simboluri păgâne

simboluri păgâne

Păgânismul este reflectată în lumea reală. Omul simțea neajutorat înainte de natura și elementele sale; încercând să înțeleagă semnificația lor, dezvăluie mecanismul impactului pe care natura, pentru a se proteja de elemente indisciplinat, el a fost o interacțiune complexă a acestor forțe. Pagan Slavii comunica cu lumea în limba amulete - articole, ornamente, modele, pe care oamenii folosit pentru a transporta și proteja casa ta de ei.modele Cele mai stravechi simboluri oberezhnymi au fost asociate cu trei elemente, care se închinau slavii: simboluri de pământ, apă, foc. Ei au chemat pentru slavi tutorilor săi. Simboluri pământ - câmp semănat (romburi, împărțit în patru părți cu puncte în cadrul fiecărui), semn de fertilitate (zvastică). Simbolul de apă - Abyss ceresc (linii ondulate). Simbol de foc - semn gromovny Crucea Sfântului Andrei (foc pământesc) (stea cu sase sau opt colturi). În plus față de acestea, personajele principale, simbolismul păgân include imaginea soarelui, cifrele curcubeu zeita pe partea de sus a structurii, potcoavele și multe altele.

simboluri păgâne

simboluri păgâne slave plasate pe zonele „vulnerabile“ ale casei si curte. Spell ornament se închid toate deschiderile prin care spiritele rele pot pătrunde omului: uși, ferestre, streașină. Simbolul soarelui, care este plasat în deschiderile, trebuie să protejeze acasă de la o noapte de rău. semne solare sunt, de asemenea, pe acoperișul casei - sub forma unei borduri (cu calul, așa cum sa menționat mai sus, este ea însăși un simbol al soarelui (1)), sub acoperiș - un soare real sau imaginea sa de simbol pe partea din față, pe ramele geamurilor. Pe fațada casei slavilor reprezintă cerul și cursul soarelui - dimineața, la prânz și seara. În acest caz, prosopul central de obicei plasat marca tunete (un cerc împărțit în șase sectoare) - un simbol al familiei, sau Perun, proteja casa de a fi lovit de fulger. Pe lângă simbolul soarelui este portretizat aproape întotdeauna marca de teren slavilor sau un semănătură, indicând unitatea cerului și al pământului, explicite. Trezindu mondială și simbolizează imagini de păsări, plante, zeițe, întrețesute cu creaturi fantastice. Mermaid-Bereguinias proteja casa de Na'vi, stafii. Cel mai adesea, aceste imagini sunt pe ramele ferestrelor, intrarea în casă. Imaginile protejează pacea în casa Lada (zeița de bucurie, prosperitate și armonie în familie, zeița miresei) sau Mokosh situat, de asemenea, sculptate șorțuri (acestea sunt prezentate cu mâinile sus, ca și în cazul în care cere protecție de la zei supreme, dând umiditate cerească, și lumină), precum și pe clădiri agricole (care sunt ilustrate cu mâinile, ca și cum întorcându-se spre mamă pământul umed, oferind cultura).

simboluri păgâne

Slavii au încercat să protejeze casa, nu numai in afara, ci și în interior, astfel încât amuletele a fost plasat la Matice (aici plasate doar Kolovrat - un semn de soiuri) pe ușile (cea mai comuna talisman - potcoava), pe aragaz, pe articole de uz casnic. ornament capricioasă a încercat să acopere totul prin faptul că spiritele rele ar putea dăuna oamenilor.

magie specială și semnificația specială a slavii au un ritual prosoape. Modele de pe ele nu sunt celălalt, ca și calendarul slav, care a reflectat la figurat evenimentele de familie și de clan sau celebrări agrare și rituale, caracteristic culturii agricole. La toate sărbătorile primul pe un prosop de pâine și sare transportate. Sare - un simbol al soarelui, iubirea; pâine - pământul, și milă; prosop - un simbol al vieții umane, soarta a benzii, o porțiune de spațiu net. În timpul misiunii de mireasa si mirele mâinile alăturat, înfășurat un prosop pentru tineri au fost bine off; cu același sens în timpul nașterii bunica a luat copilul la un nou prosop. Prosoape obydenniki-țesute și brodate simplu ornament oberozhnym contra bunelor moravuri, pentru solicitarea de ploaie, etc. și că prosopul a avut o putere miraculoasă, lucrarea țesător a trebuit să facă față pentru o zi de lumină. La personajele prosop funerare au fost portretizate sufletul și îngroparea foc (de sacrificiu). Ultimul caracter în comun cu simbolul pământului, ci un romb format din trei perechi de linii intersectate, a rămas în interiorul gol. prosoape și prosop funerare obydenniki după ceremonia a dat la templu, cu privire la comemorarea sufletului.simboluri păgâne

Hainele magia se bucură de poarta acoperite de model de protecție, manșetele mâneci, fante tiv centura. Tesatura în sine a fost considerat impermeabil la spiritele rele, deoarece a implicat producerea de obiecte, din abundență cu ornament magic (roata de tors, război de țesut).

simboluri păgâne

Cel mai strâns legat de viața umană slavii curea și guler. Se crede că prin gulerul în cazul morții, sufletul părăsește trupul, deci este păzită cu siguranță model. Protecția mărcilor, au existat atât de multe încât în ​​cele din urmă sa transformat într-o piesă de umăr poarta separată de îmbrăcăminte - „colier“. Belt, belting o persoană care trece prin cordonul ombilical - centrul ființei umane, principiul său de viață, așa că ar trebui să fie, de asemenea, acoperite cu broderie oberezhnoy abundente.

Cel mai comun model oberogovym pe haine este un romb cu cârlige - simboluri ale vieții. Cu excepția pastile, valoarea amulete, care transportă foc, de căldură, de viață, cercuri și a avut o svastică cu „mustață“, în regia cursul soarelui. Manșonul este cusut kumachovye necesar clin, deoarece culoarea roșie se crede că pentru a reflecta energia rău și de a proteja sănătatea gazdei.

simboluri păgâne

In plus fata de brodat si se taie modele, slavii utilizate și ortografic ca pandantive, amulete. In unele inmormantari arheologii sunt numere întregi farmece seturi suspendate pe lanțuri pe o bază comună. Deci, există două linguri, pasăre, prădător maxilarului și cheie într-o parte a unuia dintre ele. Lingura - un simbol de plenitudine, prosperitate și mulțumire, cheia - un simbol al bogăției și de securitate. Maxilarului sau prădător dinte au fost folosite pentru a îndepărta răul, pentru a atrage noroc la vânătoare, crește puterea și priceperea. Din cele mai vechi timpuri, slavii au crezut că cu farmecele animale pentru a le merge cea mai bună calitate a animalelor sacrificate. Pandantive sub formă de păsări și animale au fost legate cu proprietățile lor de animale. Duck, de exemplu, este un simbol al procreării, familie fericită. Uneori, ca parte a unor seturi de pandantive amulete, clopote descoperi că clopotele lor de a conduce spiritele rele departe; cuțite de oase, care au servit ca protecție împotriva spiritelor rele. Foarte des în timpul săpăturilor dezvăluie pandantive zoomorfe - așa-numitele „patine“. Calul - un simbol de bunătate și fericire; legătura sa cu cultul soarelui evidențiază semnele solare pe figuri. Pandantive in forma de alte animale sunt destul de comune.

Noi trebuie să locuiască pe bijuterii slavilor, care a avut, de asemenea, o semnificație sacră. sectii de sex masculin sunt relativ puține. Acesta este de obicei o miniatură de arme de imagine - cuțite, săbii, topoare; cai mici, care au fost un talisman în drum și a servit ca un simbol al zeului Perun. De asemenea, bărbații purtau gheare și colți de fiare sălbatice, prinși în timp ce de vânătoare. Se credea că această forță este transmisă vânătorul ucis un animal, care ajută la vânătoare, protejează pădurea.

Cea mai mare protecție necesară o femeie - continuator fel. Talisman femei obligatorii au fost suspensia, care este montat pe lanțuri și purtat pe o curea ca un colier, sau la umăr. De multe ori acestea au fost făcute sub forma unui cal sau o rață sau de clopote de cal-Utko, de asemenea, au agățat picioare - Rod ca un simbol al creatorului pământului. Un alt element esențial al suspensiei a fost de șapte scoici Saint-Jacques-radiat, ceea ce înseamnă un sănătos și a trebuit să protejeze femeia de boli și de deochi. A treia bară de suspensie - lingura simbolizează sațietatea, bunăstarea în clădire; a patra - o cheie înseamnă bogăție. De asemenea suspensie este găsit cuțite mici, cercei - un simbol al recoltei; imagine Chura - gardianul vetrei. S-au găsit pe pandantive și pistil din mortar - un simbol al masculinitatii, fertilitatea. Pandantive - plăci au fost foarte diverse în natură, și ar putea fi purtate atât de femei și bărbați ca talisman lenjerie de corp. De regulă, plăcile au fost solare, terestre și zoomorfe simboluri: cruce soare, indicând selecție mod uman de viață, eco opt colțuri - simbolul Roda, caro - mărci de teren, imagini de păsări, animale, zvastică - toate acestea sunt principalele modele de umerașe ornament. suspensie Femeile din bronz sau alt metal galben, solare.

Una dintre principalele bijuterii femei este o diademă - măturică fete, kick sau cocosar femei căsătorite. Cununa - Cercul Charm păstrarea, idei bune luminoase. Kika simboliza cornul rotund sau mama-DOE, ea a trebuit să dea o putere femeie. Frizură off cu margele, decorate cu șiruri de perle - Ryasnyi - și inele temporale - Colt. inele temporali seamănă cu un pieptene cocoș, sau răsăritul soarelui. Suprafața lor este acoperită semne similare cu rune, precum și semne Mokosh.

Coliere compuse din umerașe individuale și semiluna. Crescent - Ward exclusiv de sex feminin, pentru că luna a fost întotdeauna considerată o planetă de sex feminin. Semilună păzit de spiritele noapte și Na'vi, trezirea în lumina lunii. Au fost făcute, de obicei, de argint sau alt metal de argint care simbolizează luna. Părțile constitutive ale coliere femei au fost, de asemenea, realizate din mărgele de sticlă, oase, pietre și plăci-suspensie. Uneori, folosite ca pandantive monede. Pe gâtul femeii, uneori, ar putea fi câteva coliere, constând dintr-o semiluna, plachete si margele. Numărul de bijuterii arată statutul femeilor și, desigur, a avut caracterul Guardian.

Brățări au fost purtate de bărbați și femei, au tricotate mâneci îmbrăcăminte și, prin urmare, nu numai că face confortabil de purtat, dar, de asemenea, păzit împotriva pătrunderii forțelor răului. Bangle erau sticla, os, din sârmă răsucite, o bandă metalică, pliere. Pe brățări care descriu simboluri ale pământului și soarele. Femeile aripi fixate brățări încheieturi mâneci Sirenă rituale cămăși; în timpul hore festive, aceste manșoane inflorit pentru dans ritual.

Imutabilitatea simbolism păgân de secole spune că slavii, chiar și după adoptarea creștinismului pentru o lungă perioadă de timp păstrat multe caracteristici ale religiei native, care legate de viața de zi cu zi. Treptat, miturile și simbolurile valorilor au fost uitate, dar fragmente de păgânismului au supraviețuit în credințe populare, obiceiuri și tradiții.