simptome tromboză venoasă, semne, de la ceea ce se întâmplă și cum să trateze

In practica medicala, tromboza vasculara termenul intelege o boala in care sistemul circulator format cheaguri de sânge care cauzează circulație deficitară în anumite părți ale corpului. Pericolul acestei boli constă în faptul că, în 80% din cazuri, este asimptomatic și se poate finaliza embolism pulmonar. Nici o condiție mai puțin periculoasă - obținerea unui cheag de sânge în inimă. În astfel de cazuri, tromboza venoasa poate fi fatala.simptome tromboză venoasă, semne, de la ceea ce se întâmplă și cum să trateze

Ce este tromboza

Conform statisticilor OMS, tromboza vasculara sunt diagnosticate in fiecare 4 persoană de pe planetă. În România fiecare an este fixat peste un sfert de milion de cazuri noi de boli trombotice. Formarea bolii Exprimate de cheaguri in cadrul sistemului circulator structurii diferite și dimensiunea, sunt atașate la peretele venei, artera sau capilar. Sub influența unor factori, ele se pot rupe și pot bloca lumenul vasului complet.

Baza de cheaguri de sânge, procesul de formare este un mecanism natural de aparare care ajuta la prevenirea pierderii de sânge. În cazul în care țesuturile moi afectate și vasele de sânge ale diferitelor trombi diametru promova sângerare de oprire naturală. După refacerea țesuturilor în sânge ejectate substanțele care promovează dizolvarea cheagurilor de sânge.

Sub acțiunea factorilor externi și interni pot apărea variații ale acestui proces. In acest caz, celulele sanguine responsabile de formarea unui cheag de sânge, poate fi activat chiar și în absența unei traume. O a doua variantă de realizare a bolii - păstrarea activității protrombinei la pacienți fără a genera substanțe, dizolvarea trombilor. Pe scurt, dezechilibrul dintre coagulare și reacția anticoagulanta.

Conform statisticilor OMS, de asemenea clinice, tromboză cel mai adesea diagnosticate în populația de sex feminin. În același timp, aproximativ jumătate din cazuri boala este combinat cu varice și are loc după efort fizic intens (pentru femei - după naștere). risc ridicat de a dezvolta tromboza observate la pacienții cu lotul 2 și 3 din sânge.

Cum este tromboza - Clasificarea bolilor

În practica clinică, există un sistem extins de clasificare a trombozei pe diferite motive, care include:

 1. Tipuri de tromboză în funcție de originea (etiologii). Acestea includ congestie, alergice, traumatice, septic și tromboza infecțioasă.
 2. În funcție de evoluția bolii. Acestea includ acute, recurente si tromboza de specii migratoare.
 3. Sediu de cheaguri de sânge în sistemul circulator. Acestea includ trombozele venoase și arteriale a piciorului inferior, piciorul sau coapsa.
 4. În funcție de locația de adâncime a navelor afectate. Acestea includ tromboză venoasă profundă și tromboză superficială.

simptome tromboză venoasă, semne, de la ceea ce se întâmplă și cum să trateze

Mai mult, gradul de tromboză a fost izolat 3:

 1. În primul rând, la care, în ciuda prezenței de cheaguri în vasele de sânge, fluxul sanguin este salvat, dar rata de curgere încetinește.
 2. În al doilea rând, la care viteza de curgere atinge un valori critice scăzute.
 3. În al treilea rând, la care circulația sângelui este oprită, și crește riscul ocluziei și modificări patologice ireversibile în țesuturile moi.

Înainte este necesară terapie pentru a identifica ce tip si gradul de boala apare. Acest lucru va ajuta la construirea tratamentul dreptul de tactici și de a alege cele mai eficiente medicamente si tratamente. diagnostic corect - cheia la terapia de succes.

În plus față de caracteristicile enumerate mai sus medicul poate decide cu privire la diagnostice suplimentare, concepute pentru a stabili tipurile de cheaguri.

cauzele

Experții act de faptul că cauza tromboza venoasa poate doar în interacțiunea mai multor factori. Mecanismul de dezvoltare a bolii este aproape întotdeauna același: în primul rând, există o inflamație a peretelui vascular, la care organismul răspunde la creșterea sintezei factorilor protrombină. O astfel de reacție este considerat a fi normal, pentru că organismul încearcă să prevină distrugerea vasului de sânge și pierdere.

Printre principalele cauze ale medicilor trombozei numesc:

 • distrugerii traumatice sau inflamatorii ale pereților vasculari;
 • schimbările care au determinat o creștere a sintezei plachetare și a altor agenți care influențează coagularea sângelui;
 • modificări fiziologice care au determinat incetinirea fluxului sanguin.

Dacă unul dintre aceste evenimente într-o persoană în curs de dezvoltare tromboză - o afecțiune asociată cu creșterea tromboză. Cu toate acestea, pentru începutul procesului patologic necesită prezența unor factori precipitanți suplimentari care pot varia în funcție de tipul de patologie:

tromboză venoasă profundă poate fi diagnosticată patologie vasculară congenitală sau dobândită modificarea, cancere, modificări hormonale, osoase și leziunilor țesuturilor moi, chirurgie, obezitate, infectii. Grupul de risc include bărbați și femei cu vârsta peste 40 de ani, de conducere stil de viață nu este activ și au obiceiuri nesănătoase ca fumatul.

Tromboza venelor superficiale ca precipitant factori pot acționa ca varice, tulburări sanguine, infecții și tulburări metabolice, reacții alergice, traumatisme, boli autoimune si patologie sistemica si oncologie.

Cauzele de mai sus ale trombozei pot fi combinate între ele. Stabilirea adevăratele cauze ale bolii - a doua cea mai importantă sarcină a specialiștilor. Aceste informații ajută la reducerea riscului de re-formarea trombilor și apariția TVP și TPV sub forma cronică.

Reducerea ofertei de țesuturi - nu este singurul fenomen decât tromboză periculoase. În formarea unui cheag de sange in artera pulmonara sunt la risc de complicatii severe sau deces.simptome tromboză venoasă, semne, de la ceea ce se întâmplă și cum să trateze

Semne si simptome

În cazul în care boala nu este la toți pacienții au simptome de tromboză. Potrivit statisticilor, aproximativ 20% din toate cazurile are loc într-o formă latentă, și nu prezintă simptome vizibile. Între timp, puteți detecta tromboză pe motive subiective, care apar chiar și la acei pacienți care nu sa plâns. Printre acestea se numără:

 • oboseală și o senzație de greutate în picior;
 • umflarea membrelor, creșterea în partea inferioară a piciorului sau piciorului;
 • amorțeală, furnicături și înțepături la nivelul membrelor;
 • Incordare dureri la nivelul membrelor, care are loc după creșterea exerciții fizice;
 • coloritului locală a pielii și extremități reci.

De asemenea, tromboză venoasă poate fi însoțită de febră. Astfel de situații sunt caracteristice unui curs acută a bolii, precum și în cazul în care există un proces inflamator la locul de atașare a trombului. In cazul trombozei arteriale la nivelul picioarelor observate membrelor albăstrui sau exprimate opărire. Aceasta poate fi însoțită de durere a întregii zone.

În funcție de tipul de tromboză și simptome pot să difere de cea descrisă mai sus, deoarece boala se poate manifesta în moduri diferite, în funcție, de asemenea, pe adâncimea vaselor afectate:

 • cu infrangerea venelor profunde ale extremităților pot apărea zone umflate sau palide culori solide;
 • în leziuni ale venelor superficiale ale suprafața corpului sunt în mod clar vizibile vase umflate cu nod magenta localizată sau albăstruie.

Intensitatea simptomelor depinde de gradul de tromboză. Menținând fluxul de disconfort trece după restul, iar cu venele pline suprapunere nu apar dureri acute asociate însoțite semne inițiale ale proceselor necrotice în țesuturile moi - roșeața lor, albastreala apoi urmată de formarea de ulcere trofice.

diagnosticare

La 70% dintre pacienți merg la medic atunci când încep tromboză acută, manifestată prin durere severă, febră (dacă există inflamație) și o serie de alte simptome. Și doar 30% dintre pacienții tratați în Flebologia în prezența tabloului clinic unsă. Cu toate acestea, toți pacienții, indiferent de starea actuală sunt supuse la diagnostic detaliat al trombozei, constând din diferite teste funcționale, teste de laborator.

Diagnosticul de tromboza venoasa profunda suspectată în prezența

Diagnostic funcțional de tromboză venoasă profundă complicată de faptul că navele sunt de multe ori să nu fie privite vizual. Cu toate acestea, chiar și în absența unor echipamente speciale pot localiza trombi și extinderea bolii. Pentru a face acest lucru, există câteva mostre:

 • simptom Lovenberga;
 • proba susținătorul;
 • Pratt proba-1;
 • proba Homansa;
 • Sample Mayo-Pratt.

Definiți tromboză venoasă folosind aceste metode, este posibil chiar și acasă. Cu toate acestea, astfel de informații nu pot fi considerate 100% adevărat. Acesta este cel mai des utilizat pentru diagnosticul inițial.

simptome tromboză venoasă, semne, de la ceea ce se întâmplă și cum să trateze

Din moment ce determina cu mare precizie starea vaselor și localizarea trombului prin metode descrise anterior nu este posibil, alte diagnostice de instrumente atribuite tromboză venoasă profundă:

 • Doppler - metoda de cercetare, care permite să se stabilească intensitatea fluxului sanguin în vasele;
 • Angiografia - metoda de studiu pentru a stabili permeabilitatea vaselor, prezența acestor restricții, depozite și tromb parietal.

Dacă există o tromboflebita, ambele aceste metode pot oferi asistență de neprețuit în detectarea navelor afectate și determinarea gradului de risc de dezlipire de tromb sau de tromboembolism.

Diagnosticul de suspiciunea unei suprafețe de tromboză

Teste funcționale cu prezența suspectată a trombozelor de suprafață efectuate pentru a determina starea funcțională a supapelor și a pereților vasculari. Este suficient pentru a efectua următoarele teste:

 • Brodie-proba-Troyanova Trendelenburg;
 • eșantion Gakkenbruha.

În plus, numit metode de diagnostic instrumentale și ca angiografie Doppler.

diagnostice suplimentare

În plus față de aceste metode, în orice formă de diagnostic de laborator trombozei este atribuit:

 • Analiza urinei clinică generală;
 • analize asupra hormonilor și a colesterolului;
 • Analiza generală și completă a celulelor sanguine.

S-a obținut în cursul acestor studii informații ajută la determinarea cauzei trombozei. Pe baza acestora, medicul poate oferi recomandări valoroase cu privire la tratamentul și prevenirea bolilor.

terapii

Primul ajutor pentru tromboză este imobilizarea pacientului. În primele zile ale recomandarea medicilor includ elemente cum ar fi un repaus complet - pacientul ar trebui să fie pus în pat pentru o perioadă de 4 până la 12 zile, în funcție de locația trombusului. În cazul în care afectează venele din partea inferioară a piciorului să fie în pat poate fi o cantitate mai mică de timp, cu înfrângerea femurului - mai mare. Tratamentul poate avea loc într-un spital sau la domiciliu.

În această perioadă, medicul evaluează starea pacientului și riscul de detașare a trombilor și embolie pulmonară. Cu nivelul ridicat de pericol poate necesita tratament chirurgical de tromboză venoasă.

simptome tromboză venoasă, semne, de la ceea ce se întâmplă și cum să trateze

Deci, cum de a trata tromboza este necesară într-un complex, folosind mai multe tipuri de terapie:

 1. Tratamentul conservator, inclusiv utilizarea pe termen lung a medicamentelor din diferite grupuri și picior bandă elastică bandajare.
 2. Tratamentul chirurgical folosind metode moderne și tradiționale.

În plus, la sfatul medicului, puteți folosi tratamentul de remedii populare.

terapie de droguri

Pentru a trata în mod eficient tromboza aplicate mai multe grupe de medicamente a căror acțiune este îndreptată spre dizolvarea trombi și prevenind formarea de noi cheaguri. Printre cele mai populare mijloace de experți aloca:

 • anticoagulante directe - heparina, Clexane, Fraksiparin;
 • anticoagulantele indirecte - coumadin, warfarinei;
 • anticoagulante enzimatice - urokinaza și streptokinaza;
 • medicamente care îmbunătățesc circulația capilară - Reosorbilakt, Refortan;
 • medicamente anti-inflamatorii - Ketoprofen și diclofenac.

Punerea în aplicare medicamente au nevoie de tromboză sub orice formă a bolii. Decizia finală, decât pentru a trata boala, luate de către medicul curant, pe baza indicațiilor și contraindicațiilor. medicamente suplimentare pot fi utilizate, conceput pentru a elimina bolii subiacente (dacă tromboza a fost rezultatul unei patologii sistemice).

tratamentul chirurgical

Pentru tratamentul chirurgical al trombozei trebuie să aibă indicații care includ inflamația în găsirea de cheaguri, un risc crescut de formare a trombilor sau propagarea destrămării sus prin vasele, iar în trombilor flotație prin sistemul circulator.

Pentru a elimina tromboza următoare sunt utilizate operații:

 1. Troyanova-Trendellenburga - utilizat in tromboza venelor superficiale. Esența constă în operațiuni de cusut benzi metalice safenei. Această metodă se aplică la un risc crescut de propagare a trombilor arterei femurale.
 2. Implantarea de filtru la nivelul venei cave - este aplicat un risc ridicat de separare a cheagurilor de sânge. Esența operațiunii este de a instala în inferior filtru pe vena cava zontikoobraznogo cu capcane cheaguri de sânge care se deplasează spre plămâni, creier și inimă.
 3. Trombectomia - metoda radicală, care constă în deschiderea tromboza venelor bolnave și cheag de sânge îndepărtarea de mână. In ultimii ani, a practicat chirurgia minim invaziva, in care un cheag de sânge eliminat un instrument in miniatura printr-o puncție mică în peretele venos.

Elimină tromboză chirurgical imposibilă, după cum este necesar nu numai pentru a vindeca această patologie, dar, de asemenea, boli sistemice, ceea ce a condus la creșterea tromboză. În cele mai multe cazuri, pacientul are nevoie de o recepție lungă de medicamente și stilul de viață de revizuire.

Tromboza - o boala periculoasa, care trebuie să fie tratate în cazul în care primele simptome. În absența tratamentului pacienților cu risc de cădere în jos patologii feței, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral, embolie pulmonară și chiar cangrena.

(Nu a fost evaluat încă)