simptome neurastenie, cauze, tratament

Ce este neurastenie?

Neurastenia - o tulburare mintală cauzată de slăbiciune nervoase. Cauza principală a bolii este prelungită emoțională pui de somn-dispoziie, ceea ce duce la epuizarea sistemului nervos.Sindromul neurasthenic este influențată de traume psihologice pe termen lung, care are loc atunci când o parte a șederii într-un mediu ostil la domiciliu sau la locul de muncă. De obicei, acesta este asociat cu creșterea stresului mental sau fizic din cauza condițiilor de muncă sau cerințe cerințe insuportabile.

Neurasteniei la copii apare adesea din cauza unor conflicte cu părinții care fac cererile excesive și exprimă nemulțumirea constantă cu realizările copilului. Atunci când un copil se confruntă cu congestie severă, mentală și fizică, și înțelege că în continuare nu rezultate care sunt așteptate de la el în sistemul său nervos se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, să nu reușească.

Neurasteniei expuse bystroutomlyaemye, personalitate adinamică. cu un sistem nervos slab. De regulă, este de oameni ipohondre cu un simt foarte dezvoltat al datoriei. Neurasteniei dezvoltat, de asemenea, sub influența factorilor debilitante ale sistemului nervos - foame, oboseala constanta, lipsa de somn.

neurastenie sexuală se caracterizează prin disfuncție sexuală, care predomină în imaginea de ansamblu clinică a pacientului.

Simptomele neurastenie

Simptomele de neurastenie sunt foarte diverse. În primul rând - este slăbirea funcțiilor de inhibiție interne. Aceasta se caracterizează prin următoarele simptome:

1. Creșterea iritabilitate.
Omul devine extrem de scurt-temperat, care nu sa întâmplat până acum. Chiar și pentru motive minore o persoană poate fi, reacții violente nepotrivite - țipând, aruncând lucruri, de rupere de mobilier.

2. Sensibilitate la stimuli mici.
Neurasteniei pacientul este foarte sensibil la iritanți electrocasnice mici pe care oamenii sanatosi ar fi ignorat. De exemplu, la ticăitul unui ceas sau un ziar foșnet.

3. Frecvența izbucniri emoționale.
Flash furie în neurastenie de scurtă durată, cu toate acestea, poate fi de multe ori repetate. Constiinta in timpul crizelor persistă.

4. Creșterea tearfulness.
anxietate excesivă poate fi cauzată ca tearfulness, care a fost anterior străin pentru om.5. Tulburări de memorie și de distragere a atenției.
Persoana este dificil să se concentreze, el încearcă să evite orice efort mental.

6. Efectul asupra vieții sexuale.
În prima etapă: bărbați ejaculare prematură lucru se întâmplă, se poate dezvolta într-un sindrom compulsiv. La femei, este imposibil de a realiza plăcere, din cauza unei incapacitatea de a se relaxeze și să scape de gânduri străine. În a doua etapă: potența în scădere la bărbați, femeile sunt frigidă.

7. iritabilitate crescută la lumină și sunet.

8. sensibilitate dureroasă la frig și căldură.

9. Insomnie.
maestru pacient gânduri neîncetate despre provocările și greutățile, din care, deoarece el poate petrece ore se clatina si cotitură în pat. În cele din urmă, o persoană care se dezvoltă frica de a „nu dorm“, ceea ce sporește și mai mult sentimentul de anxietate. Somnul în sine este superficială.

10. Fragmentat în dimineața.
Un bărbat se trezește într-o stare proasta, el nu a vrut să se ridice și să înceapă o nouă zi. În confruntă cu somnolență și oboseală în timpul zilei. Numai la sfârșitul zilei, persoana începe să se simtă mai energic, care în cele din urmă îl împiedică să doarmă timp.

11. Sentimentul constant de oboseala - fizică și mentală.
Persoana este dificil să se gândească, stare depresivă. Totul încetează să mai fie interesant. Nimic nu place.

12. Dureri de cap și amețeli.
O senzație de greutate în cap, ca și în cazul în care poartă o cască sau comprimarea inelului.

13. Soreness în diferite părți ale corpului.
dureri de spate și dureri musculare, membrelor reci, insuficiență respiratorie, transpirație, probleme cu tractul gastro-intestinal, urinare frecventă, uscăciunea gurii, și, invers, salivație crescută.

Cum de a trata neurastenie?

Un aspect important în tratamentul neurasteniei este de a elimina oboseala. Acest lucru se realizează prin somn adecvat, odihna, nutriție adecvată, precum și utilizarea de vitamine, glucoza, fitin, calciu glicerofosfat, hematogen și alte tonice.

Cu epuizarea crescută de tratament util al neurasteniei la domiciliu. În acest caz, prescris repaus la pat și complet gratuit de la locul de muncă. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, doar suficient pentru a salva pacientul de suprasarcină, orele suplimentare și setați ordinea corectă a zilei, care a oferit timp suficient să se odihnească.

Când excitabilitate excesivă a pacientului poate fi programat un tratament medical al neurasteniei. De asemenea, formarea autogenă eficientă. Când tulburări de somn, este de dorit să nu folosească somnifere, dar pentru a rezolva problema de seara plimbări, băi, și cu excepția noaptea de băuturi interesante - cafea, alcool și băuturi carbogazoase.

De asemenea, în tratamentul neurasteniei, este important să se elimine situațiile de stres, în cazul în care continuă să influențeze pacientul. În cazul în care acest lucru nu este posibil, terapeutul trebuie să fie metode de sugestie sau persuasiune pentru a schimba atitudinea pacientului față de problema. Atâta timp cât această situație nu este rezolvată, restul tratamentului va fi ineficient.

surse:

Nevroza - Svyadosch AM

Nevroza - Karvasarsky BD

Nevroza și creșterea personală: lupta pentru auto-împlinire - Karen Horney

Principiile psihanalizei și aplicarea lor la tratamentul nevrozelor - Herbert Nunberg

Ca și postul? Sprijinirea revista „Psychology Today“, faceți clic pe:

Ca și postul? Sprijinirea revista „Psychology Today“, faceți clic pe: