Simptome neurastenie si tratament, cauze, simptome

Simptome neurastenie si tratament, cauze, simptome
Ce este - neurastenie astenice sau nevroza este o patologie a sistemului nervos uman, care apare ca urmare a epuizării organismului ca urmare a efort mental sau fizic prelungit.Cel mai adesea boala afectează persoanele între 20 și 40 de ani, în timp ce femeile sunt mai puțin predispuse la neurastenie.

Boala apare din cauza suprasolicitării prelungite, stresul la locul de muncă, lipsa de somn, tragedii de viață, cu conflicte interpersonale.

cauzele


Principalele cauze ale neurastenie poate fi considerată o situație în care abilitățile mentale ale unei persoane nu îndeplinește angajamentele asumate. La sarcini mari asupra sistemului nervos devine tot mai dificil pentru a comuta la odihnă, și de oboseala acumulată și crește sarcina în lipsa odihnei corespunzătoare.

Există un stres constant, în același timp, iar persoana încearcă să pătrundă într-un val care nu se poate face, pentru că nu toate sarcinile efectuate, iar cazul nu este complet făcut. În încercările de a reduce sarcina asupra sistemului nervos prin alcool sau situații fumatul este doar obtinerea mai rău. Intoxicație cu aduce și mai mare pericol în caz de boală.

Simptomele neurastenie


Simptome neurastenie si tratament, cauze, simptome
Următoarele simptome sunt principalele simptome ale neurastenie:

 1. 1) Dureri de cap. De obicei apare la sfârșitul unei zile obositoare. Pacientul are un sentiment că capul este stors casca. Acest efect se numește „casca neurastenică“.
 2. 2) Amețeală. Există o rotație a capului. simptom acut de excitare considerabile, stres, schimbare de vreme, efort fizic.
 3. 3) Tahicardia. roșeață sau paloare a pielii. palpitații și disconfort în neplăcute zona inimii apar de obicei, atunci când excitare pacientului sau la o supraîncărcare emoțională.
 4. 4) lipsa poftei de mancare, arsuri la stomac, balonare. greutate, constipație sau diaree. Simptomele dispeptice apar destul de des.
 5. 5) polakiurie sau nevoia frecventa la baie pe mici.
 6. 6) ejaculare precoce la barbati.
Neurastenie, care curge în formă hypersthenic, se caracterizează prin iritabilitate semnificativă, iritabilitate și instabilitate emoțională. Pacientii de multe ori sunt nerăbdători să strige la cei angajați sau la locul de muncă dragi, du-te repede din ei înșiși. Ele sunt zgomot foarte iritabil, mulțimi mari de oameni, sunetul o influență puternică asupra lor. scade semnificativ performanța. Există o distragere a atenției de atenție și de oboseală.

Lucrarea se face devine foarte dificil: pacientul de multe ori distras, nu se poate concentra, de multe ori apare de la locul de muncă. De asemenea, există o problemă cu somnul, trezirea nocturne și coșmaruri. Dimineața, pacientul se simte copleșit, starea lui de spirit proasta. Stare de rău în seara, chiar mai mult să se deterioreze. Memorie scade, a simțit disconfort în organism, există o caracteristică pentru pacient „casca neurastenică.“slăbiciune este Iritabil a doua fază a bolii. Atunci când acest lucru se întâmplă la pacienții cu iritabilitate semnificativă coleric, care dispare rapid, înlocuit de epuizare mentală. Pacienții pot plânge și rănit, apoi reacția violentă merge în frustrare și lacrimi. Pacientul este în orice situație se schimbă starea ta de spirit.

În această fază, boala nevrotică mai dificil de a lucra, el pur și simplu nu se poate concentra. Creșterea dureri de cap și să se concentreze pe ceva devine oboseala mai dificil, a crescut.


A început este foarte dificil de a finaliza se produce impotenta. Înapoi la locul de muncă se obține, astfel încât pacientul ei pleacă în scurt timp. Ca urmare, există o epuizare completă.

forma Hyposthenic, sau de-a treia fază a bolii este posibilă și într-un stadiu incipient, dacă vorbim despre persoanele cu un sistem nervos slab. In aceasta faza apar neurastenie oboseala mentală și fizică, letargie, anxietate debilitante, deteriorarea starea de spirit, apatie. Pacienții se simt melancolie fără cauză.

De asemenea, starea de spirit pare declin lacrimi în ochi și pronunțat. oboseală constantă a preveni oamenii au adunat, el nu se poate angaja în orice tip de muncă. Pacienții se concentreze asupra problemelor interne, sunt îngrijorați cu privire la sănătatea lor. ipohondrie apare. În cazul în care timp pentru a începe un tratament doar după o scurtă perioadă de timp pentru a recupera de somn și de sănătate normală.

tratarea neurasteniei


Simptome neurastenie si tratament, cauze, simptome
Medicul la etapa inițială a tratamentului neurasteniei crea condiții optime ale pacientului a zilei, timpul pentru mersul pe jos și de dormit. Se recomandă normalizarea regimului căile sale libere de medicament pentru a regla puterea și reporniți tehnici de relaxare.

exercițiu fizic necesar pentru ca neurastenie apare frecvent, din cauza inactivității. exercitarea efectivă în aer liber, jogging dimineața, precum și de înot.

Dieta pentru neurastenie ar trebui să constea din alimente, crește capacitatea de adaptare. bai calde prescriși cu uleiuri aromatice și decocturi de plante aromatice.

Medicamentul trebuie să fie în neurastenie:

 1. 1) Vasodilatatoarele. Așa cum este adesea vasospasmul cerebral și o durere de cap, este necesar să se oprească durerea cu ajutorul datelor de medicatie. Ei vor elimina deficitul de oxigen din creier.
 2. 2) Vitamine. Îmbunătățirea stării generale, crește imunitatea.
 3. 3) nootropics. Tabletele, hrănesc celulele creierului. Deoarece unele dintre ele au efecte psihoactive asupra organismului, medicul trebuie să se numească dozare și medicație.
 4. 4) Anti-depresive. Acesta se aplică numai în cazul în care există o depresie (a se vedea. Simptomele și tratamentul depresiei.) În paralel cu neurastenie.
 5. 5) Sedativele. Poate reduce stresul și de a reduce anxietatea. Îmbunătățirea somnului și capacitatea de a se relaxa. Tulburări cardiovasculare sunt tratate păducel tinctura, medicamente cu menta, valeriana și motherwort.
 6. 6) Agenți care îmbunătățesc schimbul de substanțe ale creierului. Natural capabil de a restabili celulele creierului.
Pacientii recomanda, de asemenea, consultarea unui fizioterapeut cu boala pentru selectarea de tratamente de fizioterapie adecvate. Se aplică proceduri, cum ar fi masaj, aromoterapie, electrice, reflexoterapie.

profilaxie


La detectarea simptomelor, în primul rând recomandat pentru a stabili o zi normală. buna odihna si somn stabilit - ceea ce aveți nevoie. Evitați stresul emoțional, nu percep problemele și negativitatea prea „aproape de inimă.“ De asemenea, este recomandat să ia medicamente preventive pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului nervos și a sistemului imunitar.

În acest caz, nu este necesar să se auto-medicate. Neurolog va consilia medicație adecvată poate ajuta la reducerea stresului.

mai multe emoții pozitive, mai puțin de buclare asupra situațiilor negative - toate acest lucru este necesar. Ar trebui să fie utilizat în plus față de toate acestea posibilitatea de medicina tradițională. Dacă există o tendință de suprasarcină nervoase, asigurați-vă că pentru a le da o pauza. Atunci când programul de ocupat trebuie să fie de cel puțin 2 ori pe an să se odihnească timp de 1 săptămână. Iubeste-te, și să aprecieze viața ta! Și atunci va fi întotdeauna sănătos!