Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Într-un fel, se crede că construcția băii de cărămidă are mai multe resurse decât ridicarea cadrului. Dacă utilizați doar un drum nou cărămidă, probabil, acest lucru este așa. Dar puteți întotdeauna salva: ia b / o cărămidă. I a lua foarte ieftin. Chiar și având în vedere faptul că finisajul exterior și izolația necesară (baie de izolare și cărămidă este necesar, în orice caz).caramida Proiecte de baie

În timpul construcției propriile sale mâini, nu este ușor de a decide cum să-și planifice în sala de baie. În acest caz, poate ajuta la proiecte complete. Nu neapărat pentru a le copia complet, uneori, este suficient pentru a lua o idee, modificându-l pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Mai multe tipuri de proiecte bai mici de cărămidă, care va fi ușor de a construi cu propriile lor mâini, sunt enumerate mai jos.

Baie 4 6

În versiunea originală în baie există doar trei premise de bază:

 • un salon mare, cu o suprafață totală de 10,4 pătrat;
 • zona de spălare de 1,75 m 2;
 • Aburi 4,75 m 2.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Dispoziție baie caramida 6 de 6. În cadrul acestui proiect, un total de trei camere

Cum va arata planul de baie, în acest caz, uita-te la fotografia de mai jos.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Îngrădite un mic decalaj din camerele de odihnă ajunge vestibulului la camera de intrare si dressing sau dulap

Cuptor în aceste proiecte lemn pictat cu depuneri de abur. Dar aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru un astfel de spațiu mic: scade cu cel puțin o jumătate de metru pentru a organiza spațiu predtopochnogo: ar trebui să se bazeze pe placa de bază non-inflamabile, lemn și deschide ușa. Dacă luăm în considerare faptul că zona de abur un pic mai puțin de 5 metri, este pur și simplu un lux.

Mai inteligentă pentru a pune în cuptor, astfel încât acesta este fost încălzită de la camerele de odihnă. Numai este necesar să se prevadă în construcția de pereți: lăsați o deschidere care este dimensiunea un pic mai mult decât să ia-din cuptor. Carcasa metalică a cuptorului, apoi drapat izolator, iar spațiul rămas este umplut cu zidăria.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Un alt proiect bai 6 pentru 6, dar cu un salon mare

Un pic despre alegerea cuptorului în sine. În primul rând trebuie să alegeți cuptorul sub regim, care va scălda: aer uscat (numit și saună finlandeză) sau umedă (saună rusească). Apoi, trebuie să se concentreze asupra cantității de abur (nu este pătrat, iar volumul, ținând cont de înălțimea plafonului). Un alt rol important jucat de dimensiuni: Decide ce cuptor dimensiunea poate „sta“ în locul alocat pentru el și selectați opțiuni. Apoi, citiți comentarii cu privire la calitatea muncii și toate unitățile selectate. Ínlatura cele care sunt reputație controversate, uita-te la prețul deja.

O altă opțiune de baie 6 * 4 metri, dar cu o verandă mică deschisă și un vestibul. Aici dimensiunea camerei de aburi și duș mici. In mod convenabil se va simți două, maxim - trei persoane. Dar pentru o familie bathhouse opțiune bună.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

bai de proiect caramida 6 * 4, cu o terasă și vestibul

Deoarece dimensiunile de aici absolut mici, trebuie să se uite aragaz înaltă și îngustă. Acestea sunt, în multe firme. De exemplu, o casă de ecran, este posibil să se încerce să intre un cuptor mic de țeavă orizontală „Heat“ Baby „există o alegere considerabilă pentru baie cuptoare mici la“ Termofor «-» CD „“ OSA „“ Shilka «și» Biryusa“. există încă un cuptor compact, Barbara - „Palenica“ modelul și „Mini“.

caramida baie 4 4

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Planificarea Opțiuni Baie 4 * 4

In unele variante de realizare, structura cuptorului cu abur este încălzit, în celălalt - din sala de așteptare. Dar, dacă se dorește poate fi modificată. Precum și rearanja cuptorul pe celălalt perete. Este important să-l ia în considerare numai atunci când construirea pereților.

Dispoziție baie caramida 6 * 6

Această opțiune aspect cameră în baie este mai mult ca o casă de baie de oaspeti. Există o sală destul de mare, o cameră decentă-living bucătărie din care este posibil să se facă o cameră de oaspeți. camera de recreere, baie de aburi și spălare sunt mici. Partea pomyvochnaya vygorozhena în baie. veranda Afară era atașat. Proiecte bai verandă pot fi găsite aici.

Dimensiunile spațiilor în băile de proiect sunt:

 • salon mic total de 4,4 m 2;
 • Zona de spălare de 3,7 m 2;
 • Abur 4,8 m 2;
 • WC 1 m 2;
 • sala de 4,8 m 2;
 • bucatarie-living - 2 m 10,1;
 • verandă 4,7 m 2.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

camera de caramida mare, cu o cameră pentru oaspeți

In acest proiect, o baie din cărămidă, o variantă interesantă a locației cuptorului: se încălzește aproape toate camerele. Este cea mai tare salon. Dar cuptorul va trebui să aleagă cu grijă: trebuie să funcționeze ca încălzire și ca o baie. Posibilitatea de a reduce cantitatea de radiație greu este rezonabil să se ia în considerare o variantă în perete (steatit ca „Barbara Tale“. Meallokamennye cuptor „Teklar“ sau jad căptușite).

Oricare dintre proiectele pot fi luate ca bază. Vă rugăm să faceți ajustările, vor primi propria baie, care va satisface nevoile dumneavoastra.

caramida Avantaje baie

În comparație cu băile de lemn, atunci există trei plus semnificative:

 • caramida nu putrezeste si nu este afectat de boală și de fungi;
 • imediat după construcție poate fi gata pentru a instala ferestre și uși de finisare - nu oferă o astfel de psihiatru puternic ca lemn;
 • Caramida nu se aprinde, deoarece acestea sunt mai puțin periculoase în ceea ce privește siguranța la foc.

Se pare că complexitatea zidăriei, este mai mult decât compensat absența contracției. Ca rezultat, aburul va fi mult mai devreme.Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

băi de cărămidă au o formă solidă

Dreptul de a spune despre deficiențele baie de cărămidă. În primul rând - acest material are o capacitate mare de căldură și conductivitate termică bună. Termenul „capacitate mare de căldură“ înseamnă că, atunci când protopke caramida „trage“ pe o mulțime de căldură. In timp ce el nu se va încălzi, este o cameră încălzită și baie de aburi. A doua caracteristică - conductivitate termică bună - indică faptul că caramida este bun conductor de căldură sau de frig. Asta este, dacă vă lăsați zidurile, deoarece acestea sunt, chiar groase, înroșirea feței au dooolgo. Pentru că în camera de aburi și de a face o bună izolare termică. Dar face acest lucru într-o baie de orice material, chiar de lemn (nu întotdeauna, dar de multe ori).

A doua problemă este băile de cărămidă - higroscopice. Pereții absorb apa în stare lichidă și gazoasă. Baia actuală de umiditate a crescut mereu, pentru că este o problemă. Ei rezolva o bună barieră de vapori.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Fundația va trebui să facă serioase: melkozaglublennye nu va merge. Mai multe sanse de a face bandă. dar poate veni și placa sau gramada

Fundația pentru o baie de cărămidă nevoie de mormânt. Melkozaglublennye aici nu va merge: greutatea zidurilor voinței este destul de decente. Pentru că faci o bandă, sau o placă de fundație completă. În unele cazuri (în funcție de tipul de sol) pot fi pile-rostverkovy, dar cu un grillage metalic.

Cum de a izola

Pentru a rezolva problema cu capacitatea de căldură și conductivitatea termică este considerată a fi mai corect să dețină încălzirea băi de cărămidă în interior. În acest fel, aerul cald este tăiat dintr-un material cu conductivitate termică bună. Căldură rămâne în interior. Dar, în aceeași cărămidă pe ingheata afara.

Această variantă mai bună în cazul în care camera neîncălzită. La urma urmei, caramida standuri nu atât de mult ciclurilor de congelare / decongelare. Dacă de fiecare dată când se va ineca de baie, se va dezghețe, apoi congela din nou, viața lui se va sfârși în câțiva ani. Apoi cărămidă începe să se crape și se năruie.

În cazul în care camera va fi încălzită în mod constant, apoi la izolația internă va trebui să adăugați și un exterior (de finisare). Apoi, pereții vor sta pentru o lungă perioadă de timp, și baia de aburi se va încălzi rapid și să se răcească lent.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Hidroizolare si caramida de izolare pereti: O zidărie solidă; în - o izolație exterioară a pereților finite; 1 - ekovaty strat izolant; 2 - placă eoliană proofing; 3 - carton; 5 - un rack; 6 - curea; 7 - șapă de stabilire; 8 - de impermeabilizare.

Dar toate aceste calcule sunt valabile pentru cazul în care peretele este construit din cărămidă solidă. Dar astăzi nu este singura opțiune. Tot castron a început să construiască case și băi realizate din cărămidă pe principiul termos. Erect doi pereți nu groase, miere de albine care produc un decalaj. Apoi, există două opțiuni:

 • Diferența nu umple - aerul are excelente proprietăți de izolare termică.
 • Distanța dintre cei doi pereți este umplut cu izolație. Costul de construcție crește, dar camera va fi mai cald. În cazul în care fondurile sunt limitate, este posibil să adormi între pereții blocului de beton. Dar va trebui să aibă grijă de o bună impermeabilizare - argilă expandată, prea higroscopic. Pentru ca opțiune, deși ieftin, dar nu cel mai bun. Cea mai optimă, probabil, în acest caz - penopropilena sau spumă de polietilenă. Ei nu putrezesc și nu sunt deteriorate de fungi, au o conductivitate termică scăzută, dar, de asemenea, nu absorb apa sub nici o formă.

Constructie de bai de cărămidă cu propriile lor mâini cu diferența de izolare este mai dificil punct de vedere tehnic. Dar, deoarece clădirea pentru ei înșiși. O dificultate nu este atât de mult. La dreapta. Cu siguranță.

În prezența gap termoizolatoare din baie cald în interior încă nevoie de: peretele interior se va lua în continuare căldură până se încălzește. Doar defecte nu sunt atât de critice.

O procedură exemplara bai de caramida izolatie

Abordarea de băile de încălzire nu este la fel ca o încălzire casă. În zonele umede avem nevoie pentru a face un bine ventilate materiale de izolare. În primul rând, pentru că acestea sunt mai rapide calde ca aerul cald, iar ei nu vor mai cadea de condens, iar în al doilea rând, acest lucru este condensul se va evapora rapid. Deoarece la baie de încălzire de cărămizi face un schelet.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Deoarece izolația este cel mai des folosit lână bazalt

Aici este un exemplu de secvență de straturi de izolație (de la perete în cameră):

 • sipca de lemn 50 * 40 mm (100 x 50 pentru abur a urcat izolator termic) sau profil de aluminiu pentru gips;
 • grosime de lână minerală (pentru perechea de 10 cm, pentru alte domenii de 5 cm);
 • Degrosare perete (placaj sau alt material rezistent la apa dală rezistent la apa, o placă, un bine impregnat de fungi și mucegaiuri, și altele asemenea)
 • abur și izolație de umiditate de tip „Izospan“;
 • kontrobreshetka (curea trebuie să fie perpendicular obstrucția fluxului de aer nu este cunoscut);
 • Siding clapboard.

O grosime considerabilă de tort se va dovedi. Și că ar trebui să ia în considerare atunci când se planifică: volumul interior al spațiilor va fi mai mici din cauza structurii de izolație în vrac.

Pentru a „mânca“ mai puțin spațiu în interiorul zidurilor pot fi lipite cu spumă de sticlă. Are o bariera de vapori, astareala și garniturilor. Varianta mai puțin volum (strat de sticlă de spumă poate fi de 5-10 cm, în funcție de regiune) și în condiții de siguranță pentru mediu: neutralitate chimică completă și absența oricăror precipitate la orice temperatură. Doar un singur avertisment: spumă de sticlă - un material scump.

ventilație

În orice caz, pentru eliminarea la timp a umezelii și posibilitatea unui uscare bună a tuturor straturilor de izolație, este necesar să se facă în orificiile de perete de cărămidă. Acestea ar trebui să fie în partea de sus și de jos a peretelui. La urma urmei, caramida nu este în măsură să dea toată umezeala din interiorul-out. Prin urmare, este necesar de a asigura ventilarea izolației. Dar ferestrele nu ar trebui să fie transversal, și trebuie să se termine într-un strat de izolație. Apoi, totul va fi bine uscat.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Schema dispozitivului încălzitor de aerisire

Ei bine, că în timpul căldură abur nu se retrage, gurile pot fi echipate cu uși. După warm up, au deschis - toate straturile se usuce.

Ferestrele din camera de aburi

Aproape nimeni plan nu este afișat ferestre în camera de aburi. Dar ei vor avea nevoie pentru băile rusești. Dacă intenționați să creați o stare baie de aburi cu aer uscat - saună finlandeză, baie de aburi ferestre nu se poate face. În cazul în care, cu toate acestea, vă va scălda într-o baie rusă - o temperatură scăzută (50-70 ° C) și umiditate ridicată, apoi asigurați-vă că fereastra. Chiar și doi. Dacă ai ceva jenant, ele pot fi opace și numit orificiile de ventilație de ventilație.

Fereastra principală în camera de aburi sunt plasate pe peretele opus ușii de intrare în camera de aburi. Marginea superioară nu ar trebui să fie deasupra buiandrug. Dimensiuni - 40 * 40 sau 50 * 50 cm, aproximativ asa .. Acesta servește la spargere ventilație între vizite sau abur pentru a reduce temperatura atunci când aburul este supraîncălzit. În timpul procedurii, aceasta este închisă (unele ușor deschise și când aburit).

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Fereastra din camera de aburi trebuie să fie în mod necesar

În al doilea rând - sprijin - sub rafturi. Acesta este deschis în timpul uscării priliki după o baie. În acest moment, de obicei, zona stagnantă în care începe de lemn putrezire și alte probleme de lemn. Prezența unei astfel de fereastră ar rezolva problema.

În timpul construcției băile de cărămidă cu mâinile lor trebuie să fie luate în considerare. Într-adevăr, în cadrul de lemn poate fi tăiat în jos o mică fereastră în perete întreg și caramida nu va. Deci, nu uita. O cărămidă uscată (precum și orice alt tip) ar trebui să fie atent de baie.

Reguli de bază de stabilire

Odată cu construcția zidurilor de cărămidă este important să urmați pereții verticali și colțuri. Este la fel de important ca rândurile erau plate în plan orizontal. Deci, asigurați-vă că pentru a utiliza un nivel de spirit bun - pentru a controla rândurile orizontale, și fir cu plumb - pentru distanțarea unghiuri și verificați verticalitatea pereților.

Proiecte scaldă caramida, construirea mâinile lor proprii, foto, video

Pentru a utiliza peretele era neted șir întins

Iată câteva reguli de bază:

 • Primele câteva rânduri sunt stabilite pornind de la o cărămidă - și apoi sunt netezite tot restul.
 • Unghiurile mai întâi ridicate. Acestea sunt verificate pe verticală pe ambele părți.
 • Între cele două colțuri tras cablul pe care toate cărămizi sunt aliniate într-un rând (în inserat cusătură unghiile, au fixat cordonul, dar ar trebui să fie aceeași distanță pe ambele părți ale peretelui).
 • Atunci când ambreiajul este important să se lucreze cu o astfel de rată încât soluția nu are timp stabilit Laid. În sezonul cald pentru a incetini uscarea soluției, cărămizile sunt scufundate în apă, aplicat după soluție.

Dacă peretele este jumătate colțuri de cărămidă face acest lucru

Aceste clase demonstrează tehnica funcționează cu soluție de cărămizi mistria. Acestea vă vor ajuta să construiască o saună dintr-o cărămidă cu propriile sale mâini, și de a face acest lucru competent.