Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

Dintre toate puii de păsări domestice sunt cele mai rezistente și nepretențios. fermierii moderni de păsări de curte reușesc să conțină mai multe straturi chiar si la balcon, dar cu un teren de grădină pentru ei poate fi echipată cu o cameră plină. pui de reproducție în țară sau în grădină, nu într-adevăr „lovit“ de pe buzunar, dar în cazul în care cel puțin 10 straturi, familia ta va fi asigurată cu ou eco-friendly. Din acest articol vă va învăța cum să înceapă pui în creștere și cum să le ofere condiții optime în vară și de iarnă.Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

Reproducție pui: dar, în cazul în care pentru a începe?

S-ar părea că răspunsul la această întrebare este destul de simplu - aveți nevoie pentru a începe cu achiziționarea de păsări. Dar nu totul este atât de roz și lipsită de griji pe cât pare la prima vedere. Varsta adult pasăre poate fi aproape de pensionare, nu așteptați pe ouăle ei, și carne, chiar și după mai multe ore de gătit, va semăna cu o bucată de tălpi de cauciuc.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

Acesta a fost la un neexperimentați agricultori novice de păsări de curte câștiga bani escrocii șireți care cumpără pentru o sumă mică la materialul rezidual fermele de păsări și vinde sub masca unui adult, găini. Da, în primele zile, puteți vedea chiar și câteva ouă, dar apoi, în ciuda eforturilor tale, performanța puilor nu vor renaște. Astfel de cazuri - o realitate evidentă în piețele noastre, dar aceasta nu înseamnă că puii de reproducere la domiciliu nu poate începe cu achiziționarea unei păsări adulte. Pouznavayte de comercianți înșiși sau de a găsi un vânzător de încredere.

Cea mai frecventă modalitate de a avea o pasăre în economie este de a cumpăra pui de o zi. În același timp, acesta este modul cel mai ieftin, dar atrage după sine o serie de dificultăți pe care noul venit poate descuraja permanent să crească puii. Mai întâi de toate - este grija pe care reușește să ofere nu este întotdeauna (aici și putere moduri, iar temperatura, dezlipit și produse de uz veterinar).

Cel mai bine este să înceapă pui de reproducție la domiciliu cu achiziționarea puilor. Păstrați un ochi la păsări, a căror vârstă nu este mai mică de două săptămâni. Corpul lor este un pic mai călit, nu atât de pretentios cu privire la temperatură și le-am luat toate medicamentele necesare. Pentru incepatori, aceasta este cea mai bună opțiune, care uneori se va reduce numărul de erori și ajută pentru a câștiga experiență de neprețuit.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

Sfaturi pentru creșterea păsărilor

Rezultatele cultivării satisface pe deplin așteptările dumneavoastră, aveți nevoie pentru a determina tipul de pasăre aveți de gând să aibă în grădină. Pentru o carne rapidă cele mai potrivite pentru puii de carne. Acestea sunt caracterizate printr-o creștere foarte rapidă, dar, de asemenea, să se hrănească consuma mult mai mult decât puiul de obicei. Da și de sănătate nu au atât de cald - din cauza umidității ridicate sau hipotermie se pot dezvolta. Pentru întreținerea lor necesită spații speciale la celule, încălzire și iluminat în jurul ceasului, astfel încât chiar și la astfel de rate ridicate, pentru un incepator nu este cea mai bună opțiune. Reproducție pui pentru producția de carne, nu este, de asemenea, foarte benefic pentru începători, ca păsările cresc foarte lent, și doar un an, se poate ajunge la o greutate maxima pentru rasa.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

Probabil, cea mai bună opțiune pentru puii de reproducere la domiciliu sunt carne și ouă și rasa cruce. Ei au o performanță ușor mai scăzute pe producția de ouă (aproximativ 200 de oua pe an), dar greutatea carcaselor au un ordin de mărime mai mare (2-2,5 kg). găini de reproducție de o astfel de direcție va da rezultate bune în mod necesar, mai ales în grădină, în cazul în care din primăvară până în toamnă pasăre poate fi alimentat din grădină.Cum și unde să păstreze pui?

Cele două săptămâni de pui are foarte repede, astfel încât partea de sus trebuie să fie acoperite, să nu pui zburat la el sau nu obține o pisică. În viitor, va trebui să construiască o magazie, în care puiul se va simți confortabil atât vara cât și iarna. În această etapă, să aibă grijă de roaming la puii ar putea merge în mod liber, pentru a sta la soare și să prospere.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

Aproximativ două luni puii pot fi diferențiate în funcție de sex exact. Din acel moment, acestea pot fi convertite într-un hambar, unde vor petrece restul vieții sale. De dorit, puiul nu a experimentat schimbări bruște de temperatură. Dacă strada este o căldură insuportabilă, în hambar ar trebui să fie simțit rece. Desigur, noi nu vă încurajăm să pună în aer condiționat hambar, dar nu au ajuns să facă fără ferestre și ventilație.

Temperatura optimă pentru puii de gaina pe parcursul anului - aproximativ + 22 ° C. Este clar că pentru a menține această valoare pe tot parcursul anului nu funcționează, precum și pentru cele două duzini de găini face face pur și simplu nu are sens. Prin urmare, încercați să ofere servicii de îngrijire, astfel încât puii nu se va încălzi în timpul verii (nu mai mare de + 32 ° C), în timpul iernii și nu SuperCool (nu mai mică de + 10 ° C). În acest caz, vi se va oferi ouă pe tot parcursul anului.

În cazul în care conținutul de pui trebuie să monitorizeze starea spațiilor. Dacă nu există nici un ventilator extractor în magazie, umiditatea poate fi văzut în interiorul camerei. Acest lucru este sigur de a afecta starea de sănătate a păsărilor, și nu în cel mai bun mod. O parte din umiditate ridicată pot fi eliminate cu ajutorul unui așternut bun de paie și rumeguș. Dacă am o înălțime de 20 cm face, umiditatea va scădea în mod semnificativ, în afară de un astfel de strat va fi bine pentru a menține căldura în timpul iernii.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

După cum sa menționat mai devreme, cultivarea și puii de reproducere este mai bine să înceapă în primăvara sau vara, adică, atunci când timpul zilei lungimea maximă. Odată cu debutul toamnei și iernii, mai ales puii trebuie să fie prelungite fotoperioada, astfel încât în ​​fiecare zi lumina în hambar includ 4-5 ore. De exemplu, în cazul în care puii sunt situate paddock la 8 dimineața și 16 vin, lumina includ la ora 3 oră. Nu vă fie teamă că modul în care factura de energie electrică va fi necuviincios mare. având în vedere costurile sunt mai mult decât compensate sub formă de ouă de acasă.

Pui în iarna: sfaturi de ingrijire

Rămâne principala alimenatre. Puteți prepara un amestec de grâu, porumb și orz. Compoziția sa aproximativă - 65/20/15. De asemenea, este posibil să se amestece suplimente nutritive: pește și făină de oase, drojdie furajeră. Toate acestea este sigur pentru a da un rezultat bun, veți observa în curând.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

dressing excelent este încolțite cereale. La această grâu pe zi este înmuiată în apă, apoi o răspândire strat subțire pe o foaie de copt sau pânză groasă de sac, și a pus într-un loc cald. O zi sau două sau trei germinează semințe și poate da o pasăre. Acest pansament conține o mulțime de proteine ​​și vitamine, și având în vedere lipsa de verdeață în timpul iernii, pui mânca într-o chestiune de minute.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

În cazul în care conținutul verii este crucială paddock. Pe ea ar trebui să existe un jgheab de alimentare și castron de băut disponibile în mod liber. În fiecare dimineață, se spală sticla de apa si umple-l cu apă proaspătă. Economii semnificative în găini de reproducție din țară, puteți utiliza grădina cu furaje suculente. Castraveți, roșii, dovlecei, mere și multe altele - toate acestea este un excelent vitamina alimente pentru casa ta. suficient lor pentru grătar pe răzătoare și se amestecă cu o cantitate mică de tărâțe de orez sau rupte.

Reproducție pui în condiții de acasă video, sfaturi privind îngrijirea pentru incepatori

De asemenea, pe roaming este necesară pentru a dota locul unde puii vor fi în măsură să zboare „baie“ și a pus jgheab cu coajă. „Baie“ pentru a ajuta la curățarea penele de dăunători, și în căldura intensă cu câteva grade va reduce temperatura pielii. Midii în iesle sunt dressing minerale excelente, care va ajuta pasarea pentru a evita multe boli legate de sistemul de propulsie.

La găini de reproducție, precum și în orice alt caz, principalul lucru pentru a începe. După cum spune proverbul - „ochi să se teamă, dar mâinile fac.“ Speram ca recomandarile noastre va ajuta cu siguranță pentru a obține rezultate bune.

1. Pentru prima dată a decis să ia o pui normale de o zi. După cum sa dovedit, ne-au dat o mulțime de probleme. În primul rând, pe jumătate sufocat, deoarece acestea nu ar putea oferi temperatura dorită. În al doilea rând, ei erau legați de fiecare oră de hrănire și propaivaniyu droguri. Ca urmare, a trebuit să cumpere mai multe găini crescute atât în ​​totalitate de acord cu faptul că puiul de zi cu zi, pentru prima dată, nu se potrivește. Apropo, adultul nu au existat probleme, așa că este mai bine să plătesc suplimentar un pic și de a salva nervii.

Da, carnea de pui lor - asta e frumusețea. Organizăm 15 bucăți, costurile de alimentare sunt minime, și ouă în fiecare zi. Ouale lor este ceva cu magazinul nu se compara - proteine ​​dens, gălbenuș portocaliu drept. În vara toate hrana pentru aproape un ierburi și legume din grădină. În timpul iernii, desigur, un pic îmbibat cu apă, dar încă din cauza achita toate ouăle.

Sunt de acord, este mai bine să ia găinile de carne-ou. Am încercat să crească carne pură, astfel încât acestea sunt foarte lungi în creștere. Am luat un pui, dar costurile pentru a alimenta mari, gestiona numai pentru a turna. Cursul de carne delicioase, dar este necesar să se creeze condiții pentru ei. Dar, carne și ouă de pui și ouă sunt, și myasko apoi se răcește pe bulion sau tocană de ea cel mai mult. De aceea, ne oprim asupra lor. În primul rând, să luăm puii crescuți, iar acum ei înșiși apar sub sitter. Cel mai important este să nu-ți fie frică, nimic complicat despre asta.