Simptome si cauze de arestare subita de cauza cardiaca

încetarea completă a activității cardiace sub influența diverșilor factori referit la un stop cardiac. În unele cazuri, aceasta se dezvoltă moartea clinică reversibilă, iar în cealaltă - o moarte biologică ireversibilă. Sângele nu circula prin vasele, mecanismul de pompare inima nu funcționează, care cauzează privarea de oxigen a tuturor sistemelor umane.Pentru primul ajutor și „start“ a mecanismului, există numai 7 minute. După aceea, începe să se dezvolte procese ireversibile, ceea ce duce la o funcționare defectuoasă completă a creierului, se produce moartea. Problema stop cardiac ar putea confrunta cineva la vârstnici și la o vârstă fragedă.

Încetează functiei cardiace asociate cu boli de inima si alte organe. În acest caz, vine o moarte subită. Cauzele insuficienței cardiace pot fi diferite.

Simptome si cauze de arestare subita de cauza cardiaca

În unele cazuri, stop cardiac apare la făt în uter. moartea fatului se produce sub influența mai multor factori.

Hipertensiunea este plecat. pentru 1 rublă!

 1. alimentare cu oxigen insuficient. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în prezența bolilor cardiovasculare asociate ale mamei. Lipsa de oxigen la făt poate dezvolta, de asemenea, tuberculoza, emfizem, pneumonie, simptome de anemie.
 2. fluxul de sânge insuficient. Problema apare atunci când strângerea noduri pe cordonul ombilical în timpul nașterii, precum și dezvoltării fetale. inima si moartea fatului poate avea loc atunci când opri dezlipire de placenta, crampe uterine.
 3. Încălcarea funcțiilor sistemului nervos central al fătului. Asfixie apare traumatismelor craniene (atunci când sunt strivite, edem cerebral, anomalii ale fatului).
 4. Obstrucția căilor respiratorii la făt. După contactul cu lichidul amniotic sau de mucus de la nivelul colului uterin în cavitatea bucală a fătului dezvoltă asfixie, rezultând opri inima copilului.

O atenție deosebită trebuie acordată sindromului morții subite infantile (SIDS). stop cardiac la sugari cu vârsta de 2-4 luni (nu mai vechi de un an) și de deces în timpul somnului fără nici un motiv aparent și boli grave. Factorii de risc pentru SIDS includ: hipoxie fetale, sarcina multipla, prematuritate, mama obiceiuri proaste, un pat pentru copii moale cu o pernă, o poziție incorectă în timpul somnului corpului, boli infecțioase din trecut.

Potrivit cercetării 90% din stop cardiac asociat cu fibrilație ventriculară, în care fibrele musculare încep să se micșoreze într-un mod haotic. A doua cauza de arestare subita de cauza cardiaca este considerat a ventriculare asistolei (încetarea completă a activității miocardului).

semne îngrijorătoare

Manifestarea clinică a insuficienței cardiace se manifestă cu deteriorarea stării generale de sănătate. Sindromul apare brusc, pacientul își pierde cunoștința. În acest caz, aveți următoarele simptome de insuficiență cardiacă:

 • absența unui impuls în artere mari (în gât, coapsa, inghinale);
 • încetarea completă a respirației sau caracteristici agonistă (moarte) respirație zgomotoasă timp de două minute;
 • paloarea și Învinețirea pielii;
 • apariție a convulsiilor (15-30 secunde după pierderea cunoștinței);
 • midriază când sunt expuse la lumină (două minute).

După 6-7 minute, în absența morții afectate, biologică se produce.

diagnosticare

Declarația de arestare subita de cauza cardiaca trebuie efectuată imediat, după cum pacientul este într-o stare de urgență. Cel mai adesea, probleme se intampla in afara spitalelor, astfel încât toată lumea ar trebui să știe cum să evalueze starea victimei și cum să dea primul ajutor.În primul rând, a efectuat o examinare externă rapidă a unei persoane în stare de inconștiență. Trebuie să aflăm dacă a existat vreo leșin obișnuită. Potormoshiv umăr, plesnind ușor obrajii, puteți recunoaște dacă victima este conștientă. În cazul în care nu au fost observate simptome de sincopă, iar persoana este încă inconștientă, verificați respirația. De asemenea, căută pulsul la artera carotidă. Dacă nu respiră, și ritmul cardiac ar trebui să înceapă imediat comprimari piept. In paralel, numita ambulanță.

În spital pentru a diagnostica insuficienta cardiaca este posibil printr-o examinare externă a pacientului, precum și cu ajutorul unei electrocardiograme (ECG). Aparat ECG detectează lipsa activității cardiace.

În funcție de rezultatele studiului, următoarele tipuri de stop cardiac:

 • asistoliei (linie dreaptă pe ECG, de multe ori în diastolă);
 • fibrilație ventriculară (contracția necoordonată a fibrelor musculare);
 • electromecanice de disociere - inimă slabă (vârfuri individuale pe ECG, absența contracțiilor miocardic).

Simptome si cauze de arestare subita de cauza cardiaca

Primul ajutor și tratament

stop cardiac subit necesită asistență imediată a victimei, orice întârziere ar provoca moartea sa. Pentru a face acest lucru, o persoană este plasată pe o suprafață plată, și efectuează următoarele acțiuni:

 • împinge înainte maxilarul inferior al victimei, arunca înapoi capul, înfășurat cu un deget cârpă pentru a încerca să elimine orice obiecte străine în gură (limba scufundată, mucus, vărsături);
 • ventilație mecanică (prin „gura la gura“ sau „gura la nas“);
 • comprimari piept, începând cu Shot predkardialnogo în zona pieptului (o astfel de lovitură este contraindicată în a ajuta specialistul necalificată).

Pentru masaj este determinată de partea inferioară a pieptului (două lățimi de deget deasupra marginii inferioare a sternului), degetele încrucișate în castel. Efectuat presiune ritmică pe torace cu o frecvență de 100 de accidente vasculare cerebrale, timp de 60 de secunde. După fiecare apăsare a aerului suflat cincea afectate. De-a lungul brațelor de masaj rămân drepte, iar forța de presiune nu trebuie să fie prea mare, picioarele pacientului sunt ridicate la 3-40 deasupra podelei.

Primul ajutor este oferit atât timp cât victima nu este pulsul manifestă, respirație spontană. Dacă o persoană nu vine în minte, resuscitarea continuă până la sosirea o ambulanță.

medicii folosesc puls terapie pentru a restabili ritmul cardiac (defibrilare) și respirație artificială livrare hardware oxigen pur printr-un tub endotraheal sau o mască de oxigen.

Prin apăsarea preparate medicamentoase includ mijloace pentru a crește pulsul de conducere, creșterea numărului de bătăi de inimă, medicamente pentru aritmie.

Suspensie Chirurgia cardiaca este in gardul lichidului pericardic (în tamponada cardiacă) și puncția cavității pleurale (în prezența pneumotorax).

Efecte și posibile complicații

În cazul în care ritmul cardiac se execută în momentul în care pacientul supraviețuiește. În acest caz, există consecințe grave ale stop cardiac:

 • leziuni cerebrale ischemice și alte organe (ficat, rinichi), din cauza afectarea circulației sanguine;
 • pneumotorax (aer în cavitatea pleurală), coaste fracturate, cauzate de masaj cardiac necorespunzătoare sau excesiv de puternice.

Gradul de complicații după stop cardiac depinde de timpul în care creierul este lăsat fără oxigen. În cazul în care primul ajutor a fost prevăzut pentru primele 3-4 minute, funcția creierului va fi aproape complet recuperat fără consecințe grave. In timpul hipoxiei prelungite (7 minute), probabilitatea complicațiilor neurologice crește semnificativ.

Posibila deteriorare a auzului, vederii, pierderi de memorie, dureri de cap frecvente, convulsii, halucinații. insuficiență cardiacă pe termen scurt la 80% de dezvoltare final afectat boala postresuscitative caracterizata prin pierderea prelungită a conștiinței (mai mult de 3 ore). În cazurile severe, poate exista o pierdere gravă a funcției cerebrale, cu dezvoltarea în continuare a comă și starea vegetativă a pacientului.

Insuficienta cardiaca - o problemă gravă cu care se confruntă nu numai în vârstă, dar și cei de la o vârstă fragedă. După încetarea activității cardiace pentru a supraviețui doar 30% din oameni, din care doar 3,5% se poate reveni la o viață normală, fără consecințe grave. Stil de viață sănătos, controale regulate și de îngrijire medicală a sănătății poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare severe.

Simptome si cauze de arestare subita de cauza cardiaca

Cum de a vindeca hipertensiune pentru totdeauna.

În România, aceasta are loc anual, de la 5 până la 10 milioane de accesări în ambulanță în creștere de presiune. Medicul cardiolog român Irina Chazova susține că 67% dintre pacienții hipertensivi nu își dau seama că ei sunt bolnavi!

Cum te poți proteja-te și de a depăși boala? Unul dintre multele pacienti vindecati - Oleg Tabakov, a declarat într-un interviu, cum să uite pentru totdeauna hipertensiune.