sept intrauterin, EUROLAB, ginecologie

Intrauterină partitie - malformații uterine, în care uterul este împărțit în două jumătăți de o partiție de diferite lungimi. Pacienții cu partiție vnutrimatochnoi constituie 48-55% din toate femeile cu malformații ale organelor sexuale.Clinica. Femeile cu un perete despărțitor în uter suferă de infertilitate în principal avort spontan și mai puțin. Riscul I trimestru de avort la pacientii cu o partiție în uter este 28-60% în al doilea trimestru - aproximativ 5%. Pacienții cu partiție vnutrimatochnoi apar naștere prematură, tulburări de capacitatea uterin la nastere, spune malpoziție. Motivele pentru impactul negativ asupra septul în timpul sarcinii:

  • cavitatea uterină insuficientă, partiția previne creșterea fătului;
  • incompetenta cervicala, care este adesea combinat cu peretele uterin;
  • implantare de embrion în partiția avasculară, care nu este în măsură să susțină dezvoltarea adecvată a embrionului.

Potir aceste încălcări au loc într-o partiție completă în uter.

Pacienții cu un perete despărțitor în dismenoree frecvent uterului si metroragii.Aproximativ 50% dintre femeile cu septului intrauterine capabil de a concepe și care transportă o sarcină, malformații uterine au detectat întâmplător în timpul examinării pentru alte boli.

Diagnostic. De obicei, deflectorul este diagnosticat in utero sau în timpul examinării pacientului cu avort (metrosalpingography) sau prin razuire mucoasa uterului, unde poate fi suspectata anomalie de dezvoltare. In practica clinica pentru partițiile diagnostic vnutrimatochnoi folosind diferite metode.

Histerosalpingografie permite determinarea doar contururile interioare ale uterului, contururile exterioare nu sunt vizibile posibile erori în determinarea tipului de cusur. acuratețea diagnostică a histerosalpingografie în diagnosticul de tip malformațiilor uterine este de 50%.

Aparate ultrasonore cu imagine tridimensională pentru a permite o precizie maximă (91-95%) pentru a diagnostica sept endometrial.

În cazul în care cu ultrasunete a uterului la femeile cu suspiciune de sept intrauterină examinarea necesară a rinichilor de a elimina anomaliile de dezvoltare.

Metode endoscopice. Informațiile cele mai complete cu privire la natura malformațiile uterine pot fi obtinute prin histeroscopie combinate și laparoscopia.

Histeroscopia este utilizat pentru specificarea formei de viciu, și pentru corectarea acestuia chirurgicale.

Alte metode de cercetare. Foarte informativă în diagnosticul malformațiilor uterine au o tomografie computerizata imagistica prin rezonanta magnetica si cu raze X în spirală. Acestea ar trebui să fie utilizate pentru diagnostic în cazuri complexe, în etapa a studiului, se evită utilizarea de tehnici invazive de diagnostic.