simptome Tromboza simptome și tratament

Ce este tromboza, iar ceea ce este periculos - probleme de interes pentru mulți. Pentru a răspunde la aceste întrebări și pentru a înțelege problema ne întoarcem la conceptul de „tromboză“. Boala, care apare ca urmare a ocluziei vaselor de sânge, cel mai frecvent venelor periferice numite tromboza.congestie venoasă apare la încălcarea fluxului sanguin datorită acumulării mare de trombocite. Rațiunea acestui fenomen poate fi boala varicoasă, boli ale sferei cardiovasculare, tulburări de sângerare și leziuni. In aceasta boala pacientul se simte arcuindu dureri la nivelul picioarelor sau brațelor, ca urmare a retentiei de lichide și umflarea. Dacă nu se opresc la timp pentru tromboză, pot exista consecințe grave. este de multe ori trombul decalaj, embolie pulmonară, și chiar moarte instantanee.

cauzele

Formarea cheagului este posibila in diferite boli. De multe ori, cauzele trombozei - stagnarea în venele extremităților inferioare și schimbarea vitezei de coagulare a sângelui. Pot apărea atunci când aritmii cardiace, deteriorarea pereților vasculari și defecte genetice.

stază de sânge

Stagnarea sângelui venos se produce ca urmare a distrugerii valvelor venoase, boala varicoasă, stilul de viață sedentar, insuficienta cardiaca si cancer, in special leucemie.

simptome Tromboza simptome și tratament

Elena Malysheva recomandat.

Probleme cardiace, in special fibrilatie atriala contribuie la apariția trombozei. Acest lucru se datorează stagnarea sângelui în atriul stâng. Uneori stagnare se formează în apendicele atrial stâng, care este, de asemenea, o condiție favorabilă pentru apariția trombilor.

deteriorarea vaselor de sange

Încălcarea are loc integritatea peretilor vasculari din cauza:

 • leziuni diverse;
 • boli infecțioase;
 • reabilitare postoperatorie excesiv de activă.

Dintre - acești factori deteriorează fluxul de sânge din venele, având ca rezultat deteriorarea pereților vasului.

patologie genetică

Astfel de probleme, de asemenea, să afecteze în mod pozitiv formarea cheagurilor de sânge. O astfel de boală este siclemie. Boala este ereditară. Aceasta este legată de modificarea structurii hemoglobinei proteinei - devine cristalin. Celulele roșii ale sângelui această formă de anemie ia imagine secera - de unde și numele. Există o astfel de boală cu mutații a genei HBB.

tulburări de sângerare

Acest fenomen se produce din cauza excesului de sânge cantitativ norma de trombocite. Creșterea celulelor roșii din sânge - celule roșii din sânge, și contribuie la apariția și dezvoltarea de cheaguri de sânge.

tromboză simptomatologia

simptome Tromboza simptome și tratament

Primele semne sunt vizibile cu ochiul liber, de cele mai multe ori:

 • umflare;
 • vânătaie;
 • varice;
 • formarea nodurilor venoase.

semne corporale de tromboză - este o durere în zona afectată, și umflarea. Uneori, care suferă la nivelul membrelor poate fi rece la atingere. Simptomele tromboză poate să nu apară în cazul în care boala a lovit nave mici.

Indicator de tromboză acută - durere. Uneori, durerea este dureros în natură. Durerea este mai rău chiar și cu o ușoară presiune pe zona afectată. Însoțiți durere, semne de tromboză, cum ar fi umflarea și febră.

noduri, echimoze si venoase umflarea - cele mai multe simptome vizibile de tromboză. Vânătăi apar în principal în traumatisme și ruperea pereților vasului. Umflarea în cele mai multe cazuri apar la extremitățile inferioare. Ele ajuta să înțeleagă forma și bolile neglijate.

Forma acuta se caracterizeaza prin inflamatia tramboza lung, care acoperă o suprafață mare. Când tromboza ocluzal poate fi înfundat complet vene. Fluxul sanguin este lent, în consecință, există o umflare puternică și edem. Nu tromboză ocluzivă apare rar edem. La mulți pacienți, această formă a bolii se produce fara simptome evidente.diagnosticarea bolii

Cea mai comună metodă de diagnosticare trombozei servește scanare duplex. Această tehnică combină analiza fluxului sanguin Doppler și examinarea obișnuită cu ultrasunete. Datorită acestei metode de cercetare, este posibil de a vizualiza venele și testa secțiunea lor extinse asupra subiectului permeabilității sângelui. Scanarea duplex este cea mai optimă metodă examinare a vaselor de sânge.

În cazul în care trombul este localizat ușor deasupra inghinală, medicul foloseste un venografie radioopac. In acest caz, pacientul este administrat agentul de contrast venă specific bolnave și după locul de vizualizare sub fascicul de raze X. Datorită acestui diagnostic doctorul mai ușor de înțeles locația exactă a unui cheag de sânge.

De asemenea, în această patologie, este posibil să se utilizeze alte tehnici de diagnosticare.

 1. Testul pentru generarea enzimei trombină. Enzima trombină ajuta la rândul său, fibrină - fibrinogen. Aceasta cercetare ajută să cunoască starea de coagulare a celulelor sanguine.
 2. Test de hallmarked timp. Acest indicator ajută pentru a evalua calea externă și internă a coagulării sângelui.
 3. testul Trombodinamichesky. Această analiză arată diferitele tulburări care previn coagularea normală a sângelui.

tratamentul trombozei

O astfel de terapie este realizată prin mai multe metode. Cele mai eficiente sunt:

 • o intervenție chirurgicală;
 • terapie medicala conservatoare;
 • bandajarea și compresie.

conservator

Tromboza Treat trebuie să fie folosind heparină cu greutate moleculară mică și trombolisa. Aceste medicamente ajuta la reducerea coagularea sângelui și, prin urmare, o reducere a evenimentelor trombotice. De asemenea, tromboza tratament implica utilizarea de medicamente antimicrobiene, glicozide cardiace, antiinflamatori, antiaritmichnyh și medicamente psihotrope.

simptome Tromboza simptome și tratament

chirurgie

Un tratament radical al trombozei necesară atunci când boala este severă. Tipul intervenției chirurgicale depinde de localizarea trombusului. Cel mai adesea, operațiunea are ca scop îndepărtarea trombilor. De asemenea, este posibilă intervenția prin ligare sau flash, debloca și vene. Uneori, pacientul este setat filtrul Cava.

comprimare

Pentru a trata trombozei prin această metodă prin utilizarea de stocare embolice. Ele sunt mai eficiente decât bandaje convenționale. Dacă este utilizat în mod necorespunzător, poate provoca constricția de tesatura bandaj.

Picioare trombozei bandaj de la degetele de la picioare la zona inghinală. Fiecare rundă ulterioară ar trebui să se ascundă anterior cu aproximativ două treimi. Este mai bine dacă bandajare este tratată profesional medical calificat.

ciorapi embolice poate fi utilizat singur. Acestea sunt de obicei folosite în timpul sarcinii și al nașterii în perioada postoperatorie, uneori, în terapie intensivă sau operații chirurgicale simple. Folosind diferite tipuri de compresie ajută la stoparea bolii și pentru a reduce apariția simptomelor.

simptome Tromboza simptome și tratament

profilaxie

Treat caracteristică tromboză este esențială, dar cel mai bun mod de tratament - prevenire. Prevenirea trombozei include o serie de măsuri speciale, inclusiv:

 • creșterea activității locomotorii;
 • prevenirea bolilor infecțioase care pot duce la această boală;
 • controlul și să mențină o greutate corporală optimă;
 • evitând obiceiurile dăunătoare, cum ar fi fumatul.

Activitatea motorie, în special mersul pe jos imbunatateste fluxul sanguin prin vasele și reduce astfel riscul de formare a cheagurilor de sânge. Prevenirea bolilor infecțioase ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Greutatea normală - cheia pentru vasele de sange sanatoase. La persoanele cu greutate normala a corpului este mult mai puțin afectat de această problemă. Fumatul are un impact negativ nu numai asupra stării de sănătate a venelor, dar, de asemenea, întregul organism. Cand fumatul creste riscul de colmatare a vaselor de sânge și cheaguri de sânge.

Folosind toate măsurile de prevenire nu poate salva numai navele lor, dar, de asemenea, pentru a imbunatati starea generala de sanatate.

Elena Malysheva recomandat.

remedii populare

Pentru a trata această boală, puteți utiliza popular medicament. Mijlocul cel mai eficient naturale servește Verbena officinalis de economisire a acestei boli. Este o plantă perenă, sau mai degrabă tulpinile și frunze pentru a ajuta cu inflamarea ficatului, anemie, hipertensiune arteriala, si ateroscleroza, si tromboza. Cel mai adesea, nu iau aceasta planta ca un ceai.

Avertizează tromboza ocluzivă și acută poate bulion conuri de hamei. ciupercile florinte sunt, de asemenea, colegi buni, opri formarea cheagurilor de sânge.

Mama mea este picioarele foarte umflate ... și pentru a muta un pic - muncă sedentară. Uneori este infricosator, ceea ce poate duce (

briz_ _, mama timpul este în risc de tromboză (și, într-adevăr, a unor astfel de boli), ea cu siguranță trebuie să ia ceva pentru subțierea sângelui. M-am pentru prevenirea trombozei (de asemenea, cu risc de a intra în venele varicoase) accepta trombotică Ass - este bine subțiază sângele, care împiedică formarea de cheaguri de sânge. Mă simt minunat și sănătos. Deci, nu pierde timpul, tromboză - o piesă insidios, se poate dezvolta într-o clipă

Un cardiomagnil a încercat să ia? este de asemenea bun lichefiază de sânge.

Arina, am luat cardiomagnil o dată. Sunt de acord, o subțiază sângele este cu siguranță bun, dar iartă-l doare stomacul începe, așa că am accepta, de asemenea fund trombotice. El este un înveliș special, care este sigur pentru stomac. Și sângele în același timp dilueaza perfect.

Am comparat, de asemenea, prețurile și a decis să rămână la trombotică Asse. Preț acceptabil, și cu mult sub scris, că nu are nici un efect asupra stomacului. Nu mai accept primul an, am numit un doctor. Stomacul nu doare, și teste după fiecare curs, tot mai bine și mai bine. Și cu privire la starea de sănătate mă simt că mă ajută.