Psiholog Sergey Klyuchnikov - care poate provoca o persoană să se oprească din băut motive negative,

Întrebarea „Ce poate provoca o persoană să nu mai bea?“ Este foarte important. Dacă nu răspunde, nu putem ajuta să-l renunțe la alcool. Selectăm unii dintre cei mai importanți factori.pierderea locului de muncă sau retrogradarea

Nu contează cât de bine persoana nu a fost un specialist, dacă va bea mult, superiorii si colegii răbdare se scurge. După avertismente repetate, mustrări și de convingere a face un ultim avertisment.

În cele din urmă, el își dă seama că lucrarea este lucrul tau preferat, dar poate doar un birou confortabil, în cazul în care bine plătit, vor fi pierdute iremediabil.

El consideră că acest moment nu există nici o excepție nu va începe să se gândească serios și se confruntă cu o alegere: fie să continue să bea, în speranța că într-un fel curba de a scoate sau încă să renunțe la dependența.

Uneori este mai ușor să taie această dorință complet ca soluții parțiale, și jumătăți de măsură (pentru a reduce cantitatea de alcool consumată până la trei fotografii la un moment dat, pentru a bea nu mai mult de două, și poate o dată pe lună, și așa mai departe) va fi mai dificil de atins pentru el decât absolut sobrietate.

Această situație, în cazul în care într-o persoană care atârnă dintr-o dată sabia lui Damocles de demitere, reflecții dureroase cu privire la acest subiect sunt un factor sobră bun. El începe să se compare ceea ce este cu ce să se aștepte în viitorul apropiat, și vede în mod clar că, în pierderea viitoare de vodca de vina.

Ce ar putea determina o persoană să nu mai bea. În cazul în care o persoană va putea în timp să se gândească brusc, vibrațiile sale interne și a crezut că este timpul să în cele din urmă, pe deplin „angaja“, poate duce la o decizie de a face cu alcool o dată pentru totdeauna.

Apropo, concedierea poate ajuta la oprirea de baut, deoarece ridică întrebarea: cum de a sprijini familia, și unde să caute de lucru.

Se întâmplă ca el prin inerție continuă să chef și să cadă pe fundul mării de alcool, și un hit pe el, începe să încetinească modul de sobering sus.

Toți vor decide forța de impact. Pentru cea mai mare parte modul de băut greu, pe de altă parte, este nevoie să se scufunde la partea de jos - simt degradarea final și dezintegrarea personalității. Dar se întâmplă că limita căderea nu se întâmplă.

Paul B. în vârstă de 44 de ani, mi-a spus: „Atunci când rămâne o lungă perioadă de timp într-un meci de băut, se pare că minciuna la partea de jos a unui cămin de vizitare și au unde să scadă. Cu toate acestea, urechea pentru a asculta partea de jos și veți auzi:. De jos te bat pe cei în jos chiar mai departe "

Atunci când transferat la un loc de muncă-plătitor inferior, sau retrogradați, de regulă, nu se opresc de băut, și numai temporar pluta, cauta atent la noua situație.

După ceva timp, cele mai multe dintre ele începe să bea cu o nouă vigoare și să se alăture în curând rândurile șomerilor, în cazul în care șansele lor la revedere cu scăderi de sticlă.

Întrebare Ce poate provoca o persoană să nu mai bea. În mare parte din cauza unor erori în muncă. Cineva renunță și începe să bea chiar mai mult, iar cineva din contră gândește și decide să renunțe.

răspuns slab la mișcare în jos a scării, datorită faptului că pentru valoarea sobră drinker poate fi doar o lovitură puternică a sorții, slab - nu doare persoana deja în mare parte renăscut.

pierderi financiare

Acest factor poate fi direct legată de o scădere sau o pierdere a activității serviciului.

Atunci când un alcoolic are pierderi financiare mari, care rănesc interesele vitale, astfel încât deja insuportabil să îndure, se poate gândi serios despre cum să lega toate.

Pentru beția nevoie de bani, dar ele nu sunt, și, astfel, este necesar pentru a sprijini o familie.

Unul este obligat să reflecte: „Nu este timpul să se angajeze?“.

Omul vede că pierde puterea, devine în imposibilitatea de a câștiga bani, cheltui bani, acumulat mai devreme.

În general, încetarea consumului de alcool din cauza lipsei de bani este greu legate de psihologia noastră națională.

oamenii din România dau mai târziu decât să abandoneze mișcarea descendentă dezastruoasă.

Cu toate acestea, bunul simț nu este încă complet pierdut, și încă mai există persoane care pot vedea legătura între o pungă goală și acasă sărăcit.

Atunci când această conexiune este resimțită acut, un alcoolic poate veni bine la o decizie de economisire.

Deosebit de perspective bune pentru cei care fac afaceri și știe valoarea de bani mai bine decât o haimana și parazit.

Pierderea de sănătate

Ce ar putea determina o persoană să nu mai bei? Sănătate - acesta este un factor serios.

Nu contează cât de bun de sănătate nu a avut un iubitor de vin si vodca, mai devreme sau mai târziu, va trebui să plătească pentru tot. Mai mulți ani de consum intensiv de alcool duce la distrugerea sănătății.

Persoana suspectă va începe să sune alarma mai devreme, mai târziu mare, dar odată ce este epuizat și rezervele de aur de vitalitate.

Cu cât se va gândi la asta, cu atât mai mult va veni la ideea de sobrietate.

Bolile asociate cu consumul de alcool pe termen lung, joacă un rol foarte util în ceea ce privește perspectivele de repede „cravată“.

Cel care bea și, în același timp, foarte bolnav, transferuri greu mahmureala, ocazional, suferă dureri severe pe termen lung, este mai probabil să renunțe vin în comparație cu cei care au o sănătate bună.

Și soțiile și rudele bautori ar trebui să învețe cum să se joace cu pricepere pe acest factor, exagerând pericol pentru viața tuturor simptomelor mahmurelii dureroase la persoanele extrem de sensibile.

Eșecurile în punerea în aplicare a proiectelor familiale

Atunci când o persoană care bea foarte mult, ea distruge treptat toate visele lor. fie ele nu sunt puse în aplicare deloc, sau parțial puse în aplicare.

Aproape fiecare om are în vedere mai multe proiecte ai familiei sale strategice.

Pentru punerea în aplicare a fiecăreia dintre ele necesită o dorință, energie, timp, bani.

Ce ar putea determina o persoană să nu mai bei? Pe termen lung, obiectivele și eșecul de a înțelege faptul că multe conflicte de familie nu va fi efectuată.consumul exagerat de alcool regulat duce la faptul că visul este amânată pe termen nedefinit.

Dacă o persoană a fost dornic să realizeze acest proiect, și apoi sub influența alcoolului a redus dorinta de a frana, de obicei duce la agresiune sau depresie.

Desigur, soția nu mângâie pe cap pentru ea.

Am avut de a comunica cu clienții care au susținut că nerealizată din alcool hobby-uri proiect de familie „stă în suflet ca un spin“, care dă suferința nu mai puțin de băutură.

Dacă este un om serios, pentru a menține un stoc de vitalitate sanatoasa, el nu se poate odihni în caz de eșec.

Cu toate acestea, o ia de pe enervarea lui doze tot mai mari de alcool, de altă parte - adoptarea treptată a deciziei de a abandona cu totul.

O astfel de persoană are o șansă reală de a pune ultimul punct în biografia de alcool.

Pentru soțiile și rudele de acest factor este foarte important.

Combinând probleme de ajutor și consiliere în punerea în aplicare a acestui proiect cu o critică rezonabilă de pasivitatea soțului ei și pierderea de oportunități, aveți șanse excelente de a-și atinge scopul.

Principalul lucru este să nu exagerați cu critici. Fiecare om vrea să fie sprijinită în punerea în aplicare a visului său.

Dacă forța o activitate neplăcută soț, fiți siguri - el va prefera o sticlă.

femei pierdere

Ce ar putea determina o persoană să nu mai bei? O mare pierdere.

Ar putea fi pierderea unei femei șoc pentru un alcoolic într-o asemenea măsură încât el va fi capabil să schimbe modul de viață, să renunțe la ochelarii?

Șocul de a părăsi soția lui iubita a fost atât de puternic încât a pierdut jumătate de puterea lor.

În fiecare seară, venind acasă, aducând cu el două sau trei sticle și să le bea încet timp de ore, uitându-se la un moment dat.

Dar o ușurare și liniște sufletească nu vine. Apoi mă duc afară la noapte un cort, cumpara ceva mai puternic și a băut două sau ora trei dimineața.

Dimineața, cu un cap de zumzet a fost de gând să lucreze. O mare parte el a chemat-o, ea nu a vrut să comunice cu el - nu cred promisiunile.

Șase luni mai târziu, ceva dintr-o dată a explodat în el, un fel de bere si vodca a devenit de nesuportat. El a decis să oprească lent sinucidere, beat.

locuri de muncă schimbat, a început să alerge în dimineața ca atunci când era tânăr, a câștigat bani pentru a actualiza garderoba ta. Și la un moment dat, cu un buchet mare de flori au sosit pentru ei de a face pace și să ia acasă.

Ea pur și simplu nu a mers, întrerupt - după ce toate acestea sunt, și deci nu au văzut timp de un an.

Dar el a persistat, și ea este convinsă că soțul ei sa schimbat, a revenit. Acum ei trăiesc fericiți până la al patrulea an.

O poveste mi-a spus Maria K. despre fratele său, care, spre deosebire de soțul ei, a decis la problema alcoolismului în acest mod.

Dar este această poveste ar putea fi numit tipic? Din păcate, de cele mai multe ori apare într-un mod complet diferit.

Desigur, o astfel de pierdere se poate întâmpla unui om care nu bea, dar încă numărul divorțurilor și separărilor datorate beția este foarte mare.

O femeie rară la fel ca soțul ei sau un prieten cu un obicei de libații nemăsurate, în cazul în care ea este indiferentă față de alcool.

Mai devreme sau mai târziu, ea a fost dezamăgit în acest om, și pune întrebarea cinstit.

Este important ca soția a fost responsabil pentru cuvintele sale și a fost gata să dovedească acțiunile lor, în caz contrar soțul consideră că acest lucru este o cacealma și vorbe goale.

Așa cum se spune în astfel de cazuri, un caracter din filmul „The Godfather“ Don Corleone „nu a vorbit niciodată cu amenințarea cuvintele pe care nu poți face copii de afacerile.“

Dar, dacă o femeie declară în mod serios intenția de a depune pentru divorț, vremurile grele vin pentru soțul ei.

Amenințarea de a pierde soția lui și să rămână unul sobru, iar dacă o femeie este capabil de a bate competent ultimatumul său și să ceară de la el să se oprească de băut pentru o anumită perioadă de timp, doar de băut, care prețuiește soția sa, ar fi obligat să ia o decizie privind refuzul de alcool.

Dar mult depinde de circumstanțele specifice ale familiei, precum și cu privire la gradul de dependență a omului de alcool.

Un om cu un psihic sănătos alege o soție și familie. Degradată, și să strice relațiile cu soția unui alcoolic ar putea prefera sa bea, deoarece căsătoria este deja pe jumătate mort.

Pierderea soției sale este că soțul ei este în mare parte am pierdut ca un om nu mai este în vigoare și psihologic, și în sens sexual.

Se întâmplă adesea ca, fiind pe punctul de pauză finală, omul își amintește și începe să încetinească drumul spre sobering din cauza fricii de pierdere a puterii de sex masculin.

Iubirea de sine este, chiar și în cele mai degradate de la oameni, și în cazul în care pierderea de sex masculin puncte de putere femeie, umilire, durerea poate fi mai puternică decât dorința de a bea.

Am avut mai mult de o duzină de clienți care au învins tendința de a alcoolismului frica încetează să mai fie un om. După această decizie viața de familie se simte mai bine.

Pierderea de fericire și Dumnezeu în inimă

Ce ar putea determina o persoană să nu mai bei? Simțind că viața a devenit complet lipsită de sens.

Mai devreme sau mai târziu, pe alcoolic cu experiența încetează să se simtă orice altă aromă de viață, cu excepția vinului și votcă, în sensul literal și figurativ al cuvântului.

El și-a pierdut sensul de bucurie, pace, dispare undeva un sentiment de perspectivă, armonie.

Toate cele mai tocite sau false sunt sentimentele sale religioase.

Pentru a parafraza un celebru spune Evan-Gel pe imposibilitatea de a iubi simultan pe Dumnezeu și mamona, trebuie spus că este imposibil, în același timp, de a iubi cu adevărat pe Dumnezeu și votcă.

Odata cu pierderea unui simț al prezenței lui Dumnezeu în inimă lasă un sentiment de armonie și fericire.

Nu contează cât de mult se poate bea o persoană, oricare ar fi el consumat băuturi, indiferent de ce o conversație distracție și compania nu sa întâlnit pe drum, toate acestea încetează să-l aducă satisfacție. Fericirea pleacă.

Uneori, inima este trezit simțul păcatului și ceva trădare internă foarte mare, în sine, se naște un sentiment de rușine.

Deci trezit vocea conștiinței, care este nimeni altul decât vocea lui Dumnezeu.

Aceste zile, poate părea că o astfel de metamorfoză a sufletului nu ar avea loc la un om cu aspirații sale raționale.

Aceasta este moștenirea romanticilor din secolul al XIX-lea, cum ar fi Pierre Pierre, care, după cum știți, de ceva timp, a căzut într-un somn spiritual, însoțită de libații copioase, și apoi a văzut deodată lumina.

Dar vin la Biserica Ortodoxă Rusă, vorbesc cu enoriași, veți găsi sute de povești care spun de modul în care oamenii se ruina de băutură și mor, iar apoi a primit brusc un semn de sus, el a încetat să mai creadă în Dumnezeu și-a dat alcool.

Am auzit personal o poveste despre modul în care bețivul, aproape moare dintr-un chef lung și alege „glume de dragul de rugăciune, și dintr-o dată se simt mai bine, cu atât mai mult penny pe bere nu“ a avut brusc o viziune de omul cel vechi, care cu o voce Stern a spus el: „salvarea ta este în biserică“ - și apoi a dispărut.

Însuși beat după ce a băut un an întreg, dar când a fost greu, a reamintit, cea mare și chiar a încercat să se roage pentru el.

În cele din urmă, bătrânul a venit la el din nou și nu a spus nimic și doar se uită cu reproș.

Toate această luptă internă este de peste faptul că omul a fost greu să meargă la biserică, pentru a restabili relațiile cu soția sa a plecat și a devenit un om de familie bună.

Un astfel de factor, deoarece rezumă și sintetizează toți ceilalți factori sobering cu semnul minus.

El este cel mai sigur mijloc de a suprascrie în cele din urmă importanța tuturor celorlalte motive. În orice caz, le include în sine.

Ce ar putea determina o persoană să nu mai bei? Profunda dezamăgire în orice mod.

Fără un sentiment de frustrare profundă cu alcool și pierderea credinței în faptul că în partea de jos a sticlei adevărul ascuns, care poate fi găsit acolo, pe termen lung, nu funcționează, nici unul dintre factorii sobering anterioare.

Problema este, unii oameni se roagă la zei.

Pentru un singur Dumnezeu - aceasta este cariera pentru un alt - bani, pentru a treia - sănătate, pentru a patra - un apartament, masina si rulota, pentru a cincea - o femeie, și pentru a șasea - Dumnezeu însuși, conține toate obiectivele anterioare și, în același timp, nu ireductibile pentru ei.

Experiența mea de consultări arată că factorul religios și spiritual dezmetici direct funcționează rar și cel mai adesea se manifestă printre cei care sunt peste patruzeci și, uneori, șaizeci.

Dar, indirect, afectează foarte mult. Experiența de întâlnire cu sute de bautori m-au convins că acest factor sobră ultima poate fi cel mai important și productiv.

Să știe cum să folosească energia pierderilor și eșecuri, eveniment shihsya cu soțul ei, pentru a-l trimite la o viață sobru.