senzație constantă de frig este motivul pentru care am merznu constant

senzație constantă de frig este motivul pentru care am merznu constant

Pentru unii oameni, chiar și în vreme caldă, congelare mâini și picioare. Desigur, vă puteți încadra în tăcere într-un pulover de lână și ciorap, fără a încerca să înțeleagă cauzele acestui fenomen. Dar sentimentul constant de rece nu poate fi considerată normă - acesta poate fi un semn de probleme de sănătate. Pentru a scapa de disconfort, trebuie mai întâi să dau seama cauza sa.dieta necorespunzătoare cauzează congelare permanentă

Lipsa de grăsime, vitamina A si vitamina E in dieta poate provoca o senzație de frig, în orice moment al anului. Dieta nesanatoasa încalcă procesele biochimice din ficat, care este un jucător cheie în încălzirea sângelui.

Foarte des mâini și picioare reci de oameni care mănâncă prea puțin. Organismul pur și simplu nicăieri pentru a lua de energie, în cazul în care nu oferă suficiente calorii.

Lipsa hemoglobinei

Nivelurile scazute ale hemoglobinei provoca anemie deficit de fier. Cand sangele anemie deficit de fier eliberează oxigen la organele interne, cu o întârziere. Navele care se dilata pentru a îmbunătăți agențiile de alimentare cu oxigen. Ca rezultat disipare de căldură. Organismul pierde prea multă căldură și o senzație de frig.

Alte semne de niveluri scăzute ale hemoglobinei sunt paloarea pielii și membranelor mucoase, unghii casante, disipării de păr, leșin. Deși în primele etape ale schimbării în starea de sănătate poate fi practic invizibil. Dacă de multe ori intreaba-te: „De ce am mereu merznu“ verifica nivelul hemoglobinei în sânge.

Ați putea fi interesat: hemoglobina scăzută: ce să fac?boli tiroidiene

O cauza frecventa de senzație permanentă de frig este hipotiroidism. In aceasta boala hormoni tiroidieni shchitovidkoj produs în cantități insuficiente. În acest alunecare mecanismele responsabile pentru menținerea unei temperaturi normale a corpului constantă, încetinirea metabolismului. Ca urmare, mâinile și picioarele sunt umane congelare.

Dacă observați că acestea au devenit lent, creștere în greutate fără nici un motiv, a existat o umflare a feței, pielea este prea uscat, și în același timp, există un sentiment constant de rece, consultați un medic-endocrinolog. Poate că motivul pentru această afecțiune este de boli tiroidiene.

tulburări vasculare

Motivul pentru care picioarele și mâinile reci, de multe ori o încălcare a microcirculatiei periferice. Cantitatea dorită de căldură nu ajunge la extremități. Mai ales acei oameni care suferă de distonie vasculară. Adrenalină, stresul, lipsa de exercițiu agrava situația.

senzație constantă de frig - persoane satelit cu tensiune arterială scăzută, scăderea tensiunii arteriale. Din cauza fluxului sanguin lent în scăderea tonusului vascular.

Ați putea fi interesat: distonie vasculară - o boală inventată

Tulburări vasculare, de obicei, se dezvolta cu varsta. Prin urmare, persoanele în vârstă de multe ori se plâng că acestea sunt mâini și picioare reci, chiar și în timpul verii.

Senzație de frig la persoanele cu excesul de greutate este, de asemenea, asociată cu tulburări vasculare. Organismul de grăsime ca compresor dens, comprima vasele de sange. Fluxul sanguin este redus și nu poate furniza organele interne ale oxigenului. Încercarea de a compensa sistemul circulator, aceasta duce la faptul că căldura nu se duce la destinație.

tulburări vasculare mai rare, care cauzează înghețarea constantă, - boala Raynaud. Acesta se află în sânge arteriale membrelor încălcare de aprovizionare. Cea mai mică stres emoțional, expunerea la temperaturi scăzute sau prea cald cauze vasospasm, care încalcă termoreglare.

diabetul zaharat

Una dintre complicatiile diabetului zaharat este circulatia deficitara. Rezultatul este un sentiment de frig în extremități, în special picioarele sunt de congelare. În plus, se poate reduce sensibilitatea la nivelul picioarelor.

Ce se întâmplă dacă eu sunt în mod constant merznu?

Dacă sunteți familiarizat cu sentimentul constant de frig, nu vă fie teamă să se consulte un medic și să treacă testele necesare. Acest lucru vă scutește de disconfort și de a ajuta la prevenirea dezvoltarea unor condiții mai periculoase.

Pentru a îmbunătăți regulamentul termic:

  • Face exerciții până când se încălzească
  • Practica spălătură
  • Bea ceai fierbinte
  • Renunță la cafea tare și alcool
  • Se beau 2 litri de apă curată în fiecare zi - ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin.