Simptome sept intrauterin, tratamentul, prevenirea, cauzele bolilor

Ce este sept intrauterină -

Intrauterină partitie - malformații uterine, în care cavitatea uterină este împărțit în două jumătăți (gemipolosti) partiție de lungimi diferite. Pacienții cu perete endometrial constituie 48-55% din toate cazurile de malformații ale organelor sexuale. În sept populația generală în uter apare la aproximativ 2-3% dintre femei.Patogenie (ce se întâmplă?) In timpul septului intra-uterin

Uterul format din Mullerian. Ca rezultat, se scurge și se întoarce resorbția partiție mediană (de obicei la 19-20 săptămâni de gestație) formează o singură cavitate a uterului, în caz contrar sept medial reținut

Simptomele de sept intrauterine

Femeile cu un perete despărțitor în uter suferă cea mai mare parte infertilitate avort spontan și mai puțin. Riscul I trimestru de avort la pacientii cu o partiție în uter este 28-60% în al doilea trimestru - aproximativ 5%. Pacienții cu o naștere prematură intrauterină notă de sept, uterină capacitatea de tulburări în muncă, malpoziție. Posibil efect negativ asupra septul în timpul sarcinii:

  • cavitatea insuficientă uterine (sept previne o creștere a dimensiunii fătului);
  • incompetența cervicală (adesea combinate cu sept uterin);
  • implantare de embrion în partiția avasculară, care nu este în măsură să mențină dezvoltarea adecvată.

Cel mai adesea aceste tulburări apar atunci când partiția completă în uter.

Pacientii cu un perete despărțitor în uter adesea dismenoree si metroragii.

Aproximativ 50% dintre femeile cu partiție vnutrimatochnoi capabile de a concepe și care transportă o sarcină și malformații ale uterului au detectat întâmplător în timpul examinării pentru alte boli.

Diagnosticul de sept intrauterine

De obicei, sept în uter este diagnosticat fie în timpul examinării despre avort (metrosalpingography) sau prin chiuretaj. In practica clinica pentru partițiile diagnostic vnutrimatochnoi folosind diferite metode.SUA. Compartimentarea in uter nu este detectată întotdeauna și determinat pe Ecograma ca o structură cu pereți subțiri, care rulează în direcția anteropoaterioara, impresia este că uterul este compus din două părți. Cei mai mulți cercetători cred că, prin ultrasunete pentru a distinge uter două coarne de sept complet sau incomplet în uter este aproape imposibil. Gidrosonografiya cel mai informativ are în forma extinsă împotriva cavității uterine partiție ușor de identificat, este posibil să se determine grosimea și lungimea.

În ultimii ani, activitatea privind utilizarea echipamentelor cu ultrasunete cu imagini tridimensionale care permit o precizie maximă (91-95%) pentru a diagnostica sept intra-uterin.

Ultrasunete a uterului la femeile cu suspiciune de sept intrauterină examinarea necesară a rinichilor de a elimina anomaliile lor de dezvoltare.

Metode endoscopice. Informațiile cele mai complete privind malformații ale uterului pot fi obtinute prin histeroscopie combinate și laparoscopia.

Deținerea a două tehnici endoscopice este necesară datorită faptului că imaginea histerescopica la uter bicorn și septum intrauterine identic. Laparoscopia permite nu numai să se clarifice tipul de malformații ale uterului (contururile exterioare ale uterului), pentru a evalua starea uterului, peritoneu pelviană, dar, de asemenea, face o corecție a proceselor patologice în cavitatea abdominală. Mai mult decât atât, laparoscopia poate fi metoda de monitorizare a chirurgiei histerescopica pentru septum disecție endometrial.

Pacientii cu model laparoscopică partiție intrauterin poate avea mai multe opțiuni: uter poate fi extins în diametru sau au o bandă albicioasă care se extinde în direcția sagitală și o ușoară revenire în domeniu; jumătate din uter poate fi mai mare decât celălalt, și, ocazional, uterul are o dimensiune și formă convențională.

Histeroscopia este utilizat pentru specificarea formei de viciu, și pentru corectarea acestuia chirurgicale.

Când partiția endometrial histerescopica este determinată ca o bandă de țesut de formă triunghiulară cu diferite grosimi si lungime, separarea cavității uterine în două gemipolosti, în care în fiecare dintre ele este determinată prin gura trompei uterine.

Alte metode de cercetare. Foarte informativă în diagnosticul malformațiilor uterine au o imagistica prin rezonanta magnetica si tomografie rentgenokompyuternaya spirală. Acestea vă permit să specificați diagnosticul în cazurile dificile în etapa de examinare și pentru a evita utilizarea de tehnici invazive de diagnostic. Cu toate acestea, aceste tehnici din cauza costurilor ridicate și inaccesibilitatea în țara noastră nu este utilizat pe scară largă.

Tratamentul de sept intrauterină

În prezent, metoda de alegere este tratamentul intrauterin sept disecției sub control vizual prin transcervical prin Hysteroscope. Partiția pot fi tăiate folosind foarfece endoscopice (cu perete subțire), fie prin hysteroresectoscopy (când grosimea de perete lat vascularizat). Poate că utilizarea unui laser.

Când peretele complet uterin trece in canalul cervical, se recomandă să se mențină porțiunea cervicală a peretelui despărțitor, pentru a preveni incompetenta cervicala secundara.