reguli de bază de bronz de curățare la domiciliu - site-ul de sex feminin

reguli de bază de bronz de curățare la domiciliu - site-ul de sex feminin
obiecte de bronz pot fi găsite în cele mai multe case. Figurine, sfesnice, sticlă, bijuterii - pentru unii, e drăguț, gablonturi alte memorabilia. În timp ce subiectul este nou, ea place cu strălucire și frumusețea ei. De-a lungul timpului, situația se schimbă. Sub acțiunea umezelii și a mediului, din metal se prăbușește încet. Produsul este acoperit cu un strat, care are drept scop protejarea împotriva deteriorării în continuare. Privind la patina, mulți se gândesc cum să curățați bronzul înapoi lucrurile preferate strălucire curat.În ceea ce privește problema este deosebit de colectorii acute care au o mare parte din exponate pierde aspectul său. În unele cazuri, placa a apărut adaugă un anumit farmec. Cu toate acestea, din când în când au nevoie de curățare. Complet elimina efectele nocive nu este posibilă și coroziunea începe să se adâncească, corodează metalul mai puternic. O deteriorare deosebit de complexă poate fi corectată decât prin referire la restauratorilor.

Metode de bază și reguli de curățare

Din fericire, există multe sfaturi cu privire la modul de a curăța medalia de bronz la domiciliu. Pentru a evalua gradul de deteriorare, este necesar să se spele obiect sub apă, fără a folosi instrumente suplimentare. Asigurați-vă că pentru a șterge cu o cârpă moale. obiecte de bronz nu pot tolera frecarea puternică și șoc. Astfel de efecte pot lubrifia desenul, chiar și rănit forma generală.

Profesioniștii în general recomandat săptămânal traversată în pânză subiecte de bronz, îndepărtarea stratului de praf rezultat. După examinarea produsului afectat, pot fi identificate două grade de deteriorare:

  • lumina - subiectul tocmai a inceput sa se oxideze, placa poate avea loc primul loc;
  • complex - produsul este puternic oxidat și complet acoperite cu o patină.

În ambele cazuri, puteți curățare bronz la domiciliu. În cazul în care prejudiciul inițial de a face cu poluarea este destul de simplu și rapid. Uneori este suficient de fonduri în mână: săpun, sodă, acid citric. În cazurile avansate, procesul de curățare va fi mai dificil, care necesită achiziționarea de produse de curățare mai eficiente, și poate dura mai mult de o zi. Încercați să descrie în detaliu utilizările de moduri diferite de a elimina placa.soluție de sodă ajută în stadii incipiente. Spalata subiect materie uscată bine. cenușă fină care poate fi achiziționat sub Pemolyuks numele, folosit pentru a face să strălucească de bronz. Pentru acest produs, frecati pulberea depusă pe mâini sau cârpe.

acid citric

Un alt mod accesibil pentru persoanele care nu au nevoie pentru a curăța obiecte de bronz foarte murdare. În cazul în care acidul citric nu este acasă, este ușor de a cumpăra într-un magazin de hardware, și costă ieftin. pulbere diluata este apa, care ar trebui să fie de aproximativ trei ori mai mare decât acidul. Subiecții suficient pentru a rămâne în soluție timp de zece minute și placa pe ochii separa si plutește la suprafață. Pentru cea mai bună procedură de curățare poate fi repetată.

  • apa, săpunul va ajuta doar cu poluare minimă. Răzuiesc săpun și se diluează cu apă într-un raport de 1 la 8. inferior bronz în soluția de produs și se lasă timp de o oră și jumătate până la două săptămâni după dizolvarea bucăți de săpun. În acest timp, acoperirea se estompează și poate fi îndepărtat cu o cârpă.
  • În primul rând, țineți obiectul trebuie să fie curățate în apă, suficient pentru câteva minute de fierbere. Asigurați-vă și spumă din belșug aplica pentru medalia de bronz. După aceea, frecati produsul cu o cârpă moale și se șterge uscat.

vegetal adecvat sau ulei mineral, care este necesar pentru a se aduce la fierbere. Produsul este complet imersată în ulei care fierbe timp de cinci minute. După îndepărtarea necesitatea clătiți bine cu apă, iar obiectul pentru câteva minute, muiată în alcool etilic.

Rumeguș de lemn și oțet

greutatea gătită din aceste ingrediente ar trebui să fiarbă. Când se umflă din lemn, pasta se aplica la produsul este frecat cu o cârpă.

Oțet, sare și făină

Diluat oțet lingura de sare si se adauga faina pana consistenta siropos. Pregatite pastă acopere toate bronz Veselă de până la o oră. Pentru purificare, se spală cu apă caldă și se usucă.

Folosind oricare dintre aceste metode, este important să ne amintim că, în plus, curățați medalia de bronz, trebuie să aveți la îndemână un material adecvat pentru uscare și lustruire sale. Cea mai bună curățare poate duce la eșec în cazul în care produsul va fi zgâriat. Pentru a evita acest lucru, utilizați prosoape de hârtie, cârpe alege din țesuturi moi, și nu se aplică o forță excesivă pentru a deforma bronz.

Există modalități de a curăța obiectele expuse la oxidare puternic. În cursul sunt soluțiile preparate cu adaos de acizi sau alte substanțe puternice, uneori otrăvitoare. Fiți atenți atunci când se utilizează astfel de instrumente. Nu uita măsuri de protecție: Purtați mănuși de cauciuc și ochelari de protecție, de a folosi o pensetă sau o lingură cu un mâner lung, astfel încât substanța nu este pe piele oribil. sursa Ujutnijdom.ru.