Primele alimente solide un copil unde și când să înceapă să crească fiica mea are un fiu

Primele alimente solide un copil unde și când să înceapă să crească fiica mea are un fiu

Introducerea sistemului de alimentare primul copil - un subiect controversat. Medicii recomanda unul din jurul nostru mamele cu experienta si bunicile - complet diferit. Iar tinerii, părinții fără experiență în toate acestea, nu este surprinzător confuz. Prin urmare, astăzi ne uităm la modul în care, atunci când și unde să înceapă alimente solide - în două moduri: din punct de vedere al majorității pediatri și - vorbesc separat despre recomandările Dr. Komarovsky.Primele alimente solide un copil: puncte importante

Înainte de a trece pentru a discuta începutul primei alimentare a copilului și caracteristicile selecției produselor, amintiți-vă două puncte importante.

Prima - o introducere treptată și atentă a noilor produse și preparate

1. Într-una dintre mese dau firimituri pentru a încerca ca primă de alimentare literalmente o jumătate de linguriță de un produs nou.

au fost observate 2 în timpul zilei, dacă reacția nu va avea loc - modificări în scaun, roșeață sau erupții pe piele, orice modificări de comportament, somn agitat.

3. Dacă totul merge bine - porțiunea următoare zi de alimente complementare crește. A existat o reacție - de așteptare până la dispariția completă a simptomelor și încercați un alt produs. Pentru produsul care a cauzat alergie, puteți încerca să se întoarcă în câteva săptămâni.

În al doilea rând - nu insista în cazul în care copilul scuipă alimente noi

Doar pus deoparte încercarea de a doua zi. Amintiți-vă, persistența poate duce la faptul că copilul va fi greu de luni de zile să renunțe la acest produs.

În două luni - gălbenușul. De unde a venit asta?

Cu siguranță toți părinții copiilor sub vârsta de șase luni, au avut de multe ori să se apere sfaturi decât atunci când și cum să atragă un copil. Sensul acestor instrucțiuni - .. Asigurați-vă că pentru a da copilul cu două (trei, patru) luni lingurita suc sau piure de legume, un sfert de gălbenuș de ou, etc. Apropo, pot exista multe variații în vârstă și un set de produse. Și chiar un refuz politicos de a urma un astfel de aviz este o confuzie reală între Urătorii de bine.

Primele alimente solide un copil unde și când să înceapă să crească fiica mea are un fiu

Pentru a fi clar, „în cazul în care ciupituri de pantofi“ în aceste convingeri, trebuie să facă o mică excursie în istoria recentă. în urmă cu 35-40 de ani în România, nu a fost posibil să se înlocuiască laptele matern cu un amestec de astfel de înaltă calitate, care poate oferi copilului toate vitaminele și mineralele necesare. Alegerea nu a fost mare: lapte sau lapte donator de la o vacă / capră. În ambele cazuri, produsul a fost supus unui tratament termic și a devenit sărac în săruri minerale, fier si diferite vitamine.

Rezultatul hrănirii copilului astfel încât laptele devine rahitism, subdezvoltarea, deficit de greutate, beriberi. Și asta este pentru moment recomandările pe care încearcă să dea oamenilor în vârstă, au fost adevărate numai. Inițierea precoce a hrănire, care intră în regimul alimentar al unui număr mare de produse - toate acestea a fost o necesitate. Astăzi, situația sa schimbat dramatic. Există întotdeauna o mare selecție de amestecuri - de la simplu la înaltă calitate, special pentru copii cu probleme digestive.

Timpul optim pentru prima masă

Potrivit sugari ademeni Komorowski înainte de vârsta de șase luni pentru a începe nu are nici un sens. Copilul ar trebui să fie pe deplin lapte matern sau un amestec de înlocuire a acestuia. Acest lucru se datorează faptului că sistemul digestiv al copilului se maturizează pentru a face alte produse alimentare numai la această vârstă. În același timp, începe să apară pentru prima dată la sugari interes nutrițional.

Alti medici pediatri tind să creadă că primele alimente solide copilului este cel mai bine să înceapă în intervalul între a patra și a doua luni de viață. În acest caz, înainte de a începe să „sticla-copil“, iar mai târziu (de la 4 la 5 luni.) - copiii care sunt alăptați la sân. Medicii se bazează pe teoria că, în cazul unui copil lipseste reflexul de ejecție (limba), și au existat semne de interes alimentar, atunci este gata pentru un nou tip de asimilare produse alimentare.

În orice caz, de la naștere până la începutul unei prime masă toată atenția trebuie acordată o dieta mamei, dacă utilizați alăptării. Primiți-l din alimente vitamine - și de a lua copilul, totul este natural. Laptele nu a fost suficient? Termina hrănirea copilului un amestec bun. Normal sau, dacă este necesar, special concepute pentru nevoile copilului. Dar prea devreme pentru a introduce alte produse nu încercați, nu au nevoie de ea.

Prima Atractivitatea: de unde să încep?

Punctul de vedere al Dr. Komarovsky cu această ocazie, voi menționa în secțiunea următoare, dar aici - un sistem comun de hrănire. Aici este o listă de produse care sunt copil ca primă hrană complementară, într-o succesiune directă:  • piureuri de legume.
  • Brânză și produse lactate.
  • lapte și cereale Kashi.
  • preparate din carne, gălbenuș de ou.

Ar trebui să înceapă cu piure de monoovoschnyh. Acesta poate fi un suc de fructe, broccoli, dovlecei sau conopida. legumele curățate și feliate sunt încărcate într-un vapor și se fierbe până complet moale. Apoi a șters printr-o sită pentru a finaliza omogenitate. Consistența sosul ar trebui să fie ca iaurt. O gros - dilua supa de legume sau apă fiartă. In fiecare servire se adaugă ulei vegetal, rata de 3-4 ml per 150 ml piure de.

Important: Puteți da numai copilului mese preparate chiar înainte de servire.

Schema de administrare piure de legume este reflectată în tabelul următor:

Primele alimente solide un copil unde și când să înceapă să crească fiica mea are un fiu

Introducerea de piure de legume ca prima hrănire

Primele alimente solide: Continuă

Deci, o alimentare am complet înlocuit cu piure de legume, în timp ce alții rămân aceleași. Și în acest fel de rezerve alimentare a copilului timp de o lună. Următorul în linie sunt produse lactate și fiertură de lapte și de cereale, de asemenea, cu un interval de o lună între ele. Mod de preparare și administrare a acestor produse în nada este descrisă în secțiunea următoare, astfel încât nu se va repeta.

Produse din carne cele mai multe pediatri recomanda a da prima dată după 9 luni. Tu ar trebui să înceapă cu curcan sau iepure - acestea sunt mai putin alergenice decat alte tipuri de carne. Având în vedere acest produs sub formă de terci de cereale - piure de cartofi. Începem cu o jumătate de linguriță și dacă nu există nici un răspuns în termen de o săptămână aducem de servire 60g Dimensiune În cazul în care un copil refuză sos de carne, acesta poate fi mai întâi diluat puternic cu legume, dar reduce treptat numărul de legume, obisnuind grudnichka la noul gust.

Separat, trebuie spus despre sucurile de fructe și piureuri. Acestea sunt introduse treptat, începând de la 6 luni, dar nu este considerat un pediatrie (satureze), si pediatrie. Asta este, e doar un copil familiarizat cu diferite tipuri de produse alimentare, creând un fel de „bancă de arome.“ În primul rând, să fie mere verzi sau pere. Prunele sunt slabe, astfel încât acestea să poată fi administrat mai aproape de 8 luni, cu condiția ca copilul nu are probleme cu scaunul. Apropo, există un alt punct de vedere cu privire la punerea în funcțiune a primei alimentare a copilului. Acesta se află în faptul că primul rând este fructul, și apoi totul altceva. Acest lucru reflectă următoarea alimentare tabel:

Primele alimente solide un copil unde și când să înceapă să crească fiica mea are un fiu

Tabelul de alimentare: prima este un piure de fructe

Dr. Komarovsky: cu un produs și cum să înceapă alimente solide

a declarat Komorowski că cea mai bună opțiune pentru începerea primelor alimente complementare - produse lactate. Și trebuie să spun, acest punct de vedere este bine întemeiată. Din lapte am ajuns la lapte la fel. O bacterie de acid lactic conținute în acesta, prevede:

  • Reducerea riscului de infecții intestinale.
  • Imbunatatirea digestiei.
  • Reducerea sarcinii asupra ficatului. Acest organism ajunge la maturitate în cele din urmă doar 12 de ani, și înainte de aceasta a fost o slăbiciune a copilului.

Principiul administrării primei hrănirii

Și acum despre procedura primei hrănire a copilului. Cel mai bun timp pentru acest lucru - perioada de dimineață de la 9 la 12 ore. Pentru prima dată, vom da doar câteva lingurițe de iaurt și lapte matern apoi suplimentar sau cu formula - hrănit decât în ​​mod obișnuit copilul. Restul zilei a vedea starea copilului. Mâine, dacă nu observați manifestările negativ, vom crește doza de două ori. The Day After Tomorrow - încă doi. Aceasta este, în prima zi - 10 ml, în al doilea - 20 ml, al treilea - .. 40 ml etc. aducând treptat volumul până la o cantitate suficientă pentru un hrănire plin. Acesta este de aproximativ 150 ml.

In jurul a cincea zi, dacă totul merge bine, puteți începe să intre în cheagul. El intervine în sumă totală de iaurt: 1 zi - 1 lingurita, 2 zile - 2 linguri, etc, până când copilul este de 8 luni ... Ne oprim la o brânză de vaci '30 zi. După crescând până la 50 în total, substituția completă a unei hrănire (30 g + 150 ml caș iaurt) ar trebui să ia aproximativ o săptămână. Restul meselor rămân aceleași - laptele matern sau formula. Următoarele trei-patru săptămâni hrăni un copil în acest mod, fără a face nici o schimbare.

Important: familiar multe „povești de groază“ cu privire la faptul că, dacă da copii l cheagul de prea repede Fontanelle supradezvoltat (din cauza excesului de calciu) - nu în mod logic justificată. De fapt, nu atât de mult brânza este bogată în acest element. Astfel, 100 g lapte matern - până la 50 mg de calciu, 100 g de vacă - 120 mg, per 100 g de brânză - aproximativ 140 mg.

Introducerea cerealelor pentru a ademeni copil

După cum sa arătat mai sus, produsele din lapte fermentat după începerea unei prime masă copilul trebuie să treacă aproximativ o lună. Apoi puteți continua să înlocuiască un alt hrănire, de data aceasta un lăptoase terciuri de cereale: fulgi de ovăz, hrișcă sau orez. Alegeți dintr-o varietate de departamente alimentare terci de copii gata făcute sau gatiti-te. În al doilea caz, trebuie doar să cumpere făină acestor cereale sau o faci tu însuți (pisa într-o râșniță de cafea). Ca aditivi de lapte în loc de lapte de vacă este mai bine să se utilizeze un amestec de lapte cu cifra „2“ la banca, de ex., E. Adaptat pentru hrănire a bebelușilor de la 6 luni.

Primele alimente solide un copil unde și când să înceapă să crească fiica mea are un fiu

Cum de a intra terci: procedura este exact la fel ca și cu introducerea de iaurt. Prima zi - 2 lingurite, a doua - 4, al treilea - 8, etc. Suma rămasă devine lapte matern sau un amestec de familiar. Deci, înlocuiți treptat una de alimentare, de preferință ultimul somn înainte de a pleca.

Este posibil să fi observat că printre aceste cereale pentru prima alimentare nu este grișul. Poate părea ciudat - grișul ușor de preparat, are excelente pentru a nu mestecat o altă consistență copil și un gust foarte bun. Există un „dar“: în acest cereale foarte mult gluten. gluten de proteine ​​(gliadină) poate provoca probleme intestinale în cazul în care copilul este prezent, intoleranța. Prin urmare, includerea grișul în dieta este mai bine să se mute la vârsta înaintată - aproximativ 8 luni.

Primele alimente solide un copil unde și când să înceapă să crească fiica mea are un fiu

  • Urmatoarea publicarea rezultatelor concursului „Vara de ieri“
  • Publicare anterioară Computer Games - una dintre modalitățile de dezvoltare psihică a copilului