rezervor artificial pe terenul lui

rezervor artificial pe terenul lui

Iazul de pe site-ul

În cazul în care prezența unui corp de apă naturală nu mai ai noroc, profesionale și pe o bucată plană și uscată normală a terenurilor va contribui la crearea unui iaz artificial. Înfrumuseța proprietarii dumneavoastră lac de grădină caută mai multe grădini. Dacă doriți să construiască un mic iaz oameni pot, și de a face, să zicem, în tehnologia cea mai simpla folosite pentru aceasta matrite din plastic gata făcute. Deasupra iaz scară largă complex și va contribui la crearea unor specialiști. Mai ales popular în cascade recente ori de apă, o rețea de fluxuri și iazuri. Compoziția adecvată este obținută din corpul de apă, una sau mai multe cascade și diapozitive alpine, situate în apropiere, unele forme arhitecturale de specii decorative din lemn!iaz natural

Să presupunem, există deja unele corp de apă din zonă. Nu este surprinzător, în cazul în care este mai mult ca o mlaștină. De-a lungul timpului, aproape orice apă iaz stagnează și începe să înflorească. Pentru a transforma bălții în centrul compoziției grădină, este necesar să se curețe și să se perfecționeze.

Există o serie de moduri de a restabili ordinea în iaz. Incepand cu un dispozitiv de curățare mecanică dur, cum ar fi o greblă, care să permită eliminarea resturilor mari. Acesta poate fi redus la partea de jos a grilei, și, să zicem, un an îndepărtat împreună cu mâzgă și lintita, care va crește pe ea. Scapă de mlaștină și noroiul, și, împreună cu apa va ajuta ușura și bacterii filtre speciale. Expertii recomanda ce animalele începe mai bine în iaz, de exemplu, melci, stridii, pește, ce să plante de plante.

Toate rezervoarele fac pe același principiu. Mai întâi de toate să facă o groapă. Dacă există în zona apelor subterane de mare și soluri argilo iaz natural vă puteți construi și proprii. Fundația groapă poate fi umplut cu propria lor, mai ales dacă vă aduce la ea, să zicem, sistemul de drenaj. Dacă în acest moment apa nu este necesară, este necesar să se facă de impermeabilizare și de a finaliza construcția de apă.

rezervor artificial pe terenul lui

Construirea unui iaz artificial. pregătirea excavare

rezervor artificial pe terenul lui

Construirea unui iaz artificial. pregătirea excavare

În timpul construcției rezervorului trebuie să se țină seama de faptul că orice corp de apă necesită îngrijire. Ar trebui să se apropie cu atenție alegerea plantelor și animalelor care populează rezervorul planificat. Și, de asemenea, alege materiale de calitate. Deci, de impermeabilizare, pompe și filtre să utilizeze mai eficient producătorilor germani sau olandezi. Dar filtrele din China, de obicei, nu confirmă în promisiunea privind calitatea de curățare pachet. În cazul unei scurgeri sau alte defecte, dezasambla si reface sistemul iaz de ansamblu este mult mai complicat și costisitor decât inițial de a face totul așa cum trebuie.

Se pune un iaz artificial

Profesioniști recomanda un loc pentru rezervor pentru a determina astfel încât este aproximativ cinci ore de dimineață iluminate de soare, în căldura același era în penumbra. Pentru aceasta, partea însorită a plantelor iubitoare de umiditate sunt plantate, care va umbri apa. Dar copacii din cartier nu sunt de dorit, pe de o parte, sistemele lor de rădăcină pot deteriora hidroizolație, iar celălalt - să cadă în frunziș cantități mari - primele apele inamice. Putrezire în apă, promovează algale, aspectul mirosul de mucegai.

rezervor artificial pe terenul lui

iaz artificial pe site

rezervor artificial pe terenul lui

iaz artificial pe site

Există cazuri când trece printr-o porțiune de apă se topesc formând șanț dezordonată. Creat în apropierea unui iaz artificial și flux sistemul va fi capabil să-l mascheze. Și datorită rulează iaz de apă va fi curățat și alimentat în mod natural. Rezultatul va fi un sistem de drenaj deschis, care este, de asemenea, încă bine se potrivesc în proiectul global de proiectare. Cu toate acestea, trebuie să se prevadă ca fluxurile au fost dispuși să crească nivelul apei a avut ziduri fortificate. Așa că apa din sistem a circulat într-un cerc, aveți nevoie de înaltă calitate și pompa suficient de puternic. Și rezervor de apă suplimentară, din care apa poate fi alimentat la un timp de la sol atunci când apa din iaz se va dispersa în râuri sau obmeleet în perioada uscată. Pentru sezonul de fluxurile de sistem și iazuri nu sunt privit pe jumătate goale.

dimensiune iaz

Depinde de mărimea și aria de dimensiunea rezervorului. Deși totul nu este atât de simplu. Un caz în care purtătorul suficient de modest porțiune de 8-9 sutimi în vrac preferată a lui aloce piscina în aer liber. Locul propriu pentru înot - este minunat! Ghidat de acest principiu, proprietarul site-ului și de a crea un loc de baie de lux în mai multe niveluri pentru întreaga familie. Încă nu era acasă, iar piscina a funcționat! Și iaz cineva într-adevăr destul de mic la intrare.În cazul în care, de exemplu, un site pe panta unei diferențe semnificative înălțime, este recomandabil să se facă o cascadă frumoasă. De sus în jos apa va curge frumos cu picături și căderi. Fie un anumit punct de-a lungul site-ului se poate răspândi fluxuri merge în apă, apoi de la ea va urma al treilea flux și căderea cascadă într-un alt corp de apă.

rezervor artificial pe terenul lui

iaz artificial cu cascade mici și cascade

rezervor artificial pe terenul lui

iaz artificial cu cascade mici și cascade

Forma gropii poate fi orice. Clare forme geometrice rezervoare a cerut în mod obișnuit în aceleași contururilor în decizia de design general. Cu toate ca mai mult aspect natural, mai degrabă, de formă ovală, iazuri circulare. În același timp, peretele să nu mai departe criză trebuie eșalonate (de jos pentru plantarea de flori sau plasarea flori și plante în ghivece) și plate. Locul cel mai adânc - cu o înclinare care să nu depășească 45 de grade față de partea opusă - unghi mai lin. În cazul în care iaz este utilizat pentru scăldat, este necesar să se asigure un loc de coborâre în apă. Este necesar să se ia în considerare faptul că regimul de izolare, de asemenea, nevoie de spațiu, astfel încât dimensiunea groapă ar trebui să fie mai mare decât cea care este programată să se încheie.

Clay în loc de film

Hidroizolarea pot fi realizate din lut. Tehnologie și simplu, și în același timp, intensivă a forței de muncă. Groapa săpată stivuite treptat trei straturi stare umedă înmuiată într-o clay clay moale de 15 cm fiecare. Primii 15 cm compactat bine, apoi lăsat să se usuce, urmat de aceleași straturi suprapuse a doua și a treia. Este de remarcat faptul că, după uscare, fiecare strat este redus cu o medie de 3-5 cm, astfel încât grosimea rezultată a argilei a piscinelor ajunge la 30-35 cm strat următor. - pietriș grosier (pietre cu un diametru de aproximativ 3 cm), compactare, apoi turnat pietriș și un strat de nisip de 5-7 cm.

În cazul în care partea de jos a funinginii groapă și să stropească șirag de mărgele (înainte de compactare a straturilor de argilă) de tehnologie de vârstă, acest lucru se va speria râme să nu mai leakproof castron de lut.

Iaz de plastic mucegai

Cea mai simplă versiune a construcției a rezervorului - cu ajutorul unei forme turnate din plastic. catlavan fierte volum puțin mai mare a paharului finit este îndepărtat din partea de jos a tuturor pietre și rădăcini. Turnat în partea de jos a stratului de nisip este de 5 cm (pentru a forma sarcină apa percepută uniform), apoi setați forma în sine, aliniat la nivelul și gradat lateral se toarnă nisip ce pentru fixare. Ea are, de obicei, mai multe straturi, configurație raționalizată și dimensiune, de exemplu, 2 x 1,5 m.

rezervor artificial pe terenul lui

construcția iazului de mucegai din plastic

rezervor artificial pe terenul lui

Construcția filmului de iaz

Au fost eliminate toate obiectele ascuțite: pietre, sticlă, rădăcini. In partea de jos este căptușit cu un geotextil (Dornit - geotextilelor de monofilamente polimer), concepute pentru a proteja pelicula de rupere. Acesta poate înlocui stratul de nisip este de 10-15 cm. Fie Dornit pus pe stratul de nisip. Apoi, toate acoperite de un film, de preferință o singură piesă integrală. Acesta poate fi din cauciuc butilic (cel mai robust și durabil, respectiv, și este mai scump), (poate fi consolidată, ceea ce crește durabilitatea) clorură de polivinil. Și ea și celălalt proiectat special pentru impermeabilizarea caracteristici de apă (durata de viață de până la 20 de ani).

Dar nu este necesar să se folosească de polietilenă, cu greu va dura mult timp. Dimensiunea de film se calculează după cum urmează: lungime plus două înălțime rezervor și 1 m în fixarea marginilor, lățimea plus înălțimea și două pas metru fixare margini. Filmul este pus fără tensiune, distribuite uniform în jurul marginilor, și fixați-piatra de pe partea de jos. Apoi, se colectează apa poate fi treptat. Pentru montare pe marginea din stânga a perimetrului de impermeabilizare de aproximativ 50 cm. Special săpat bine pentru ea, unde pozarea și ori de margine și apoi decora.

beton Rezervor artificial

bazin castron de beton nu atunci când merge să facă baie în ea. În acest caz, vă rugăm să rețineți că piscina va trebui să fie curățate în mod constant pentru a oferi un loc de coborâre - scări sau o abordare convenabilă. În consecință, o construcție majoră și va necesita mult mai mult timp și costuri financiare.

rezervor artificial pe terenul lui

construcție de beton iaz

construcție de beton iaz

Groapa eliminate sub primul strat pavare piscina dornita, apoi face un strat de pietriș 15-20 cm, cofraje apoi nisip este construit, se toarnă un prim strat de beton (ciment utilizat pentru caracteristici speciale de apă) sunt întărite și apoi un alt strat de beton. Este căptușit cu gresie sau rosturi din piatră naturală etanșanți obscure. În timpul construcției bazinului de beton este de asemenea important să se ia în considerare cât de mare sunt apa la sol, astfel încât acestea să nu fie tentați să pat de nisip, pereții și fundul piscinei.

Proiectarea unui iaz artificial

Pe de altă parte, în cazul în care oamenii vor merge în jos în apă, plajă pentru comoditate, puteți deschide unele pietre naturale, cum ar fi fieldstone. Un țărm decora alte piatră naturală, gresie sau plante cum ar fi Iris, nimfe, crin, flori de lotus, ierburi. Puteți plasa plantele în ghivece potrivite în apă și atașate la partea de jos a sarcinii, datorită căreia acestea vor fi fixate într-un singur loc.

rezervor artificial pe terenul lui

Proiectarea unui iaz de gradina

rezervor artificial pe terenul lui

Proiectarea unui iaz de gradina

Nu departe de țărm va arăta sălcii plângând mari sau de capră. Și, de asemenea, unele forme arhitecturale, sculptura sau foișoare. Acum populare sculpturi din lemn sculptat. Puteți face platforma de lângă iaz din plăcile terasă. De exemplu, din zada american sau pin, care nu atât de mult timp în urmă a apărut pe piață. Acesta din urmă este mai scump, dar spre deosebire de laricele, care nu au fost încă să fie impregnat și vopsit, pin american a trecut deja toate de prelucrare necesare (tratament termic la o temperatură de 200 de grade, impregnare speciale timp de 2 săptămâni) și este gata pentru utilizare. Se pare foarte scump și impresionant.

rezervor artificial pe terenul lui

Pește într-un rezervor artificial

Peștii de apă poate rula, de exemplu, crap roșu sau pestriț (dimensiune 15-17 cm). Ei petrec iarna, cu toate acestea, preferă acvariu. Cu toate acestea, de îngrijire de îngrijire pentru pește în timpul iernii poate fi de încredere pentru o companie de construcții. Dar e frumos să iasă la piscina în timpul verii și hrana peștilor. Nu este surprinzator, 50% din cazuri, în timpul construcției iazului în lansare și peștele.