semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

ritual de nunta a fost mult timp însoțită de anumite ritualuri și semne conexe. Rituri, trecut prin secole, a devenit mai moale, mai ușor și mai uman. Dar semne de nunta, deși completate cu noi superstiții, rămân aceleași riguroase. Credeti sau nu - toată lumea decide pentru sine. Dar respectarea „siguranță“ va contribui la evitarea conflictelor inutile și certuri la orice nunta.Așa cum au existat semne de o nunta

semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

Ca o regulă, toate superstiții și semne pentru nunta, ceea ce poate și nu poate fi, într-un fel sau altul, legate de sănătatea oamenilor, păstrarea proprietății și capacitatea de a fi fericit. De exemplu, hainele rupte și costume - este întotdeauna o rude morocănos. Ceea ce nu este surprinzător, pentru că în cele mai vechi timpuri rochia de mireasa de multe ori a fost o proprietate de familie și pronunțate. Și deteriorarea rochii poate duce cu ușurință la scandaluri familiale.

În ceea ce privește fericirea viitoare, totul este construit în mod tradițional pe principiul „vice-versa.“ Deci, în cazul în care în momentul triumfului veselei sparte - atunci viața de familie nu vor fi certuri. În lectura de astăzi a acestui semn a devenit un ritual obligatoriu separat, mirii ies din birou smash registru „pentru noroc“ acele pahare, în cazul în care beau șampanie. În același timp oameni de-a lungul secolelor acest semn unit cu o alta: se crede că, dacă paharele sparte formate în bucăți mari, primul copil este un băiat, și dacă mici - fata.

De asemenea, semne de nunta fericit sfătui mireasa pentru a se plânge triumfător în mod necesar. De fapt, în cele mai vechi timpuri mireasa a plâns și fără scopuri speciale, pentru că într-adevăr a plecat de la o familie la alta și pentru tot lăsat în urmă viața lor liber. Astăzi nu este așa, ci dintr-un punct de vedere psihologic, aceste lacrimi poate ajuta la reducerea tensiunii nervoase, deci - în sine un triumf, precum și viața de familie, fata va fi o bucurie. Deci, mireasa plângând și plângând la nuntă, și, uneori, fără să știe că acesta este un semn important, care promite o căsnicie fericită.

Rochia de mireasa si semne asociate cu ea

Fata transformându-se într-o nouă familie, a fost cheia pentru prosperitatea și viitorul întregii familii. Este legat speranțele legate de nașterea copiilor și nepoților. Și capacitatea de a păstra casa curată, pentru a crea confort și de a găsi un limbaj comun cu noii membri ai familiei - este important pentru fericirea personală a fiecărei mirese. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că mireasa a fost și este cel mai sub oaspeții examinare. Și cele mai multe dintre toate restricțiile legate de acțiunile și ținuta ei.

semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

Astfel, semnele despre nunta rochie de mireasa interzice:

 • poarte tinuta ta prin intermediul picioarelor și nu prin cap;
 • purta o rochie de mireasa, împrumuta (deși astăzi acest semn nu este aplicată atât de strict);
 • purta o rochie care este în formă de bijuterii, există noduri, impletituri si tesut, dar o rochie se poate atașa tutore nodulara speciale;
 • te îmbraci și apar într-o rochie înainte mirele înainte de ceremonie;
 • purta un costum separat, nu rochie-o singură bucată;
 • da masura ceva din dulap: rochie, voal, pantofi sau cineva inel altcineva.

Respectarea acestor semne și superstiții nunta, mireasa va evita certurile, problemele de sănătate și de despărțiri timpurii cu mirele.

Se crede de asemenea că în cazul în care apartamentul nupțial a fost complet purtat la nunta, cum ar fi montarea, atunci nunta va fi. Prin urmare, atunci când aleg un magazin sau de studio a făcut o parte din rochia nu este purtat. Cel mai adesea - mănuși.

În ceea ce privește culoarea rochiei, aproape nu contează. Alb, crem, roșu ... înțelepciunea populară condamnă numai culoarea verde, care nu are nimic de-a face cu ritualul de nuntă. Ar trebui să fie evitată în rochie.

Chiar și printre numărul mare de credințe pot fi găsite, semne de avertizare:

 • Rochie rupta - la morocănos și furios socru,
 • vinde rochie - pentru a pierde un fel de protecție.

semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

Și dacă la tiv de rochia ei de a face câteva copci sau coase două panglici roșii, mireasa va fi protejat de deochi. În calitate de martor în același scop poate fi fixat la rochia de mireasa bolțului.

Cea mai bună rochie pentru mireasa are mâneci lungi, închise din spate, fusta-o la podea și ca un decor pe ea standuri broderie. Și referindu-se la rochia de mireasa, ca un simbol al bogăției familiei și altar, puteți evita starea de spirit proasta, atât în ​​timpul ceremoniei și după.

Alte semne de nunta pe care mireasa trebuie să știe

Și ce despre pantofi, lenjerie de corp și rochie în diferite părți? Regulile sale sunt aici. Mireasa acuzat de a purta lenjerie de corp numai alb. Acest lucru se datorează faptului că nu numai estetic plăcut și frumos, dar, de asemenea, simbolizează puritatea gândirii. Din culoarea rochiei in sine este o credință nu depinde.

Pantofi, de asemenea, ar trebui să fie confortabil și, cel mai bun dintre toate, vechi. Aceasta este o superstiție foarte practic, deoarece neculese dreptul de pantofi poate provoca dureri la nivelul picioarelor si umflarea care impiedica festivitățile de nunta. Pentru a respecta toate regulile, mireasa sfătuit cu câteva zile înainte de o dată importantă ca și casa de câteva ore în pantofi, raznashivaya și, prin urmare, pantofii vechi.

În ceea ce privește bijuterii, atunci există semne de nunta pentru mireasa condamna tot felul de bijuterii, în plus față de bijuterii. Mai ales margele rele de perle, pentru că această piatră de secole a fost asociată cu amărăciune și lacrimi. Și de ce, în viitor, în plus tristețea vieții de familie?

În mod ideal, în cazul în care nunta mireasa se vor purta ceva nou, ceva vechi și ceva împrumutat. Ce este nou este rochia in sine, vechi - cizme, și pot fi împrumutate arcul brodată batista luat de la mama sa. Această eșarfă nu va fi doar un talisman suplimentar, dar, de asemenea, util pentru a șterge lacrimile.

Conform tradiției europene la această listă ar trebui să fie adăugate, și ceva albastru. De obicei, este selectat jartieră albastru. Utilizarea acestei culori special pentru astfel de detalii intime toaletă simbolizează viitorul loialitatea față de soția lor ales.semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

Și, în orice caz, mireasa este strict interzis să împrumute, să vândă sau să dea pe cineva să reproșeze voalul. Un astfel de tabu, nu numai datorită faptului că vălul - un caracter ritual, dar, de asemenea, cred că este vălul poate face daune teribile. După vălul de nunta este păstrată de către tânăra soție.

Dar semnele de nunta despre buchetul miresei acolo recent. Acest lucru se datorează faptului că, în Rus vechi de flori nu a fost. Dar florile au fost în coroane de flori. Astfel, aici proverbul interzice lipi unele flori în păr în sine - cei care ar trebui să fie numai în văl sau sub formă de coroană de flori. În ceea ce privește buchet, apoi împreună cu el din Europa a venit și tradiția de a arunca-o în mulțime de iubite necăsătorite. Care dintre ele va prinde buchetul, și ea se va căsători cu următoarea. În timpul zilei, aveți nevoie pentru a păstra buchetul în mâinile sale, și la banchetul pus intr-o vaza pe masa in fata miresei. În cazul în care este realizat din culori naturale, acesta poate fi pus în apă.

semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

De asemenea, mireasa poate face prieteni și surorile mult mai bune și fără a arunca buchetul. Se crede că fata, care va da mireasa o bucată de brânză, înainte de a părăsi casa părintească, se va căsători în curând. Și dacă mireasa înainte de a ieși trage o față de masă pe masa, apoi sora ei mai mică va fi în curând femeile căsătorite.

Dar ce putem spune despre mirele și martori

Ea nu a trecut puterile oamenilor de observare și de mire. Adevărul este că principalele semne nunta pentru mireasa si mirele sunt foarte similare și diferă doar în mici detalii. Desigur, viitorul șef al familiei nimeni nu este în așteptare pentru lacrimi, iar costumul nu impune să te o astfel de atitudine reverențioasă, dar cusute la jacheta roșu panglici, ace sau PIN-ul a făcut cusaturi aici și necesitatea de a proteja împotriva deochi. Un mire boutonniere după nuntă, a păstrat casa la fel de reverență ca voalul miresei.

În ceea ce pentru individ de a lua viitorul ei soț, atunci ei nu sunt foarte mult. Mai întâi de toate - cele care sunt asociate cu ritualul de a arunca jartiera. Mirele indeparteaza picioarele miresei si preia jartieră ei și aruncă în mulțime de prietenii săi necăsătoriți. Oricine prinde-l, se căsătorește cu o femeie frumoasă.

De asemenea, este important ca mirele a fost cumpararea inele de nunta. În același timp, și el și inelele miresei trebuie să fie din același metal și complet netedă, fără pietre, gravuri și înflorește. Care sunt inelul - și o viață de tineri casatoriti. Nu face inele de nunta de la alte bijuterii, chiar dacă a folosit un inel de părinți. O încălcare a acestui tabu promite soarta altuia.

În cazul în care schimbul de inele este de asemenea necesar să fie foarte atent. În cele mai vechi timpuri se credea că dacă picătură inelul la podea în acest moment - aceasta ar duce la dezintegrarea familiei. Dacă o astfel de neplăceri la fel sa întâmplat, apoi prieten si prietenul meu la nunta a acceptat necesitatea de a se înmoaie: pentru acestea avans recoltate special fir alb, care este trecută prin decor căzut. Astfel, firul are grijă de toți săracii și inelul poate fi folosit din nou în ritualul.

Dar pierderea inelului de mijloace pentru separarea soților. Și aici, din păcate, nimic mai mult decât atenuarea Omen nu reușesc. Deși mireasa sau rudele nu pot crede în astfel de superstiții, în cazul pierderii de verighete strica starea de spirit oferit. Dar chiar dacă schimbul de inele ritual este de succes, atunci o cutie goală de sub ei sau mirele să atingă o placă specială nu a fost. Ele aduc și ia ambii martori sau pur și simplu cel mai bun om.

Ca prieten al mirelui înainte ca mirele mireasa va duce la casa ta poate fi pus sub pragul de blocare deblocat ușa. După ce cuplul va fi în interiorul blocare este închisă, iar tasta aruncat. Acest semn-rit simbolizează un puternic fericire de familie. Mirele este în același timp, ar trebui să îndure în mâinile miresei. În acest fel îl protejează de daune.

semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

 • nu o văduvă,
 • mai tânăr decât mireasa, cel puțin pentru o zi,
 • nici cu același nume.

În acest caz, în cazul în care martorul era deja undeva în acest rol, aceasta înseamnă că ea însăși va avea o căsnicie fericită. De asemenea, este prietena miresei ar trebui să fie fixat pe rochia de pini sau tiv fir tiv. În același timp, nu ar trebui să înțepătură sau înțepătură ea însăși mireasa. Dacă prick - promite sa nefericirea ei în viața lor personală.

Printre altele, a fost prietenul meu și prietenul în timpul unui strigăt petrecere de nuntă „Sweet!“ Când oaspeții vor fi tipa „amar. La fel ca și modul în care mirele si mireasa in ziua nuntii lor, nimeni nu ar trebui să treacă, atunci este întotdeauna primii martori sunt înainte de o pereche de tineri casatoriti.

semne de nunta pentru persoane

Cu invitații la nuntă, și familia și prietenii legate de mult mai multe restricții decât permisiuni. De exemplu, vizitatorii nu ar trebui să fie permisă în dormitor tineri căsătoriți până în momentul în care ei înșiși nu dovedesc. În unele tradiții oaspeții cu cântece, glume și cuvinte de despartire escorta mirele si mireasa la dormitor, dar chiar și atunci ei merg după tineri. În multe privințe, această tradiție protejează viitorul soț și soție de oaspeți sau furând probleme mult mai mari.

De asemenea, părinții și martorii trebuie să se asigure că nici unul dintre oaspeți, ale căror drepturi nu includ pansamentul dreptul de mireasa si mirele nu le corecta hainele.

Și nunta a fost distractiv și cu o mulțime de cadouri făcute pentru a invita un număr impar de persoane. Oaspeții nu trebuie să dea furculițe, linguri și cuțite. Dar dacă încă le da, în schimb ei trebuie să dea cel puțin o monedă. Folk pentru semne nuntașii pentru a da interzice tineri casatoriti trandafiri. Mai ales roșu. Aranjamente florale sunt considerate crizanteme, crini, bujori, si multe altele.

Ce altceva trebuie să știți de credințe pentru o celebrare perfectă

De exemplu, ploaia in ziua nuntii - un semn care promite bogatie si fericire. Mai puternică și mai ploaie, cu atât mai bine. Cu toate acestea, chiar și un simplu stropesc mai bine cerul senin. Dar nu este necesar de complexe despre vreme perfecta in ziua nuntii.

semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa

Și, la fel ca în Rusia, una dintre cele mai potrivite sezoane nunta ca a fost considerată iarna, atunci zapada - este, de asemenea, un simbol bun pentru prosperitate și bunăstare. In general, o nunta speciala in timpul iernii si are semne speciale. În cazul în care nunta este o zi pentru a face față de carnaval, aceasta înseamnă că prosperitatea și viața fericită acasă va merge mână în mână.

Impactul ritualului de nunta este atât de mare încât să îndeplinească nunta - un semn foarte comun. Dar este complex, prin aceea că acesta are un număr de valori diferite și contradictorii. Astfel, se crede că acest lucru este, de asemenea, o nuntă rapidă în familie, precum și adăugarea la familie, uneori chiar la nașterea gemenilor. Dar, în aceeași zi în care a existat o astfel de întâlnire, nu foarte bun pentru mediul de afaceri și, în general, nu este considerată profitabilă.

Desigur, acest lucru nu este toate cunoscute semne și superstiții la nuntă. Cu toate acestea, este important pentru fiecare eveniment în parte atât de dependent de ritualuri și credințe care chiar și cele mai îndepărtate de înțelegerea oamenilor sensul lor nu îi puteau ajuta să observe.

Crede în puterea înțelepciunii populare sau nu, rezolva tinerii căsătoriți. În orice caz, modul perfect nu ar fi o nuntă fără înțelegere reciprocă, respect și încredere între soț și soție, o viață de familie fericită nu va fi.

De asemenea, vă recomandăm

 • semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa
  Traditii de nunta din România și alte țări
 • semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa
  Care sunt nunta: aniversare cadouri, semne
 • semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa
  Cum de a alege o data nuntii
 • semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa
  Cum binecuvânteze mireasa si mirele
 • semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa
  Cum de a organiza o nunta: sfaturi pentru tineri casatoriti viitoare
 • semne de nuntă și superstiții, care trebuie să cunoască mireasa
  Cum să woo mireasa: vechile moduri de azi