Respira foarte mult în timpul sarcinii de ce este dificil de a respira în stadiile timpurii și târzii

O condiție în care respira greu în timpul sarcinii este de obicei temporară și nu este periculos pentru mama si copilul ei. Este vorba de scurtare fiziologică a respirației în timpul sarcinii, care pot apărea în orice stadiu.Respira foarte mult în timpul sarcinii de ce este dificil de a respira în stadiile timpurii și târzii

Cu toate acestea, lipsa de aer in timpul sarcinii poate să apară și condiții, cum ar fi lipsa de hemoglobina din sange, proasta funcționare a sistemului cardiovascular și alte probleme. Prin urmare, o dispnee care rezultă trebuie să informeze femeile însărcinate în mod necesar medicul în clinica prenatală.

De obicei, o femeie se plânge că este dificil de a respira în timpul sarcinii cu mersul pe jos prelungit, urcatul scarilor, si munca fizica. Acest lucru este destul de normal, care este cauzată de creșterea activității fizice și se poate întâmpla în orice persoană sănătoasă. Dar, dacă o femeie constată că a fost greu să respire chiar și în repaus, trebuie să consulte un medic. În continuare, ia în considerare cauzele patologice care necesită supraveghere medicală.

De ce nu există aer în stadii incipiente?

probleme de respirație pot bantui o femeie din primele luni de sarcină. De obicei, acestea apar în 6-7 săptămâni.

Motivele care explică de ce este greu de a respira în stadiile incipiente ale sarcinii sunt:

 • exprimat toxemia;
 • modificări hormonale;
 • vasele de boli de inima si sange;
 • anemie;
 • subliniază și nevroze însărcinate;
 • Patologia sistemului respirator.

Respira foarte mult în timpul sarcinii de ce este dificil de a respira în stadiile timpurii și târzii

Acești factori determină în mod obișnuit saturației de oxigen insuficient al corpului. Scurtarea respirației, care se formează în timp, nu atât de vizibile și periculoase, lipsa bruscă de aer. În cazul în care sarcina dispnee fiziologică este considerată un proces natural, cauzele patologice necesită îndepărtarea obligatorie în etapa de planificare a sarcinii.

De ce nu există aer în etapele ulterioare?

În cazul în care femeia a fost respira greu în timpul sarcinii în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Acest lucru poate fi atribuit atât din motive fiziologice și patologice.

Probleme de respirație în a doua jumătate a sarcinii se pot dezvolta pe fundalul următorilor factori:

 • creșterea volumului uterin, și excesul de presiune rezultată asupra organelor interne, cum ar fi plamanii si diafragma;
 • obezitate;
 • lipsa de hemoglobină în sânge;
 • boli cardiace cronice, vasculare si a sistemului respirator;
 • răceli și infecții virale;
 • incorect selectate postura in timpul somnului;
 • deficit de magneziu într-un organism;
 • fumatul.

Respira foarte mult în timpul sarcinii de ce este dificil de a respira în stadiile timpurii și târzii

Este normal ca în timpul sarcinii este greu să respire?

De la începutul sarcinii, funcționarea corpului feminin se schimbă sub influența hormonilor. Acest lucru este de a sprijini mama si fat de activitate vitală. Datorită modificărilor hormonale, activarea metabolică rezultă toxicitate și creșterea rapidă a țesutului femeii embrion se poate observa că respirația ei puternic din primele săptămâni de sarcină.Scurtarea respirației în acest caz, este fiziologic, deoarece are ca scop completarea nevoilor crescute ale organismului. În cazul în al doilea trimestru respiri deja în mod normal - aceasta înseamnă că organismul este capabil să se adapteze la noua situație.

În al treilea trimestru de dispnee înapoi din nou, ca uterul exercita o presiune mărită asupra diafragmei și plămâni. Dificultăți de respirație femeie poate experimenta până la 38 de săptămâni de sarcină. apoi fructul cade la pelvis și presiunea excesivă asupra opririle sistemului respirator. viitoare mama în această perioadă poate fi remarcat faptul că este mult mai ușor de a respira.

În unele cazuri, să sune alarma?

Scurtarea respirației în timpul sarcinii de multe ori este o variantă a normei decât boala. Prin urmare, nu este necesar să se teamă de.

Dar, în cazul în care problemele de respirație au fost adăugate următoarele simptome, trebuie să vă adresați imediat unui medic:

 • tahicardie - o tahicardie de 110 bătăi pe minut;
 • respirație frecventă și severă;
 • lightheadedness, amețeli. zgomote în urechi;
 • dureri in piept atunci cand inhalarea;
 • buze albastre;
 • piele palidă
 • crize de atacuri de panică;
 • febră, tuse severă.

Aceste simptome pot fi un indiciu al condițiilor de urgență, cum ar fi pneumonie, respiratorie și insuficiență cardiacă, astm bronșic, embolism pulmonar. Pentru mame, cât și copilul nenăscut sunt periculoase diverse complicații, astfel încât atunci când acestea apar este recomandat pentru a apela „ambulanta“.

La care doctorul cere?

Dacă o femeie are o istorie de boli cronice, care pot afecta funcția respiratorie în timpul sarcinii (de exemplu, boli de inima si vasele de sange), ar trebui să consulte un pneumolog. În situații grave pentru diagnosticarea se face cu raze X a plămânilor. În acest caz, expunerea fătului la frica este irațională, deoarece diagnosticarea în timp util și de selecție a strategiei de tratament este mai importantă decât riscul potențial.

Respira foarte mult în timpul sarcinii de ce este dificil de a respira în stadiile timpurii și târzii

Vizita neprogramată un obstetrician-ginecolog la clinica prenatală ar trebui femeile gravide care au simtit probleme de respirație inițial și nu au antecedente de boli grave. Chiar dacă cauza această condiție este scăzută, l joace în condiții de siguranță și de a afla de ce sarcina este dificil de a respira, nu va fi de prisos. Specialistul va fi capabil de a determina cauza patologiei, pentru a oferi recomandări de tratament și de prevenire necesare.

Ce să fac?

Cauze fiziologice probleme de respirație nu au un impact negativ asupra sănătății.

Tratament special nu au nevoie, dar aveți posibilitatea să urmați câteva sfaturi care va preveni dificultăți de respirație:

În cazul în care, în ciuda măsurilor luate, încă greu de respirație în timpul sarcinii, ar trebui să consulte un medic. Principalul simptom este dificultăți de respirație probleme care apar în timpul de odihnă. Această condiție poate indica prezența unor boli grave ale corpului unei femei.

În acest caz, expertul efectuează teste de diagnosticare, care începe cu un test de sange general. Dacă hemoglobina în parametrii de sânge a scăzut, mama insarcinate numit de suplimente de fier. un complex de vitamine si minerale bogate in magneziu.

Respira foarte mult în timpul sarcinii de ce este dificil de a respira în stadiile timpurii și târzii

În cazul în care fondul lipsei de aer femeii se simte durere în piept de amețeală și ascuțite care radiază spre umărul stâng sau brațul, trebuie să sunați la asistență medicală de urgență. Ar putea fi o insuficiență cardiacă, care pune în pericol viața viitoare mamă și făt. Din fericire, astfel este destul de rar.

profilaxie

Nu este nici un secret faptul că multe probleme de sănătate este mai ușor să previi decât să le depășească. Iar statul, atunci când este dificil de a respira in timpul sarcinii pot fi prevenite, cu condiția ca aceasta să nu este cauzată de motive patologice.

Acest lucru va ajuta multivitamine. mersul pe jos in aer liber, limita stresul fizic și psiho-emoțională, lipsa de parfumuri parfum ascuțite, controlul creșterii în greutate, luând sedative.

Trebuie amintit faptul că a cauzat probleme de respiratie nu sunt motive de panică. Sarcina - este o stare fiziologică a femeii, nu boala. Și multe schimbări în timpul destul de natural. Dacă apar probleme de respirație chiar și în repaus, este necesar să se consulte cu medicul dumneavoastră pentru a afla motivul pentru care este dificil de a respira în timpul sarcinii, și să treacă tratamentul necesar.