Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati

Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati
Multi barbati de peste 30 de ani se confruntă cu o problema suparatoare: parul de pe cap începe să scadă subțire și greu. După ce sa format o vreme pe chelie coroană, zona care crește de la an la an. Unii oameni rezolva problema in mod dramatic - radă restul de păr și mândriți-vă un cap chel. Dar această opțiune nu este pentru toată lumea. Puțini se pot lăuda cu craniu perfect plat, iar trasaturile faciale nu sunt pentru fiecare combinat cu o coafura. Apoi, există întrebarea arzătoare: Există un tratament eficient pentru chelie la barbati? Să încercăm să răspundă.De ce barbatii isi pierd parul?

Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati
În 95% dintre bărbați suferă de alopecie androgenică. Acest tip de cadere a parului la barbati este asociat cu efectul dihidrotestosteronului asupra foliculilor de par - forma activă de testosteron. Acesta este format de enzima 5a-reductaza, care pe langa foliculii parului este continuta in celulele prostatei si glandelor sebacee. Este dihidrotestosteron (DHT) este responsabil pentru punerea în aplicare a efectelor steroizi sexuali masculini: păr corp de tip masculin, dezvoltarea organelor sexuale masculine, a crescut productia de sebum.

In mod normal, 85% din foliculii de păr sunt în faza de creștere activă, 15% în acest repaus timp. DHT produce o schimbare în acest raport în direcția de foliculi latente, astfel încât pierderea părului începe să prevaleze asupra creșterii lor. Sub influența hormonului foliculi activi nu ajung la maturitatea lor finală, producând un arbore de păr slab și subțire. Dacă te uiți la pielea scalpului sub un microscop, puteți vedea radacinile firelor de par imature - acestea sunt principalele simptome ale alopeciei androgene.

Calviție începe să se formeze din partea de sus sau de la temple, deoarece în aceste zone sunt becuri care sunt cele mai sensibile la DHT. Cum o chelie tipic la bărbați puteți vedea în fotografie.

Există o enzimă care transformă testosteronul în DHT spate - aromataza. Acesta se găsește în păr din zona occipitală, astfel încât acestea sunt cel mai puțin sensibile la pierdere. La femei, concentrația acestui hormon atinge valori ridicate, în legătură cu care sunt rareori sensibile la alopecie androgenică.

Alte cauze ale caderii parului la barbati sunt rare. Acest efect poate fi medicamente toxice, radiații ionizante, boli autoimune sau infecții fungice (impetigo).

Există un leac alopeciei androgenice?

Există o percepție că în cazul în care un model de chelie de sex masculin a început, nu are nici o cale de a opri. De fapt, acest lucru nu este în întregime adevărat. Tratamentul acolo, dar ei vor trebui să se ocupe de mult timp și greu pentru a obține un efect semnificativ. Primele efecte ale terapiei anti-androgeni devin evidente numai după câteva luni de aplicare a acesteia. Pacienții care primesc fonduri de aruncat, de obicei, de la chelie pentru bărbați care nu văd rezultatele după primele două proceduri.

A se vedea, de asemenea: Toate secretele minoxidil

Pentru a evita astfel de dezamăgiri trebuie să fie reglate în mod clar pentru rezultate, și să pună în aplicare cu strictețe recomandările trichologist. stare psihologică joacă un rol important în tratamentul de chelie model de sex masculin. Pe fondul stresului și depresie, chiar tehnica eficienta este puțin probabil să-și asume un impuls pentru a fi eficiente.

Tratamentul de alopecie androgenetica includ:

  • metode specifice - medicamente antiandrogen;
  • metode nespecifice - activarea foliculilor de par.

Ce este ADT?

Acest tratament de chelie la bărbați medicamente care inhibă sinteza de DHT de testosteron. Acesta are loc remedii medicinale și populare. Ei sunt capabili de a incetini pierderea parului, dar nu a restabili fostul șef al densitatii parului. Pentru a stimula cresterea parului folosit suplimentar metode nespecifice.

Mecanismul de acțiune al agenților anti-androgeni este de a inhiba (off), enzima 5a-reductază. Din păcate, cele mai multe dintre ele au un efect nediferențiată și influența asupra enzimei la toate punctele de aplicare. Acest lucru conduce la dezvoltarea de reacții adverse la bărbați sub formă de scăderea libidoului și disfuncție erectilă, tulburări de formare a spermei, mărirea sânilor. Prin urmare, aceste medicamente pot fi luate numai la recomandarea medicului.

Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati
Astăzi, cel mai selectiv, (afectează numai bec) are mijloace pentru chelie finasterid bărbați. Inițial, el a încercat să se aplice pentru tratamentul hiperplaziei benigne de prostată, în acest scop, el a fost ineficient. Dar a observat că pacienții care iau în mod regulat viteza de chelie finasterid a scăzut în mod semnificativ.

Medicamentul se administrează pe cale orală la o doză de 0,005-5 mg / zi, timp de doi ani. Eliberați-l sub formă de pastile și vândute strict pe bază de rețetă. Primele rezultate apar după 3-6 luni de admitere regulate. Efectul este realizat cu cel puțin 70% dintre bărbați, cele mai multe dintre ele indică faptul că cele mai multe Finasterida actioneaza pe scalp la frunte și coroana.

Efectele secundare apar într-o mică parte a oamenilor și a redus în timpul primului an de tratament.Există analogi de finasteridă?

A opri efectele de DHT asupra foliculilor de par poate nu numai prin inhibarea 5a-reductaza. Practic deschiderea altor mecanisme de antiandrogenice au avut loc întâmplător, în studiile clinice de medicamente ale diferitelor grupuri. Luați în considerare medicamente care pot elimina chelie la barbati.

progesteron

Acest steroizi sexuali, de la care are loc ulterior sinteza de testosteron si estrogeni. Ea nu produce cresterea parului, dar incetineste caderea parului. La bărbați este utilizat pentru administrare topică ca un unguent.

simvastatină

Un medicament pentru scăderea nivelului de colesterol din sânge. Ea are o acțiune antiandrogenică slabă, dar capabilă să potențarea efectele altor medicamente.

Medicamentul care blochează receptorii de androgeni. La bărbați, aplicarea acesteia conduce la dezvoltarea de efecte secundare, astfel încât acesta este utilizat în doze mici și numai la nivel local. Adesea este amestecat cu minoxidil - activator de crestere a parului pentru efectele combinate asupra foliculilor de par.

A se vedea, de asemenea: Cauzele caderii parului, tratament si prevenire

Pentru a reduce severitatea efectelor secundare de tratament medicamente antiandrogenice bărbați desemnează în plus L-arginină. În organism este convertit la oxid nitric, care este necesară pentru producerea unei erecții. Pentru a îmbunătăți unitatea de sex este utilizat extract de scoarță de copac yohimbe.

Cum de a stimula cresterea parului?

Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati
Până în prezent, cel mai eficient mod de a stimula creșterea părului este o aplicație topică de pregătire minoxidil. Ea vine într-o loțiune care se aplică la rădăcinile de mai multe ori pe zi. El este absorbit rapid, inodor si non-toxice. Datorită acestui fapt, minoxidil este simplu și ușor de utilizat, nu are nevoie de prescripție medicală.

Când medicament administrat are un efect hipotensiv puternic, în momentul în care a fost utilizat pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Cu toate acestea, a cauzat un număr mare de efecte secundare, printre care a fost hipertricoză - a crescut de creștere a părului pe tot corpul. Deci, ideea de minoxidil aplicat local pentru a trata chelie, pentru a preveni efectele sale secundare.

Cauzele de acțiune ale minoxidil este încă neclar. Acest efect a fost atribuit extinderea vaselor de sânge de la nivelul scalpului și foliculii piloși câștiga putere. Cu toate acestea, 10 de ani de studii clinice au confirmat faptul că medicamentul provoacă de fapt, foliculii de tranziție în faza activă.

Tratamentul minoxidil ofera primele rezultate in 4-12 luni de la începerea aplicării sale. Este cel mai eficient în ceea ce privește începând cu chelie, când chelie a fost format numai pe partea de sus. Efectul durează atâta timp cât utilizați de droguri. Anulează conduce la reluarea de pierdere a parului.

Există și alte medicamente care pot restabili creșterea părului de pe cap.

Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati
Acest precursor de medicament al vitaminei A - acid trans-retinoic. Vitamina A stimuleaza reinnoirea pielii, crește sinteza de colagen si incetineste legate de varsta. Prin urmare, are același efect asupra celulelor foliculului de par. In plus, vitamina A lungește faza activa de crestere a parului, mai ales în combinație cu minoxidil.

Peptidele cu conținut de cupru

foliculi piloși conțin cantități relativ mari de cupru, care a ghidat cercetătorii să sugereze că este necesar pentru cresterea parului. Este utilizat pentru sinteza pigmentului, lupta împotriva oxidării radicalilor liberi, participă la metabolismul energetic al celulelor.

alopeciei androgene la barbati duce la faptul că faza de creștere a părului este scurtat, iar becurile înșiși sunt mici și subdezvoltate. Cuprul stimulează sinteza substanțelor necesare pentru menținerea foliculului în faza activă. Prin urmare, îmbogățirea scalpului duce la faptul că părul începe să cadă de creștere mai puțin și consolidată. Mai mult decât atât, cuprul este capabil să inhibe 5a-reductaza, și de a reduce nivelul de DHT în piele.

Pentru tratamentul alopeciei lansat de droguri «Tricomin», care este compus din peptide cu conținut de cupru.

Nu ajuta la remedii populare?

Capacitatea de a inhiba 5-alfa-reductaza și a găsit în anumite materiale vegetale. Acest efect este acizi grași polinesaturați, care sunt cuprinse în diferite tipuri de uleiuri. Alopecia la bărbați vor deveni mai puțin pronunțate, dacă utilizați:

  • ulei de coacăze negre;
  • ulei de borage;
  • seara Primrose de ulei;
  • ulei de jojoba;
  • ulei de avocado.

A se vedea, de asemenea: Alopecia areata - o boală autoimună, chelie pe cap

Extractul de urzica este, de asemenea, capabil să reducă activitatea 5a-reductaza, făcându-l din timpuri stravechi utilizate ca un mijloc de consolidare a părului. În combinație cu un extract de prune african este o parte a medicamentului «Prostatin», care este recomandat pentru tratamentul hiperplaziei de prostată și prevenirea alopeciei.

Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati
În Europa și America, a fost mult timp cunoscut aditiv alimentar Permixon, care este capabil de a opri cheliuță. Acesta include un extract de plante, care este extras din fructul Palmetto Saw Palmetto. Ea creste pe coasta atlantică a Statelor Unite și a fost cunoscut pentru acțiunea sa anti-androgenice chiar aborigenii. Extractul vegetal inhibă 5a-reductaza și previne penetrarea DHT in celulele de foliculi. Aditivul este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul comprehensiv de HBP.

Vitamina B6 este capabil de a reduce sensibilitatea foliculilor de par in DHT, astfel caderea parului la barbati pot fi tratate cu șampoane și formulările care conțin drojdie de bere. Efectul său este îmbunătățită atunci când sunt combinate cu zinc pirition.

Ce se întâmplă dacă nimic nu funcționează?

În acest caz, putem recurge doar la o soluție radicală a problemei - chirurgia plastică. Există mai multe tehnici eficiente, utilizarea de care vă permite să restaurați creșterea părului de pe cap.

Chirurgia plastica pentru a elimina zonele chelire

Posibil numai în cazul în care la fața locului chel are o dimensiune foarte mică. Chirurgul taie pur și simplu porțiunea fără păr și apoi înăsprește reciproc și grefe de piele, cusături acoperite cu par.

plastic Patchwork

Reducerile chirurg afară din zona occipitală a lățimii lambou în foliculul pilos 1-2, apoi se transformă regiunea fronto-parietal și pe transplant de linia parului.

extensoare subcutanate

Principalele cauze si tratamente de cadere a parului la barbati
Aceasta tehnica permite sa se intinda porțiunea scalpului, acoperite cu par, iar apoi acesta poate fi utilizat pentru transplant în cap chel. În acest scop, sub pielea capului este plasat un mic dispozitiv sub forma unui buzunar gonflabil, domeniul de aplicare, care, treptat, zi de zi, crește. Această metodă este eficientă numai în cazul în care calviția este mic.

Transplantul de par artificial (microfibra)

Este realizată folosind echipament special, care face pinholes în piele și păr implanta în ea. Metoda este atractiv pentru viteza - omul dispare după operație cu părul. Dar el se dezvolta de multe ori efecte secundare, cum ar fi respingerea de microfibră, supurație, cicatrizarea scalpului. O astfel de păr nu crește și se încadrează în cele din urmă.

Transplantul autolog de foliculi de par

Metoda constă în redistribuirea foliculilor de par sănătoase în zonele de chelie ale scalpului. Par luate din zona occipitală sau o barbă și mustață.

După cum puteți vedea, există o mulțime de opțiuni cu privire la modul de a opri caderea parului la barbati. Principalul lucru - să fie răbdători și să fie asigurată de un rezultat de succes.

Faceți o programare cu medicul-trichologist