Simptomele de cancer pancreatic, simptome, diagnostic, alfabet de sănătate

Pancreasul este o parte a sistemului digestiv, care poartă o sarcină dublă.

  • Pe de o parte, prin producerea de enzime care scindează carbohidrați, grăsimi și proteine ​​(tripsina, chimotripsina, amilază, lipază, lactază, maltază, elastaza, diastaza), fier regleaza procesele de digestie.
  • Cu toate acestea, sintetizarea celulelor beta ale insulelor Langerhans insulină și glucagon, corpul asigură un mediu intern constant al corpului, care reglementează schimburile de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi.

Prin urmare, modificările patologice ale pancreasului afectează mai multe funcții ale corpului. Simptomele bolii pancreatice la femei sunt aceleași ca simptomele bolii pancreatice la bărbați.Cel mai adesea pancreasul suferă de inflamații și procese distructive. Prin urmare, manifestările tipice ale patologiilor pancreasului - simptome de pancreatită acută.

Pancreatita acută - o inflamație neinfecțioasă a țesutului de prostată cu umflare elemente degradare și dispariția treptată a țesutului glandular (comparativ cu auto-digestie cu tripsină și lipază), formarea de cicatrici de țesut conjunctiv și perturbarea structurii anatomice normale si functionarea glandei. In unele cazuri, inflamația primar poate fi atașat abces bacterian, formarea de chisturi, sângerare, inflamația peritoneului.

Declanșați Factori de pancreatita acuta - dificultatea de drenaj a secreției pancreatice, pe fondul îngustarea tumorii sale duct sau cicatrice, anomalii ale tractului biliar și 12 ulcer duodenal, traumatisme pancreatice, si consumul de alcool.

Un fapt interesant este că nu există nici o relație directă între durata abuzului de alcool. De multe ori, pacienții cu alcoolism cronic face fără inflamație a prostatei timp de mai mulți ani, și nepotabilă pot fi pierdute din distrugerea corpului pe fundalul unui singur episod de a primi o doză mică de alcool.

Există mai multe boli ale pancreasului, care este simptome foarte asemănătoare. le particularizeze medicul poate doar prin intermediul datelor de laborator, studii instrumentale.

Simptomele de pancreatita acuta - cele mai frecvente boli ale pancreasului la om

durere

Principala manifestare a pancreatitei - este o durere. durere Character (de la tocit la tăiere ascuțite trăgând) cauzate de volumul leziunii, natura sa (edem sau necroză) și implicarea în procesul părăsește peritoneu (peritonita). În acest din urmă caz ​​se va produce iritarea peritoneu, atunci când palpare simptome de prostata durerea nu este intensa, atunci când apăsarea și eliberarea mâna.

Simptomele de cancer pancreatic, simptome, diagnostic, alfabet de sănătate

durere Edeme cauzată de întinderea capsulei prostatei, compresia terminațiilor nervoase, iar secrețiile preaplin conductă.

Pentru o lungă perioadă de timp o discrepanță între durere foarte intensă și lipsa tensiunii musculare protectoare peretelui abdominal anterior (burta rămâne moale în timpul palpării).

Localizarea durerii (pe dreapta, partea de mijloc sau din stânga a epigastru) cauzate de localizarea principală focalizarea patologice în cap, corp sau coada a corpului.

iradiere în spate - poziția corpului în spațiul retroperitoneal, la un nivel de la 12 la 4 la sân și vertebre lombare caracteristici glandei inervație (plexul și ramurile celiace ale nervului vag).

A se vedea, de asemenea, pe această temă:


Durerea nu este de obicei asociat cu ingestia de alimente și este în curs de desfășurare o lungă, în creștere mai puternică odată cu creșterea modificărilor patologice de organe. Locul de amplasare mai rare de durere - spațiu retrosternală sau regiune a inimii cu clavicula irradipatsiey. Cu acest sindrom dureros este crucial să se separe durerea din inima (angină pectorală, infarct miocardic).

Când necrotică durere pancreatita atinge cea mai mare măsură și poate provoca șoc durere, pe care pacientul poate muri.dispepsie

Greața precede vărsăturile și este asociată cu suprastimularea nervului vag inervează pancreasului. Vărsături se dezvoltă mai mult de optzeci de procente din timp și nu aduce ușurare.

Aceasta este cauzată de intoxicație. În primul rând, de regulă, este de natura gastric (vărsături mâncat alimente) și apoi, în voma apare conținutul duodenului (vărsături de bilă).

Volumul și frecvența vărsăturilor poate fi foarte mare, ceea ce duce la o deshidratare treptată cu pierderea de apă și electroliți. Astfel, în mod avantajos pierdut săruri și dezvoltă deshidratarea hypnotonic.

Există mai multe grade de deshidratare. Fiecare dintre ele are propria imagine clinică.

Prima putere este pierdut trei procente din greutatea corporală, pacienții îngrijorat de sete slab, umed scarbosi. Pentru pierderea electrolitului extreme de sete nu este tipic, acesta este înlocuit cu dificultăți de respirație (dispnee, motive).

În al doilea stepele și a pierdut până la nouă la sută din greutatea. Se pare sete extremă și mucoase uscate. elasticitatea pielii Scăderea (skinfold indreptare de viteză a fost dus la vârf de cuțit de cădere). Suferința și sistemul circulator - se înregistrează o creștere a frecvenței cardiace și palpitații. Mai puțini micțiunii și scade volumul de urină separate, devine mai întunecată.

Al treilea grad de deshidratare - se exprimă tulburări electrolitice și pierderi de până la zece procente din greutatea corpului. Suferă generale: frânată pacienți, somnolență. Ei au redus tensiunea arterială, pot fi observate în tulburările de ritm cardiac, membrane mucoase uscate si piele, expresia facială sărăcit, pot fi confundate de vorbire și minte. În sânge, se dezvoltă acidoza și poate dezvolta șoc hipovolemic, cu pierderea conștienței și insuficiență multiplă de organe.

Se manifesta schimba diaree constipație. In boala precoce balonare exprimate de pacienti (flatulență, cauza) și întârzierea scaun (a se vedea. Toate laxative in constipatie). Acest lucru se datorează faptului că enzimele pancreatice și acizii biliari, care au o acțiune purgativ, nu se încadrează în cantitatea corespunzătoare în intestin. diareea poate să apară după mai multe zile de constipație.

modificări ale pielii

manifestări cutanate pancreatitei reduse la paloare sau icter datorită compresiei căilor biliare pancreasului edematoasă. Acesta poate fi, de asemenea, unele cianoza degetelor, triunghi nazolabiale din cauza intoxicație și tulburări respiratorii (Lagerlof simptom). pete albăstrui similare pot apărea pe pielea abdomenului (de obicei, dreptul buricului). Acesta este un simptom al Halstead. abdomen lateral Siniliu - o consecință a tulburărilor circulatorii la nivelul abdomenului (simptom Gray-Turner). de culoare albăstrui-gălbuie a buricului este cunoscut ca un simptom Kyuyulena. Echimoze în jurul buricului - un simptom al Grunwald.

semne speciale

semne speciale disponibile la palparea abdominala, sunt determinate, de regulă, doar un medic.

  • Simptom Mayo-Robson - palparea dureroasă a unghiului de vârf vertebrale din stânga.
  • Simptom Dudkevich definit ca palparea durere în cazul în care mâna medicului este stabilită la 2 cm sub ombilic și se deplasează într-o direcție spre interior și oblic în sus.
  • Dacă marginea mâinii pentru a efectua mișcări spasmodice în epigastru, că există durere sugerează simptome pozitive Chuhrienko.
  • Simptom Shchetkina-Blumberg - a crescut durere în timpul mâini de retragere în cursul palparea abdominale, este cel mai caracteristic peritonită. Când efuziunea patologice abdominale asociate cu degradarea enzimelor pancreatice și iritația peritoneului, a relevat simptome de iritare a peritoneului care arată peritonită devreme.

semne de laborator

Cel mai caracteristic pentru inflamația sau distrugerea pancreasului se va schimba în testele de sânge clinice și biochimice și schimbările de urină.

  • hemogramă completă

Reacționează crește rata de sedimentare a hematiilor (10 mm pe oră la bărbați și 20 de femei), leucocitoza relativă (creșterea numărului de leucocite de 9 g / l), indicând faptul că inflamația. În distrugere severă și aderarea infecției purulente și va „schimba de leucocite la stânga“, adică, creșterea numărului de leucocite segmentate și stab.

Dacă determinați hematocritului (raportul dintre numărul de celule roșii din sânge pentru a volumului plasmatic), este crescută prin deshidratare (la barbati> 54 de femei> 47%). Determinată prin creșterea relativă a celulelor roșii din sânge. În cazurile în care există o pancreatită hemoragică în etapele ulterioare se pot dezvolta anemie (scăderea hemoglobinei și a celulelor roșii din sânge). Nivelul glucozei din sânge, de obicei, crește și depășește 5,5 mmol / l.

Este cel mai adesea determinată de nivelul amilazei, care se ridică peste 125 U / L în timpul primelor 12 ore ale bolii. În cazul în care se produce necroza a glandei, amilază cade. Creșterea lipaza, tripsina inhibitori și creșterea nivelurilor enzimelor - cifre mai orientative. Pe astăzi considerat creșterea cea mai specifică în primele două zile ale elastazei de sânge.

Cu toate acestea, această enzimă nu este determinată în toate laboratoarele. Creșterea ALT, AST și LDH, dovezi ale degradării celulelor. Icterul din cauza creșterii numărului de bilirubină indirectă și totală. Acidoza duce la o scădere a nivelului de calciu, magneziu și clorură.

se referă la creșterea densității relative sale, proteine ​​aspect (butelii), leucocite și eritrocite în deshidratării sau leziuni toxice renale. urină Diastaza începe să depășească 100 UI atunci când limita superioară a valorilor normale 64 UI. De asemenea, apare în corpurile de zahăr din urină și cetonă, indicând faptul că tulburările în metabolismul carbohidraților și al proteinelor.

Simptomele altor boli ale pancreasului

În plus față de pancreatită acută, există o serie de alte patologii care afecteaza pancreasul. Simptome, diagnostic și tratament depinde adesea de stadiul procesului și localizarea acestuia.

Care sunt simptomele bolilor pancreatice sunt comune pentru cele mai multe patologii? Este o durere, dispepsie și dispune de teste de laborator.