atopică, însoțită de o ușoară mâncărime pisica, o ușoară roșeață sau erupții cutanate, zgârierea. Pielea, astfel, pot fi acoperite de bășici și răni.
 • dermatita purulentă, insotita de ulcere, zgâriere severă, inflamație a pielii.
 • dermatită Moist, în care pielea în exterior și dacă decolate de ea debordeaza puroi sau sanies, lână în jurul unei răni cade. Cat de mancarime constanta si arderea, devine extrem de agitat, rupand pielea afectată la sânge.

In plus, dermatite, în funcție de cauzele de iritare a pielii este:

Infecțioasă (purulentă). Există o pisică, ca urmare a deteriorare a pielii intacte și pătrunderea pielii de bacterii sau ciuperci (mikrosporiya. Trichophytia. Pecingine la pisici. Dermatofitoză). Inflamatia se dezvoltă rapid și pot acoperi zone mari de piele. Dermatita cel mai adesea însoțită de pustule sau răni maloasa (câini și pisici) streptococcosis.

Parazit - cauzate de o pisică, ca urmare a mușcături de purici (purici la pisici). La momentul mușcăturii pentru introducerea unei mușcături infecție suplimentară purici secundar provoacă mâncărime intensă în pisica, pisica incepe sa se pieptăna în mod activ locul muscat. In plus, puricii stimuli externi pot fi paraziți subcutanate (demodekoz la pisici. Otodektoz la pisici. Notoedroz). Dermatita parazitare la pisici poate avea ca rezultat prezența helminths intestinale (viermi la pisici). dermatita Parazitare cel mai adesea localizate in spatele urechilor si in coada. Uneori, dermatita poate captura zone mari ale pielii, cruste care apar și eroziunea umedă.

Alergic - la dezvoltarea sa, ca urmare a alergiilor alimentare și alergice diferiți stimuli externi.

Atopică (produse alimentare), dermatita la pisica pot apărea din oricare dintre produsele (alergii alimentare la animale). Alergeni în corpul animal acumulează treptat, provocând răspunsul inflamator al pisicii, care este însoțită de umflarea, erupții cutanate și roșeață a pielii afectate zone la pisici individuale pot fi însoțită de apariția de alopecie (căderea părului). Pisica poate apărea tuse, strănut, lăcrimarea ochilor. La unii pacienți, pisicile pot dezvolta angioedem, din care pisica poate muri.dermatita de contact apare la pisici, ca urmare a expunerii la substanțe chimice și iritante. Aceste substanțe includ fonduri pentru spălarea animalelor, spray-uri, unguente pentru tratarea produselor parazitare și de uz casnic. Localizarea dermatita depinde de locul de expunere este însoțită de o pisică urticarii, cruste și răni. Cu un impact profund în blistere formă de pisică și maloasa zonelor erodate Fallen șase. Atunci când dermatita de contact medicii veterinari de multe ori marca înfrângerea labelor - pododermatitis.

Post-traumatic - apare la pisici după zgârieturi, tăieturi de iarbă, gulerul de frecare și alte obiecte pot provoca o violare a integrității pielii. La locul leziunii în pisica apare erupție roșie și senzația de mâncărime.

Dermatita termică apare la pisici, ca urmare a expunerii pielii la obiecte fierbinți, lichide, lumina soarelui (mai ales pe gol sau slab acoperite cu par de piele). Dermatita termică în pisica poate apărea sub acțiunea temperaturilor scăzute (degerături).

dermatita medicamentoasa - este prezentat o reacție alergică la medicamente utilizate pisica. Există umflături, erupții cutanate și roșeață a pielii este, uneori, o pierdere a parului.

Simptomele comune ale dermatitei la pisici.

În ciuda numărului mare de dermatite la pisici, toate acestea au caracteristici clinice comune:

 • Pisica zud- Puternic devine agitat, zgârierea în mod constant zona afectată.
 • Prezența Zgârieturile și pe piele.
 • Prezența rash pe amenda și pete pentru vezicule, eroziuni și ulcere.
 • Inrosirea zonelor afectate, care sunt fierbinte la atingere (temperatura crește locale cu 1 ° C) și edematoasă.
 • Fisurile și fulgi pe piele afectate.
 • Soreness -koshka nu atinge zona de inflamarea pielii.
 • Alopecia - o pisica deține focale sau difuze alopecie, există o pierdere de strat.
 • selecție Scala albă pe lână, care seamănă cu matreata.

Diagnosticul de dermatita la pisici veterinare clinici de specialitate este pus pe baza semnelor clinice ale bolii. In clinica veterinara se efectuează studii suplimentare pentru a stabili motivele care au condus la apariția dermatitelor (sânge, urină, fecale, microscopie leziune a pielii).

Tratamentul. Tratamentul medical necesar pentru pisica ta poate numi doar o clinica de medic veterinar, în funcție de motivele care au determinat dermatita la pisici. Primul pas este de a scăpa de cauzele care au condus la dermatitu- cheltui tratament împotriva puricilor, căpușă, mâner worming, a pus în hrănire dieta hipoalergenice, schimbarea în umplutura tăvii.

Pentru toate tipurile de dermatita animal bolnav prescrie medicamente care ameliorarea pruritului. Acest grup de medicamente includ medicamente, cum ar fi:

In leziunile traumatice ale pielii tăieturile și zgârieturile disponibile trebuie tratate soluții alcoolice de coloranți de anilină, tinctură de iod sau unguent Vishnevsky.

In dermatita alergica cu exceptia medicamentelor antihistaminici in cazuri severe hormonale aplicate - prednison sau dexametazonă.

In plus, tratamentul administrat la un pacient animal dermatită tratarea bolnavă suprafață antibacterian droguri (unguent Yam, pihtoin unguent, loratadina, feksadin, fenistil, și colab.).

Stratificarea antibioticele Infecție secundare folosite sub formă de tablete sau injecție.

Prevenirea dermatitei. După fiecare plimbare cu o pisica ar trebui să fie examinat pielea pentru leziuni și escoriații. Dacă sunt gasite - pentru a trata o soluție alcoolică de iod, coloranți de anilină, clorhexidină, meramistinom. Este necesar să se monitorizeze cu atenție hrănirea animalului, pentru a transfera la un alt tip de produse alimentare trebuie să fie treptată. Pentru a cumpăra alimente, este de dorit de la furnizori de încredere și de încredere. tratarea cu regularitate viermi pisică și ectoparaziților. Ascunde produse chimice de uz casnic într-un loc sigur de pisica. Pentru a preveni dermatita infecțioasă este necesară efectuarea de vaccin adecvat vaccinare antifungic - Mikroderm, Vakderm F, Polivak.