simptome insuficienta cardiaca si de prim ajutor

Insuficienta cardiaca este o amenințare serioasă la adresa vieții umane. În cazul în care inima încetează de a contracta, a pierdut pulsul și moartea are loc în câteva minute. În stop cardiac pentru persoana la fiecare minut contează, care durează aproximativ 10% din viața sa. Dacă există o arestare subita de cauza cardiaca si ingrijirea adecvata este asigurată în primul minut, rata de supravietuire este de aproximativ 90%. În asistarea supraviețuiește după 9 minute, mai puțin de 10% din oameni, după 10 minute procentul de supraviețuire zero. Salvarea unui om după acest moment este imposibil.Potrivit statisticilor, în fiecare zi de la stop cardiac ucide mai mulți oameni decât din cauza cancerului, accidente rutiere, etc. Acest lucru se datorează faptului că mulți nu știu cum să ajute o persoană care are o arestare subita de cauza cardiaca. oamenii sunt urmatorul apel pentru o ambulanță, care, din păcate, este puțin probabil să aibă timp să vină pentru o cantitate mică de timp, atunci când se poate salva pacientul. Inima poate opri pentru oameni de toate vârstele - copii, tineri și bătrâni.

Principalele cauze de stop cardiac - o încălcare a mușchiului cardiac cauzat de o serie de factori. În special, următoarele tipuri de stop cardiac:

 1. fibrilație ventriculară. În cele mai multe cazuri, această patologie provoacă stop cardiac. fibrilația ventriculară este o contracție cu performanțe slabe și spasmodică a fibrelor musculare, în care este perturbată activitatea de pompare a inimii.
 2. Ventricular asistola legat de locul al doilea în stop cardiac. În momentul în care încălcarea a încetat complet activitatea electrica a muschiului inimii.
 3. tahicardie ventriculară caracterizată prin absența pulsului pe arterele mari.
 4. Ca rezultat, disociere electromecanică se poate produce, de asemenea, insuficienta cardiaca: din cauza absenței activității mecanice a organului electric menținând în același timp.

Inima poate opri și din cauza predispoziției genetice - sindromul Romano-Ward. Există și alți factori care pot provoca o funcționare defectuoasă a mușchiului inimii și să conducă la consecințe foarte negative.

Inima poate opri la fundal:

 • hipotermie, rezultând vasospasmului;
 • electrocutării;
 • care primesc medicamente greșit - glicozide cardiace, blocante adrenergice, analgezice și medicamente utilizate în anestezie;
 • stop respirator atunci când scufundat sub apă;
 • lipsa de aer, asfixie;
 • boală coronariană;
 • ateroscleroza;
 • hipertensiune arteriala, stanga hipertrofie ventriculară;
 • șoc și hemoragic anafilactic;
 • fumat (factor indirect care afectează în mod negativ activitatea cardiovasculare);
 • din cauza vârstei de maturitate.

Duce la insuficienta cardiaca se poate unele medicamente de la aritmie. agenți antibacterieni, agenți pentru schizofrenie. intoxicații cu alcool sau intoxicarea pe fondul unei supradoze de medicamente poate provoca debutul de moarte clinică.

simptome insuficienta cardiaca si de prim ajutor


Dacă există factori predispozanti pentru arestare subita de cauza cardiaca, este necesar să se ia cu atenție și grijă de corpul tau, renunta la obiceiurile proaste și sunt supuse examinării regulate de către un medic. Preluarea controlului asupra corpului lor, folosind CardioVisor - un dispozitiv care poate fi montat pe propriile lor picioare și mâini și cunosc electrocardiogramei.

simptome insuficienta cardiaca si de prim ajutor

Semne de stop cardiac va permite să se facă distincția de încălcări ale altor patologii în care utilizarea este interzisă pe unele manipulare, pentru a permite recuperarea mușchiului inimii. Există unele semne de a fi suspectate stop cardiac. Primul este pierderea conștienței. Bărbatul oprit câteva secunde după stop cardiac, ceea ce face convulsie în termen de 20 de secunde.

pielea palidă și buzele, vârful nasului și lobul urechii devin albastre. Respira mai greu, este aproape inaudibil. 2 minute mai târziu, se oprește complet. Puls atunci când sondare lipsă în încheietura mâinii și a gâtului. Principala caracteristică - absența bătăilor inimii în spatele sternului. Elevii sunt dilatate stop cardiac, fără nici un răspuns la lumină.

simptome insuficienta cardiaca si de prim ajutor

După 2-3 minute se produce după oprirea organului principal în moartea clinică la om, după care organele și țesuturile sunt expuse la schimbări ireversibile hipoxice. Dacă nu efectuați timp corespunzătoare CPR de moarte clinică intră în biologic.

Odată ce inima sa oprit, creierul continua sa traiasca pentru inca 9 minute. Dispariția treptată a celulelor creierului se produce cu 7 minute, dacă aveți timp pentru a revigora inima după acest timp, un om de o viață poate rămâne incapacitate de muncă. Salvați sănătatea victimei poate fi numai în primele 2-5 minute de la începutul morții clinice.

Simptomele unei persoane în stop cardiac poate să lipsească. Mai precis, el nu va fi în măsură să le accepte din cauza instalarea bruscă a situației clinice. Unii spun o durere puternică, greu de suportat in spatele sternului. Opriți mușchiul cardiac poate să apară atât de brusc încât alții pur și simplu nu observa acest lucru. Este deosebit de periculos atunci când apare într-un vis, și apoi pentru o lungă perioadă de timp, toată lumea va crede că persoana este pur și simplu doarme. stop cardiac la sugari si apare - in mod dramatic, dintr-o dată, și numai răspuns în timp util poate reveni copilul la viață.

Diagnostic și de prim ajutor

Diagnosticați insuficienta cardiaca trebuie sa lucreze foarte repede, prin aspectul lor și pe fundalul inspecției. Pacientul, în acest caz nu prescrie comportamentul ECG și alte proceduri, deoarece, în caz de resuscitare la fiecare minut contează. Primul lucru pe care medicul sonde pulsul, pentru a asculta respirația, se uită la elevii (în resuscitare).

Dacă dintr-o dată un iubit sau trecatori au probleme, o nevoie urgentă de a apela o ambulanță și să încerce resuscitarea pacientului proprii. Pentru a face acest lucru, se pune pe o suprafață plană și fermă, descheie gulerul cămășii sau gâtului liber de alte haine, verificați gura posibila prezență a vomei sau limbaj afundate și pentru a începe masajul cardiac. Masajul cardiac foarte bine poate efectua oameni neinstruiți fără educație medicală specială.

Trebuie să faceți clic pe zona a inimii două brațe îndreptate, compresii pe torace alternativ cu Respirația de salvare.

Efectuați această procedură trebuie să fie în terapie intensivă timp de 30 de minute. În cazul în piept începe să se ridice, inseamna ca plamanii umple cu aer, iar viața se întoarce la om. La sosire, medicul poate face o lovitură de adrenalină la inima și să continue procesul de resuscitare.

Tratamentul ulterior va fi programată după spitalizarea pacientului, in functie de cauza, declanșând a opri inima, și modificări în organism, care au avut loc după atac.
Uneori, adăugarea de medicamente necesită o intervenție chirurgicală, care poate îmbunătăți șansele pacientului pentru viață. Foarte rar, după revenirea la viața pacienților evitat consecințe grave, și este necesar, ca urmare a acestui tratament de lungă a avut loc într-un spital.