Simptomele picior vasculare, cauze, tratament

Simptomele picior vasculare, cauze, tratament

Bolile care afectează venele, arterele, capilarele și vasele de sânge ale picioarelor găsite în lumea modernă suficient de des. Dezvoltarea patologiei se poate datora unor factori ereditari si trasaturi ale stilului de viata: obiceiuri proaste (fumat în special), în picioare sau locul de muncă sedentar, obezitatea. bolile vasculare ale picioarelor reprezintă un grup mare de patologii. Printre acestea putem identifica dezvoltarea bolilor cele mai comune: • Ateroscleroza a extremităților inferioare - boala apare predominant la pacienții cu vârsta peste 50 de ani. Până la un punct de boala nu se manifestă, poate fi găsit din întâmplare în cursul următoarei inspecție programată. Cele mai frecvente simptome: amorțeală la nivelul extremităților inferioare, de culoare a pielii, piele fungice si unghiei.
 • Varicele - sub influența bolii se produce marirea anormala a venelor extremităților inferioare și perturbarea funcționării normale a supapei. Cele mai frecvente plângeri: sentimentul de greutate si oboseala in picioare, dureri, formarea de ulcere trofice.
 • Obliterantă endarteritis, care se dezvoltă ca urmare a unei îngustare patologice a arterelor. Ca urmare, în zona fluxului sanguin la nivelul membrelor inferioare se oprește. Simptomele cele mai pronunțate - dezvoltarea șchiop intermitente, crampe, modificarea culorii pielii, dureri severe.
 • Tromboza venelor superficiale și profunde, care se dezvoltă ca o complicație a varicelor în legătură cu aderarea infecție. Plângerile pot apărea într-o creștere a leziunii, piciorul devine fierbinte la atingere, poate crește temperatura corpului și de a dezvolta o durere intensa.
 • obstrucția acută a arterelor membrelor inferioare - se dezvoltă din cauza obstrucției arterelor si a vaselor de sange, apare ca o complicație a aterosclerozei. Există plângeri cu privire la dezvoltarea de spasme în zonă și membrul afectat și sănătos. În acest caz, pacientul necesita spitalizare imediata.

Simptomele picior vasculare, cauze, tratament

Pe parcursul dezvoltării acestor anomalii pot să apară un blocaj parțială sau completă a lumenului arterelor și venelor, care împiedică trecerea normală a sângelui, livrarea de oxigen și substanțe nutritive esențiale pentru țesuturile inferioare. În lipsa de ajutor adecvat, în timp util, există riscul de consecințe ireversibile, corectabile dificile - chiar moartea.

Există o serie de patologii, care poate fi o sursă de cauzele profunde ale bolilor venelor și vaselor sanguine. Probleme Vene pot aparea in diabet, hipertensiune, creșterea persistentă, patologică a cantității de colesterol și de lipoproteine ​​cu densitate scăzută totale în plasma sanguină la diferite boli cronice sistemice. În acest caz, eforturile trebuie îndreptate spre eliminarea cauzelor profunde.

manifestări ale bolii

Simptomele picior vasculare, cauze, tratament


La etapa inițială a simptomelor pacientului ale membrelor inferioare boli venoase nu deranjez, în timp util și vizita la medic poate fi amânată pe termen nedefinit.

Cele mai frecvente simptome care pot începe să se dezvolte în progresia orice boală care afectează vasele sanguine, artere, capilare si vasele de sange:

 • Dezvoltarea de durere și senzație de greutate în picioare, chiar și după o scurtă de mers pe jos sau o activitate fizica moderata.
 • Pierderea senzoriale în picioare sau furnicături și crize convulsive se dezvolta in timpul noptii.

Simptomele picior vasculare, cauze, tratament

Pacienții care sunt la risc trebuie să știe cum să arate ca principalele simptome ale bolii vasculare și venele membrelor inferioare. Pentru anxietate simptome pot include dezvoltarea următoarelor state:

 • Absența părului în partea inferioară a piciorului, degetele.
 • Învinețirea pielii sub rotula.
 • Fragilității, albastru, fragilității și delaminare unghiile de la picioare.
 • Dezvoltare a exprimat model vascular, „stele“, „funigeii“ albastru-violet sau roșu.
 • Bombată, volumul nu este estetic plăcut venă.

Chiar și cu mici manifestări ale problemelor cu vasele de sânge trebuie să treacă o examinare cuprinzătoare, pentru a elimina rapid și permanent cauza bolii

Toate aceste manifestări ale bolii sunt clopotele de alarmă care necesită sondaj intern de medici și due diligence. Pacienții trebuie să înțeleagă că, odată cu progresia anumitor patologii nu mai este posibil de a vindeca boala complet. Din acest motiv, ar trebui să nu se auto-medicate și a pus o vizită la clinică.

terapia conservatoare

Simptomele picior vasculare, cauze, tratament

Decizia cu privire la modul de a trata vasele de boală ale picioarelor ia medicului, ținând seama de natura originii bolii, precum și a simptomelor acesteia. În timpul terapiei implică o abordare complexă: utilizarea de medicamente, fizioterapie, tratamente traditionale, utilizarea de ciorapi de compresie, care efectuează proceduri de remediere gimnastica.

Cu ineficacitatea acestor metode de tratament, medicul poate decide cu privire la implicarea terapiei radicale.

Medicamentele care pot numi un medic în procesul de tratament:

 • Medicamente din flebotonikov și angioprotectors grup: Detraleks, Phlebodia, Venarus.
 • Preparate pentru aplicare externă, care împiedică formarea cheagurilor de sânge: Heparină unguent Lioton gel.
 • medicamente orale care promovează subțierea sângelui: Aspirina, Clopidogrel, Trental.
 • În formarea tulburărilor trofice salina utilizate pentru rani spălat, preparate îmbunătățind regenerarea țesutului: Solcoseryl, Aktovegin, unguent antibacterian: metiluracil, Levosin.
 • Complexe de vitamine sunt folosite ca element de terapie adjuvanta. Accentul este pus pe primirea de acid ascorbic, vitamina B, rutin.

Pregătirile pentru aplicare externă pot fi aplicate de bandaje elastice pentru a spori efectul terapeutic pozitiv.

medicamente necesare pentru boli vasculare medicul poate prescrie sau phlebologist chirurg vascular

Printre procedurile de fizioterapie să acorde o atenție deosebită: UHF, băi de nămol, băi de pin, și hidrogen sulfurat.

Tratamentul de remedii populare

Simptomele picior vasculare, cauze, tratament

Tratamentul remedii populare ar putea avea efectul dorit în stadiul inițial al bolii, în combinație cu procedurile de terapie fizica si droguri.

 • Pentru aplicare topică poate fi utilizată infuzie de fructe de castan cal și flori imortelă, daisy, calendula, coaja de stejar. Toate ingredientele sunt amestecate în părți egale, se toarnă alcool și insista. În cele ce urmează - se aplică pe zona afectată sub forma de comprese. Per curs de tratament trebuie să efectueze cel puțin 10 de proceduri.
 • efect terapeutic pronunțat are un amestec de lamaie si usturoi cu o cantitate mică de miere de lumină. Toate componentele sunt la sol într-un blender sau carne tocată. Ia cursuri: de mai multe ori pe an.
 • Baie pe baza de frunze de urzica, Sophora japoneză și Helichrysum. Temperatura apei nu trebuie să fie prea cald. Durata tratamentului - până la 20 de minute.

Tradițională înseamnă eficace în stadiile incipiente ale bolilor