Reproducție pui la domiciliu pentru începători pui de carne, în creștere în țară, după cum

În stadiile inițiale de pui de reproducere la domiciliu pentru începători se pare destul de dificilă. Cu toate acestea, orice incepator va fi capabil de a deveni un experimentat columbofil dacă el este familiarizat cu regulile conținutului de pui, hrănirea lor și în creștere. De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată studiului de rase de pui potrivite pentru detenție acasă profitabile.Reproducție pui la domiciliu pentru începători pui de carne, în creștere în țară, după cum
În stadiile inițiale de pui de reproducere la domiciliu pentru începători se pare destul de provocator

Este avantajos să aibă pui acasă?

Cu organizarea corectă a păsărilor de reproducție, în beneficiul conținutului lor este vizibil cu ochiul liber. De obicei, fermierii de păsări de curte sunt următoarele avantaje ale acestei activități:

 • primesc alimente proaspete regulat - ouă și carne;
 • ouă și carne provenite de la păsări - alimente organice, hrănitoare și delicioase;
 • Dejecțiile de păsări pot fi folosite ca îngrășământ pentru unelte de grădină;
 • pui de reproducție produce propriile sale pui de la găini, și apoi să le crească și să vândă la un profit;
 • atunci când conținutul unui număr mare de straturi, este posibil să se organizeze vânzarea de ouă.
Reproducție pui la domiciliu pentru începători pui de carne, în creștere în țară, după cum
Cu organizarea corectă a păsărilor de reproducție, în beneficiul conținutului lor este vizibil cu ochiul liber

Cultivarea și creșterea puilor în țară

Reproducție pui la domiciliu pentru începători pui de carne, în creștere în țară, după cum
Cele mai populare pasăre, care este cultivat pe cabane din România sunt găinile ouătoare

Cele mai populare pasăre, care este cultivat pe cabane din România sunt găini ouătoare. Beneficiile în creștere acestor păsări este obtinerea de oua regulate. Interesant, o găină ouătoare are o medie de 250 de oua pe an. Avantajul acestor păsări este simplitatea lor și o rezistență ridicată la boli.

Începe în creștere găini nevoie de un aranjament de cooperare pui. Totul pentru acest hambar poate fi folosit cu orice material. Este demn de remarcat faptul că în cazul în care construcția betonului a fost utilizat în viitor va necesita spațiu de izolare pentru puii de găină. În ciuda faptului că majoritatea găinilor sunt reci, cald păsările se simt mai confortabil, ceea ce afectează în mod direct performanța lor. Pentru pui bine maturat la o temperatură coteț trebuie menținut la peste 15 de grade. Atunci când construirea unei coop de pui, să fie conștienți de faptul că:

 • 10-20 găini se va simți confortabil într-o zonă de cel puțin metri 2x3;
 • în interior trebuie să fie întotdeauna cel puțin o fereastră, lumina care, în orice caz, nu ar trebui să scadă în mod direct pe cuib;
 • trebuie să se încadreze în alimentatoare și adapatorilor;
 • Ai nevoie pentru a aranja poli în formă de trepte, la o distanță unul față de celălalt de 35 de centimetri;
 • cel mai mic bibanul nu ar trebui să scadă sub 80 cm;
 • cuib mai bine pentru unghii pe perete în apropierea bibanul;
 • pardoseala din beton trebuie să fie întotdeauna prevăzute cu rumeguș sau paie. Înălțimea pachetului ar trebui să fie mai lung de 10 de centimetri.

A se vedea, de asemenea: Hrănirea găinilor la domiciliu: ratele standard, compoziția hranei pentru animale, dieta

Construcție de mers pe jos

găini ouătoare conținute în țară au nevoie de o gamă de zi cu zi, de aceea este recomandabil să se închidă în staulul de a asigura spațiu pentru păsări, în cazul în care acestea se pot mișca liber. Pentru garduri de mers pe jos, puteți utiliza plasă-compensare. În medie, o femela ar trebui să ia 2 metri pătrați de teren în aer curat. Incadrati acest spațiu este necesar, în caz contrar păsările vor fi în măsură să calce în picioare plantele care cresc în paturi.

Spațiu pentru mersul pe jos, de asemenea, este necesară pentru a dota alimentatoarele și adapatorilor. În vara pe care doriți să setați diferite copertine oferă umbră, păsările au fost în stare să le răcească.

Laz trebuie să fie întotdeauna echipate cu o ușă care va proteja casa de găină de la pătrunderea animalelor sălbatice și domestice.

Reproducție pui la domiciliu pentru începători pui de carne, în creștere în țară, după cum
Pentru a aduce beneficii maxime de pui de la arestul la domiciliu, acestea ar trebui să conțină în mod corespunzător

Pentru a aduce beneficii maxime de pui de la arestul la domiciliu, acestea ar trebui să conțină în mod corespunzător.

Acest lucru va ajuta la următoarele sfaturi:

 • în coteț trebuie să stea lampa ca găini, cum ar fi locuri luminoase. În timpul nopții, lămpile sunt stinse;
 • în vara pentru mersul pe jos gaura ar trebui să fie lăsată deschisă, deoarece în această perioadă păsările merg de multe ori în stradă;
 • în timpul iernii păsări nu trebuie să dureze padoc mai mult de 2 ore, în cazul în care temperatura aerului este sub -14 de grade, cu o scădere puternică a temperaturii este necesară pentru a lăsa păsările în hambar izolat;
 • în timpul iernii, în amestecul de alimentare pentru a crește procentul necesar de boabe, reduce numărul de rădăcinoase;
 • ouăle din cuiburi trebuie să fie drenat în dimineața;
 • Coop de curățare se realizează cel puțin de 2 ori pe an. Sexul periodic - gradul de poluare, este umplut cu paie sau rumeguș;
 • coteț de păsări ar trebui să fie echipate cu un sistem de ventilație simplu. Este foarte simplu, trebuie doar să fac găuri mici în doi pereți opuși. Mai mult decât atât, unul este în partea de sus, iar al doilea - la partea de jos.


Cum sa pui rasa-găini ouătoare în casă: practicile de hrănire

Găini avicultori aduc profituri substanțiale, deoarece acestea sunt modest în conținutul, precum și în produsele alimentare. Este demn de remarcat faptul că astfel de pui ar trebui sa fie suficient de achiziție de proteine, astfel încât dieta lor ar trebui să cuprindă:

Furajul trebuie să fie prezente particule care conțin o cantitate mai mare de calciu, altfel coajă de ou devin foarte subțire. De aceea, în multe ferme din creta birdseed mixt, zdrobit scoici sau scoici. In anumite perioade ale găinilor trebuie să interfereze cu drojdie de alimentare.

De asemenea, dieta ar trebui să constea din carne de pui și de rădăcină de legume, plante medicinale. Amestecul de alimentare este necesar să se implice reziduurile:

În toamna păsările de hrănire pune pere și mere. Alimentare și de băut trebuie să fie curățate cel puțin 1 dată pe săptămână. Astfel, de obicei, puii hrăniți de 3 ori pe zi.

 1. proteine ​​de furaje Morning este utilizat - de exemplu, grâu și tărâțe de.
 2. In timpul pauzei de masa de alimentare are loc must.
 3. În seara este alimentat de cereale.

Hrănirea trebuie să se desfășoare strict în timpul alocat. În caz contrar, straturile pot fi reduse producția de ouă.

pui de reproducție

 1. Pe de o cocoș necesară pentru a plasa 5-10 găini. În scopul de a ridica puii de găină, este necesar să se aștepte momentul când pasărea stă pe ouă. După 5 zile, sub va fi posibil pentru a pune un nou ou.
 2. Sunt momente când nici unul dintre pui nu trapele de ou, în cazul în care doriți să le utilizați incubator. Astfel de dispozitive fac posibilă obținerea urmași după 28-29 zile. Unitatea ar trebui să fie selectate cu funcția automată de rotație.
 3. Puii trebuie să fie plasate într-o cutie, prevăzută de ziare. Pentru încălzire pentru a pune bec. Recipientul umplut cu apă fierbinte și învelite într-un material dens poate fi utilizat ca un exemplu de realizare a bugetului.

A se vedea, de asemenea: găini Rasă: alege cel mai bun pentru ferma ta

Hraneste puii au nevoie de ouă tocat, brânză și mei. În astfel de celule din carton trebuie să fie neapărat montate jgheaburi. Prima dată în apă potabilă necesară pentru a amesteca o cantitate mică de permanganat de potasiu pentru a fi produs pui dezinfectarea stomacului. Reproducție puilor în primele zile poate fi la o temperatură de cel puțin 30 de grade, apoi a scăzut treptat la 20. kuryatnits puii in varsta de 3 saptamani relocate.

La aceasta varsta, dieta lor ar trebui să constea din:

La vârsta de 2 luni, acestea sunt transportate la dieta de adult.

rase populare

Deci, ce rasa de pui pentru a alege pentru incepatori? În mod corespunzător aleasă rasa - cheia pentru a dezvolta în mod eficient economia, astfel încât într-un astfel de caz este necesar pentru a trata foarte serios. Selecție de oferte pentru a alege urmatoarea rasa pentru incepatori:

 • Loman Brayn, capabil să aducă până la 320 de ouă pe an;
 • Kupchinskaya Jubilee, caracterizat printr-o rată crescută a producției de ouă;
 • Leghorn, capabil să suporte până la 300 de ouă pe an.

Printre celelalte specii sunt productive Hajseks Brown Chekrnaya Moscova, Rusă alb.

Cine sunt pui de carne, și cum să le mențină?

Reproducție pui la domiciliu pentru începători pui de carne, în creștere în țară, după cum
Puii de carne sunt o rasă de carne găini de reproducție

Broileri sunt o rată de carne de creștere puilor din rasa eficiente de creștere și care formarea de dezvoltare activă a greutății corporale. Principalul avantaj al conținutului lor sunt reduse costurile de amestecuri de alimentare cu creșterea rapidă a păsărilor.

Pentru rasa pui la domiciliu, trebuie să ia în considerare doi factori.

 1. Evaluarea puilor de carne maturitate.
 2. Evaluarea producției de ouă.

Evaluați producția de ouă este necesară pentru a obține următoarele broileri. Înainte de pubertate, cresc doar acele femele, care pot produce urmași în viitor. Restul exemplarelor de la vârsta de viței sunt sacrificate pentru carne.

Principalele avantaje ale puilor de carne sunt:

 • trunchi lovit de o textură compactă;
 • mare masa corporala - adult pui are o greutate de aproximativ 4,5 kg și un cocoș - 5.5;
 • natura calmă;
 • producția de ouă scăzut dezvoltat instinct de incubare;
 • dimensiuni mai mari decât cele ale corpurilor puilor convenționale;
 • creșterea rapidă a masei cărnoase.

reguli de conținut

Reproducție pui la domiciliu pentru începători pui de carne, în creștere în țară, după cum
Creștere de pui de carne poate fi în celule, precum și pe podea

Pentru a organiza o pui broiler eficientă pe bază de carne de pasăre, trebuie să urmați câteva recomandări pentru achiziționarea de animale tinere. Pui ar trebui să fie cumpărate de la vârsta de 10 zile. Pui trebuie să fie activ, ochii trebuie să scânteie, pene ar trebui să fie netedă, moale și încordate burta, aripi aproape de corp.

A se vedea, de asemenea: incubatoare automate pentru ouă: cumpăra sau de a face propriile mâini?

 1. Intensive. animalele tinere sunt cumpărate în fiecare trimestru. O astfel de reproducere pe tot parcursul anului.
 2. Extensive. Petrecere tânără nevoie de a cumpăra în perioada de primăvară-vară (mijlocul verii). După toate puii sunt crescute până la o performanță optimă, acestea sunt sacrificate și creșterea până se oprește în sezonul următor.

Creștere de pui de carne poate fi în celule, precum și pe podea. De reproducție pe un pat presupune o fază obligatorie utilizare aplicare a rumegușului, lemnul bine uscat și scoarță.

Totul pentru podea aveți nevoie de:

 • metru pătrat zona de pulbere se presară kilogram nestins;
 • desyatisantimetrovyh apoi se toarnă un strat de rumeguș;
 • crea ventilație în cameră;
 • în prima săptămână pentru a menține temperatura de 26-33 de grade, cu o lună este necesară pentru a reduce temperatura la 20 de grade. Ar trebui să se facă treptat;
 • Umiditatea nu trebuie să depășească 65%.

În cazul în care celulele plantei tinere, apoi, în aceeași cameră trebuie să fie cultivate 20 de găini. De asemenea, este necesar să se asigure că temperatura ar trebui să fie mai mare de 34 de grade.

Cum să se hrănească?

Grija pentru puii de carne ar trebui să fie în conformitate cu dieta adecvata.

În 1-3 zile de viață sunt hrănite ou fiert, lapte și brânză. De la 3 la 5 zile - plante aromatice zdrobite adăugate, încolțite boabe sau iarbă masă. Plante proaspete este de 20% din dieta, germinate boabe - 10%, făină de iarbă - 5 grame. mineralele se adaugă (cel puțin 3 per 1 gram de eșantion) C 5 zile:

Cu 15 zile vă pot da morcovi, carne fiarta. Se adaugă dieta:

 • fulgi de ovăz;
 • mei;
 • grâu de cracare;
 • uruială de porumb;
 • orz zdrobit.

De la vârsta de 3 săptămâni, 20% din amestecul de alimentare este înlocuit cu cartofi fierți. Din a doua lună de viață a componentelor proteice de alimentare sunt eliminate, iar locurile lor sunt adăugate pe bază de plante.

Pentru a pune în mod eficient pui de greutate, dar nu zazhireli obligat să respecte următoarele dieta:

 • în primele 7 zile de viață, acestea ar trebui să fie hrănite de 8 ori;
 • din a doua săptămână se introduce hrana 6tirazovoe;
 • a treia - 4hrazovoe;
 • 1 luna - 2hrazovoe.

Pui de afaceri de creștere va fi profitabilă numai cu un conținut adecvat de pui. Pentru a face acest lucru, cunosc caracteristicile grija unei anumite rase. Practic este - reguli simple pentru a se conforma, care nu va fi dificil, chiar și un novice avicultori.

La fermele de păsări de curte pentru păsări este foarte limitată și acolo îndeaproape. Când am văzut a fost neplăcut surprins, nu știu cum trăiesc acolo și ei plimbare! Femelele care nu locuiesc în fermele de păsări de curte, foarte norocos, de exemplu, pentru noi și pentru aproapele nostru, ei sunt liberi să se plimbe și pentru a muta în jurul valorii. Pentru căldură în timpul iernii în hambar, de asemenea, am monitoriza cu atenție.

Soțul meu și cu mine am fost de reproducție găini și pui de carne deja aproximativ nelegat de ani. O parte din păstrarea pentru ei înșiși, unele de vânzare. Aș spune ca un om cu experiență columbofil, am pornit de la zero la toate. Dar, aceasta nu necesită costuri absolut nici uriașe. Celulele construite metode improvizate, locul de mers pe jos grilele împrejmuită, bune pentru iarna, am fost gata hambare.