simptome neurastenie, tratament, cauze, alfabet de sănătate

Neurasteniei este mult mai frecvent decat a pus acest diagnostic. Foarte des aceasta boala este mascată de alte tulburări medicale, depresie sau chiar simptomele puse pe seama caracterului rău.Despre neurastenie, simptomele si tratamentul este scris o mulțime de cărți, dar încă foarte puțini oameni pe ea amintește atunci când se ocupă cu pacientul.

Neurastenie (încă se numește nevroza astenica) - o boală a sistemului nervos, din cauza oboselii sale la efort fizic și mentală excesivă constantă.

Cel mai adesea expuse la boala la pacienții cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, bărbații se îmbolnăvesc mai des decât femeile. De asemenea, la risc sunt cei care nu au somn suficient, o muncă fizică grea, o odihnă rară, conflicte frecvente, situația personală dificilă și tragedii familiale.

Ce factori pot declanșa neuroasteniei?

simptome neurastenie, tratament, cauze, alfabet de sănătate
Cauzele neurastenie sunt cele mai multe ori:

 • muncă sedentară de rutină
 • lipsa cronică de somn
 • conflicte frecvente
 • boli somatice
 • muncă continuă greu fără odihnă suplimentară

Manifestările clinice ale neurastenie

Toate simptomele de neurastenie este ușor de mascat de diferite boli ale organelor interne sau o „personalitate“.

 • Una dintre principalele simptome este iritabilitate

Ea se manifestă peste tot și întotdeauna, chiar și în ocaziile cele mai nesemnificative. Oamenii îl pot deranja oamenii apropiați și nativi, toți asociații, colegii și clienții la locul de muncă, tovarăși de călătorie în transportul sau chiar propriile lor obiceiuri. Iritabilitatea însoțită de violentă și neîngrădit. În cazul în care un pacient este ceva enervant, reacția nu va dura mult timp. pacient neurasteniei imediat „flash-uri“ ca un meci. El își pierde capacitatea de a controla cuvintele sale și nu este în măsură să perceapă critici în aceste momente. După aceste „flash-uri“ pe role ale pacientului senzație de oboseală și obosit. Este atât de pronunțat că omul crede că, în general, mișcarea brațelor sau a picioarelor devin pentru el prea multă muncă.

 • De foarte multe ori există dureri de cap

Ele sunt comprimarea personajului, există un sentiment că capul este umplut cu vată, acestea sunt provocate de cea mai mică efortului fizic, astfel încât frecvența lor este foarte mare.

 • tulburări de concentrare

Apare sau este exacerbată de tulburări de somn. Pacientul dificil de a adormi, mintea lui se învârte o mare cantitate de gândire pe care îl enervează. Dacă o persoană se duce în cele din urmă să doarmă, natura somnului este foarte superficial, este ușor de trezit, se poate bântuie coșmaruri. Dimineața pacient neurastenie se trezește obosit și frustrat. • De asemenea, este caracterizat printr-o sensibilitate ridicată, chiar și tenul mat arată sunete luminoase și moi - tare.
 • Acești oameni crește anxietate, fobii apar.
 • La bărbați, scăderea libidoului, în cazuri severe, apare impotenta.
 • Persoanele cu neuroasteniei caracterizate prin stima de sine scazuta, ei cred că sunt personalități nesemnificative, perdanți.

O altă caracteristică este că acestea sunt în mod constant la simptomele diferitelor boli, de la banale la letale, astfel încât acestea sunt foarte frecvente de vizitatori in clinica. Nu este surprinzător faptul că astfel de oameni pot agrava de multe ori boli cronice existente - herpes, reacții alergice, tremor. tulburări de vedere, durere la nivelul articulațiilor și coloanei vertebrale.

etapa neurastenie

 • Primul pas (form) - neurastenie hypersthenic

Se pare agitație, iritabilitate, excitabilitate, neliniște. Omul este greu să se controleze, el a fost chiar conștient de greșeala căilor sale, nu poate rezista, de multe ori descompune, plânge cu ușurință pierde auto-control. Motivul pentru plâns poate fi chiar un pic de zgomot, un mare număr de oameni, mișcarea rapidă a mulțimii. Deci, oameni consideră că este dificil să se concentreze la locul de muncă, care adaugă numai la iritarea. În cazul în care pacientul va încerca să controleze emoțiile la locul de muncă sau în locuri publice, acasă, el va stropi pe toți dintre ei prieteni apropiați. Seara a fost dificil să doarmă. Dureri de cap, ele sunt de multe ori herpes caracter - „casca neurasthenic“

 • A doua etapă (forma) - slăbiciune Iritabil

crește iritabilitatea, oamenii sunt din ce în ce perturbate. Capacitatea de a se concentra aproape pierdut. Există anxietate, agravarea de memorie și fobie îmbunătățită. De asemenea, există o stima de sine scazuta, o persoană care crede că viața este trăită în zadar și este lipsit de valoare și nimeni nu are nevoie. Vis devine superficială se deterioreaza cu treziri frecvente. Bucuria nu aduce nimic. Dureri de cap persistă, crește frecvența lor. Acestea pot fi însoțite de dificultăți de respirație, senzație de lipsă de aer sau disconfort în inimă. Există simptome somatice - indigestie, arsuri la stomac, constipație, senzație de o inima se scufunda. Controlul manifestările externe ale emoțiilor decolorat.

 • Etapa a treia (forma) - neurastenie hyposthenic

Agitație și activitatea fără țintă este redusă la pacienții cu nici o dorinta de a face ceva. Tot în jurul valorii de a continua să provoace iritații. Exista o frica de moarte, disperare. Somnul nu aduce alinare și un sentiment de relaxare. Pacienții sunt la mai multe boli imaginare. Ea începe să domine apatie, letargie si depresie. Se pare tearfulness și labilitatea emoțională.

tratamentul bolii

Un aspect foarte important în tratamentul neurasteniei la domiciliu sau într-un mediu spitalicesc este stabilirea regimului. Este necesar să se modul de zi și de noapte, care se încadrează adormit și trezirea ar trebui să fie una și, în același timp clar. De asemenea, asigurați-vă că pentru a elimina factorul care a fost provocator în dezvoltarea neurastenie. Este util să se ia vitamine, o plimbare în aer curat, schimba împrejurimile familiare.

Psihoterapie și diverse training-uri ocupă un loc cheie in terapia bolii. Când formularul hypersthenic neurastenie folosit tranchilizante, hipnotice. Când hyposthenic forma - medicamente care au un efect tonic, ceai puternic, ginseng siberian.

Tratamente de fizioterapie au un efect benefic, de exemplu reflexoterapie, aromoterapie, masaj, electrice.

Uneori poate imbunatati tratament pentru remedii neurastenie populare. Se poate folosi un decoct din scoarță de Viburnum, infuzie de frunze de lemn fragi. Uneori ajuta la infuzia de frunze de mur sau maghiran. Poate fi folosit suc de sfeclă (supernatant 3 ore la frigider), amestecat cu miere într-un raport de 1: 1. Are un efect calmant. Ia-o pe un sfert de ceasca de mai multe ori pe zi.

Neurastenia la copii

Cauza neurasteniei la copii sunt părinții. De obicei, acești părinți sunt foarte ambițioase și de a face cereri excesive asupra copilului. Astfel de copii sunt adesea copleșiți de numărul mare de studii în diferite cercuri și secțiuni, cu condiția ca părinții sunt nefericiți, spune copilul că el nu ajunge la nivelul dorit, este mai rău decât a altora, pentru a asigura neurastenie copilului. În neurastenie simptome la copii sunt destul de asemănătoare cu simptomele la adulți.