Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Dacă aveți o casă în sat, care are nevoie de reparații, nu se grăbesc să-l pună pe cruce. Vom vorbi despre cum să transforme clădirea veche, dându-i un aspect modern, precum și dau confortul acasă și practic. De ce reparații începe? Desigur, de pe acoperiș. Acesta este cu această problemă și vom începe.Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

În primul rând, acoperișul - o singură structură, asamblat dintr-o multitudine de elemente, care includ acoperiș, astereală și ferme. Ele pot avea o varietate de forme, dar toate acestea sunt supuse regulilor de bază, care sunt inviolabile observate în executarea tuturor lucrărilor necesare.

Tipuri de bază (figura 1)

 • și - pent;
 • b - Gable;
 • în - ipohondru;
 • r - poluvalmovaya;
 • d, e - ipohondru;
 • s, w - un complex, mnogoskatnaya;
 • și - inegal. fronton;
 • la - bulbospongiosus-Dome;
 • l - poluvalmovaya complicat;
 • m - ipohondru (cort);
 • N - vosmiskatnaya;
 • despre - inghinală;
 • n - trehskatnaya;
 • p - "capac" ipohondru;
 • cu - tambur inghinale;

Explicarea elementelor din Figura 1:

Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Figura 1. Tipuri de acoperișuri

elemente de acoperiș

Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Figura 2. Elementele constitutive

Dar tipurile enumerate mai sus nu reprezintă întreaga varietate de opțiuni. Modele au elemente de masă pe care le completează și le transformă. Pentru a efectua reparația casei de țară vechi, trebuie să aibă o anumită noțiune despre ele, vezi Fig. 2.

Pentru case private mici din mediul rural și alte reparate este de obicei folosit de proiectare mansardare sau fronton. Materiale pentru acoperișuri poate fi orice, în funcție de starea financiară.

În mod tradițional, utilizarea de ardezie sau țiglă. Cu toate acestea, ține cont de faptul că aplicarea pentru repararea acoperișului privat țiglă casa, căpriori trebuie să fie consolidate, astfel încât acestea sunt capabile să reziste la greutatea structurii. Uneori se folosesc de oțel pentru acoperișuri, dar este bine pentru configurații complexe.

Căpriori și importanța lor

În cazul în care clădirea-o poveste, purtătorul servește ca un zid de mijloc al unei case private reparate. În acest caz, se recomandă utilizarea căpriori în pantă, a căror un capăt este situat pe peretele exterior, iar cealaltă - la mijlocul peretelui frontal.

Se recomandă atunci când căpriori folosesc cuie, iar când le atașarea pe perete - suport.

În cazul în care pereții casei nu este făcută din lemn, de fixare se realizează în cadrul schemei:

 1. Spike metal montate în perete la domiciliu.
 2. Căpriori fixat la acesta prin intermediul unui eșuare sârmă.
 3. Capetele sunt dotate cu un bar, situat de-a lungul peretelui.
 4. Asigurați-vă că pentru a face un decalaj, numit focul.


Căpriori trebuie să reziste la o sarcină, desigur, constantă și - timp. Aceasta se referă la o greutate constantă se căpriorilor, și de temporară - masa de zăpadă și vânt rafale. încărcare de zăpadă se calculează și este egală cu 180 kg pe metru pătrat.

Determinarea părtinire

Deoarece structura curea superioară și inferioară este pregătită să nu reziste la acoperiș grele, fermă consolida în continuare backup interne. Fermele au nevoie pentru a crea prejudecată, care este supusă anumitor criterii și factori.

 1. Precipitarea și numărul lor. În ploaie unghiul conic trebuie să fie mai mic de 45 °.
 2. vânt.
 3. Uite ce a acoperișului. Când se utilizează materiale laminate unghiul trebuie sa fie intre 5-25 °, piesa - mai mult de 22 °, pentru dale - 25 ° sau mai mare;

Acorde o atenție! Cu cât mai mare pantă, cu atât mai multe materiale pentru acoperiș este necesar.

Dacă decideți să vă casa de reparații țară cu propriile mâini și a început să-l de pe acoperiș, trebuie amintit că ferma a căpriori agățat, și, prin urmare, două puncte pentru a sprijini. În acest caz, activitatea agricolă în două direcții - încovoiere și compresiune. Cu această structură, acțiunea sarcinii de rupere orizontală este distribuită pe perete.

Tipuri de căpriori locație

Figura 3 prezintă dispunerea în ciorchine.

Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Figura 3. Dispunerea căpriori

 • bretele;
 • singur puf;
 • bord-căptușeală;
 • căptușeală;
 • peretele exterior;
 • căptușeală

Secțiunea în sine poate fi determinată de lățimea deschidere, și un acoperiș pas pantă. În mod normal, ferme pas nu trebuie sa depaseasca 120 cm. În secțiunea transversală a datelor sunt prezentate în tabelul 1.

Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Tabelul 1. Selectarea căpriori secțiunea

Experții subliniază că instalarea căpriori și panta este foarte importantă pentru proiectarea acoperișului. Deoarece suporturile pot acționa ca peretele exterior casei si interior. Instalarea schemei ciorchine este prezentată în figura 4.

Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Figura 4. căpriori înclinate

Distanța pe care trebuie să fie lăsat între căprior, m este 1, panta acoperișului trebuie să fie mai mare de 45 °. În cazul în care casa este situată în zonele în care zăpada cade și adesea abundent, distanțele dintre capriori este redus la 0,6 m. Toate variantele de distanțe între căpriori sunt prezentate în tabelul №2.

Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Tabelul 2. Clearance-ul între căpriori

Pe partea de sus a căpriorilor se execută stivuite structura, care sunt utilizate pentru fabricarea de busteni cu o secțiune transversală mare. Ei devin apoi baza crestei.

Pentru a mări spațiul de locuit este adesea ridicat mansarda, reprezentând un etaj suplimentar în loc de pod. Figura 5 prezintă diferite exemple de realizare ale mansardelor.

Figura 5. Mansarda

 • a, b - un singur nivel penthouse cu un acoperiș fronton;
 • in - one nivel penthouse cu tavane inclinate;
 • g - porumbărie nivel cu consola la distanță;
 • d - un penthouse cu două niveluri, cu un lagăr coloanei vertebrale deplasate.

Însăși ideea de a folosi pod ca un spațiu de locuit sa născut în Franța în secolul al 17-lea. Pentru un design specific mansarda agricole. Principala caracteristică - prezența etajelor intermediare. Acest lucru se datorează centura inferioară aparținând bazei podelei la mansardă.

Expertii recomanda sa utilizeze pentru construirea de proiectare pod, turnat în Figura 6.

Repararea unei case sat și repararea acoperișul unei proprietăți sat vechi, cu propriile lor mâini

Figura 6. Acoperișuri

 1. schelete triunghiulare;
 2. raft;
 3. lonjeron bretele;
 4. cadru cu bretele;
 5. se execută;
 6. grinzi;
 7. peretele exterior;
 8. un perete interior;
 9. căpriori;
 10. cui;
 11. șipci.

Astfel, repararea unei case private, cu propriile sale mâini acoperiș - un eveniment complex care necesită cunoștințe, pe care le-am încercat să vă dau. Dacă te uiți la construcția acoperișului, o fac în mod corespunzător și în conformitate cu propriile preferințe, casa este transformat imediat și va obține o nouă viață.

Rezumând