Plantarea de răsaduri de struguri în primăvară, prin butași, chibouks la domiciliu

Plantarea de răsaduri de struguri în primăvară, prin butași, chibouks la domiciliu
struguri de plantare - responsabil de proces, care determină recolta viitoare. Cel mai bun moment pentru aceasta - primavara. Dar pentru a fi de plantare de struguri de succes în primăvară, trebuie să se pregătească mai mult în toamna. Acesta ar trebui să examineze în detaliu modul în care să planteze struguri la domiciliu: alege clasa, cumpăra răsaduri, pregăti gaura de plantare, și sprijin pentru vița de vie viitoare.Alegerea soiurilor

Grădinari trebuie să știe cum să planteze struguri din soiul plăcut. Astăzi, există o mulțime de desert delicios cu fructe dulci: Codreanca, Sultana, Hope EPA, Xenia, Annie, Timur, Rusbol, Delight, Galahad. Toate acestea sunt considerate a fi rezistente, dar toți strugurii din centura de mijloc ar trebui să fie cultivate într-una sau două ramuri, fără trunchi (trunchiul gros) la viță de vie poate fi încolăcit pe sol și se acoperă cu frunze sau proteja materialul de acoperire pentru iarna.

material săditor

Plantarea butași de struguri începe cu achiziționarea lor. Odată selectat varietatea (în ceea ce privește gustul, randament, aspect) nevoie pentru a obține butași de acest soi. Le puteți lua de la viile lor sau cu prietenii după tăiere struguri. De obicei anuale de struguri de muguri sunt tunși în toamnă, după căderea frunzelor. Partea lor lignificate de mijloc potrivit pentru butași (acestea sunt numite chibouks).

Buta zi ținut sub apă, este posibil într-o soluție 1% de sulfat de cupru sau fier, sau într-un Phytodoctor fungicid biologic. Phytodoctor se poate presara doar butași uscate. Când plantele sunt uscate, acestea ar trebui să fie ambalate în folie și plasate în compartimentul subsol sau inferior al frigiderului (temperatura ideala este 0-2 grade).

germineaza butași

Cel mai sigur mod - germinația în apă în casă. Este bine că formarea de rădăcini pot fi controlate. Aproape toate butașii, germinate în apă, să prindă rădăcini. Se recomandă să crească chibouks scumpe dobândite singura cale.

Plantarea de răsaduri de struguri în primăvară, prin butași, chibouks la domiciliu
Butasii a pus într-un borcan, o mai bună de trei litri, dar este posibil și un litru. Apa se toarnă într-un borcan de un pic: ea ar trebui să acopere inferioară rinichi 2 monitor nivelul apei cm .. Banca trebuie să-și încheie un material opac, cum ar fi folie și se pune într-un loc cald întuneric în 1-1,5 săptămână. După aceea, banca sa mutat la fereastră și așteptați rădăcinile. Cel mai adesea ele apar înainte ca frunzele. În cazul în care au apărut frunze și rădăcini, este necesar să avem răbdare.

Cum de a planta struguri sub formă de butași cu rădăcini? Când rădăcinile cresc la 1-2 cm, butași pot fi plantate în sticle tăiate din plastic de 1,5 litri. În partea de jos aveți nevoie pentru a face o gaură și se toarnă un canal de scurgere, umple o sticla de tulpini universale de sol și plante ușor oblic, astfel încât 2 rinichii au fost în subteran. Plantate în sol strugurii necesare la începutul până la mijlocul lunii mai.  • Plantarea de răsaduri de struguri în primăvară, prin butași, chibouks la domiciliu
    Puteți germina butași la domiciliu imediat în sticle de plastic. Această metodă este mai potrivită pentru grădinari cu experiență sau grădinari, care au o sursă de butași. Trebuie să știi cum să planteze în mod corespunzător o butașilor. Butași tratate specificate în mod primăvara devreme nu este plasat în borcane și pus imediat în sticle de plastic. Amestecul poate consta din teren și humus, pot fi adăugate la rumeguș vechi.
  • Puteți încerca să rădăcină butași în câmp deschis. Reușesc mai bine să ia doar butași în primăvara devreme. Dar, în primăvară viță de vie nu este de dorit: ea începe să „plângă“ și poate chiar usca.

Pentru a înrădăcinat cu succes butași, acestea ar trebui să fie pus în „shkolku“. Dig o adâncime șanț de 50 cm, umplem două treimi din pământul fertil și humus, face găuri și a pus un băț în butași preparate sunt aceleași ca în flacon. Se acoperă butașii cu sticle de plastic. Întregul sezon va trebui să monitorizeze umiditatea „școli mici“ și pentru a elimina sticla atunci când apar frunzele. Pe frunze de acoperire de iarnă cherenochnik sau material de acoperire. Plantarea struguri pe un izvor constant următor.

Pregătirea gropi plantare

Plantarea strugurilor în teren deschis începe să scadă. În timpul iernii, solul ar trebui să fie tasată, astfel încât să nu deteriora radacinile delicate ale răsaduri. Groapa trebuie să fie mai mare și o jumătate de metru adâncime. Acesta este umplut cu un amestec de turbă de humus, nisip și pământ de grădină, în părți egale. Cantitatea de nisip trebuie să fie doar o treime din sol cernoziom și luto în lumină sau soluri nisipoase, poate fi mai puțin. La fundul gropii turnat pietre. Ele vor da rădăcinile calde în timpul verii, si fructe de padure sunt mai dulci. Trebuie să ne amintim că, în patria strugurilor care cresc pe soluri sărace pietroase. Prin urmare, viță de vie sunt cultivate în sol negru, da boabe neîndulcite apoase. Dar încă mai au nevoie pentru a fertiliza viță de vie. In gaura de plantare, cu excepția gunoiului de grajd putrezit, puteți adăuga NPK sau superfosfatul și sulfatul de potasiu.

plantarea răsadurilor

Plantarea răsadurilor de struguri produși de aceeași adâncime ca și a crescut într-o sticlă la domiciliu (aproximativ 20 cm). Pit nu trebuie să umple solul până la capăt. Pe zgura grele și solurile argiloase au nevoie pentru a planta un răsad la o adâncime de 30 cm de la marginea gropii. Pe solurile nisipoase răsad îngropa adăugând treptat sol la rădăcinile erau mai profunde și mai aproape de apă. Când strugurii de plantare este completă, aveți nevoie pentru apă puietul.

În jurul răsad este întotdeauna aprofundarea de un diametru de 50 cm și o adâncime de 20-30 cm, atât de convenabil adăpate și hrănite struguri, și cel mai important -. Adăpost de iarnă. Groapa stivuite mâneci îngustată în spirală și cuibăresc la nivelul solului.

Plantarea de răsaduri de struguri în primăvară, prin butași, chibouks la domiciliu
O astfel de metodă nu este adecvată pentru zonele cu o masă ridicată a apelor subterane. În acest caz, strugurii sunt plantate la nivelul solului sau chiar ușor mai mare pe creasta. Deci, este mai bine încălzit și suflat, dar este mult mai greu de ascuns. Acest lucru se face de obicei cu ajutorul unor coșuri.

În cazul în care a cumpărat mai multe soiuri, are sens să le-a pus în șanț și imediat setat pentru a sprijini pilonii pe care mai târziu va desena un fir orizontal este fixat pentru a forma un manșon și creșterea anuală. Schema permite plantarea creșterii puterii sale de struguri. Strugurii șanț trebuie plantate la o distanță de 1,5 - 2,5 m unul față de celălalt. Puterea de creștere mai mică decât în ​​primele clase și multe altele din neukryvnyh. Distanța dintre rândurile de struguri trebuie să fie de 2,5 - 3 m.

Citește mai departe: