Primul zbor către Lună

Primul zbor către Lună

Primul zbor către Lună

În cazul în care cursa spațială a URSS a fost înaintea Statelor Unite ale Americii, cursa pentru luna, au fost conduse.

După numeroase succese ale URSS în dezvoltarea spațiului SUA a decis să recâștige statutul de cele mai avansate tehnologic putere și axat pe luna. În 1961, au anunțat programul lunar cu echipaj „Saturn“ - „Apollo“, care are ca scop Luna de către om până la sfârșitul deceniului anilor 1960.Președintele Kennedy a făcut chiar și o propunere pentru un program comun de aterizare pe Lună (și lansarea sateliților meteorologici mai avansate), dar în Uniunea Sovietică a fost abandonată, așa cum a fost suspectat un truc, dorința de a afla cele mai recente tehnologii sovietice. program de echipaj Cu toate acestea lunar în URSS a aprobat abia în 1964, atunci când SUA în curs de acest lucru a fost făcut. În Uniunea Sovietică a lansat o operațiune masivă pe două programe paralele cu echipaj uman: flyby lunii ( „Proton“ - „Probe / A1)“ în 1967 și de aterizare pe ea (N1-L3), prin 1968. Sondă anterioare fără pilot zboruri către nave (7K-L1) „au fost complet sau parțial în pretenții din cauza unor defecte ale navei și suportul.

Zborul "Apollo 11"

Primul zbor către Lună

Toți membrii echipajului au fost experimentat piloți de testare, toate cele trei dintre ele - aceeași vârstă, născut în 1930.

pregătirea zborului

a lucrat cu grijă aterizării pe lună. Astronautii instruiți pe modelul modulului lunar care este suspendat din macara turn înalt pe corzi. Au fost simulatoare mai avansate - aeronave pentru testarea aselenizări. Ei au fost un cadru din tuburi de aluminiu, care au fost atașate la cele trei motoare principale și șunturi 16 și cabina de control. Unul dintre principalele motoare ridica mașina la înălțimea dorită (km do1,8) și apoi în timpul coborârii și aterizare lină a creat o forță constantă pentru a compensa 5/6 greutate, și să ofere condiții similare condițiilor de gravitatea lunar. Astronauții le-a numit „zboară pat“. În luna mai 1968 în calitate de comandant al echipajului de rezervă a „Apollo-8“, Neil Armstrong aproape prăbușit. Mașina a ieșit de sub control, și Armstrong a trebuit să elimine din înălțimea de 60 de metri, el a scăpat cu răni ușoare. Mașina sa prăbușit și a ars.

În ultimele luni înainte de începerea astronautii practicat mai ales numeroase: ieșire simulate pe suprafața Lunii în treapta de viteză maximă, locul de muncă a fost efectuat pentru a colecta probe de sol și instalarea de instrumente și experimente științifice (inclusiv într-o cameră specială de vid în Centrul de Control Misiune din Houston), au existat mai multe instruire practică domeniu geologie.

Am lucrat și este în continuare pe aceeași problemă. Astrobiologii și specialiști din Statele Unite ale Americii Serviciul de Sanatate Publica au fost preocupat de faptul că oamenii de aterizare pe Lună poate duce la ceea ce va fi adus pe Pământ necunoscut pentru microorganisme de știință care pot provoca epidemii. În ciuda faptului că mulți oameni de știință au fost convinși că luna este lipsit de viață, absolut sigur că nu a fost. Prin urmare, sarcina a fost de a dezvolta un plan de acțiune pentru a preveni contaminarea biologică a Pământului. Dezvoltarea măsurilor pentru astronauți de transport în fază și recipientele cu probe de sol lunar de pe site-ul Splashdown în Oceanul Pacific, la laboratorul de primire lunar. Ei au stipulat că astronauții după aterizare transplantate de la modulul de comandă într-o barcă gonflabilă, imediat pus pe costume de apărare biologică, și la sosirea la bordul unui căutare elicopter al navei se deplasează în mobil special sigilat vagon fără roți, în care acestea sunt livrate la Houston. Cu două săptămâni înainte de începerea medicului șef al zborului „Apollo“ sarcina de formare a redus pe astronauți și le-a pus în carantină.hype-ul fără precedent a fost creat înainte de zbor: 500 000 de turiști care au dorit să asiste la eveniment istoric, a sosit în județul Brevard, Florida, unde Cape Canaveral și Kennedy Space Center.

Primul zbor către Lună

Aterizare pe Luna

Primul zbor către Lună

În primele două ore de a fi pe Lună, Neil Armstrong și Edwin Aldrin au fost angajate în imitație de prelansare, în cazul în care, din orice motive, ar fi necesar pentru a întrerupe șederea devreme pe luna. Astronauții se uită în ferestrele și spune Houston despre primele impresii.

Primul zbor către Lună

Înainte de a merge la luna Aldrin, ca un bătrân al Bisericii presbiterian, a avut loc o scurtă serviciu de biserică privată, care Euharistia (din greacă pentru „mulțumire“). Sfânta Împărtășanie - creștină de rit constă în consacrarea pâinii și a vinului în statutul special și lor ulterioară mâncatul.

Ținând mâna dreaptă pe scara, Armstrong piciorul stâng pășit pe suprafața Lunii (dreptul de a rămâne pe placa) și a spus: „Acesta este un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire.“ Cu toate acestea continuă să dețină o mână pe scara, Armstrong a urcat pe teren și piciorul drept. Potrivit lui, sol fin particule ca pulberea, care poate răsturna cu ușurință. Ei se agățau de straturi subțiri de tălpi și marginile cizme luna ca cărbune zdrobit. Picioarele lui au fost îngropate în ea destul de un pic, nu mai mult de 0,3 cm. Dar Armstrong a putut vedea urmele pașilor lor pe suprafață. Astronautul a declarat că mutarea pe luna foarte ușor, de fapt, este chiar mai ușor decât în ​​timpul simulări 1/6 din gravitația Pământului pe Pământ. Conform observațiilor motorului etapa de aterizare Armstrong nu a lăsat nici un crater pe suprafața modulului lunar a fost un loc foarte nivel. Aldrin a dat Armstrong aparatul de fotografiat și a început să tragă prima panorama lunar. Houston ia adus aminte despre proba de urgență a solului lunar (în cazul în care stați pe Lună ar trebui să-și întrerupă de urgență). Armstrong asamblate cu ajutorul unui dispozitiv special, similar cu o plasă mică, și a pus în punga în buzunarul costumului șold. Greutatea probei de urgență a fost 1015.29 g a constat din regolith și patru pietre mici de aproximativ 50 de grame fiecare. După 15 minute, după ce Armstrong a făcut primul pas pe luna, din cabina a început să coboare și Aldrin. Au filmat loc de aterizare vecinătate, aldrin set ecran colector de vânt solar (era o foaie de folie de aluminiu cu o lățime de 30 cm și 140 cm în lungime și a fost proiectat pentru a capta ionii de heliu, neon si argon. Apoi, ambele astronaut instalat steagul american.

Primul zbor către Lună

In timp ce Armstrong se pregătește instrumente pentru a colecta mostre de sol lunar, Aldrin au încercat diferite moduri de transport. El a spus că, în timp ce sari repulsie două picioare ca un cangur, devine bun, dar pentru a merge mai departe mod tradițional încă preferată.

Colectarea probelor de sol, astronauții au început să plaseze un set de instrumente științifice: un seismograf pasiv și un reflector colț pentru laser, lunar variind.

Ei au petrecut noaptea pe lună, în modulul de cabina de pilotaj în spacesuits, căști de protecție și mănuși de a respira oxigen pur, mai degrabă decât de praf luna (în interiorul modulului lunar a fost profund colorat de aceasta). Cabina nu a putut fi întuneca complet: perdele la hublouri nu au fost complet opacă, prin ele ar putea vedea linia orizontului, și printr-o vedere optic telescop pătrunde lumina strălucitoare Pământului. În plus, a fost 16, și înghețarea astronautii în cabină, astfel încât acestea aproape nu a putut dormi.

Scoate din luna

Primul zbor către Lună

Primul zbor către Lună

solul lunar

Astronauții au fost ținute în carantină timp de 21 de zile. Nu există agenți patogeni sau simptome de boli infecțioase sau astronauți, nici oricare ședere cu ei în carantină a fost găsit, așa că sa decis să pună capăt în ziua de carantină mai devreme decât era planificat.

rezultate științifice

Astfel, rezultatele preliminare ale unui studiu de roci lunare aduse pe Pământ, a pus mai multe întrebări decât răspunsuri dat. Originea Lunii nu a fost rezolvată. A devenit clar că suprafața Lunii nu este uniformă în compoziție și de vârstă, precum și necesitatea de a obține și a examina materialul nu este de la una, ci din mai multe zone diferite.

Primul zbor către Lună