răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere


Nasturtium - o planta foarte atractiv, cu frunze mari și de formă rotundă, cu flori luminoase de mari dimensiuni. Florile au un parfum delicat și multe nuanțe colorate. Există un alt nume - Capucinilor. Nasturtium este folosit pentru decorarea paturi de flori, balcoane, glafuri, grile verticale și coșuri suspendate. Este locul de nastere al Americii (de Sud și Centrală). În natură, găsit pe teren deluros sau stancos, precum și în zonele joase și forestiere tufișurile. Capuchin reprezentată în horticultură de numeroase specii și varietăți. În funcție de locul în care plantele vor fi selectate de aterizare ampelnye, arbust sau liannye specii. Aceasta floare este folosit în artele culinare, și în scopuri medicinale.Printre principalele avantaje ale acestei plante ornamentale se poate numi o floare lungă și luxuriant, și robustețea. Aceste caracteristici au făcut Nasturtium este foarte popular printre grădinari.

Există soiuri anuale și perene ale condurul doamnei. cresc, iar cei și altele în patria lor. În climatul nostru, cu ierni reci plantarea de această floare în teren deschis, este posibil doar ca anuale.

răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere

Cum să crească o nasturtium în țară sau la domiciliu?

plante înmulțite în trei moduri:

 • direct semințele;
 • puieți;
 • butași.

Butași înmulțite specii rare în care semințele sunt greu de obținut comercial. Aceeași metodă folosită pentru reproducere noi soiuri.

condurul doamnei de însămânțare se poate face direct în pământ, acest lucru se face cu ajutorul semințelor. Această metodă este preferată de mulți grădinari, deoarece este destul de simplu.

Uneori este recomandabil să crească un răsad la început acasă și apoi transplantate într-un vas sau flori de pat dacha. De obicei, acest lucru se face în scopul de a grăbi debutul de înflorire.

Să ne insista pe creșterea metoda de răsad capucin.

răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere

Cum să se pregătească semințele?

Înainte de a va fi debarcat răsaduri viitor, este necesar să se efectueze semințe speciale nasturțium tratament.

 • Pentru început, este necesar să se rezolve semințele și să aleagă cele mai bune. Mici, subdezvoltate și defecte sunt eliminate imediat.
 • Al doilea pas - decontaminare. La această mazăre semințe au fost plasate într-o soluție puternică de permanganat de potasiu pentru o perioadă scurtă de timp (15 minute). Este posibil ca în acest scop, să ia apă caldă (50 grade Celsius).
 • Apoi, mazăre învelite în tifon și pus în apă pentru o zi. În cazul în care semințele sunt gata pentru plantare, acesta poate fi inmuiat pentru o perioadă mai lungă. De exemplu, până în momentul până când nu sunt rostochku mici.

Toate aceste acțiuni vor ajuta să se înmoaie pielea groasă de semințe și de a crea condiții pentru germinare rapidă.

răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere

Plantarea semințelor pentru răsaduri de

Seminte preparate sunt plantate în containere separate, având un diametru de 10 cm. Se poate folosi cești sau vase de turbă, care este îndepărtat în partea de jos.Containerele sunt selectate astfel încât de atunci convenabil pentru transplant plantelor în metoda cu bulgărele de pământ de manipulare la sol. Rădăcini Nasturtium slab și ușor de deteriorat, din acest motiv, planta nu tolerează transplantare. Metoda de reproducere răsad nu este foarte convenabil pentru incepatori mai bine să nu-l folosească.

Soiuri concepute pentru cultivare în apartament, o dată plantate într-o oală de pământ, și sunt în continuă creștere.

răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere

Alegerea dreptul de sol

Solul în care semințele de plantare pot fi cumpărate gata făcute la magazinul va fi realizată (compoziție specială pentru puieți de flori). O altă opțiune - să pregătească propriile lor mâini. De exemplu, turba este combinat cu nisip și sol foaie.

Bune pentru viitor bio-răsaduri, tablete de turbă. Ce este?

 • Bio bin - este presat în peleți vermicompost. Acesta conține compoziția optimă de nutrienți de origine organică, adaos chimic. Vermicompost crea râme, gunoi de grajd de reciclare. Plantarea semințelor este posibilă într-un astfel de container. După răsaduri germinare, acesta este plasat în pământ. Există o coajă de construcții biocontainer rupe, și în sol pentru plante a crea un mediu favorabil pentru creșterea în continuare.
 • Comprimate de turbă - Produs formă rotunjită stratului superior presat de turbă. Acesta oferă un amestec nutritiv pentru plante, dar din cauza porilor speciale rădăcini primesc mai mult aer. plantulele tablete convenabil. Întreaga tabletă este plasat în sol, iar materialul folosit pentru a crea dizolva corpul său. Fertiliza plantele cultivate acum mult timp, nu trebuie să.

Plantarea trebuie efectuată după cum urmează: în sol (sau în substratul definitiv sub formă de pelete sau granule) fac crestături pe 2-3 cm în fiecare orificiu este plasat 2-3 mazăre ..

răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere

Noi creăm condițiile pentru o creștere

Într-o cameră în care însămânțată semințe germinate se menține temperatura confortabila (puțin mai mult de 20 ° C).

Atunci când trece două săptămâni, temperatura ar trebui să fie redusă cu câteva grade. În acest moment, răsadurile ar trebui să crească deja.

O condiție importantă - că există o iluminare suficientă. Lipsa luminii creează premisele pentru dezvoltarea unui material săditor slabe și bolnăvicioase. Acesta va fi extins și va înflori prost.

În teren deschis răsaduri sunt plantate terminat cu începutul verii; în acest moment, varza trebuie să fie de cel puțin 7 cm. Nasturtium frică de frig, este inacceptabil să semene planta dacă solul pe timp de noapte, chiar înghețuri.

plantulele Sfaturi gata

răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere

Cum să aibă grijă de răsaduri?

Ingrijirea Nasturtium este simplu, dar nu poate fi neglijat. la cerințele de îngrijire pentru semințele germinează și răsaduri vor fi plantate la fel.

 1. Necesar suficient și în timp util de udare. Mai ales în timpul răsaduri de verificare creștere. Când Nasturtium flori, udare ar trebui să fie minime. Spray frunze și flori este interzisă, ei preferă să se usuce la aer.
 2. răsaduri ar trebui să fie cultivate subtiat, lăsând doar mare și puternic.
 3. Nu uitați să buruienilor și slăbiți (cu atenție fără a deteriora rădăcinile).
 4. Fertilizarea se face o dată pe lună este necesară. Se va evita utilizarea excesivă a azotului aplicare, dar ar trebui să fie preferată potasa și fosfat.
 5. Atunci când răsadurile sunt cultivate intră în stadiul de înflorire, este necesar pentru a elimina flori moarte care au apărut în loc pe cei noi. crengi și frunze uscate sunt tăiate cu foarfeca speciale sau un cutit.
 6. Afectată de dăunători planta trebuie pulverizate cu o substanță specială de dăunători grădină.

răsaduri Nasturtium la sfaturi de acasă pe creștere

flori lungi colorate, frunze verzi luminoase, o varietate de specii și varietăți, simplitate - toate Capucine. Alegeți o varietate care iti place, decora casa ta, balcon, cabana. Respectarea regulilor simple, dar importante Nasturtium de diluție (ca însămânțare și îngrijire) sub forța fiecărui.

Când doriți să accelereze porii cu flori în avans cultivă plante la domiciliu pentru mai târziu le transplantare în teren deschis. Folosirea biorecipiente moderne pentru răsaduri va facilita foarte mult această sarcină, mai ales pentru incepatori florar.

În dumneavoastră paraziți corp viu?

Simptomele apariția paraziților în organism poate fi:

 • reduce apărarea sistemului imunitar
 • somnolență
 • oboseală frecventă
 • depresiune
 • dureri de cap, precum și dureri și crampe la nivelul organelor interne