Simptomele neurastenie și tratament

Simptomele neurastenie și tratament
Neurasteniei, sau, cu alte cuvinte, nevroza astenica - o stare patologică a sistemului nervos. care rezultă sau care rezultă din epuizarea sistemului nervos, sau ca urmare a pe termen lung supraîncărcare mentală și fizică. Boala se poate dezvolta in conditii de munca grea, lipsa de somn. lipsa de repaus), în timp ce se confruntă cu stresul frecvent. Apariția și dezvoltarea bolii poate afecta intoxicație cronică și boli somatice.Neurasteniei în manifestările clinice sunt clasificate după cum urmează:

Boala cu slăbiciune iritabil

Dintre cele mai frecvente simptome de neurastenie - amețeli sau dureri de cap. purtarea difuză și, de obicei, are loc în după-amiaza. O trăsătură caracteristică a acestei condiții este sentimentul de un fel de presiune asupra capului - ca și în cazul în care tipul de cap sdavlivlena casca. Acest simptom chiar uneori numit la figurat casca, casca sau neurastenică. Ce se leagănă amețeli în neurastenie, apare fie ca urmare a unor emotii puternice, sau in timpul exercitiilor fizice, precum și o reacție la vreme. Mai mult pentru neurastenie sunt foarte frecvente simptome care sunt asociate cu tulburări cardiovasculare. Acest lucru poate fi o parte a schimbării de presiune, creșterea frecvenței cardiace, palpitații, junghi sau stoarcere durere în inimă. paloare sau înroșirea pielii. Aceste simptome pot să apară chiar și cu un pic de emoție sau de stres.

Dacă neurastenie se observă adesea tulburări dispeptice, cum ar fi eructatii, arsuri la stomac, pierderea poftei de mâncare. balonare, greutate în stomac, constipație sau diaree. Pacienții pot prezenta urinare frecventa (polakiurie), mai frecvente în situații de neliniște și ca trecerea atunci când într-o stare de repaus. De multe ori la pacienții cu libido redus. Bărbații pot avea ejaculare prematura, ceea ce duce la o anumită reducere a duratei actului sexual, care creează adesea un sentiment de nemulțumire în rândul pacienților și slăbiciune sexuală.

Simptomele neurastenie și tratament

formă Hypersthenic a bolii se manifesta prin iritabilitate crescută, labilitate emoțională, excitabilitate excesivă. Pacientii ajunge repede furios și să strige la oamenii din jurul lor, sunt nerăbdător, nu te ține în mâinile și poate provoca chiar infracțiune. Ele pot fi ușor exasperați orice zgomote externe, sau sunetul de conversație, precum și o mare mulțime de oameni, sau mișcările lor rapide. Boala este foarte caracteristic de performanță a scăzut, iar acest lucru se întâmplă nu numai din cauza oboselii ca motiv principal pentru slăbiciunea pacienților cu atenție activă, o caracteristică uituceală și nesobrannosti, incapacitatea de a „se implice“ în activitatea și să se concentreze la locul de muncă în execuție.

Odată ce a început, o persoană care suferă de neurastenie, nu este capabil să reziste mult timp de stres mental, care este atât de necesară pentru punerea în aplicare a acestuia, ca urmare a distras, se ridică de la masă, sau deloc părăsește locul de muncă, în mod constant să răspundă la orice sunete străine, acțiunile colegilor lor . După aceea, el din nou, deja foarte dificil de a începe din nou. Și poate fi repetat de mai multe ori pe parcursul zilei. În acest caz, lucrarea poate rămâne neîmplinită. Pacienții pot, de asemenea, se plâng de tulburări de somn, care se manifestă fie în probleme care se încadrează treziri frecvente adormi sau de noapte cauzate de vise, uneori, perturbând sau disconfortul asociate cu experiențele de zi cu zi.

Rezultatul - o trezire dimineata destul de grea, cu o lipsă absolută de a se simți un sentiment de relaxare, cu nici un cap limpede și starea de spirit, uneori, foarte proastă. Dimineața, și, uneori, în timpul zilei, o persoană care suferă de neurastenie, însoțită de un sentiment constant de oboseală și slăbiciune. O astfel de stare la pacientii cu neurastenie poate scădea ușor în seara. De multe ori a constatat tulburări de memorie, senzații de disconfort în diferite părți ale corpului.slăbiciune este Iritabil a doua fază a bolii, care apare de obicei la persoanele cu temperament coleric sau la persoanele cu temperament flegmatic, în cazul în care primele stadii ale bolii nu a venit remisie prelungită sau de recuperare completă. Pentru pacienții care se află în acest stadiu al bolii, este încă caracterizată prin iritabilitate destul de puternică, dar merge repede afară și apoi înlocuit cu epuizare mentală. În această condiție, pacienții pot fi cu ușurință excitat și țipând, dar această reacție inițială este înlocuită într-un timp scurt, un sentiment de neputință și de resentimente și, uneori, merge în doliu.

Simptomele neurastenie și tratament

Astfel de reacții psihice pot apărea cu orice ocazie, chiar destul de neînsemnate. În a doua fază a bolii pacientului neurastenie incepe sa efectueze munca sau orice loc de muncă cu mare dificultate, el nu a fost în măsură să se concentreze complet pe nimic. Încercarea de pe ceva să se concentreze, nevrotic obosit, el a intensificat dureri de cap (a se vedea. „Casca neurastenic“), el se oprește să se gândească în mod clar, acțiunea pierde prin care se dispune. Brusc în creștere de slăbiciune generală nervos și forțat să renunțe la locuri de muncă și experiență în același timp un sentiment de neputință absolută. După ceva timp, din nou, încercând să ajungă la locul de muncă, dar din cauza sentimentul de epuizare din nou aruncă. Pauzele de odihnă între aceste încercări nu a îmbunătățit starea. Prin urmare, încercările repetate de a începe să re-aduce un pacient care suferă de neurastenie la o stare de boală de oboseala extrema si epuizare.

forma Hyposthenic a bolii neurasteniei poate, uneori, chiar de la începutul bolii în oameni adinamică, și anxietate, cu un temperament melancolic. Pentru această fază (sau forma) a bolii se caracterizează printr-un sentiment constant de letargie, slăbiciune fizică și psihică, pasivitate, stare depresivă, absența oricărui interes în nimic. Pacientii pot experimenta un sentiment constant de tristețe și anxietate incertă, dar și-a exprimat neliniștea sau atacuri de anxietate nu este destul de tipic pentru ei.

Starea depresivă adesea asociat cu impotenta, incapacitatea de a schimba nimic și se manifestă numai labilitate emoțională și tearfulness. Din cauza sentimentul constant de oboseală și slăbiciune a pacienților care nu sunt în măsură să vină la începutul oricărei lucrări sau activitate. Ele se pot concentra asupra senzațiilor interne, gândurile de starea lui de multe ori le suprima. Pentru nevrotici adesea caracteristice plângerilor hipocondriace. După un anumit timp sau la terminarea unui număr de efecte patologice sau de factori externi sau la un tratament calitativ al pacienților cu boala se poate ameliora. Dacă vă confruntați cu crize repetate de boala de durata lor tinde să crească, iar starea de depresie este destul de rău.

Simptomele neurastenie și tratament

Diagnosticul se bazează pe plângerile pacientului, precum și pe baza rezultatelor examinării și a istoricului medical. În cazul examenului clinic este important pentru a exclude prezența unor boli cronice infecțioase, precum intoxicațiilor sau bolile somatice a căror manifestare inițială poate fi de multe ori o stare similară neurasthenic. Neurastenie poate dezvolta, de asemenea ca o manifestare a organice a creierului (tumori ale SNC, boli inflamatorii). Pentru a evita această cauză a bolii este atribuit unui calculator sau imagistica prin rezonanta magnetica.

În tratamentul neurasteniei o importanță foarte importantă este identificarea factorilor etiologici, sub influența pe care a luat naștere și posibilitatea îndepărtării acestora. Este necesar să se reducă povara, atât fizică și mentală, pentru a dezvolta individuale de muncă și de odihnă. Efectele benefice pot avea drumeții înainte de a merge la culcare, precum și un produs alimentar echilibrat, bogate în vitamine, o schimbare de peisaj. Se recomandă pentru pacienții cu psihoterapie rațională, și, uneori, samovnushniem tratament.

Numit tratament de restaurare. Recomandat pentru pantokaltsin oral, glicerofosfat de calciu, eventual în combinație cu preparate de fier. De asemenea, brom foarte eficient. Terapia manifestărilor cardiovasculare tinctura de paducel poate fi efectuată în neurastenie. precum și medicamente gastei și valeriană.

Când boala formă hypersthenic arată utilizarea tranchilizante: Elenium, radedorm, eunoktina; zolpiderm, zopiclonă (imovan): tulburări de somn folosit somnifere. Când formă hyposthenic Se recomandă utilizarea encephabol doze mici sibazona (diazepam), Fenotropilul, Eleutherococcus. De asemenea, medicamente care au un efect tonic recomandat: Acesta este un magnolie chinez de viță de vie, ginseng. Pantocrinum, Saparal.

In toate formele de boala posibila de la neurastenie numirea sonapaks de droguri. In doze mici sonapaks acționează ca un antidepresiv și sistemul nervos stimulent, deci este atribuit utilizarea la formularul hyposthenic. In doze mari sonapaks are un efect sedativ și este folosit ca atare în forma hypersthenic tratament.

Comparativ cu alte nevroze nevroza are o previziuni mai optimiste. Dar, de multe ori sunt cazuri când boala vine în forma cronică, un pic trata.

Simptomele neurastenie și tratament

În prevenirea neurasteniei importante respectarea modului corect al zilei și de muncă și de petrecere a timpului liber, precum și, dacă este necesar, utilizarea diferitelor tehnici de relaxare după o evitare val de surmenaj fizic si stres. O mare importanță este o schimbare a activității, deconectare completă periodică de la locul de muncă și de petrecere a timpului liber. În unele cazuri, împiedică dezvoltarea nevrozei poate ajuta unitatea să plece în vacanță.