Rehydron „pentru instrucțiuni de utilizare, copii compoziție, dozare, numărul de zile de băut

infecții intestinale acute la copii sunt una dintre cele mai populare și de masă boli. Deosebit de periculos este o astfel de patologie pentru sugari și copii preșcolari. Diaree și vărsături care rezultă din ele, în același timp, provocând o pierdere rapidă de fluide și de a da naștere la o serie de complicații până la șoc și moarte. După cum este descris de instrucțiunile de utilizare „rehydron“ pentru copii, în aceste cazuri, necesită o sursă externă de minerale și apă pentru a restabili echilibrul de apă cu sare.Rehydron „pentru instrucțiuni de utilizare, copii compoziție, dozare, numărul de zile de băut

Deshidratarea organismului (deshidratare) - o afecțiune periculoasă care duce la tulburări și tulburări ale sistemului cardiovascular metabolice. Potrivit OMS, deshidratare din cauza diferitelor boli ale tractului gastro-intestinal (GIT) devine cauza de deces a mai mult de patru milioane de oameni anual.

De ce copiii au nevoie de medicamente

Copiii, spre deosebire de adulți, sunt deosebit de predispuse la schimbare în echilibrul acido-bazic și tulburările metabolice. Acest lucru se datorează lipsei mecanismelor de reglementare și metabolismul lor de varsta-electrolit:

 • la copii sub un an este mult mai mare volum de fluid extracelular;
 • prin plamani si pielea este alocat un procent mai mare de apă;
 • funcției renale subdezvoltate.

Ca acte de droguri

Este cunoscut faptul că absorbția apei în intestine depinde de o concentrație suficientă de ioni de glucoză și de sodiu. Acest fenomen a fost folosit cu succes în tratamentul diferitelor afecțiuni însoțite de deshidratare. În acest scop este „Regidron“ conține cele mai importante pentru sare, glucoza si substante care normalizeze echilibrul acido-alcalin al organismului.

Glucoza, o parte a medicației, contribuie la aflux suficient de ioni de sodiu, compuși citrat de potasiu. Un astfel de efect al medicamentului prevede recuperarea rapidă a echilibrului energetic și electroliților și îmbunătățește starea copilului.

Aceasta este o parte din

„Regidron“ se referă la soluții de osmolaritate scăzută (260 mOsm / l), adică maximul este fiziologic pentru organismul uman. Pregătirea include necesară pentru a restabili echilibrul conexiunii electroliti.

Tabel - Compoziția „rehydron“

O structură oarecum diferită este „Regidron Optim“. Acest medicament este un osmolaritate scăzută (242 mOsm / l), conține, de asemenea, săruri de potasiu, sodiu, dextroză. Dar, spre deosebire de un „rehydron“ convențional, numărul lor într-un plic este de aproape două ori mai mică.

Disponibil „Regidron“ în pungi mici sigilate conținând aproximativ 19 g substanță uscată. Doar un pachet de 20 de bucăți. Cu toate acestea, pentru tratamentul unui copil nu este nevoie de a cumpăra un pachet întreg, suficient pentru a avea două sau trei saci de medicament.

Există, de asemenea, un medicament „Regidron Bio“, care, împreună cu sărurile și glucoza sunt lactobacili în conjuncție cu maltodextrină. Acest medicament cu excepția efectului de recuperare a echilibrului apei-electrolit, contribuie la normalizarea microflorei intestinale in boli infectioase. Ambalajul conține cinci perechi de saci. Laktobatsillly cuprinde prima și a doua - electroliti.

Rehydron „pentru instrucțiuni de utilizare, copii compoziție, dozare, numărul de zile de băut

„Regidron“ pentru copii: în unele cazuri, prescrie

Potrivit declarației oficiale are următoarele indicații de utilizare a fondurilor:

 • vărsături masă și lichid la infecții intestinale;
 • lichidul de corecție și echilibrului electrolitic în alte boli;
 • restabilirea echilibrului de electroliți în sezonul cald;
 • prevenirea deshidratării la activitate fizică ridicată.

Cele mai multe infecții intestinale la copii mici duce la o perturbare rapidă a echilibrului lor de apă și electrolit. Prin urmare, utilizarea de „rehydron“ pentru a le arăta la primele semne de deshidratare:

 • pierdere în greutate de 5-10%;
 • reducerea elasticitatea pliurilor cutanate;
 • limba uscată și membranele mucoase;
 • scădea în salivă;
 • retragerea fontanela în regiunea parietală la copii sub un an;
 • absența urinării;
 • palpitații ale inimii;
 • voce ragusita.


În cazul în care copilul are simptome de mai sus, vărsături și diaree continua pe fondul unei febră, trebuie să solicitați imediat ajutor medical. Poate fi necesar să completeze un tratament suplimentar cu administrarea intravenoasă a soluțiilor de apă cu sare.

Cum să luați

„Regidron“ poate fi utilizat pentru a trata pacienții de toate vârstele, inclusiv un copil, și până la un an. Ia medicamente pe cale orală, care se administrează pe cale orală. Cum să se înmulțească „Regidron“ copii, este descrisă în detaliu în instrucțiunile pentru droguri. Pentru prepararea medicamentelor:

 • Se toarnă conținutul plicului cu un litru de apă fiartă fierbinte;
 • amestecul rezultat a fost agitat complet până la dizolvarea completă a pulberii;
 • se lasă soluția să se răcească.

Restabilirea echilibrului apei sare, de obicei, realizată în două etape.

 1. Eliminarea deficitului de fluid și a sărurilor. O astfel de terapie este continuată timp de cel puțin șase ore. Dozare „rehydron“ calculată pentru copii pe baza raportului: 10 ml de soluție finală per kilogram de greutate a copilului. O astfel de cantitate necesară pentru a bea în fiecare oră.
 2. Terapia suportiv. Numărul de soluție finală se calculează pe baza proporțiilor de 5-10 ml per kilogram de greutate a copilului. Aceasta este suma pe care trebuie să bea după fiecare scaun liber. În cazul în care un copil este salvat și vărsături, de fiecare dată după ce să bea aceeași cantitate de „rehydron“. clarificări suplimentare pentru a da „Regidron“, copilul poate fi medicul dumneavoastră, el va indica doza exactă și numărul de medicamente de zi cu zi.

În timpul copilul dezlipit este foarte important să se respecte regulile de administrare a medicamentului. În primul rând, nu este recomandat să dea imediat o cantitate mare de lichid, aceasta poate provoca vărsături. In astfel de cazuri, medicamentul bea la fiecare cinci până la zece minute într-o cantitate de 5-10 ml. În cazul în care a apărut imediat vărsături, administrarea medicamentului trebuie repetată în termen de zece minute după aplicarea „rehydron“. „Regidron“ pentru sugari și copii de până la trei ani ar trebui să fie administrat cu ajutorul unei linguriță sau picurator.

Rehydron „pentru instrucțiuni de utilizare, copii compoziție, dozare, numărul de zile de băut

terapia combinată

De asemenea, soluția „rehydron“ poate fi combinat cu alte băuturi fără sare. Când infecțiile intestinale se recomandă în continuare:

 • ceai verde destul de slab;
 • congee;
 • infuzia măceșul;
 • decoct de afine uscate.

În funcție de preponderența unuia sau altuia băuturi simptom utilizate în diferite proporții.

Tabel - Recomandări pentru un regim de băut în tulburările gastro-intestinale

Rețineți că amestecarea „Regidron“ fără sare și nu poate fi ceai. Luându-le trebuie să fie alternate cu intervale de 20-30 de minute. În cazul în care copilul este alaptat, el trebuie să dea mai întâi „Regidron“, și numai apoi se hrăni. În timpul utilizării soluție salină, se recomandă pentru a reduce cantitatea de energie cu 25-50%, în timp ce nevoia de a hrăni copilul cât mai des posibil și în porțiuni mici.

medicamente metoda de gătit Acasă

Există, de asemenea, recomandări medicilor, modul de a face „Regidron“ pentru copii în casă. Pentru a face acest lucru:

 1. luând litru răcit cu apă fiartă;
 2. adăugat la el două linguri (nu diapozitive) de zahăr;
 3. se amestecă bine;
 4. a adăugat încă o linguriță de bicarbonat de sodiu si sare;
 5. se amestecă din nou bine amestecate și dat copilului.

Cu toate acestea, o mai bună utilizare soluții farmaceutice existente, deoarece acestea sunt mai fiziologice și mai rapid elimina simptomele de deshidratare.

Cât de eficientă este o restaurare a echilibrului hidro-electrolitic într-un copil este judecat de îmbunătățirea stării sale generale, frecventa de urinare, îmbunătățirea salivă și de a reduce simptomele bolii. „Rehydron“ Tratamentul este continuat până când, până când nu diaree și vărsături. De obicei, durata tratamentului nu depășește trei până la patru zile, dar este mai bine pentru a verifica cu un medic pediatru, câte zile trebuie să bea medicamentul.

Rehydron „pentru instrucțiuni de utilizare, copii compoziție, dozare, numărul de zile de băut

Există contraindicații și efecte secundare

Nu există efecte secundare atunci când sunt utilizate în mod corect „rehydron“ nu este înregistrat. Acest medicament este bine combinat cu alte medicamente, inclusiv antibiotice, activ în lumenul intestinal. Cu toate acestea, având în vedere soluția salină alcalină, nu este recomandat să luați concomitent cu medicamente, activă într-un mediu acid. Pentru cei care, de exemplu, includ medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic.

Contraindicațiile scop „rehydron“ sunt:

 • insuficiență renală severă;
 • un număr ridicat al tensiunii arteriale;
 • diabet (preparat conține glucoză).

De asemenea, nu este adecvat pentru utilizarea în exces de potasiu din organism. Cu toate acestea, medicamentul poate fi utilizat pentru femeile însărcinate și pacienții care alăptează.

Probabilitatea unei supradoze

Având în vedere că formularea cuprinde ionii de sodiu și potasiu, aplicarea unor cantități mari de soluție sau incorect de preparare hipernatremie și hiperkaliemie simptomele pot apărea. În acest caz, simptomele de supradozaj va fi determinată de copil:

 • slăbiciune severă;
 • tulburări de conștiință;
 • bătăi neregulate ale inimii;
 • în cazurile avansate de posibile stop respirator.

În cazul în care medicamentul este utilizat la copiii cu insuficiență renală, se poate dezvolta alcaloza. El a manifestat convulsii, slăbiciune musculară, insuficiență respiratorie. Dacă există o nevoie urgentă simptom înfricoșător pentru a merge la cel mai apropiat centru medical pentru a corecta echilibrului electrolitic în copil.

Rehydron „pentru instrucțiuni de utilizare, copii compoziție, dozare, numărul de zile de băut

Achiziția și analogi

Lanțul de farmacii a constatat, de asemenea, un număr mare de analogi destinate să corecteze echilibrul apă și electrolit la copii:

Cel mai aproape în compoziție „rehydron“ un drog „GIDROVIT“. Electroliții suplimentare și glucoza, include silice enterosorbent.

Astfel, „Regidron“ pentru un copil este un mijloc eficient prin care să normalizeze echilibrul apei și electroliților în infecția intestinală. Cu toate acestea, în momentul utilizării sale ar trebui să respecte cu strictețe doza și să urmeze regulile de preparare a soluției. Numeroase comentarii de medici indică faptul că tratamentul cu acest medicament se îmbunătățește rapid starea copilului, și elimină semnele de deshidratare.

Proiectul de sprijin - trimite un link, vă mulțumesc!