simptome neurastenie, tratament, simptome la femei

Un fel de nevroză, cauzate de epuizarea mentală sau fizică pe termen lung, numit neurastenie. Simptomele sale sunt variate, dar destul de caracteristic, astfel încât diagnosticul bolii nu este dificil.Ce este neurastenie? Acesta este sistemul nervos al pacientului, în care el trăiește o slăbiciune neuro-psihologice debilitante. Trigger acest tip de nevroză este considerată pe termen lung de suprasarcină fizice sau psihice: munca grea, lipsa de somn si odihna, stres. Neurastenia poate fi, de asemenea, din cauza somatice, boli mintale, intoxicație cronică.

La fel ca toate tipurile de nevroze. neurastenie caracterizat prin schimbări slab marcate în domeniul sănătății mintale. Neurasteniei diferite de psihoza: o anumită boală este nici tulburări semnificative ale personalității pacientului și nu este deranjat capacitatea sa de a se adapta la societate. Boala este recunoscută de către pacient, el caută să-l depășească, ca neurastenie afectează calitatea vieții.

Baza acestor tulburări - descompunerea obișnuită în fluxul sistemului nervos, care, totuși, să fie compensată cu un tratament adecvat. Cu alte cuvinte, indiferent de durata și simptomele de nevroza, este reversibilă.

Diferențele neurastenie la femei și bărbați

Neurasteniei expuse la persoane de vârstă activă, de regulă, „vârsta“ a bolii este de 25-40 de ani. Nevroza diagnosticat cu o frecvență egală în ambele femei și bărbați. În același timp, simptomele de neurastenie la femei mai pronunțate, iar boala se confrunta cu consecințe neplăcute sub forma diferitelor boli somatice.

Cu ceva timp în urmă, neurastenie prezentat ca „sindromul oboselii cronice“, dar studii recente au relevat faptul că aceste state au diferite etiologii și, prin urmare, necesită abordări diferite pentru tratament.

Astăzi a menționat că neurastenie sunt copii și adolescenți cu sarcină mentală excesivă la școală, precum și activități extracurriculare prea ocupat.

Diagnosticul de „neurastenie“ este de aproape 3 ori mai frecvente în rândul locuitorilor orașelor. Dar să spunem că nevroza prinde exclusiv locuitorii din mediul urban - este nedrept. Faptul că, în virtutea mentalitatea lor, oamenii din sat pentru a trata simptomele de neurastenie ca oboseala de obicei. În cele din urmă, în fiecare oraș mic, în special în sat, sunt profesioniști calificați în sens restrâns sunt capabili să identifice o astfel de tulburare.

Un alt nume pentru boala - sindromul asthenoneurotic sau astenic.

Etiologici (cauzele)

Neurastenia - o boală a cărei etiologie este în prezent considerată multifactorială.

Alocați următorul set de cauzele cele mai probabile ale nevrozei avute în vedere:

Riscul de boli la persoanele ale căror rude imediat suferit de nevroza si psihoza, este semnificativ mai mare decât la cei cu o familie de astfel de tulburări au fost observate. La risc sunt copii și că transmiterea bolilor infecțioase în dezvoltarea utero. Dezvoltarea sindromului astenice contribuie, de asemenea, la o naștere dificilă, leziuni de naștere. În cele din urmă, sindromul poate fi cauzată de constituția omului - un fel de structură a sistemului nervos.
Riscul de boli la persoanele ale căror rude imediat suferit de nevroza si psihoza, este semnificativ mai mare decât la cei cu o familie de astfel de tulburări au fost observate. La risc sunt copii și că transmiterea bolilor infecțioase în dezvoltarea utero. Dezvoltarea sindromului astenice contribuie, de asemenea, la o naștere dificilă, leziuni de naștere. În cele din urmă, sindromul poate fi cauzată de constituția omului - un fel de structură a sistemului nervos.

Unul dintre acești factori sunt dificil de copilarie traume psihologice. Foarte nedorite pe termen lung prezența umană în situația traumatică, din cauza probabilitate mare de neurastenie. Se pare, de regulă, imediat după stres intens, rezultatul care este important pentru pacient.

Aici iese în evidență climatul psihologic în familie, condițiile de creștere, precum și domeniul de aplicare al comunicării, gradul de satisfacție interioară a omului ca factorii care pot mecanism „alerga“ neurasteniei.

Pentru neurastenie este creierul overvoltage prelungit, activitate intelectuala epuizant. De regulă, există un astfel de grup de profesori, doctori, avocați, etc. Caracteristic, că procesele lor de gândire sunt, de obicei natura neliniștite - oamenii cred că imediat totul și în cantități mari. Aceasta agravează situația prin faptul că aceste persoane nu sunt, de obicei în măsură să-și planifice corect ziua, și pentru că în mod constant „resturi“ la locul de muncă, lipsa de timp suficient pentru odihnă și somn.
Studii recente demonstrează că neurastenie provoacă nu pot menține viața intimă. Acest lucru se datorează faptului că sfera sexuală a vieții include o varietate de procese fizice și mentale. Schimbarea frecventă a partenerilor, forma inadecvata de control al nașterii sau avort, boli cu transmitere sexuală - din care toate pot duce la dezvoltarea de nevroze.Studii recente demonstrează că neurastenie provoacă nu pot menține viața intimă. Acest lucru se datorează faptului că sfera sexuală a vieții include o varietate de procese fizice și mentale. Schimbarea frecventă a partenerilor, forma inadecvata de control al nașterii sau avort, boli cu transmitere sexuală - din care toate pot duce la dezvoltarea de nevroze.

După cum sa menționat deja, tulburarea „mai tineri“, sunt din ce în ce diagnosticarea suficient de mulți oameni tineri. Acest lucru se explică, în parte, la cluburile de modă, în cazul în care joacă tare, iritant nervi muzica. consumul excesiv de alcool, consumul de droguri și substanțe psihotrope.

Brain neurastenie poate rezulta din boli care afecteaza nervii, bolile de natură infecțioasă. Acest grup de factori etiologici include o varietate de leziuni, precum boala prelungite, corpul de drenaj (bulimie, anorexie, de exemplu).

Tabloul clinic (simptome)

Una dintre trăsăturile caracteristice ale neurastenie considerate oboseală constantă, slăbiciune. lucrurile Familiar sunt dificile, și chiar și după un somn lung o persoană care se trezește copleșit, în imposibilitatea de a desfășura o activitate.

Pentru nevroza se caracterizează printr-o tulburare în activitatea sistemului vegetativ-vascular: tahicardie, presare durere în inimă, insomnie.

Pentru nevroza se caracterizează printr-o tulburare în activitatea sistemului vegetativ-vascular: tahicardie, presare durere în inimă, insomnie.

Simptomele frecvente si dispeptice: o senzație de greutate în stomac și arsuri la stomac, diaree și constipație, fără un motiv obiectiv. Când excitare pacientul poate experimenta urinare frecventă, care uneori se dovedesc a fi false. Un simptom al neurasteniei la barbati poate fi ejaculare precoce, ceea ce contribuie la o nemulțumire sexuală.

Medicina modernă distinge trei forme de sindrom astenic:

Pentru neurastenie hypersthenic caracterizata prin iritabilitate, excitabilitate ridicată a pacientului. El a fost de scurtă temperat cu alții, ușor exasperată, deranjat de sunete străine, zgomot, ingramadindu. Astfel de oameni au o capacitate redusă de muncă, care nu este asociat cu oboseala, și încălcarea proceselor de atenție, percepție. Pacienții consideră că este dificil să se concentreze, intra într-un ritm de lucru, acestea sunt usor de distras. Toate acestea este motivul pentru care, până la sfârșitul zilei o persoana se simte obosit și iritat, dar, de fapt rezultatul muncii sale asupra originii.

Apăsând dureri de cap ( „casca neurastenic“), oboseală - toate aceste cauze de insomnie, vise tulburatoare si trezirea pacientului severa.

Următoarea etapă de neurastenie, în cazul în care în faza anterioară a bolii nu a fost compensată. Bolnav prea ușor iritat, dar aceasta stare trece repede într-un sentiment de neputinta. Omul își pierde repede cumpătul, strigând, dar după câteva minute strigătul poate merge în jale și epuizare mentală.

pacient cu handicap la nivelul. Luând în discuție problema, el devine obosit cu ușurință, atenția lui se risipește, dureri de cap de presare privează de înțelegere a ceea ce face. Ca urmare, o persoană care se simte frustrat neputinței propria și a început să arunce. Încercările repetate se încheie într-un mod similar. În jurul acolo este crescut excitabilitate și inconsecvență umane expuse de emoțiile lor la imaginea reală a ceea ce se întâmplă (râsete isterice sau, dimpotrivă, plângând).

În această formă de pacient sindrom astenice experiențele slăbiciune mentală, apatie, pierderea interesului pentru viață. El începe să sufere de depresie, pierd de referință vitale. Foștii interese nu mai sunt atractive. Activitatea fizică și mentală sunt abandonate din cauza sentimentelor de oboseală generală, slăbiciune. În cazul în care pacientul este pornit spre interior, acesta nu va atrage manifestările exterioare ale vieții. Adesea, apariția neplăcerilor hipocondriace despre activitatea diferitelor organe.

Trebuie remarcat faptul că tranziția de fază neurastenie nu este întotdeauna unul la altul. Deci, coleric, sau cei cu suficient de puternic prima etapă de boală a sistemului nervos poate deveni slăbiciune iritabil. neurastenie Hyposthenic găsit de obicei în mișcare lentă, persoanele extrem de sensibile, cu un sistem nervos slab.

Cu un tratament adecvat al acestor condiții sunt compensate. Sindromul astenic Apariția repetată are de obicei un simptome mai pronunțate și prelungite.

Diagnostic si tratament

Diagnostic neurolog angajat care analizează datele din istoricul desemnează examinarea generală a pacientului de a exclude sau de boli infecțioase cronice.

Neurastenia poate fi, de asemenea, o consecință a înfrângerii de tip organic de creier, așa că trebuie să vă asigurați că pacientul nu are boli, cum ar fi meningita, tumori, CNS. În acest scop, numit CT sau RMN, rheoencephalography (examinarea sistemului fluxului sanguin cerebral).

Tratamentul oricărei forme de neurastenie trebuie să înceapă cu identificarea unui factor traumatic, deoarece numai în cazul în care este posibil să se elimine de recuperare a pacientului. Se poate avea în vedere următoarele reguli generale:

  • Regimul strict al zilei, cu o alternanță competentă de muncă și perioadele de odihnă;
  • Scăderea activității fizice și intelectuale;
  • Noapte bună. și, uneori, un pui de somn;
  • Alimentația corectă (în care în unul și același timp);
  • Plimbările în aer curat;
  • antrenament autologe și psihogenă.

Pentru medicamentele acțiuni de restaurare includ pe cele care contin fier, calciu, cofeina si brom. De obicei, acestea sunt asamblate într-un singur curs de tratament. Pentru refacerea și întărirea sistemului vegetativ-vascular prezentat tinctura de Motherwort, păducel, valeriană.

forma Hypersthenic neurasteniei permite tratarea tranchilizante (luate numai sub supraveghere medicală), tulburări de somn pot fi primite somnifere. Sindromul Hyposthenic necesită prescrie un efect tonic: magnolie din China, ginseng.

Preparate universale având proprietăți antidepresive, este sonapaks. Atunci când o doză mică arată un efect de stimulare, și, prin urmare, eficace pentru forma hyposthenic tratament. Creșterea dozei dă, dimpotrivă, un efect sedativ, ceea ce este benefic pentru a compensa neurastenie hypersthenic.

Dacă vorbim despre prognozele, modelul neurastenie - una dintre cele mai favorabile tipuri de nevroza, în ceea ce privește prognoza pentru recuperare. Cu toate acestea, ar trebui să evite neurastenie prelungită, care se varsă în cronice - este mult mai dificil de tratat.

Dacă vorbim despre prognozele, modelul neurastenie - una dintre cele mai favorabile tipuri de nevroza, în ceea ce privește prognoza pentru recuperare. Cu toate acestea, ar trebui să evite neurastenie prelungită, care se varsă în cronice - este mult mai dificil de tratat.

Măsuri preventive este considerat a fi modul de bine formate, care implică alternanță de muncă și de odihnă, o noapte de somn bun. Evita excesul de stres fizic și, ocazional, deconectați complet de la locul de muncă, răsfățați-vă în activități în aer liber.