Reproducție pui la domiciliu pentru incepatori ca o afacere

Reproducție pui la domiciliu pentru începători este o idee atractivă pentru a începe propria afacere, deoarece nu necesită costuri financiare speciale, aduce venituri mai mari și nu necesită utilizarea unor tehnologii sofisticate. Pui sunt modest în produsele alimentare și condițiile de detenție, aceasta este, prin urmare, considerate animale nepretențioase. Înființată în grădină, chiar și o mică fermă de pui și producția de ouă este în măsură să crească ca o familie pentru a oferi carne, ouă, în jos și pene, și să aducă un venit suplimentar bun.Un pic despre pietre

Reproducție pui la domiciliu pentru incepatori ca o afacere

 • carne, care sunt caracterizate printr-o productivitate ridicată și rapiditatea de dezvoltare. Cel mai cunoscut este păsările de curte de pui de carne. Cele mai populare sunt: ​​Hood, Cornish, Cochin China, Brahma, Faverolles de pui;
 • ou, care sunt în creștere și în curs de dezvoltare rapidă, care afectează capacitatea de a depune oua devreme in cantitati mari. specii populare sunt: ​​Italiană (Leghorn), Minorca, Rhodonite, aniversare Kuchinskaya, Red Cap;
 • carne și ouă sau amestecate, care începe goana mai devreme, atunci când masa de carne viteza de apelare. specii cunoscute sunt: ​​negru Moscova, Poltava lut, Plymouth Rock, Wyandotte, Sussex, Rhode Island.

Există, de asemenea, decorative și de luptă a păsărilor, dar creșterea acestor specii este considerată a fi neeconomică. La scară industrială sunt specii din primele două specii preferate.

Pentru a crește păsări de curte pentru carne, experții recomandă achiziționarea de pui cu vârsta cuprinsă între 1 zi până la 3 săptămâni. Pentru ouă pui considerate în mod necesar persoane dobândesc ideale care au atins vârsta de o lună. La început, cu nici o experiență ar trebui să cumpere pui în incubator, cu toate acestea, în procesul de creștere a producției mai profitabil să le crească singur. În acest scop, există un echipament special - incubatoare, care sunt proiectate pentru un număr diferit de ouă.

rasa de ou. Reprezentanții acestui tip sunt caracterizate prin greutate redusă 2-2,5 kg, mare (aproximativ 200-300 ouă) și productivitatea timpurie (6-7 luni) producția de ouă. Ele nu diferă de carne foarte gustoase și dure.

rase de carne. carcase Caracterizata de mari dimensiuni cântărind 3-3,5 kg, masa musculara a crescut, producția medie de ou. Cel mai popular tip de pui de carne este obținut prin mijloace artificiale.

Carne și ouă rase. O trăsătură distinctivă a carcasei sunt de marime medie și greutatea mică de 2,5-3 kg, ouă care au o dimensiune medie. Păsările acestei specii sunt adesea crescute în gospodărie.

Selectarea și aranjarea habitatelor păsărilor

Reproducție pui la domiciliu pentru incepatori ca o afacere

De reproducție găini ouătoare pentru ouă ca o afacere este considerat a fi specii de pasari benefice și profitabile. Înainte de a cumpăra animale, trebuie să pregătească un loc sigur pentru întreținerea ei confortabil. Pentru a face acest lucru, pentru a alege locul potrivit, care ar trebui să fie bine luminat, dar la adăpost de vânt.

A se vedea, de asemenea: afaceri în creștere și reproducere chinchilla la domiciliu

În regiunile cu un mod de climă și pe tot parcursul anului de reproducere severi presupune o camere durabile izolate. Opțiunea ideală este considerată Aviary, pentru construcția de care este posibil să se folosească materiale ieftine resturi: cărămizi, blocuri de beton, Blocuri de zgură, cherestea, ardezie. În regiunile cu climă caldă și blândă, o opțiune de mare ar fi un baldachin hambar lumină, care va proteja animalele de intemperii.

Fiabilitatea și siguranța casei păsărilor încercați pe animale de pradă ei pot oferi o fundație, iar în lipsa acestuia - partea inferioară a pereților, împânzit cu foi de fier. Toate fisurile din acoperiș și podeaua trebuie să fie sigilate și izolate. Ca un încălzitor utilizat paie, rumeguș, frunze uscate sau mătură de conifere. Materialul trebuie amestecat cu var, pentru a preveni apariția de rozătoare. Camera ar trebui să fie spațioasă, la rata de 0,4-0,5 mp per individ. În casa trebuie să fie neapărat fereastră și gaura, care ar trebui să se bazeze pe peretele opus ferestrei.Pentru montarea și ouă pentru incubație este un factor important în lumina corectă. Ridicat de ouă de găini ouătoare este atins atunci când lumina zi în 17-19 de ore, astfel încât trebuie să creați iluminatul artificial în casă. În timpul iernii, casa de pasăre ar trebui să fie de căldură, iar vara - pentru a aerisi, astfel încât în ​​curs de construcție, este necesar să se efectueze sistemul de încălzire și ventilație echipat cu sistemul. Optimul este considerat a fi temperatura casei în intervalul + 11 ° - + 22 ° C

Construcție de cameră pentru pui

Reproducție pui la domiciliu pentru incepatori ca o afacere

Animale de companie mici pot fi achiziționate de la fermele de păsări de curte, târguri sau incubatoarele de fermieri de la producători de încredere. Acest lucru va reduce riscul de a cumpăra un bolnav de rasă pură și pui. Unii antreprenori aspiranți ridica pui la domiciliu, ca regulă - în incubatoare. pui eclozați păstrate în cutii sub lampa, și hrana pentru tratament special: formulări, ouă verzi tocate amestecate cu adaos de brânză sau cereale. Pe măsură ce cresc treptat transferate la dieta de adult.

Pentru menținerea puilor la domiciliu este necesar să se aloce o cameră mică separată, care trebuie să fie bine luminat, ventilat și încălzit. Conțin pui pot fi în cutii special concepute de mari dimensiuni, prin urmare, este necesar să se schimbe paturile de zi cu zi. În loc de cutii pot fi folosite pentru aceste celule scopuri preparate. În ambele cazuri, ar trebui să efectuați o curățare de zi cu zi.

Caracteristici de reproducere

Pentru a obține urmași sănătoși, este necesar să se aleagă un cocoș și găini. producție bună de ouă individuale se caracterizează printr-un stomac dimensiuni impresionante ușoare și un pieptene roșu mare. O caracteristică a robinetului este un corp lung puternic masiv, activitatea fizică înaltă și temperamentul calm. Pentru îndepărtarea urmași sănătoși sub formă de ouă de pui ar trebui să fie selectate în mod corect. Acestea trebuie să aibă o suprafață puternică și forma corectă, netedă și curată a carcasei. Ca găină de relaxare caracter exemplar ideal care este capabil de a sta pe un cuib de stabilire lăsând doar ocazional, pentru o lungă perioadă de timp.

A se vedea, de asemenea: Cum de a începe de reproducție nurca în casă ca o afacere

Reproducție pui la domiciliu pentru incepatori ca o afacere

Dezvoltarea adecvată, productivitate ridicată și un risc minim de boli păsări de curte depinde de nutriție corectă și adecvată. Pentru a face acest lucru, cumpăra hrana vegetală sau animală. Diversitatea se realizează prin introducerea în dieta de făină și amestecuri de cereale integrale. În prezent, pe piață, puteți cumpăra de-a gata de alimentare, caracterizată prin compoziția, și concepute atât pentru găini și păsări adulte. Cele mai multe dintre furajele conțin glucide (60-70%), iar restul - suplimente proteice. La animalele de vârstă reproductivă hrănite alimente nutritive cu valoare energetică ridicată.

Compoziția hranei pentru animale include vitamine și suplimente minerale sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea de păsări de curte corespunzătoare. Dacă este necesar, aceste elemente importante sunt adăugate la hrana separat. Trei mese pe zi recomandate pentru pui se dezvolta in mod corect. La micul dejun, păsări hrănite cu un amestec de boabe întregi la prânz - furaj umed sau uscat, seara - din nou, cereale integrale. Par alimente este important de a avea apa proaspata in randul consumatorilor de alcool, care ar trebui să fie schimbat zilnic.

Amestecul poate fi achiziționat de pe raft, dar vă puteți pregăti. Pentru a face acest lucru, să ia un bob de ovăz, grâu, mei, porumb și orz. Îmbogățiți amestecul trebuie să fie tărâțe de grâu, făină de pește și turta de ulei de floarea soarelui. Dacă nu există nici o posibilitate de mers pe jos păsările de curte în aer liber, în dieta ar trebui să adăugați ierburi proaspete, pietriș și nisip de mazăre.

Pentru coajă de ou a fost ferm și puternic, puii trebuie adăugate calciu alimentar care este conținut în cretă și cărbune. Cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să se acorde sare. Ea distruge viermi intestinali și îmbunătățește digestia. Este o dieta de specialitate dovedit crește productivitatea purtător de pasăre. Pentru hrană pentru pui era disponibil în orice moment, este necesară echiparea alimentatoarele și adapatorilor, a căror lungime se face la rata de 10 cm pe cap de pasăre.

prevenirea bolilor

Toate rasei moderne de păsări de curte sunt foarte rezistente la diferite boli, cu toate acestea, în scopul de a preveni următoarele acțiuni trebuie efectuate:

 • dieta corecta si variat, cu vitamine și microelemente feed-uri bogate;
 • curățarea și dezinfectarea periodică a spațiilor, în cazul în care pasărea este conținut;
 • instalațiile de tratare și antiparazitare Varuire spațiilor;
 • iradiere cu raze ultraviolete a spațiilor de păsări de curte, efectuate la intervale regulate;
 • inspecția periodică a păsărilor de curte pentru prezența bolii sau de viermi.

Indicator al prezenței bolii la pui este deteriorarea sau pierderea poftei de mâncare, letargie, aspect somnoros. In oricare dintre aceste simptome ar trebui de pui izola pentru a evita contaminarea altor specimene.

aviculturii ca o performanță de afaceri

Reproducție pui la domiciliu pentru incepatori ca o afacere

rentabilitatea ridicată a găinilor de reproducție ca o afacere va fi obținută, în cazul în care antreprenorul care aspiră va urma recomandările profesioniștilor cu experiență. Cu toate acestea, uneori, există situații în care găinile ouătoare opresc ouă. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive, dintre care cele mai frecvente sunt:

 • stres sever sau spaimă bruscă;
 • dieta necorespunzătoare sau lipsa de nutrienți în dieta;
 • violare optima a temperaturii;
 • molt sezonieră;
 • în timpul sezonului de reproducere.

Pui ca o afacere cu diluția corectă și adecvată poate fi nu numai o sursă suplimentară de venit, dar, de asemenea, un lucru preferat să se transforme într-o afacere profitabilă.

Interesant pe tema: