Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație

Castraveți și cultura termofilă este foarte delicată. Chiar și o ușoară răcire ar putea duce la oprirea dezvoltării plantelor, și să nu mai vorbim de înghețurile de primăvară noapte. Pentru toate riscurile reduse la minimum, este recomandat să planteze puieți în spații protejate - sere mici pentru castraveți, care sunt ușor de făcut propria lui. Care sunt designul cel mai simplu, și cum să facă o seră pentru castraveți cu propriile sale mâini? Acest lucru vă va învăța din articol.cerințe tehnice

Scopul principal al unui efect de seră - pentru a crea un climat favorabil propice pentru dezvoltarea bună și rodirea de castravete. Pentru a face acest lucru, proiectul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • situat într-o locație însorită la distanță de clădiri înalte și copaci, și iluminate de soare mai mult de jumătate din zi;
 • o zonă de seră trebuie să fie plană - nu este potrivit pentru acest scop, pe panta terenului, în vale, cu imediata apropiere a apelor subterane;
 • au o dimensiune mică și înălțime - acest design este încălzită rapid și, dacă este necesar, este mai ușor să se încălzească în mod artificial;
 • ușor de deschis și de a oferi acces la plante;
 • au o deschidere de ventilație pentru aer proaspăt și timpul de noapte la rece;
 • posibil să se țină de cald pe timp de noapte;
 • au puternice, dar un strat transparent.

Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație

Pentru încălzit mai bine lumina solară cu efect de seră, iar pe suprafața picăturilor de condens nu întârziată nord proiectare laterală a ridica 10 cm spre sud.

opţiuni de proiectare

Cu efect de seră - o versiune simplificată a serelor. fabricație sale nu include instalațiile staționare de încălzire, iluminat, sisteme de irigații, cu toate acestea, elementele de design obligatorii sunt cadru solide realizate din lemn sau metal, fixat la cutie, și un strat superior transparent lumină. Luați în considerare câteva opțiuni simple, care pot fi făcute personal.

sera arc

Cea mai simplă structură de casă constând în principal din metal, arcuri din plastic mai puțin montate pe o cutie de lemn sau direct în sol. Este un fel de tunel diferite lungimi și înălțimi acoperite cu material translucid - filmul prins cu mize de lemn sau cărămizi.

Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație

În special, șoferi de camion populare Gherkin cu efect de seră - mică înălțime de construcție mai mică de 1 m până la 5 m lungime. Acest design este format din fixat în sol, la o distanță de 0,5 m, arce de metal acoperite cu peliculă. Acest model nu necesită investiții mari și este capabilă să mențină un microclimat favorabil pentru răsaduri de castraveți în sezonul de vacanță.

Avantajul incontestabil al acestor structuri este mobilitatea lor, ceea ce este important în rotația culturilor, precum și o oportunitate de a transforma - de a lua acoperire atunci când a stabilit vreme caldă.

lemn

Aceasta implică de fabricație cadru de lemn de plăci, grinzi, plăci într-o cutie. Un acoperiș al acestei structuri poate fi plană sau înclinată de acoperire - sticlă, policarbonat, cel mai de film. Produce efect de seră pot fi de orice reziduuri de construcție, astfel încât această opțiune este considerată a fi rentabile și simplu.

Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație


Modelul din lemn pot fi portabile sau staționare. În primul caz bat împreună mai multe perechi de grile din lemn sunt colectate și conectate între ele secțiuni și apoi acoperite cu o peliculă groasă.

primul face bază boardwalk pentru fabricarea unei structuri fixe, care este atașat la cadru. Cu efect de seră acoperite cu un astfel de material transparent dens.

policarbonat

Cu efect de seră pentru castraveți din policarbonat este greu economic, dar acest strat este considerat cel mai bun pentru culturile din cauza următoarele calități în creștere:

 • rezistență ridicată și rezistență la vânt, grindină, strat de zăpadă;
 • prezența stratului de aer, reținerea căldurii în interiorul structurii;
 • coeficient de transfer termic minim (răcit lent);
 • în ciuda densitatea materialului este foarte transparent (rateaza aproximativ 85% din radiația solară);
 • hardiness (pot fi utilizate la fabricarea de sere de iarnă);
 • durabilitate - perioada de garanție este de 10 de ani, dar cu bună manipulare materialul va dura mult mai mult.
  Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație

Pentru acest efect de seră a fost în măsură să asigure și să mențină microclimatul necesar pentru castraveți, este necesară construcția să ia în considerare mai mulți factori:

 • foi de acoperire trebuie să fie selectate cu grosimea de 4-6 mm;
 • Structura trebuie să aibă guri de aerisire;
 • în ciuda rezistenței materialului, trebuie să-l trateze cu grijă, deoarece este ușor de zgâriat, iar atunci când se utilizează detergent devine tulbure, reducerea transmiterii luminii sale.

Instrucțiuni pentru a face

În cazul în care un arc simplu sau o seră de lemn capabil de a construi chiar și un începător ovoschevodu, producția de structuri din lemn staționare sau policarbonat mâinile proprii necesită abilități specifice și cunoștințe tehnice.

policarbonat

Pentru fabricarea necesită următoarele materiale: profiluri metalice sau bare și rama de acoperiș din lemn (mărimea și numărul în funcție de mărimea de proiectare), acoperișuri pâslă sau film, din policarbonat, șuruburi, șurubelniță, indreptare. Arborele înainte de utilizare ar trebui să fie tratate cu profil antiseptic, în cazul în care nu este galvanizat, agent anti-coroziune.

Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație

Tehnologia de fabricație este după cum urmează:

 • Pregătim fundație - săpat o adâncime șanț de circa 0,5 m până la 2 m lățime, lungime - optional;
 • se toarnă într-un amestec de nisip și pietriș, stratul superior de sol de 30 cm, apoi se efectuează o folie de impermeabilizare sau acoperișuri pâslă;
 • dimensiunea unui picior de preparare suport de lemn, vom stabili și consolidare;
 • de benzi sau scânduri sunt construirea cu un raft de sus în pantă;
 • la baza la o distanță de 1 m cadru suport (cadru);
 • fixate la foile de policarbonat - șasiu că acoperirea nu este fisurată în timpul asamblării, este recomandat să anexați o șaibe de metal autofiletante.

Acest design nu se va încălzi numai casa pentru castraveți, dar, de asemenea, decora site-ul, în cazul în care se realizează în mod corect, în conformitate cu standardele estetice. De regulă, aceasta este o seră compact scăzut diagonală nu mai mult de 2 metri. Necesar pentru fabricarea de:

 • 4 de bază din lemn conform cu 1,4 m;
 • o țeavă sau o bară de 3,2 m înălțime pentru centru;
 • bare de înălțime de la 0,5 m până la 3 m, pentru fabricarea de fețe laterale triunghiulare;
 • film sau policarbonat;
 • cuie sau șuruburi.
  Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație

Acum asambla cadru:

 • 4 conectează lemnul de bază;
 • trebuie să fie furnizate pe o față a ușii - Șinele de fixare sub forma unui triunghi (ar trebui să învețe 4 fete);
 • sapata în conducta centrală (bar) la o adâncime de 0,5-0,6 m;
 • fiecare față atașate bazei și conectați la partea de sus - legat la ușa este instalat pe partea de sud;
 • film de structură sau teacă din policarbonat.

ar trebui să prevadă pentru ventilație în partea superioară a structurii. Acest lucru poate fi un capac, pansament în frig și în vara lui filmare, sau un ventilator mic. Acesta este modul în care, cu puțin efort și materiale pot fi cultivate castraveți în orice climat, și de a primi recoltele timpurii.

Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație
Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație
Sere pentru castraveți cu propriile sale mâini Instrucțiunea cu privire la fabricație