Primele alimente solide

Până când copilul este hrănit cu lapte matern, mama se simte suficient de încrezător. Și apoi începe „lingura pentru mama, o lingură pentru papa“ - și știi ce ar trebui să fie în lingura la firimiturile nu au apărut alergii și nu se pierde interesul în noul aliment? Să vorbim despre regulile de introducere a alimentelor complementare.  • Primele alimente solide

alimente pentru copii din seria „Primul meu mash“ de la HiPP ideal ca o primă masă. Brand nou piure de legume monocomponent de conopidă, cartofi și mazăre va introduce copilul la noi gusturi și va face dieta mai variate și nutritive.

Regulamentul de introducere a alimentelor complementare

Fiecare copil se dezvoltă în ritmul lor propriu, și fiecare are propriile sale caracteristici. Ca o regulă, introducerea de prima masă - aceasta este vârsta de 4 până la 6 luni. Introducerea de noi produse - o etapă foarte importantă a dezvoltării copilului. Există anumite reguli pentru un confort maxim Cautam pentru copii cu un nou tip de produse alimentare.

„Odată cu introducerea de alimente complementare este recomandată toți copiii monocomponente produse, - spune Alina Eremeeva, medic pediatru, gastroenterolog, Ph.D. Profesor asociat de MMA. Sechenov, expert al companiei HiPP. - Acestea sunt ideale pentru acest scop, deoarece ele permit să se determine prezența reacțiilor adverse la copii la orice produse, în afară, ele sunt o alternativa pentru copiii cu alergii ".

Fiecare produs nou, se recomandă să se introducă alimente complementare nu mai mult de o dată la fiecare 5-7 zile, este cel mai bine în dimineața înainte de hrănire nutriție de bază - laptele matern sau formula. Este necesar să se identifice posibilele reacții alergice (erupții cutanate, diaree, dureri abdominale). Trebuie să înceapă cu un volum mic (0,5 linguriță), crescând treptat cantitatea până norma de vârstă.

pireu

Ca prima alimentare, medicii recomanda oferind copiilor monocomponente de legume sau piure de fructe. La alegerea între o periuță de legume sau fructe va ajuta la determinarea pediatrul. În cazul în care medicul recomandă să înceapă cu piure de legume, puteți folosi piure monocomponent de dovlecei, morcovi, cartofi sau conopida (tesutul lor mai moale, și capacitatea de a provoca alergice de mai jos). Atunci când un copil va stăpâni aceste legume în mod individual, puteți trece la mash amestecat și, încet, creșterea numărului de inovații în detrimentul altor specii: varza, dovleac, sfecla (5 luni), roșii (de la 6 luni), mazăre verde (cu 7 luni ).sos

2-3 săptămâni după introducerea cu succes a legumelor Incurajati-va copilul pentru a încerca piure de fructe monocomponent. În primul rând pentru piure de copil trebuie mono-component de produs obținut din mere, pere, prune, piersici, caise. Cu rezistenta buna, puteți utiliza o combinație de fructe deja familiarizați cu coacaze negre și roșii, zmeură, cireșe, cireșe, și așa mai departe.

Deci, dacă ați fost deja introdus cu succes în piure de fructe și legume dieta copilului, iar copilul este sănătos, nu o răceală, nu a deranja nici colici sau constipație, puteți începe introducerea de suc de monofruktovogo clarificat. Ca un prim suc este mai bine să utilizați de mere sau de pere, pentru că acestea sunt mai puțin susceptibile de a provoca reacții alergice. Cu buna rezistenta de suc de mere și pere, vă poate oferi copilul dvs. pentru a încerca suc monocomponent diferite, de exemplu, prune, caise, piersici, dovleac și morcov. Desigur, este de remarcat faptul că sucurile au efecte diferite asupra funcției intestinale. De exemplu, prune, caise și piersici slab și struguri - îmbunătățește procesul de fermentație. Vreau să reamintesc faptul că sucul oferă un aliment lichid, asa ca nu uita sa ude copilul. Acest lucru se poate face nu numai apa, dar, de asemenea, special creat pentru ceaiuri pentru copii. Acestea sunt produse în peletele și plicuri. Deci, mese seturi de ceai ceaiuri monocomponente în saci de filtru, inclusiv marar, fenicul si musetel, poate fi administrat la copii cu vârsta mai mare de o lună.

sos de carne

În cazul în care copilul dumneavoastră este de 6 luni, dieta poate fi îmbogățit cu sos de carne. Carnea dieta copilului ar trebui introduse treptat, pornind de la must, constând dintr-un singur tip de carne, fără aditivi, adică produsul monocomponent. Primii copii recomandat pentru a da carne piureul de iepure, curcan, poate fi apoi introdus carne de vită, de vițel, de pui.

După ce corpul copilului se obisnuieste cu un singur tip de produs din următoarea linie nouă, puteți începe să se amestece produsele deja familiare pentru fiecare copil cu un prieten: legume cu cereale, cereale, fructe, carne și legume. În această parte a piureului multicomponente, ar trebui să includă numai acele legume, la care copilul nu au avut o reacție alergică.

Ediție de rețea «WOMAN.RU (Zhenschina.RU)“

Informații pentru agențiile guvernamentale (inclusiv, pentru Roskomnadzor) Contact: woman@woman.ru