semne neurastenie, simptome și tratament

 • Descifrarea teste on-line - urină, sânge și biochimice.
 • Ce bacterii și includerea în analiza urinei?
 • Cum să înțeleagă analiza copilului?
 • Caracteristici ale analizei RMN
 • Teste speciale, ECG și ultrasunete
 • Norme și valori în anomalii ale sarcinii ..

În prezent, termenul medical pentru acest lucru poate fi văzut ca o boală primară mai puțin frecvent. Ca un diagnostic primar independent, aproape nu folosesc, ci ca un companion este sindromul destul de comun, in special in clinica de boli nervoase.În viața de zi cu zi poate fi auzit de multe ori ca un cuvânt rău despre unele - unele subiect instabil mental, care „aruncă la oameni“ - „nevrotic“ „nevrotic“ sau

În teatru și actor de film este cunoscut chiar și rolul neurastenic care caracterizează un om care este o jucărie în mâinile unui destin rău - „tânărul palid, cu ochi de ardere“ De exemplu, un nevrotic tipic a fost Rodion Raskolnikov în Dostoievski și epoca romantică a dat naștere unui interes general în aceste subiecte, „nu din această lume“.

Este suficient să amintim, de exemplu, Edgar Allan Poe, sau marele Frederika Shopena. A fost dureros, sensibilitatea acută a personalității nevrotice a fost în cerere după perioada clasică.

Deci, un bun exemplu de un estet rafinat și dureros - nevrotică a arătat Oleg Dal, care a jucat erou nefericit - amantul în a doua parte a trilogiei, „Nu poate fi“ pus în scenă Leonidom Gaydaem pe baza lucrărilor Zoshchenko.

Ce înseamnă acest termen, și de ce astfel de diagnostice pot cu ușurință „recompensa“ omul de pe stradă?

Neurasteniei, ce este?

semne neurastenie, simptome și tratament

Trebuie spus dintr-o dată că noțiunea de „neurastenie“ este destul de inegal conceptul „alienat“, așa cum se pare la prima vedere. Ce este? Termenul „neurastenie“ slozhnosostavnyh: nevros + asthenos, și înseamnă „slăbiciune, epuizare a sistemului nervos“ sau pur și simplu o stare de statut nervos slab.

Și nu există nici o îndoială cu privire la, proprietățile fundamentale de bază ale sistemului nervos: este în neurastenie este aranjat exact la fel ca o persoană normală, viteza impulsului nervos, zone sensibile și motorii, activitate nervos superior, coordonarea mișcărilor în neurasteniei exact la fel ca și și persoană complet sănătoasă.

Dar, în același neurastenie - o stare funcțională, complet reversibilă în care scherpany compensatorii - mecanisme de adaptare ale sistemului nervos central, și reduce posibilitatea omului de a rezista la stres.

Prin urmare, fiecare dintre noi poate deveni nevrotică, de exemplu, abuzul de cafea și insomnie pentru una - două nopți. Pe de altă parte, aceasta a dobândit o stare de slăbiciune a sistemului nervos este adesea însoțită de boli fizice grave.

De exemplu, după pneumonie severă. după meningita umană externat din spital cu recuperare de diagnostic primar cu „sindrom nevrotic“ ca diagnostic concomitentă.

Aceasta este slăbiciunea influențelor inhibitorii ale cortexului cerebral și „tremurate completă“ exacerba reacțiile la iritanti minore care și apreciate în epoca romantismului. Trebuie adăugat că intensificat în mod semnificativ manifestările de neurastenie tuberculozei. care apoi sa întâlnit foarte des.

Sub rezerva regimului plin de nutriție adecvată și tratarea continuă a sistemului nervos revine rapid la normal, iar pacientul este considerat a fi complet sănătoși. Ce forme și tipuri de neurastenie se întâmple?

Clasificare și forme de neurastenie

semne neurastenie, simptome și tratament

Aici trebuie să ne amintim cele două tipuri de răspuns la stimul al sistemului nervos, care este prezent în toate ființele vii, hiperactiv și lent. În mod similar, poate fi aplicabilă unei persoane într-o varietate de condiții. Deci, poate, hipertensiune arterială și hipotensiune arterială.

O distonie vasculară. de exemplu, implementat ca un tip hipertonice și hipotonice. Neurasteniei puse în aplicare în același mod, și are trei etape care înlocuiesc succesiv reciproc în dezvoltarea bolii: • Neurasteniei hypersthenic. Este forma primară a bolii, în care organismul este încă „au puterea“, dar slăbită de influențele inhibitorii ale cortexului cerebral. În acest caz, pacientul are anxietate severă și iritabilitate, toate simptomele Reactioneaza foarte emoțional, inclusiv, și pentru nimic. Creșteri dispersate și distrași, omul pune de multe ori munca prestata, dar nu din cauza oboselii, ci de la - pentru distragere a atenției. Reducerea stabilitate atenție.
 • În a doua etapă, progresivă, gradul de reacție este mult redus, menținând în același timp iritabilitate. izbucniri emoționale devin mai scurte de la - reactia de epuizare. Există o stare de spirit tot mai mare de melancolie, se plânge, atenția este epuizat rapid. În acest stadiu, există schimbări în modul de repaus, există letargie și somnolență în timpul zilei, insomnie pe timp de noapte și greu, care devine cronică.
 • Ultima etapă a tulburărilor funcționale pe punctul de leziuni organice persistente este neurastenie hipodinamică sau hyposthenic. Astfel, orice reacție a organismului își pierde luminozitatea, precum și principalele caracteristici ale o astfel de stare sunt apatie, letargie si depresie. Performanță, mai ales mentale, redus drastic. Pacientul este anxios, zona sa de interes este redus, acesta este fixat la sentimentele interioare, iar această stare este foarte ușor se transformă în depresie, aglomerarea în subconștient.

Neurasteniei la copii pot fi adesea asociate cu traume perinatale naștere, deficit de vitamina, lipsa de greutate corporală și neuro întârziat - dezvoltarea psihologică.

La adulți, în plus față de bolile menționate mai sus, conduce la dezvoltarea de stres cronic, lipsa somnului combinate cu creșterea activității mentale. Uneori, neurastenie poate fi rezultatul abuzului de alcool.

Simptomele neurastenie

semne neurastenie, simptome și tratament

temperament cald și iritabilitate - primele semne ale neurastenie, fotografii

După cum a devenit clar, semne și simptome de neurastenie sunt total dependente de stadiul de dezvoltare a bolii.

În prima etapă tipică pentru pacient:

 • iritabilitate,
 • hype,
 • temperament,
 • inadecvate de reacție „lucruri mici“
 • nerăbdarea.

Acest pacient a fost ușor să jignești și să zburli la cea mai mică provocare, el a fost în mod constant în conversație este întreruptă, ridicând vocea, „ajunge în flacon.“ Casa unui om transformat într-un tiran, cu toate că aproape întotdeauna crede sincer că el este complet sănătos, doar „un pic suprasolicitat“.

noapte intermitent lui de somn, dimineața trezire dureroasă, iar dimineața un om chinuit nesobrannost și incapacitatea de a se concentra, de la - pentru care există probleme la locul de muncă. Astfel de pacienți suferă adesea de dureri de cap, comprimare, de tipul de „pălărie tare“ sau „obrucha“.

semne neurastenie, simptome și tratament

Simptome Perioada de neurastenie semne evidente de a doua intoleranță la lumină puternică, un sunet puternic, tearfulness, depresie, probleme semnificative la locul de muncă și acasă, și-a exprimat tulburări de somn. Ocazional fundal negativ starea de spirit este întreruptă de scurte explozii de reacție nevrotică.

În cele din urmă, a treia etapă a principalelor simptome sunt un mare sentiment de depresie si oboseala, fixarea pe boala, starea ipohondru, gânduri de moarte, tulburări de somn și pierderea totală de eficiență.

tratamentul neurastenie - o abordare cuprinzătoare

În calitate de experți remarcat neurologie vechi și psihiatrie, în neurastenie nu are nevoie de nici - nici un tratament special, în cele mai multe cazuri, și începutul de recuperare în aproape toți pacienții coincide cu normalizarea somnului.

Prin urmare, primul lucru pe care ar trebui să acorde o atenție la medic - este sănătatea la locul de muncă și de recreere, precum și respectarea de somn. Trebuie să dorm plimbări, aerisiți camera, nu mananca timp de noapte, pot fi folosite sedative pentru somn.

semne neurastenie, simptome și tratament

Alte medicamente pentru tratamentul oboselii poate fi:

 • suplimente de multivitamine și minerale;
 • medicamente activatoare - adaptogens (Eleutherococcus tinctură, lemongrass, rădăcină de aur, ginseng);
 • neurastenie, medicamente care este ineficient (în cazurile severe, după bolile care duc la epuizarea totală) pot fi tratate cu ajutorul hormonilor steroizi anabolici de cursuri de scurtă durată.

Neurastenie, simptome si tratamente care sunt identificate și efectuate în timp util, se poate face chiar și fără medicamente. Cel mai adesea se referă la acele forme, care sunt cauzate de oboseală cronică, combinate, de exemplu, cu utilizarea de cafea și țigări ca „dopaj“, care stimulează gândirea.

Ca un exemplu, „neurastenie programator“, în cazul în care de multe ori toți factorii de risc de mai sus sunt combinate cu utilizarea de bere la calculator, tulpina ochi, și lipsa de activitate fizică.

Prin urmare, tratamentul neurasteniei cu această evoluție vine la o schimbare completă a stilului de viață.

Care medici trata?

Lucru este, care sta la baza sistemului nervos central. În cazul în care o persoană a fost în spital pentru boala severa, ea dolechivatsya profesioniști, de obicei, în clinică s-au specializat. De exemplu, un pneumolog după pneumonie, tuberculoza intr-un TBC dupa.

De obicei, atunci când tratamentul cu succes al ambulatoriu bolii subiacente trece neurastenie. Uneori este necesar să se consulte un medic - un neurolog (un neurolog).

În cazul în care neurastenie a apărut „de nicăieri“, de exemplu, din cauza oboselii - se poate adresa neurologul.

profilaxie

Profilaxia primară a neurasteniei este redus în primul rând respectarea atentă a zilei, și mai ales somn și trezie. După cum se vede, este cu tulburari de somn apar „ca un bulgăre de zăpadă,“ toate celelalte simptome pe care organismul este ușor de manevrat, dacă este timp suficient alocat pentru a dormi.

În plus, asigurați-vă că pentru a face natura mobil merge, zakalivatssya, înot și educație fizică, în general, și a trăi o viață plină. Și numai atunci nimeni nu va crede că ești „nevrotic“, și nu va fi rușine de scandalul cu privire la locul de muncă neînsemnate.