Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Cele mai bune alimente pentru nou-născuți este considerat laptele matern matern, dar cu creșterea copilului organismului necesită mai multe elemente nutritive, astfel încât aceste alimente nu este suficient. Primele alimente solide un copil ar trebui să constea din legume și produse lactate pentru copii, și să introducă elemente noi ar trebui să fie treptat, pentru a preveni alergiile.Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Când să se introducă alimente solide poate fi un nou-născut?

Conform normelor ale lumii pediatrice primele alimente solide, copilul trebuie oferite până la vârsta de șase luni, deoarece înainte ca laptele matern timp sau un amestec corespunzător ales de tot ce organismul în creștere. Cu toate acestea, unii copii se dezvolta mai repede decat colegii lor, astfel încât un anumit grup de introducere copii de alimente complementare poate fi prezentat un pic mai devreme, începând cu 4-5 luni.

Determina disponibilitatea de a accepta firimiturile de produse pentru adulți pot fi pe următoarele motive:

 • copilul a învățat să se așeze și să poată trage mânere obiecte mici. Aceste abilități sunt necesare pentru anumite locuri pentru scaun danez, precum și dezvoltarea abilităților motorii ale mâinilor va permite copilului să păstreze propria lor lingură sau furculiță;
 • Prichindelul știe cum să refuze obiecte nepotrivite și jucării, și, prin urmare, se poate opune dacă el nu-i place mâncarea;
 • copilul le este interesat în plăcile de adulți și încearcă să încercați mâncarea de la felurile de mâncare;
 • nou-născut, cel puțin dublat greutatea lor și trebuie să mănânce mai des decât înainte;
 • Prichindelul literalmente agățat pe pieptul mamei, iar intervalele dintre hraniri redus la 30-40 de minute.

Toți acești factori înseamnă că copilul dumneavoastră este deja posibil și necesar să se introducă alimente solide. Dar ce produse și în ce cantități copii este necesar, se calculează în funcție de lună, desigur, vă puteți abate de oarecum de la norma stabilită, dar, în general, ar trebui să fie urmat indicatorii recomandați.

Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Cât de mult ar trebui un copil nou-născut mânca?

Volumul de alimente consumate la un moment dat depinde de mai mulți factori:

 • în primul rând, din greutatea copilului, cu atât mai mare copilul, cu atat mai hrana de care are nevoie, și vice-versa;
 • în al doilea rând, starea de sănătate a copilului firimituri pribolevshy nu mănâncă mult set, asa ca nu merita nevolit;
 • În al treilea rând, cu privire la cantitatea de lapte matern, mai mult alaptezi, cu atât mai puțin este nevoie de alimentare, respectiv, de la introducerea de alimente normale în dieta de firimituri, aveți posibilitatea de a întrerupe treptat alăptarea, ținând departe de timp, timp după o hrănire la un moment dat.

În medie, un copil de șase luni la un an ar trebui să mănânce într-o zi 1/10 din propria sa greutate. De exemplu, în cazul în care miezul cantareste 7 kg, cota sa de zi cu zi a produselor este de aproximativ 700 de grame. Având în vedere că mesele sunt de obicei 4-5, apoi atrage copilul la un moment dat ar trebui să fie de aproximativ 150 de grame de alimente. Cu toate acestea, aceasta este doar recomandări generale, în cazul în care copilul nu mănâncă, cantitatea de alimente complementare ar trebui să fie crescut ușor, iar pe de altă parte, atunci când un Prichindelul refuză produse suplimentare care nu merită să-l facă, poate că pur și simplu nu-i place mâncarea propusă tine - încercați să înlocuiți compoziția și crește cota unică treptat.

Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

pentru nou-nascuti Produse alimentare

Pe măsură ce copilul crește și se extinde dieta sa, și, prin urmare, a dezvoltat un program special de hrănire în funcție de lună:

 • 5-6 luni - legume, cereale, unele ulei (pentru terci - unt, legume - legume, măsline sau floarea soarelui);
 • 6-7 luni - brânză de vaci, carne macră, gălbenuș de ou de pui, biscuiți, suc de fructe;
 • 7-8 luni - pește macră, produse lactate: iaurt, brânză de vaci, greutate syrkovoy;
 • 8-12 luni - pâine, paste făinoase.


Conform schemei tradiționale de alimente complementare de luni, introducerea de produse pentru adulți în dieta grudnichka începe cu legume. Deoarece primele feluri de mâncare de încercare vă poate oferi o astfel firimituri dvs. piure:

 • suc de fructe;
 • morcov;
 • piure de conopidă;
 • cartofi - se introduce împreună cu cereale.

Gatiti piureuri de legume pentru copii cel mai bine recurge la magazin mesele gata făcute, în cazuri extreme, de exemplu, pe drum sau pe o plimbare lungă. Legumele ar trebui să se fierbe în apă clocotită, apoi frecati printr-o sită fină sau bate cu un mixer, nu este recomandat pentru alimentele de sare si zahar, care va preda copilul la gustul natural al legumelor. Puteți adăuga o mică bucată de unt, în cazul în care la sugari nu sunt alergic la lapte.

Următorul pas va fi introducerea de alimente complementare sub formă de cereale. corp fragil al nou-născutului percep perfect cereale, cum ar fi:

Alege cerealele cernute și neprelucrate, în plus, acestea au mai multe minerale si vitamine. Terci de pregatire rapida sunt foarte simple și ușor de utilizat, dar cele mai multe dintre ele contin gluten, nu este recomandat să mănânce copii de până la 10 luni. Puteți utiliza compozițiile gata făcute din seria „Food pentru copil“, dar cel mai bun de la început pentru a preda firimiturile de terci de obicei naturale.

Primele alimente solide ar trebui să fie pregătite fără lapte, terci va lăsa pe apă. Granulație trebuie clătite, se toarnă apă clocotită și se fierbe la evaporarea lichidului. Apoi se taie blender și un pic de umplere cu ulei vegetal, a pus într-o baie de apă și aburit timp de 4-5 minute, dacă este necesar. A doua întruchipare preparare cereale pentru sugari - uruială preparate anterior trebuie pisa într-o râșniță de cafea, și apoi cantitatea necesară de produs gătit într-un mod convențional, o astfel de metodă nu necesită cereale finale de măcinare.

La o lună după introducerea cu succes a hrănire legume și cereale. este timpul pentru produsele lactate. Puteți oferi mici gurmanzi:

 • curds syrkovoy și masa groasă;
 • iaurt;
 • lapte proaspăt de vacă (poate fi folosit pentru prepararea terci de lapte).

În prezent, există o mulțime de producătorii de produse pentru copii, ca momeală, puteți utiliza oricare dintre aceste produse, numai să studieze cu atenție termenul de valabilitate. Și puteți găti brânză de vaci pentru un copil la domiciliu, dacă doriți. Va trebui să ½ litru de lapte fiert adauga o lingura de smantana grăsime și se lasă compoziția rezultată într-un loc cald pentru acrire. Greutatea Sour ar trebui să fie pus la foc mic și se aduce la fierbere, se îndepărtează imediat și se răcește. Opțional, rezultând supliment de greutate syrkovoy fructului destrămate sau o cantitate mică de miere.

Introducerea de carne și pește este permisă cu 7-8 luni-lea, la început, aceste produse ar trebui să fie oferite copilului sub formă de piure. Asigurați-vă că pentru a găti bine bucățile de carne și pește cu abur bine într-o baie de apă sau într-un cazan dublu. Treptat, copilul ar trebui să Lure mai modificat, odată cu apariția primului dintilor este deja posibil pentru a da firimituri bucăți de legume sub formă de benzi sau cuburi, și carne și pește pentru a rupe în fibre fine. 9 luni pentru a încerca să introducă copilul cu paste, este mai bine să aleagă coarne și pastele făinoase din grâu dur, dar le gatiti pentru o lungă perioadă de timp. La această vârstă, Prichindelul este deja capabil de a mesteca propria lor, astfel încât nu este nevoie să se pisa alimente. În general, cu atât mai repede vă mutați de la alimente pasate la alimente normale, cu atât mai bine pentru copil, în afară de mestecat nu se va dezvolta numai reflexele de bază, dar, de asemenea, elimina durerea în timpul dentitie.

Acum, pe Internet o mulțime de diferite articole despre copii si primele alimente complementare. Toate aceste informații am citit. Am crezut că am fost gata pentru tot și știu totul, dar atunci când se confruntă cu această întrebare, se părea că nimic nu știu nimic despre. La început terci, pe care am încercat să dea copilul a fost o alergie teribilă. Al doilea experiment sa încheiat constipație. Și doar a treia versiune am venit. Acum vom mânca Bibikashu. De la copilul ei nu suficient de somn și de a merge la toaletă bine. Slavă Domnului.

Acest lucru este bun, dacă aveți legumele cultivate în casă. Și dacă legumele de pe piață să cumpere, atunci este mai bine să se conserve.

Calculator de creștere
și greutatea copilului

Aflați ce ar trebui să fie de mărimea copilului dumneavoastră OMS

Articolul în funcție de vârstă
copilul

vaccinări pentru copii
până la 1 an

Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Desenați un meniu copil de cinci luni

Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Cum pentru vaccinarea copiilor sub un an?

Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Cum de a determina mărimea piciorului copilului într-un an?

Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Cum și ce să se hrănească copilul ani,?

Primele alimente solide un copil sfaturi pe lună

Sfaturi utile pentru părinți tineri alegerea de formula pentru sugari pentru nou-nascuti

Agushkin - Îngrijire și copii

Întrebări și sugestii: info@agushkin.ru

Informațiile sunt furnizate în scopul examinării. Auto-medicament poate duce la consecințe nedorite! La primul semn al bolii va consulta un medic.

S-au găsit un bug?
Selectați-l și faceți clic pe:
CTRL + ENTER