simptome neurastenie și tratament

Neurastenie - un aspect al bolilor psihosomatice manifestându-se ca urmare a oboselii fizice si psihice, de suprasarcină pe termen lung. Ea face parte din categoria neuroasteniei în a cincea secțiune a ICD-10 - Clasificarea internațională a bolilor. Cel mai adesea neurastenie apare la vârstă tânără și mijlocie din cauza unui ritm ocupat de viață, lipsa de somn, lipsa de odihnă, stres constant. De asemenea, poate apărea și la copii.Neurastenie apare în intoxicațiile cronice și slăbesc infecțiile organismului, tulburări endocrine, malnutriția și avitaminoza, tumori. Se poate dezvolta în mod activ diabet zaharat. Cu toate acestea, principala cauză a neurasteniei considerate sarcină excesivă asupra sistemului nervos central, care duce la stres. corpul pacientului nu ajunge suficient de odihnă și relaxare, cauzand oboseala cronica, lipsa de somn si iritabilitate la cea mai mică pretext.

etape de dezvoltare

Neurasteniei include trei dintre cele mai importante forme de dezvoltare:

 • Sindromul hypersthenic;
 • slăbiciune iritabil;
 • Sindromul hyposthenic.

simptome neurastenie și tratament
Sindromul Giperstenicheskom însoțită de creșterea iritabilitate mentală, temperament ascuțite, labilitate starea de spirit. Pacienții jacked cu ușurință, în imposibilitatea de a se controla, suntem capabili de a insulta pe alții. semnele caracteristice sunt scăzut de performanță, confuzie și lipsa de concentrare asupra unui caz executat. Pacientul nu poate pentru o lungă perioadă de timp pentru a experimenta stresul mental și emoțional, de multe ori distras de partea de sunet, astfel încât nu are timp pentru a efectua o anumită cantitate de muncă. Neurasteniei prima etapă se manifestă plângeri ca dureroase de somn pe timp de noapte, tulburarea vise, care se încadrează adormit lung care însoțește tulburările de somn comune. Rezultatul - o stare stabilă de epuizare și nadorvannosti disconfort, de zi cu zi în cap, pierderi de memorie, tulburări ale organelor interne.

A doua etapă are loc atunci când există o recuperare de neurastenie insuficient de hypersthenes manifestate în principal în asthenics și coleric. Iritabilitatea se înlocuiește cu epuizarea emoțională. Nervozitate se manifestă chiar și în cazurile minore. Pacientul nu este în măsură să se concentreze pe orice fel de muncă, apare rapid oboseala, migrene, in crestere iznuronnost totale si a corpului descarnat. El a distras temporar de la locul de muncă, dar o astfel de pauză nu aduce relaxarea cerebrală și mentală. Eforturile Nenumărate de a re-start individul este adus la o epuizare nervoasa complet.

Semne a treia etapă a neurasteniei inițial manifestat în asthenics, persoanele suspecte și suspecte cu sistemul nervos sensibil. psihofizic Hyposthenic neurastenie caracterizat prin apatie, lipsa de inițiativă, stare depresivă, lipsa de interes. O astfel de stare este susținută de tearfulness și instabilitate sensibilă. Pacientul este fixat exclusiv pe experiențele personale ale nemulțumirile imanente și ipohondrice, ceea ce agravează și mai mult starea generală nervos.simptome

Neurasteniei include simptome diverse. caracteristici de top ale bolii:

 • senzație de stoarcere a capului în jurul perimetrului său;
 • amețeli, sentiment de care nu formează un obiect în mișcare;
  simptome neurastenie și tratament
 • a redus activitatea creierului;
 • palpitații ale inimii, o senzație de presiune sau parestezie a inimii la cele mai mici situatii de stres;
 • creșterea tensiunii arteriale într-o hulă;
 • dispepsie, tractul gastro-intestinal, manifestată în balonare, constipație, eructații, arsuri la stomac, diaree frecvente;
 • polakiurie (urinare, cistite), care se manifestă în situații stresante și dispar într-o stare liniștită a omului;
 • scaderea activitatii sexuale, insatisfacție sexuală, ejaculare rapida. Contactul sexual se termină rapid, lăsând un sentiment de slăbiciune, și slăbiciunea corpului.

Simptomatologia are în vedere, de asemenea, semne de tulburări de somn la un pacient care suferă de neurastenie. Somn saraci este cauzata de starea de veghe frecvente în sus, somn tulbure, oboseală, senzație imediat după trezire. În legătură cu această procedură a încălcat asimilarea informațiilor și a scăzut de performanță.

Cauzele neurastenie excitabilitate a stării pacientului, care apare sub forma de coltisorul sau schelălăind atunci când display-uri de zgomot neașteptate și atingere îmbunătățită. Orice situație neînlăturat cauzează el anxietate, pretentios, uneori furie. starea de spirit labilă a pacientului. La nivelul neurastenie fiziologic determinat tendon trezire și reacție periostală, zvârcolindu pleoape și degete, hiperhidroză, tahicardie, creșterea reacție pilomotornogo pronunțat dermografism.

Principalele metode de diagnostic și tratament

Neurasteniei neurolog diagnosticat pe baza plângerilor pacientului, examinarea sa și istoricul medical. Neurastenia poate dezvolta nu numai în boli prelungite, intoxicațiilor, dar, de asemenea, în neuroinfecțiile, inflamații, tumori cerebrale. Pentru a evita simptome similare, este necesar să se efectueze un calculator sau imagistica prin rezonanta magnetica. Pentru a determina circulația sanguină a creierului efectuat rheoencephalography.

simptome neurastenie și tratament
In tratamentul neurastenie este prescris în funcție de centrele revelate ale manifestării sale și, prin urmare, eliminarea completă a acestora. Pacientul este prescris antidepresiv sau sedativ și întărirea generală a acțiunii, în funcție de gravitatea stării de nevrotic. ceai recomandate puternic și cafea, o varietate de tonice: gluconat de calciu, rădăcină de ginseng, fructe de magnolie din China de viță de vie, Pantocrinum. La determinarea cursului tratamentului neurasteniei este important să se ia în considerare caracteristicile de vârstă ale pacientului, cât mai multe medicamente psihotrope sunt contraindicate pentru copii. Lipsa de fier în organism poate declanșa o tulburare mentală, de aceea este important să se alimenteze resursele cu ajutorul unor medicamente speciale.

Odata cu utilizarea de medicamente complexe este necesară pentru a normaliza modul de zi, pentru a oferi organismului suficient de somn și de odihnă, temporar exclude munca mentală și prezența factorilor de stres, organizează zilnic plimbări scurte în aer curat, să ia un curs de psihoterapie. formare autogenă, metode de sugestie si hipnoza va ajuta pacientul pentru a scăpa de gânduri obsesive și depresie într-un aspect nou pozitiv la lumea din jurul nostru. Cald baie de picioare cu uleiuri aromatice liniștitor și alte mijloace individuale pentru a ridica starea ta de spirit va avea un impact pozitiv asupra stării psiho-fiziologică a organismului. Vitamina complex consolida sistemul imunitar, avertizare încălcarea organelor interne funcționale. somn odihnitor, gândirea pozitivă și respectul pentru stabilitatea emoțională pentru a ajuta la recuperarea energiei mai vitale și umple-te cu forțe proaspete.

Boala neurasteniei este considerat secolul douăzeci și unu, ca și în prezent tot mai mulți oameni sunt expuși la epuizare emoțională și fizică din cauza programului de lucru neregulat, disponibilitatea de stresul de zi cu zi, lipsa de nutrienți în organism din cauza malnutriției. Toate acestea duc la tulburări de somn, dezorganizarea completă și distragere a atenției. Respectarea somn adecvat, de odihnă și de nutriție va preveni neurastenie, rămâne întotdeauna într-un flux activ de viață.

Evaluează acest articol! Fii primul!