simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire

Tromboza presupune o dezvoltare a stării patologice în care blocarea patului vascular format particule dense - trombi de rupere hemostaza. Este atașat la peretele vasului, ei încep să crească și să blocheze un lumenul vasului, reologici rupt, hemostatice, și în cele din urmă de organe funcționale.Clasificarea Internațională a Bolilor revizuire 10 (ICD cod 10) include o tromboză într-o listă cu flebita și embolie. În funcție de locația în care se atribuie un cod separat. În cele din urmă, diferența dintre un trombus și alte embolii include doar etiologia și patogeneza.

Literatura medicală descrie toate cazurile de tromboză acută la cuvântul tromboza adaugă termenul de „viață“. În cazul în care tromboza este un personaj postumă, în necropsie său de formare poate determina momentul decesului.

În orice circumstanțe formate trombi

În cazul în care o persoană are vase de sange normale sanatoase, hemostaza si reologie, sangele se misca liber de-a lungul și de fluxul sanguin pe tot corpul transporta oxigen si substante nutritive, ținând departe de ei toxinele si le transporta la ficat și rinichi.

De obicei, etiologia și patogeneza trombozei includ următorii factori, care reflectă clasificarea ICD-10, care oferă un cod unic pentru fiecare diagnostic.

 1. Cand cardiace sau boli vasculare, ateroscleroza vaselor de diferite organe ale membrelor inferioare, defecte cardiace congenitale sau dobândite și valva aortica, boala varicoasă, patogeneza, reologia rupt și hemostaza. Un rol important este jucat de hipertensiune.

simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire

pacient hipertensiune

simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire

Tromboza vaselor de la picioare

 • După ce trece printr-o intervenție chirurgicală pe nave poate complicație secundară în proteza - tromboza stent. În acest caz, se arată utilizarea pe termen lung a agenților cum ar fi tablete detraleks sau analogii săi. Medicina populară recomandă propolis.
 • Tromboza poate fi din cauza fracturi osoase, tulburări metabolice, diabet, sarcina.
 • mecanisme patogenetice

  Patogeneza poate include atât venele picioarelor și patul arterial. tromboză venoasă, piciorul tromboflebita cu numele, sunt cele mai frecvente in diabetul zaharat. Amorseze aparitia piciorului tromboflebita este boala vasculara infectioase si inflamatorii, efectele fracturii, contraceptivele, hipertensiunea arterială, tulburările hemostazei. De foarte multe ori acest lucru poate să apară atunci când a achiziționat defecte ale valvei aortice, dezvoltarea anevrism aortic rupt în cazul în care reologie. Cel mai important, ceea ce este tromboza periculoasa - este riscul de embolie, trunchi pulmonar.

  Un număr mare de trombi fine formate în timpul șocului hemoragic și a sindromului de coagulare intravasculară diseminată. Tromboza picior joacă un rol important de determinat genetic. Într-o serie de studii genetice si clinice au identificat un polimorfism predispun la tromboza in forma heterozigota. O astfel de tromboză embologenic poate să apară ca o acută și brusc sau treptat, totul depinde de motivul care a cauzat boala. Mecanismul de tromboză a permis capacitatea organismului de a rezista și de posibilitățile compensatorii ale valvei venoase ale piciorului. Nu este necesar să se respingă factori, cum ar fi apararea imunitar al organismului, hemostaza, starea sistemului neuroendocrin, hipertensiune, contraceptive, reologia de sânge.

  simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire

  cheaguri de sânge la nivelul extremităților inferioare

  Dacă există dereglarea acestor sisteme ale organismului, riscul de boli, cum ar fi tromboza si tromboembolismul este crescut de mai multe ori, în special, diabetul zaharat. Acest lucru poate duce rapid la o stare care reprezintă o amenințare la adresa vieții umane. Acesta este adesea însoțită de tromboză la nivelul membrelor inferioare în timpul sarcinii și la naștere prin cezariană, contraceptive.

  Procesul începe cu formarea formării trombilor la film gros peretelui vascular al toroane de fibrină. Este format în locuri de pe peretele vasului unde sa forțării sau deteriorarea agent infecțios sau toxic, foarte des în zona valvei aortice sau piciorului venos. Pentru filmul fibrină rezultat poate adera într-o mare cantitate de trombocite. Acest lucru se datorează faptului că acestea au o sarcină electrică, care este opusă fibrina eclectic de încărcare. Conglomeratului rezultat alăturat leucocitelor care alocă un număr în sânge de substanțe biologic active - prostaglandine, leucotriene. Alăturați-vă ca eritrocite. Toate acestea formează un conglomerate stratificat. Treptat cheag în vasele de sânge ale extremităților inferioare este crescut în dimensiune și densitatea sa este crescută. Cheagul poate fi format în zona protezei vasculare.

  arterial roșu sau cheaguri de sânge venos se poate dezvolta la o viteză foarte lentă a fluxului sanguin în anumite zone ale picioarelor vasului (aproximativ o valvă venoasă) și a crescut de coagulare a sângelui. Pentru a preveni tromboza, expertii recomanda a lua pastile detraleks și analogii săi.

  Dacă o astfel de formațiune multistrat se formează pe o perioadă lungă de timp, poate începe treptat să se dezintegreze în mod spontan. Un astfel de proces, de obicei, numit proces de revascularizare. El ajută la eliminarea blocajelor și a restabili permeabilitatea normală a vaselor de sânge ale picioarelor și apoi putem face fara rezectie si instalare proteza.

  clinică tromboză

  experți de cercetare clinice pe termen lung au aratat ca simptomele clinice ale trombozei pot fi identificate în cazurile în care încălcarea fluxul sanguin este mai mult de 10% din fluxul normal de sange in valva aortica. Severitatea simptomelor clinice și tipuri de tromboză depinde în mod direct de ceea ce a fost lovit fel de navă și ce semnificația clinică a trombozei pentru organele interne ale pacientului. Toate acestea ia în considerare clasificarea ICD-10.

  tromboză arterială

  Dacă tromboză arterială coronariană sau cerebrală vaselor de ocluzive dezvoltate pot dezvolta simptome de infarct miocardic sau accident vascular cerebral ischemic clinica. Dacă procesul patologic implică vasele retiniene, aceasta poate provoca o astfel de efecte tromboza ca pierderea de severitate diferite - de la partiala pentru a finaliza.  tromboza aortica

  Această stare patologică poate debuta cu o scadere a fluxului de sânge în camerele inimii și în domeniul valve cardiace. Acest lucru se poate datora prezenței în aortă meteahnă valve origine diferită pacientului sau prezența fibrilatie atriala. Din cauza neregularităților și presurizarea vasului și linia valvei aortice format cheag este expulzat în lumenul aortei.

  În cazul în care pacientul manifestă o boală cum ar fi anevrism aortic, care se referă la o malformație congenitală, este un factor favorabil pentru formarea unui trombus în arcul aortic, chiar dacă pacientul ia în mod regulat cursuri de tablete detraleks sau analogii săi.

  În cazul în care cheag a crescut la o dimensiune considerabilă, se poate bloca complet lumenul aortei, ceea ce va duce la moarte instantanee. În cazul în care cheag este relativ mic, se poate rupe treptat departe de peretele vasului și împinge în vasele sanguine care furnizează sânge la alte organe. Acest lucru poate fi aorta abdominală, renale, sau artera hepatică, artera iliacă.

  Diferențe de embolie tromboză

  Pentru a distinge simptomele de tromboza si embolia arterelor posibil, în primul rând de timpul procesului patologic. Embol, de obicei, caracterizat prin bruschețea tabloului clinic.

  Spre deosebire de emboli, arteriale sau venoase cheaguri de sânge se poate dezvolta treptat si clinica poate avea loc, în unele cazuri, cronic. În acest caz, există întotdeauna ceva timp de rezervă pentru intervenții terapeutice. Este util să se ia în acest caz, tabletele detraleks sau analogii lor.

  simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire

  Embolism a membrelor inferioare

  tromboza aortei abdominale

  În cazul în care formarea de trombi a apărut în aorta abdominală, cel mai frecvent localizate la clinica la bifurcare. În acest caz, tromboza ocluzivă, nu numai aorta abdominală și arterele iliace, dar (codul care dă o clasificare ICD-10 - I74.0). Deoarece factorii care declanseaza boala dezvoltat treptat, aceasta permite corpului să se conecteze factorii compensatoare și formează o cantitate semnificativă de nave colaterale. Pacienții pentru un număr de ani poate să nu fie conștienți de schimbările care se întâmplă să le și se plâng de factori, cum ar fi durere în extremități inferioare, slăbiciune și oboseală. Cu claudicația intermitentă a membrelor inferioare este afișată în timp. Bărbații în curs de dezvoltare treptat impotenta. Îmbunătățirea starea pacientului poate detraleks tablete sau analogii lor.

  La manipularea plângerilor la recepția la chirurg, specialist constata depigmentării pielii a extremităților inferioare. Caracterizat de simptome de pulseless în artere care furnizează sânge la piciorul pacientului, tulburări trofice. În cazul în care nu a inițiat prompt terapia și eliminarea factorilor patogeni, după 7-8 ani se poate dezvolta gangrena extremităților inferioare.

  tromboză mezenterică (mezenterice) arterelor

  Tromboza acuta a arterelor mezenterice și venele caracterizate prin factori cum ar fi apariția unor dureri severe în zona stomacului și slăbiciune severă. Mai putin frecvente simptome pot fi limitate de dureri în regiunea ombilicală și regiunea lombară. Alte simptome care caracterizează tromboză venoasă mezenterice sunt vărsături, diaree cu sânge, flatulență. In primele ore ale bolii pot fi stomac ușoară. Apoi, în timp, imaginea peritonitei și examinare a arătat musculare severe Défense.

  simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire

  Pacientul încetează să se îndepărteze de gaze scaun nu pot auzi sunete intestinale. Pe fondul iritației reflex al peritoneului poate recunoaste simptomele de insuficiență cardiacă, creșterea frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale scade, afectarea reologia de sânge. Mai mult decât atât, se poate dezvolta un atac de cord peretele intestinal cu dezvoltarea necrozei sale, ceea ce duce de multe ori un rezultat tragic.

  tromboză a arterei renale

  În această varietate de tromboză poate fi detectat infarct renal. Prin analogie cu un accident vascular cerebral in creier, rinichi, atac de cord poate fi fie hemoragic sau ischemică. Pacientul incepe sa se planga de o durere ascuțită în regiunea lombară. În urină impuritatea, creșterea presiunii arteriale observate.

  Tromboza venoasă a rețelei

  Astfel de specii, tromboza venoasă femurală, este exprimată prin durere severă și umflarea picioarelor, precum valva insuficienta venoasa. picior pielea rândul său, albastru și devin strălucitoare și strâns, a observat severitatea și distensie în zona afectată a corpului de la picioare până la vintre. Poate crește temperatura corpului, se dezvolta leziuni.

  Ileofemoralny sau tromboză venoasă iliace și femurale perioadă lungă de timp, poate fi dificil de detectat fără un luminos simptome clinice. Acesta poate fi utilizat pentru tratamentul de propolis tromboflebită.

  principii de terapie

  În cazul în care un pacient este suspectat de trombus plutitoare, terapia necesară care afectează factorii de coagulare a sângelui, și terapia anti-inflamatoare, în particular, propolis. Dacă vom face un diagnostic de incredere pentru un motiv oarecare, nu se poate ajuta la identificarea diagnosticului poate coagulare și a altor markeri de coagulare. Pacientul este prescris repaus la pat, el nu a putut face mișcări bruște.

  În lista de măsuri conservatoare trombozei includ următoarele:

  1. Introducerea de antispastice pentru a scăpa de spasm reflex trombozate navă, care poate cauza trombilor plutitoare. Propolisul poate fi aplicat topic.

  simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire

 • Reducerea de coagulare a sângelui, folosind anticoagulante care sunt introduse ca intravenos, și sunt în interior, în conformitate cu manualul de instrucțiuni. Pentru a controla periodic realizat de coagulare, luate de sânge pentru markeri de inflamatie.
 • mijloace de intrare pentru durere si inflamatie, a avut loc în bloc novocaină zona fracturii. În special, tabletele sunt atribuite detraleks, clopoței sau analogi propolis.
 • Pentru a compensa hipoxie tisulară, ramane pacientului in camera de presiune este atribuită oxigen sub presiune crescută. De asemenea, oxigenul poate fi administrat la un pacient pe cale subcutanată. Este necesar să se respecte pacea și după procedură.
 • Una dintre metode este radical introducerea printr-un cateter în zona în care trombul plutitoare, medicamente antispastice și mijloace pentru a dizolva cheagul. Trebuie remarcat faptul că acest instrument este utilizat numai în cazurile în care trombul plutind în fractură corp tubular de os este încă în stare proaspătă și nu prea strâmt. Topici pot utiliza propolis.
 • Pentru tratamentul inflamației în vasele de sânge sunt utilizate pe scară largă detraleks tablete, instrucțiuni de utilizare, care încurajează utilizarea pe termen lung pentru prevenirea și tratamentul tromboflebita și propolis. Indicații pentru utilizare sunt tablete detraleks flebita acută și cronică și tromboflebită.
 • Tratamentul chirurgical este eliminarea unui cheag de sânge (trombilor), rezecția aortei cu containerul de plastic, terapia cu fractură. Pentru a opri tromboza venoasa-iliace femural și pentru a preveni trombilor plutind în vena cava inferioară, să stabilească filtre speciale cava în lumenul venei.
 • In perioada postoperatorie trebuie observat regimul terapeutic pentru a controla coagularea sângelui, pentru a evita astfel de complicații în zona protezare ca tromboza stent. Este important să se respecte cu repaus la pat. tromboză a trata venele principale ar trebui să fie, de asemenea, prin operaționale.

  Trebuie remarcat faptul că este necesară murala trombozele metode radicale de intervenție, dar este necesar să se monitorizeze starea lui, pentru a evita fluctuațiile și detașarea unui trombus.

  Terapia conservatoare implică luarea unor astfel de mijloace ca detraleks tablete, clopoței, și analogii acestora, precum propolis timp de 4 luni. Pentru a trata astfel de boli ca răni, poate moduri conservatoare - medicamente locale și sistemice, de exemplu, cum ar fi propolis.

  profilaxie

  Pentru a preveni tromboza, au nevoie de timp pentru a vindeca și de a ajusta boli de inima si vasele de sange cronice. Observați dieta, o dieta cu o cantitate limitată de grăsimi animale, sare și condimente. Dieta ar trebui să fie produse din plante suficiente.

  Foarte important este modul complet al zilei, odihnă și nutriție, controlul greutății, de efort și abandonarea de dependențe. În efectuarea intervențiilor chirurgicale, cum ar fi cezariana pentru a evita complicații, este necesar să se bandajeze piciorul de la picior la vintre, cu un bandaj elastic. Măsuri de precauție ar trebui să fie luate contraceptive.

  La primul semn de indispoziție, în timp util, este foarte important să se consulte un specialist pentru tratament a fost efectuat și recomandări pentru prevenirea. Regulat alocate de coagulare, care reflectă principalele markeri de coagulare. Un mijloc foarte eficient de prevenire sunt comprimate detraleks clopoței. In medicina populara folosit de propolis.

  simptome Tromboza, cauze, tratament și prevenire