simptome neurastenie, semne, tratament

Neurastenie (sau tulburarea neurasthenic) este una dintre tulburările neuropsihiatrice cele mai frecvente. tulburare Inutil apare cel mai des în fundalul bolilor curente pe termen lung, ca factori de declansare de multe ori servește ca traume psihologice (deces în familie, divorț, etc.). Neurasteniei la copii apar atunci când excesiv de mare de suprasarcină psiho-emoțională.


simptome neurastenie, semne, tratament

obiceiuri proaste, ore de lucru neregulate, somn necorespunzătoare în timpul zilelor săptămânii / week-end crește semnificativ riscul de neurastenie.

Informații pentru medici: neurastenie (tulburare astenic-neurotic sau neuroasteniei) din ICD-10 codificate sub codul F48.0.

Simptome și semne

Există trei stadii ale bolii:

  • Hypersthenic (inițial).
  • Intermediar (etapa slăbiciune iritabil).
  • Hyposthenic (etapa apatie).

simptome neurastenie, semne, tratament

Neurasteniei, caracteristici care se potrivesc complet într-o creștere moderată de iritabilitate mentală, frustrare este etapa inițială. În această primă etapă a pacientului griji iritabilitate, nerăbdare. În același timp, începe să scadă performanța, oamenii pauza de multe ori pe colegii de munca, distrasă de detalii minore. De asemenea, reduce concentrarea atenției și memoriei. tulburări de somn începe, astfel încât unul dintre primele „clopotele“ servește trezirea mai devreme, 5-10 minute înainte de semnalul de alarmă. Deseori, pacienții încep să sufere de dureri de cap de presare natura.

În a doua etapă a neurasteniei, în plus față de cele deja descrise plângerile au început să se dezvolte oboseală severă, slăbiciune. În acest stadiu există o schimbare a modurilor de somn. somn de noapte devine nesatisfăcătoare, astfel există somnolență severă în timpul zilei. Din cauza stresului emoțional continuu apar simptome legate de tractul gastro-intestinal (dispepsie, dureri abdominale, etc.), sistemul cardiovascular (poate creste tensiunea arteriala, dezvolta tahicardie).Pe de-a treia și ultima etapă a bolii pacientul dezvoltă apatie, letargie, somnolență, sfera emoțională deprimat. De multe ori se dezvolta subdepressive sau depresie, scăderea libidoului, apare plângerile ipohondre se concentreze - pacientul este în mod constant a asculta cele mai mici schimbări în corpul lor. Eficiența este redusă în acest stadiu până la incapacitatea totală de a efectua sarcini de rutina.

De asemenea, trebuie remarcat și faptul. că crize repetate de tulburări nevrotice, de obicei, tind să aibă un flux mai bun și mai rapidă de tranziție între etapele bolii.

Neurastenia - o boală a secolului XXI

Cel mai bun răspuns la întrebarea cum de a trata neurastenia ar fi o frază simplă - pentru a preveni in curs de dezvoltare desfășurate. La etapa inițială, și primele semne ale neurastenie pur și simplu normalizează somn si de veghe. Creșterea duratei de somn este necesar și în etapele ulterioare ale bolii. În cazul 2-3 măsuri ar trebui să se concentreze pe activitățile de fortificare (terapie cu vitamina, formare auditive, masaj, întărire). Atunci când severitatea manifestărilor neurastenie trebuie să se gândească, de asemenea, cu privire la încetarea temporară a muncii, un curs de tratament psihoterapeutic, în cazuri extreme, recurge la tratament în spital cu antidepresiv și anxiolitic.

În neurastenie, dezvoltat pe fondul unei boli fizice, ar trebui să fie tratate cu prioritate a patologiei de baza, care efectuează simultan o credință psihologică într-un prognostic pozitiv si tratament cu medicamente de restaurare. Cu toate acestea, ignorând neurastenie, în tratamentul altor boli, pot anula toate eforturile medicului curant.

Spre deosebire de tulburări de adaptare mai grave, neurastenie (tratamentul la domiciliu, care dă rezultate excelente) are două avantaje: prognostic bun, chiar și în cazurile severe, posibilitatea de normalizare a statului în stadii incipiente, chiar și fără utilizarea de medicamente specifice.

Principalele recomandări pentru terapia inițială la domiciliu un pic, și acestea sunt ușor de a efectua:

  • Nu permite suprasolicitarea psiho-emoțională.
  • Este de igienă și de somn în timp util pentru a preveni încălcarea.
  • În primăvara și toamna ar trebui să ia medicamente multivitamine.
  • Programul de lucru, mai ales atunci când episoadele disponibile de neurastenie în trecut, nu trebuie să depășească 10 de ore pe zi. Nu este recomandat de șase zile săptămână de lucru și de a schimba programul de lucru de zi cu zi.